Uusimmat › Keskustelu › Aktiviteetit › Bilenurkka › kuka muistaa läskisoosin?
- Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi
Don Bavarontti 13 vuotta, 6 kuukautta sitten.
- JulkaisijaViestit
heippander.
tuli tässä mieleen yhtäkkiä näitä sivuja taasen selaillessani, jotta teettekö te suomalaisia perinneruokia koskaan? vai onko teilläjoku teema aina iltamilla vaiko vain mitä kokin sattuu tekemään mieli?
pakko tähän nyt mainostaa tuon läskisoosin alkutarina kun minulla oli täällä suomessa kollega intiasta ja meillä oli tapana tehdä toisillemme kotimaan perinneruokia.. 😉 hyvin kelpasi.. tosin hän jäi tandorikanan velkaa.
bon appetit. (mitä se sitten on espanjaksi)
😀
Tervehdys jarno!
Pahan pistit… 😉 Tuo läskisoosi ei ole kuulunut koskaan minun suosikkeihini, mutta se kaipaamasi tandorikana vetoaa kyllä tunteisiini… 😉
Kyllä täällä Suomalaisten keskuudessa on tapoja jos toisiakin, eli kaikki nuo mainitsemasi ovat tunnettuja… 😉
Tosin täällä kokoonnutaan myös hyvin yleisesti yhdessä syömään ravintoloihin, sillä vaikka hintataso onkin vuosien varrella kohonnut kovastikin – on se kuitenkin vielä huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa. 🙂
Jos kokataan kotona, ajatellaan myös usein ihan vain arkisesti – mistähän ne vieraat saattaisivat tykätä ja yllättyä ja sitä sitten laitetaan… 🙂
No hyvää ruokahalua sinnekin, missä nyt tänään syöt… 🙂 Minä syön tänään päivällisen kotona, mutta huomisesta en sitten taas vielä tiedäkään… 8)
… se kuullu ihan perusruokavalioon Espanjassaki. Ja espanjassa on hyvä possun kylykiliha (panzeta), sipuli (cebolla), voi (mantequilla), merisuola (sal de mar), vehnäjauho (harina de trigo)/ruisjauho (harina de centeno) ja vesi (aqua). Ja masteita maun mukkaa
esim. mustapippuri (pimienta negra) Ja potaatit (patatas). Valamistettaa perinteiseen tappaan. Por aproveche !!!Sianlihakastike eli läskisoosi
2 annosta250 g (un cuarto de kilo) siansivua, ns. kastikelihaa
ripaus suolaa
3 rkl ruisjauhoja tai vehnäjauhoa
1 sipuli
10 maustepippuria
4 – 5 dl vettä
voita toloku nokare
Leikkaa liha suikaleiksi ja nosta kylmään pannuun. Kuumenna pannu kuumaksi levyllä ja anna suikaleiden tiristä siinä sekoitellen niin, että rasva alkaa irrota. Mausta lihat kevyesti merisuolalla ja lisää sekoittaen jauhot. Ruskista jauhot kauniin vaalean ruskeiksi. Kuori ja lohko sekaan sipuli. Lisää pippurit ja vesi. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja muita kasviksia.en tiedä tästä illlasta enää, mutta huomenna taian tehdä ihan itse lihapullia pottumuusilla ja joku kiva kastike mikä ei vielä ole juolahtanut mieleen..
laitan reseptin sitten huomenna. 🙂
-miäs se miäs vaikko kissan korkuune-
… on hyvää! Ja jos tulen ensi syksynä sinne, niin tervetuloa Tokela maistamaan oikeaa savolaista läskisoosia. Aivan isäni reseptillä valmistettua.
Tein sitä muuten viime talvenakin siellä Pacosissa tutuilleni ja hyvin näytti maistuvan.
Puolukkahilloa sen kanssa pitää olla. Olikohan sitä siellä saatavilla? Tarkistakaapa tilanne , kun liikutte kaupoissa.
miunmaumukkaa passaatuu puolukka parraeten ” tirripaestiin”
ja tirripaistiin kun lisää joukoon suolasärkee tulloo perin savolais-andalucialainen perinneruoka. Espanjassa yhdistellään kalaa ja possua hyvin yleisesti ruokiin.
- JulkaisijaViestit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.