Kulkeeko koira kassissa?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Kulkeeko koira kassissa?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 34)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  Hola Mira! Olet eläinystävä, joten kohdistan kysymykseni sinulle.

  Voiko kassissa kulkevaa koiraa kuljettaa takseissa/junassa/bussissa siellä Espanjassa??
  Tulipas ihmeellinen sanamuotoilu;)

  Mun hauva painaa vain vajaat kolme kiloa, enkä ole aikaisemmin koiran kanssa siellä liikkunut.
  Joskus tuntuu, että joka paikassa lukee ” no perros”.

  Onneksi kuitenkin lennoilla saan sen matkustamoon.


  Edit by Mira: Muokkasin otsikkoa hieman kuvaavammaksi, jotta muutkin eläinystävät löytävät aiheen paremmin ja voivat kirjoittaa kommenttinsa! 🙂

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Yleisesti sanotaan, että koiria ei saa ottaa juniin ja busseihin, takseihin kyllä on pienen koiran saanut ottaa – kunhan se pysyi jalkatilassa.

  Voisin kuitenkin väittää, että koira joka kulkee kassissa voi tulla lähestulkoon mihin vaan – sillä sehän on vähän sama kun olisi käsilaukku matkassa..? Kukaan ei välttämättä edes koiraa huomaa..

  Noh, minä en tiedä varmaksi – olen itsekin miettinyt monet kerrat, useiden avustuksella, että mikä on ”laki”. Mutta olemme tulleet siihen lopputulokseen, että se on täysin kuljettajasta kiinni. Jos menet taksiin kysyt kyseiseltä kuskilta voiko koirasi tulla, samoin jos menet bussiin tai junaan.

  Summa summarum 😀 Uskoisin, ettei ongelmia tule noin pienen koiran kanssa – varsinkin jos se matkustaa kassissa.

  LINKKI

  Anna Roschier
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 45

  Koiria saa kuljettaa Renfen lähijunissa (cercanías) vain tiettyinä aikoina, ei aamu- ja iltaruuhkissa. Tarkistan asian ja kerron tuonnempana.

  Kaukojunissa olen ollut samassa vaunussa ”kassikoirien” kanssa useinkin. Virallisesti ne pitäisi panna rahtivaunuun, mutta kuten sanoit, jos kukaan ei huomaa…
  Mutta sitten koiru ei saa kyllä metelöidä. Jos joku valittaa, asiaan puututaan herkästi.

  Renfe eli Espanjan rautatieyhtiö:
  http://www.renfe.es

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Tänään juuri näin paikallisjunassa, Renfessä, sylissä matkustavan koiran. Se oli pieni, ehkä noin 5 kiloinen, ja oli tosiaan omistajan sylissä kokoajan. En nähnyt, että kukaan olisi asiasta valittanut. Koira oli hiljaa kiltisti koko matkan ajan.
  Toinen koira nousi pois samalla pysäkillä kuin minä, se oli kyllä vain joku kilonen, kassissa matkustava koira 😮

  LINKKI

  Ivanka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 46
  Vastauksia: 854

  Koska lukeudun eläinystäviin, toisin kuin Marjukka luulottelee, puutun nyt tämän keskustelun kulkuun.

  Minulla ei ole mitään eläimiä vastaan, vaan niitä tyhmiä kaksijalkaisia otuksia, joita kutsun tässä kirjoituksessa sanalla KOIRAIHMINEN.

  KOIRAIHMINEN siis osoittaa tyynesti typeryytensä kuvittelemalla, että ainut syy miksi eläimiä ei saa tuoda esim. ravintolaan, juniin, kauppoihin jne. on se, että ne pitävät ääntä.

  Olen elämässäni todella harvoin joutunut tilanteeseen jossa lemmikki olisi haukkunut, kun omistaja on läsnä.
  Sitä vastoin omistajan läsnä ollessa lemmikki saattaa nousta aivan vieraan ihmisen jalkoja vasten likaisilla tassuillaan. Sehän on kamalan kiva kokemus kun päällä on esim. vaikka kuivapesu merkinnällä oleva Armanin puku, tai muuten vain juuri puhtaana päälle laitettu vaatekappale (sadepäivät tähän tarkoitukseen ovat parhaita).
  Mahdollisesti suloinen lemmikkisi on juuri nuollut sukuelimiään tai jonkun toisen koiran anusta, ehkäpä se on nuuhkinut kusipostia tahi ysköksiä kadulta.
  Yllättäen ”Rekku” päättääkin nuolaista täysin vierasta IHMISTÄ naamaan tai käteen, tai mihin tahansa muuhun ruumiinosaan johon suinkin yltää. Juuri sellaista pusuahan kaikki ihmiset aamuruuhkassa kaipaavat.

  Aamuisin kun olen kahvilla ulkoilmakahvilassa, niin piittaamattomat KOIRAIHMISET saattavat koiriensa antaa jopa nousta kahvipöytääni vasten nuuhkimaan pullaani. Tai dogi yrittää tulla hieromaan tuttavuutta ja hangata kuolansa ja karvansa vaatteisiini. Tosi hauskaa.

  Sitten on tämä lukematon määrä ihmisiä, jotka ovat todella allergisia eläimille. Silmät vuotavat, päätä särkee, oksettaa, henki ei kulje jne. Mitä helvetin väliä enää on jollain pikku haukkumisella tässä tapauksessa, kun ihminen tulee sairaaksi. KOIRAIHMINEN istuu koira kassissa ja toinen saa hengenahdistuskohtauksen vieressä tietämättä edes mikä sen aiheuttaa (onhan se koira niin piilossa, eikä näin ollen häiritse/haittaa ketään).

  Entäs sitten tämä KOIRAIHMISRYHMÄ, jotka kulkevat koko kadun tai junanvaunun leveydeltä kuljetushihna pitkällään, että kukaan ei pääse ohi eikä yli. Tai sitovat koiransa kaupan oveen niin, että kukaan ei pääse sisään eikä ulos ilman, että joutuu fyysiseen kosketukseen koiran kanssa.
  No näille taluttajille ei tule mieleen, että koira-allergisten lisäksi on olemassa myös ihmisiä, jotka pelkäävät jumalattomasti koiria, jopa pieniäkin. Syitä tähän on monia, ehkä joku psykiatri voisi kertoa lisää.

  Koirankusettajat täällä Suomen pääkaupunkiseudulla ovat ihan oma lukunsa. Mitään toisen omaa ei kunnioiteta. Koira kusetetaan, ja joskus jopa paskatetaan myymälöiden, sekä ylipäätänsä kiinteistöjen portaille, oviin sekä näyteikkunoihin.
  Minkä takia myymälänhoitajan tai talonmiehen pitää siivota sinun koirasi kuset?

  Sinä olet ottanut lemmikin. Sinä olet vastuussa sen koulutuksesta ja tavoista. Kaikki mitä tapahtuu, on sinun vastuullasi, ei eläimen.
  Tässä nyt näette, että minä todellakin pidän eläimistä. Mutta mikä on tämä KOIRAIHMINEN? Onko hän lemmikkinsä ansainnut? Miksi hän ei kunnioita muita ihmisiä? Miksi hän luulee saavansa tehdä mitä haluaa?
  Minulle on siis turha tulla enää huomauttamaan, että en pidä eläimistä. Minä pidän niistä omilla ehdoillani ja omassa ympäristössään. Myös minulla on oikeus koskemattomuuteeni.
  Annalle annan tukkapöllyä siihen isoon näyttävään tukkaan – mitäs yllytät kansalaistottelemattomuuteen muiden hyvinvoinnin kustannuksella. 🙂 Autollakin voi ajaa kahtasataa kun poliisi ei näe.

  Edit by Mira: Lisäsin Ivankan pyynnöstä hymiön, väärinkäsitysten välttämiseksi 🙂

  LINKKI

  Tuomo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.07.2006
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 627

  Ivanka, olen 95-prosenttisesti samaa mieltä. mutta huomannet kuvanneesi ihan eri maailman kuin Anne. Pieni hauva kassissa on ihan piinats verrattuna kaikkeen toisen äärimmäisyyden tavaraan. Sitäkin toki riittää.

  Pidän koirista aivan hemmetistä, mutta jostain kummallisesta syystä joka sadannella koiralla ainakin täällä Kalliossa on umpikusipää isäntä. He ovat se ongelma.

  Sen prosentin joukkoon kuuluu sitten niitä jätöksien keräämättä jättäjiä, koiran tahallisesti vaaralliseksi kasvattajia sun muita.

  Erityisen hupaisaa on muuten seurata kennelihmisten lausuntoja sen jälkeen kun joku koira tai koiralauma on hyökännyt ihmisen kimppuun vakavin seurauksin. Omistaja, rotuliitto, ja kennelliitto antavat yksimielisesti lausunnot, että se mitä tapahtui, on käytännössä mahdottomuus. Hohhoijjaa.

  Mihin me tarvitsemme vaarallisia koirarotuja?

  Vastaukseksi ei kelpaa, että ’oikein koulutettu koira ei ole vaarallinen’ tms kennelliittopuppu.

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Minulla ei ole mitään lisättävää kirjoitukseesi.

  Kaupungeissa pitäisi olla määräys, kuinka monta koiraa/ km2 saa olla.

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Ivanka, puhut asiaa. Niinhän se on, ettei riitä koiraihmisenä räksyttää kun muut eivät hyväksy lemmikeitä; täytyy myös osata itse käyttäytyä sen mukaisesti, etteivät kanssaihmiset kärsi.

  Valitettavasti joukkoon kuitenkin mahtuu paljon näitä, jotka eivät välitä ollenkaan mitä koiransa tekee – se saa haukkua, pureskella, kuseskella, nuoleskella, kuljeskella, hyppiä jne. ihan miten haluaa – no problem. Sitten ihmetellään miksi toisilla menee hermot.. heh 😛

  Mainitsit myös, että joku voi olla hyvin allerginen. Totta, mutta tässä tapauksessa muuttuu keskustelu taas siihen, että joku voi tulla myös huonovointiseksi kun toinen vetää röökiä vieressä, käyttää liian voimakasta hajuvettä tai haisee hielle. Mitäs tälle voidaan tehdä? Ei mitään muuta kuin yrittää elää sen mukaisesti ja siihen tarvitaan molemminpuolista kunnoitusta toista kohtaan. Myös allerginen ihminen voi koiralliselle junaan tulevalle käydä sanomassa, että on todella allerginen ja saa pahoja oireita. Tämä on ainut tapa millä myös tämä koirallinen voi asiasta tietää. Miten muutenkaan? Ei koirallisetkaan kaikkien ajatuksia voi lukea 😉

  Tuomo kirjoitti:

  Mihin me tarvitsemme vaarallisia koirarotuja?

  Vastaukseksi ei kelpaa, että ’oikein koulutettu koira ei ole vaarallinen’ tms kennelliittopuppu.

  En tiedä ymmärsinkö kysymyksesi oikein, mutta jos, niin jäi se ihmetyttämään. Minkä luokittelet ”vaaralliseksi koiraroduksi”?

  Tekeekö koirasta vaarallisen sen koko? Väritys? Ruumiinrakenne?

  Niinhän se vain on, että koirillekin täytyy opettaa käytöstavat – jos niitä ei ole opetettu totta hemmetissä ne tekevät kaikkea mikä hyvältä sattuu tuntumaan. Koirille on kerrottava miten tässä maailmassa tulee toimia – ihan kuten meille ihmisillekin on opetettu ”maailman käytöstavat” lakien merkeissä. Veikkaisin, että jos ihmiselle jätettäisiin kertomatta nämä lait kuolisi puolet maailman väestöstä välittömästi 😮

  Se on sitten niiden kpäisten ihmisten vika jos näitä tapoja ei ole opetettu 🙂

  Koira ei ole koskaan 100% varma – mutta ei ole ihminenkään.

  Selma kirjoitti:

  Kaupungeissa pitäisi olla määräys, kuinka monta koiraa/ km2 saa olla.

  Noh, haluat varmaan myös kaupunkeihin määräyksen, kuinka monta kakaraa saa km2 säteellä olla? Entä kuinka monta huonekasvia per asunto? 😉 Ei millään pahalla…

  No, tästä tulisi kirjan mittainen selitys, jos en nyt lopeta. Toivottavasti sain edes jollain tapaa tiivistettyä kaikki ajatukseni tähän sepustukseeni – nimittäin tämä keskustelu niitä herätti paljon 🙂
  Harmittaa, kun kaikki koiraihmiset eivät viitsi tai ymmärrä kunnioittaa muita kanssaeläjiä – muutama vie maineen kaikilta koirallisilta.

  LINKKI

  Ivanka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 46
  Vastauksia: 854

  Mira, saako niissä Renfeissä vetää röökiä ? Olen järkyttynyt.
  Pointtini on kuitenkin se, että jos joku asia on kielletty, niin ei kai se kielto nyt
  ihan turhanpäitten ole laitettu.
  Kaikki nämä edellä mainitsemani seikat voivat vaikuttaa siihen, että esim.ruuhka-aikaan
  eläimiä ei saisi kuljetaa junassa.
  Syitä voi olla muitakin, sääntöhän voi olla vaikka lemmikkien suojaksi, että ne ei liiskaantuisi ruuhkassa kuoliaaksi.
  Anna lupasi jotain selvittää. Odotellaan.

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361
  Ivanka kirjoitti:

  Koska lukeudun eläinystäviin, toisin kuin Marjukka luulottelee, puutun nyt tämän keskustelun kulkuun.

  Minulla ei ole mitään eläimiä vastaan, vaan niitä tyhmiä kaksijalkaisia otuksia, joita kutsun tässä kirjoituksessa sanalla KOIRAIHMINEN.

  Minulle on siis turha tulla enää huomauttamaan, että en pidä eläimistä. Minä pidän niistä omilla ehdoillani ja omassa ympäristössään. Myös minulla on oikeus koskemattomuuteeni.
  Annalle annan tukkapöllyä siihen isoon näyttävään tukkaan – mitäs yllytät kansalaistottelemattomuuteen muiden hyvinvoinnin kustannuksella. Autollakin voi ajaa kahtasataa kun poliisi ei näe.

  Huiiiiiii….kuinkas Ivanka noin hihansa poltti. En mielestäni ole huomauttanut , ettet pitäisi eläimistä. Kerroit vaan jossain viestissäsi, haluavasi ohittaa lemmikkejä käsittelevät viestit…siitä luulottelut ja ”lupa” kuitata viestit 😉

  Minä nimeomaan en halua olla ”kansalaistottelematon”…päinvastoin, kyselin lainpykäliä Espanjassa elämästä ”kassikoiran” kanssa. Suomessahan on eri vaunut, missä koirat voivat matkustaa.

  Olen myös ollut niin mustis koiristani, etteivät ne varmasti ole osoittaneet kiinnostustaan ventovieraille…ainakaan kovin läheistä…ja tiedän, että on epämiellyttävää, jos vieras koira alkaa osoittaa lähempää tuttavuutta, vaikkapa märillä pusuillaan. Puhumattakaan siitä Armanin puvun likaamisesta kuraisilla tassuillaan 😉

  Allergia-asiat olen ottanut huomioon kysymällä lähellä olevilta ihmisiltä, olemmeko liian lähellä ja sattuuko olemaa astmaa tai allergiaa.

  Tämäkin aloitettu viestiketju on jo historiaa kohdallani, koska tämän kertainen koiraprojekti kuivui kokoon…elikkäs…vietän syyskuun ilman huolia koiran pääsystä sinne tai tänne.

  Olen samaa mieltä edellisten…myös Ivankan kanssa, siitä, että isäntä/emäntä vastaa koiran käyttäytymisestä julkisilla paikoilla.

  Minun käsittääkseni, jokainen vastuullinen koiranomistaja myös kerää jätökset muovipussiin.

  Jossain Iltapäivälehdessä ehdotti tunnettu eläinystävä Marco Björs, että koirienomistajien tulisi suorittaa jonkinlainen ”ajokortti”, osoittaakseen olevansa sopivia koiranomistajaksi.

  Satuin nyt ottamaan asian kovin henkilökohtaisesti ja tunnen olevani kovin epäkelpo ihminen, koska olen lemmikin omistaja.
  Asun maaseudulla, avaran luonnon keskellä, joten mielestäni en ole syyllistynyt mihinkään sellaiseen, jolla ansaitsisin moisen ryöpyn ”koiraihmisten” kelvottomuudesta.
  Toivottavasti Ivankan viesti ei ollut ihan pelkästään minulle laadittu.

  Ugh!! Olen puhunut 😉

  Kaikessa ystävyydessä kirjoitin!!

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  …ei saa tupakoida…enää!

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553
  Ivanka kirjoitti:

  Mira, saako niissä Renfeissä vetää röökiä ? Olen järkyttynyt.

  Ei niissä renfeissä kyllä röökiä saa vetää – ainakaan enää.. Tunnustan heti kättelyssä, että eksyin asian viereen ja puhelin ajatuksistani vain yleisesti *häpeää*

  LINKKI

  vier
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.07.2006
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 119

  Tietyt koirarodut on jalostettu aikanaan taistelukoiriksi (esim. pitbull) ja/tai aggressiivisiksi puolustuskoiriksi, siksi niiden geeneissä on olemassa tietty suurempi mahdollisuus aggressiivisuuteen kuin muilla roduilla. Koiraihmiset yleensä juuri väittävät, että ei ole olemassa vaarallisia rotuja, mutta kun luetaan uutisia, niin useimmiten se on esim. pittbull tai rotweiler tms., joka on purrut ihmistä. Yleensä käytetäänkin termiä ”potentiaalisesti vaarallinen rotu”. Toki isot koirat aiheuttavat enemmän vahinkoa kuin pienet.

  Ja sitten on vielä sekin, että kaikki koiraihmiset eivät sovi koiran omistajaksi. Jos haluaa juuri vaikka rotweilerin, pitää omistajan olla sellainen, että pystyy olemaan koiralle tiukka johtaja.

  Kun koira, mikä tahansa koira, koulutetaan kunnolla, riski pienenee, mutta mikään koira ei ole 100% ”riskivapaa”. Saattaa tulla eteen tilanne, jossa maailman kilteinkin pieni koira kokee itsensä niin uhatuksi eikä tunne voivansa paeta, että se hyökkää.

  Siksi omistajan pitää oppia tuntemaan koiransa todella hyvin ja jos on yhtään epävarma tilanteesta, pitää se kiinni vaikka koirapuistossakin.

  http://www.ucm.es/info/bamvet/peligrosos.htm

  Dangerous Breeds

  Statistics show that some breeds are more likely to be involved in vicious attacks.

  http://www.safety-council.org/info/child/dogs.html

  Nimim. Käsi paketissa sairaslomalla, kun yksi centromme työntekijöistä oli jostain käsittämättömästä syystä laittanut alaskan malamute uroksen, joka ei siedä muita uroksia ollenkaan, kanssa samaan häkkiin yhden todella kiltin sekarotuisen vuoden ikäisen, melkein pentu siis vielä, uroksen. Arvatkaa, kumpi niistä puri minua, kun satuin olemaan häkkiä siivoamassa ja ne alkoivat tapella? No se kiltti tietenkin.

  LINKKI

  Raija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 152

  Vastaanpas uhallakin ensin alkuperäiseen kysymykseen. Tai kerron omia kokemuksiani.

  Olin lähdössä Espanjasta Suomeen. Koneen lähtöön oli aikaa pari tuntia, kun soitin taksia. Kerroin, että mukanani on koira. Taksiasemalta ilmoitettiin, ettei koiria oteta autoon.
  Olin yksin ja ilmoitin, että pakko päästä lennolle. Radiopuhelimesta kuului taustalta kuljettajan ääni, joka lupasi ottaa koiran (20 kg) mukaan.

  Matka sitten maksoi normaalin 2.000 pts sijasta 3.000 pts. Mitäs siihen oli sanomista.

  Toisen kerran olen pienen koiran kanssa kysynyt taksiasemalla, ottaako kuljettaja meidät, jos pidän koiraa sylissä. Sopi – ”jos varmasti pidät sylissä”, eikä hintakaan ollut
  normaalista poikkeava.

  Olemme yrittäneet sovittaa koirareissut omalla autolla kuljettaviksi, sen verran vaikeaa tuntuu olevan.

  Espanjassa tuo lainkuuliaisuus on ihan erilaista kuin Suomessa. Ennen uutta tupakkalakia esim. pankeissa, ruokakaupoissa ja jopa synnytysosastoilla näki tupakoivia ihmisiä, vaikka niissä olikin kieltolaput. Renfe on ollut ainoa paikka, jossa en ole koskaan kenenkään nähnyt polttavan.
  Sama koskee koiraa ravintolassa: periaatteessa kielletty, mutta monessa keittiössä on kokilla koira mukana. Itse jäin kerran ”suomalaislainkuuliaisena” koiran kanssa istumaan terassille, kun muu seurue meni sisälle. Hetken päästä tuli isäntä, mitään sanomatta otti remmin ja talutti koiran sisälle. Mitäs siihenkään sanomaan, seurasin kuuliaisesti perässä.

  Allergiasta: itse otan nopeavaikutteisen antihistamiinin, jos esim. kissa on lähelläni (tai jos menen vaikkapa ell-asemalle, jossa on ollut kissa). Turha syyllistää kissan- tai koiranomistajaa omasta allergiastaan, kun lääkkeet on keksitty. Superallergikot ilmoittakoot asiasta etukäteen vaikkapa lennolle mennessään. Itse kuljen aina lääkkeet ja adrenaliinipiikki mukana – vaikkapa vain sen varalta, että joku on piilottanut kiiwiä täytekakkuun…

  Lemmikit ovat omistajilleen tärkeitä – monille jopa tärkeämpiä kuin ihmisystävät. Lemmikinomistajaa voi loukata verisesti arvostelemalla lemmikkiä. Minulla on hyvä ystävä, jonka kanssa olen käynyt tulikivenkatkuisia keskusteluja asiasta, hän ilmiselvästi käytti moista huomiota/keinoa vallan välineenä. Ei käytä enää, keskustelumme auttoivat (ja se, että poikansa hankki pari koiraa).
  Moni naapuririitakin on ”muka koirasta/kissasta”, vaikka riidan syy on ihan muualla.

  Näissä asioissa tarvitaan hienovaraisuutta ja molemminpuolista kunnioitusta. Ihmissuhteetkin ovat tärkeitä, niitäkin on syytä vaalia.

  nimim. kolmen hyppivän ja pussaavan koiran kuriton omistaja

  LINKKI

  Ivanka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 46
  Vastauksia: 854

  Marjukka, minä en koskaan enkä missän tilanteessa polta hihojani tai kuinka sen nyt hauskasti ilmaisitkaan.
  Ilmoitin vaan mielipiteeni tähän koira keskusteluun, joka on siinä mielessä mielenkiintoinen keskustelu, että kun minä puhun seipäästä niin muut puhuu aidasta.
  Mielipiteeni ei myöskään koske ketään teistä henkilökohtaisesti.
  Paitsii Annaa jolle annoin leikkisän tukkapöllyn mutta oletan hänellä olevan egon kohdallaan ja kestävän sen kuin mies. 🙂
  Puhun vain omista kokemuksistani ja tuntemuksistani.
  Eipäs juupas ei johda yleensä mihinkään.
  Minä en ymmärrä miksi on niin vaikeata puhua asioista asioina.
  Nämähän ovat vain SANOJA.
  Eräs guru yritti kerran selittää kuulijoilleen, miten ihmiset reagoivat sanoihin, ruokkivat itseään sanoilla ja elävät sanoista pikemminkin kuin todellisuudesta.
  yksi kuulijoista nousi ja esitti vastalauseen.
  – En ole samaa mieltä kanssanne siitä, että sanat vaikuttavat meihin noin paljon.
  – Istu alas, senkin paskiainen ! Guru heitti.
  Mies sai raivokohtauksen.
  – Kutsutte itseänne valaistuneeksi guruksi, opettajaksi, mutta saisitte hävetä.
  – Anteeksi, herra, olen todella pahoillani, menetin malttini. pyydän anteeksi, se oli lipsahdus. Olen pahoillani.
  Lopulta mies rauhoittui. silloin guru sanoi.
  – Tarvittiin vain pari sanaa saamaan teidät pois tolaltanne ja muutama sana rauhoittamaan teidät, eikö niin ?

  Siinä näette miten sanat vangitsevat meidät.

  Tämä tältä erää. Kauniita unia.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 34)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.