Kuinka turvallista on kaasu?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Kuinka turvallista on kaasu?

Merkitty: ,

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuulae
  tuulae Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Kotitalouskaasun käyttö Espanjassa on hyvin yleistä. Kaasun hintaa verrataan sähkön hintaan ja sillä useimiten perustellaan kaasun käyttämistä. Superkokit vannovat kaasun olevan keittiössä aivan ’ehdoton’ ja tuhahtavat sähköliedelle.

  Kaasuasennusten laadunvaihtelu ja kaasun käyttöön tottumattomat suomalaiset vierastavat sitä, mutta tottuvat olkaansa kohautellen, mutta kuinka lienee turvallisuuden laita. Vuokrahuoneistoissa erityisesti olisi oltava erityisen tarkkana. Talvikuukausina esimerkiksi usein tukitaan tarpeelliset tuloilmareiät, koska niistähän tulee asuntoihin viima ja vilu! Kaasu tarvitsee palaakseen ilmaa ja aika moni ikävä kuolemantapaus olisikin ollut vältettävissä jos olisi huolehdittu kaasulämmittimen riittävästä palamisilman saannista.

  Samoin unohdetaan kaasulämmittimiä käytettäessä, että kilosta kaasua syntyy huoneilmaan litra vettä ja sitten ihmetellään homeen ilmestymistä komeroihin! (Luku hiukka liioteltu) 8)

  Muuta käyttöturvallisuudesta: Kaasuletkuja ei saa mennä itse vaihtamaan vaikka kuinka käteväksi itsensä kuvitteleekin, homma kuuluu ammattilaiselle ja jos ovielloa soittaa ’asentaja’ niin on syytä tarkoin perehtyä asianomaisen asennusoikeuksiin, muuten voi tulla huijatuksi.

  Kertokaahan kokemuksianne kaasusta 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuulae
  tuulae Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Ostettuani kerrostaloasuntoni lennätin kaasuasennukset roskiin ja asennutin sähköhellan ja ison sähköllä toimivan lämminvesivaraajan (100 litraa) 😀

  Aiemmassa kodissani, omakotitalo, tein samoin. Ainoastaan terassikeittöön sai kaasuhella ja tiskiveden lämmitin jäädä. Nehän toimivat avonaisessa tilassa 🙂

  Tästä lienee pääteltävissä etten pahemmin kaasusta asunnossani piittaa….

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Raija
  Raija Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 152

  Meidän talossa on kaasuhella, jota en vaihtaisi pois. Kokkaaminen sillä on kivaa ja ruokakin maistuu paremmalle.

  Ulkona kaasua käytetään paellapannun ja muurikan alla olevassa ”kolmijalassa” – mieheni kehitti myös savustussysteemin: ”toho” kivien varassa lämmittää savustuslaatikkoa.

  Veden lämmitämme auringolla ja sähköllä. Talosta on myös poistettu kaasulämmittimet – niitä ei oikein uskallettu käyttää. Olen kuullut, että jos yöllä lämmittää kaasulla, niin aamulla pitää tuulettaa tuntikausia.

  Espanjalainen naapurimme vaihtoi liedenkin sähköiseen – heillä pamahti ja keittiö meni uusiksi.

  Niitä ”kaasuletkunvaihtajia” käy turhan usein – vaikea tietää laillisudesta. Tytär kerran soitti meille Suomeen hädissään, että tänne tuli väkisin mies. Käskin komentaa pois, mutta mies oli jo ehtinyt vetäistä kaasuletkun puukolla poikki.

  Poikamme vietti viime viikon talollamme 6 kaverinsa kanssa. Joukkoon mahtui tietenkin yksi Sellainen. Poika oli varmuuden vuoksi sulkenut kaasun öiksi – ajatellen, että jos Sellainen saa vaikka päähänsä ryhtyä yöllä ruuanlaittoon…onhan siinä riskinsä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Sanonta kuuluu, että viina olisi viisasten juoma… lienee sovellettavissa myös kaasuun – vaikka se ei juotavaksi olekaan tarkoitettu.

  Henkilökohtaisesti pidän kaasua vallan mainiona ja edullisena energiamuotona kokkailuun ja veden lämmittämiseen, mutta ehkä se kuitenkin omien riskiensä johdosta sopii parhaiten niille, jotka kristallinkirkkaasti ymmärtävät sen oikeat käyttötavat ja varovaisuuden.

  Kaasulämmittimistä en perusta pätkän vertaa – tuovat todellakin mukanaan niin pirun paljon kosteutta ja sen kautta muita ikäviä lieveilmiöitä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Onhan se kaasu mökkikäytössä Suomessakin aika yleinen..

  Tietysti sen kanssa pitää olla tarkkana. Toisaalta se nestekaasu on hajustettu aika voimakkaasti (ainakin Suomessa) – jos vuotoja on, niin kyllä sen haistaa aika helposti ellei ole hajuaisti jo kokonaan mennyt, ei siihen huumekoiraa tarvitse.

  Kaasuliedestä pidän kyllä sinänsä enemmän kuin sähköstä, mutta molempi parempi.. kaasulla on hankala tehdä ruokia, joita haudutetaan ihan miedolla lämmöllä. Omalla ”mökilläni” Suomessa on molemmat (kahden liekin kaasutaso tietysti espanjalainen Fagor :))

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuulae
  tuulae Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Mökillä ruoka hautuu hienosti puuhellan uunissa, ja klapei saa tontilta 😀 tulee hiukan liikuttuakin kun risusavottaa tekee. Näin oli entisessä elämässä ja vieläkin sitä kaipaan.

  Suomessa kaasu hajustetaan todella hyvin, – kaasun joukkoon lisätään ihan pikkuisen, muistaaseni noin 1 miljoonasosa haisevaa THT:tä ja tulos on ihan yök-haju, – turvatekijänä se on erinomainen. 8)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Raija
  Raija Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 152

  Onneksi haisee espanjalainenkin kaasu.

  Monta vuotta sitten jäi – nyt jo edesmennyt – airedalenarttuni yksin kotiin. Mies oli jättänyt patongin kaasuhellan lähelle.

  Mies tuli kaverinsa kanssa kotiin. Onneksi haistoivat kaasun heti avattuaan oven. Koira oli tavoitellut leipää ja saanut lieden kaasunappulan auki. Koirakaan ei kuollut kaasuun.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä fang
  fang Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 75
Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.