Kuka pussasi ensin?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Kuka pussasi ensin?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Hei.. mitens tää juttu nyt on? Espanjalaisten poskisuukot (tai siis sen näköinen rituaali) tavattaessa ja monasti erottaessakin.

  Olen jonkun kerran joutunut kyseisen tradition kohteeksi, ja vain ja ainoastaan paikallisten naispuolisten (suomalaisten miespuolisten tuttavieni vaimojen) taholta. Miesten kanssa emme ole ’pussailleet’; siis ainakaan vielä.

  Itse en ole koskaan tehnyt aloitetta kyseiseen riittiin, kun en oikein tiedä, missä kulkee se näkymätön raja, joka erottaa sopivaisuuden.

  No juu, tottahan toki ei kaupan kassaa pussailla tai saatta tulla chorisosta korville, mutta usein kyllä näen miesten tervehtivän naisia ja tosinaan toisiaankin niin kadulla kuin baareissakin juuri tuolla poskikontaktilla.

  Sukulaisuusko on se raja, vai kuka on se, joka pussaa ensin? En haluaisi hankkia mustaa silmää vain pelkän empiirisen tutkimukseni takia.
  =)

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Eikohan sellainen normaali kaytanto ole etta ei sita ensi tapaamisella pussailla kuin korkeintaan kadelle.

  Esittelyn jalkeen seuraavalla tapaamisella sitten posket yhteen. Miehista en ole pussannut kuin Karhun Larea kerran…;) heh heh…

  LINKKI

  la luz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  Kokemukseeni perustuen vain sukulaismiehet poskisuukottavat keskenään. Hyvät miespuoliset kaverukset sensijaan mieluummin halaavat ja taputtavat toisiaan olalle. Miehet suukottavat naisia ja päinvastoin tavatessaan, jos kyseessä on tuttava tai tutustuttava/esittely 😉 Miehen esitellessä esim. miespuolisia työkavereita puolisolleen ei välttämättä aina pussata vaan joko kätellään tai nyökytellään.

  Naiset suukottavat keskenään helpommin. Ei ole naiselta epänormaalia suukottaa vaikka kampaajaansa, jos tämä on ns. vakikampaaja.

  Mitään oikeaa vastausta kysymykseesi ei oikeastaan ole, parempi vaan ulkomaalaisena odottaa espanjalaisen ”aloitetta”.

  Jostain olen lukenut oikeaa järjestystä suukottaa kun esitellään ihmisiä toisilleen. Suukottelujärjestyksen määräisi esiteltävien ikä ja sukupuoli. Mutta käytännössä suukottaminen tapahtuu fyysisten oltavien mukaan, kuka on lähimpänä ketäkin…

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  la kirjoitti:

  Mitään oikeaa vastausta kysymykseesi ei oikeastaan ole, parempi vaan ulkomaalaisena odottaa espanjalaisen ”aloitetta”.

  Näin olen minäkin päätellyt. Ei minulla itseasiassa edes ole mikään varsinainen hinku päästä naamakontaktiin tavanomaisten normi tuttavien, saatika sitten satunnaisesti kohtaamieni henkilöiden kanssa, vaikka en kyllä lähikontaktia mitenkään välttelekään, saatika pelkää.
  .
  Asia kiinnostaa lähinnä sen vuoksi, että onko mahdollisesti joitain tilanteita, joissa supi-espanjalainen närkästyy, jos häntä ei poskihalailla, tai silleen? Vaan tuskinpa extranjero’lta muutenkaan odotetaan täyttä etiqueta completaa joka tilanteessa.

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Mulla oli täällä Tmprl:ssa espanjalainen saikkuopiskelija ja ystävystyimme tietty melko pian…duunikaverit katsoivat tervehtimistämme alkuun haavit auki…hahahahaaaaa…eivät olleet nähneet ennen.
  En ole koskaan joutunut miettimään poskipusu-asiaa johtuen siitä että olen nainen ja kaikki espanjalaiset sukulaiset, ystävät, kaverit sekä tuttavat ovat erittäin aloitteellisia.

  Minusta poskipusut ovat ihana tapa samoinkuin halailu espanjalaiseen tapaan -aina ja kaikkialla jopa puolituttujen kesken.
  -Espanjalaiset (lue valencialaiset jne) ovat ihania tyyppejä.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.