Koulun hallitus erotti kantelupukit

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  PabloS
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.08.2013
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 12

  Eipä alkanut hääppöisesti tämäkään lukuvuosi. Kolme poloista hallituksen jäsentä saivat kalossin kuvan takalistoonsa noin niin kuin vertauskuvainnollisesti. Kuulema syynä kantelu avoimen kirjeen muodossa kannatusyhdistykselle ja Suomeenkin päin. Mitä tästä pitäisi ajatella? Saivatko ns. pahikset nyt lopullisesti vallan hallituksessa vai toisin päin?

  LINKKI

  Huimis
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.10.2011
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 442

  Mitäkö ajatella?

  Mä en ainakaan ajattele mitään kun ei oo hajuukaan mistä koulusta edes puhut. Eikä ole edes uutislinkkiä liitteenä mistä asia selviäisi.

  LINKKI

  PabloS
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.08.2013
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 12

  Ehkä tuosta keskustelualueesta nimeltä ”Aurinkorannikon suomalainen koulu”, johon tekstini kirjoitin, olisi voinut päätellä, mistä koulusta on kyse…

  Tuosta siis kyse:
  http://fuengirola.fi/?q=uutiset/koulun-uusi-hallitus-erotti-kolme-j%C3%A4sent%C3%A4%C3%A4n

  Mitä nyt sitten voi päätellä?

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Näyttäisi aurinkorannikolla olevan ihan omat yhdistyssäännökset. Koska hallitus on erottanut itse hallituksen jäseniä. Valitseeko hallitus myös itse itsensä? Hei oikeasti jo ettei tarvitsisi hävetä, kannattais tutustua yhdistyslakiin ja käytäntöihin kuinka se toimii organisaationa.

  LINKKI

  pkonsta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.12.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 17

  Ensin saatiin erotettua huippulahjakas rehtori,joka luotsasi koulua pitkän aikaa, kehittyi

  oppositio joka keksi kaikenlaista perätöntä,vahva johtaja ei koskaan miellytä kaikkia.Sitten saa

  lukea parhaan paikallis asiantutia Anna Rydmanin erotuksesta koulun hallituksesta,mielestäni tästä ei hyvä

  seuraa kun parhaat asiantutijat saavat kenkää,molemmat aivan tekastuilla syillä.Edellinen hallitus

  ei ilmeisesti ymmärtänyt kovin paljon kouluelämästä,eikä nykyhallitus näytä yhtään asiantuntevammalta

  EI HYVÄLTÄ NÄYTÄ SUOMIKOULUN TULEVAISUUS,tällaisten asiantuntemattomien viisastelijoiten johtamana.

  LINKKI

  Tarmokas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2013
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 3

  Keskustelua seuranneena koetin noudattaa neuvoasi, Lemoni. Yhdistyslaki antaa erottamismenettelyssä (jos siitä edes on kyse) yhdistykselle mahdollisuuden määritellä omissa säännöissään erottamisen menettelytapa. Kannatusyhdistyksestä voidaan sen sääntöjen mukaan erottaa seuraavasti:

  ”Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen ei ole maksanut vuosittaista jäsenmaksua seuraavan vuoden kesäkuun loppuun mennessä, tai on muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut, tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.”

  Kannatusyhdistyksen säännöissä, kuten myös yhdistyslaissa sanotaan yhdistyksestä eroamisesta: ”Jäsenellä on oikeus milloin tahansa erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle,taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi
  pöytäkirjaan.”

  Hallituksen järjestäytymiskokousmenettelyä kritisoineet ja siitä kieltäytyneet jäsenet käyttivät kannatusyhdistyksen hallitukselle, yhdistykselle ja koulun opettajistolle osoitetussa avoimessa kirjeessä perusteluinaan koulun johtosääntöä ja vakiintunutta käytäntöä. Itse en käytännöistä tiedä, mutta johtosääntö ei millään tavalla estä uuden hallituksen järjestäytymistä hyvissä ajoin ennen toimikautensa alkua. Avoimen kirjeen lopussa todetaan: ”Edellä mainittuun viitaten ilmoitamme, että emme aio osallistua tämäntyyppisen hallituksen työskentelyyn.”

  Vähintäänkin tässä on kyse hallituksesta eroamisesta, ei siis erottamisesta. Mitä tulee kannatusyhdistyksestä erottamiseen, voisi kuvitella, että valitusta luottamustehtävästä kieltäytyminen kyseenalaisin perustein antaisi aiheen myös yhdistyksestä erottamiseen.

  Jos hallituksesta eronneet/yhdistyksestä erotetut kokevat kärsineensä vääryyttä, yhdistyslaki antaa mahdollisuuden moitekanteen nostamiseen: ”Jos yhdistyksen päätös ei ole syntynyt asianmukaisessa järjestyksessä tai jos se muutoin on lain tai yhdistyksen sääntöjen vastainen, voi yhdistyksen jäsen, hallitus ja hallituksen jäsen nostaa kanteen yhdistystä vastaan päätöksen julistamiseksi pätemättömäksi.”

  Valitettavasti keskusteluketjuun aiemmin linkitetystä Fuengirola-lehden artikkelista oli jäänyt toinen liitekirje puuttumaan, joten en osaa ottaa kantaa kritiikkiin, jota esitettiin tätä hallituksen jäsenien nimissä lähetettyä kirjettä kohtaan. Mutta väkisinkin tulee mieleen vitsi vanhasta palopäälliköstä, joka palopaikalle tullessaan totesi: ”Väärin sammutettu”:)

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Jäsenen voi hallitus erottaa, mutta kovin epäilevästi suhtaudun onko hallituksen mahdollista its erottaa istuva hallituksen jäsen. Yleensä proseduuri vaatii ylimääräistä yleiskokousta tai vuosikokousta jossa ex määrä jäseniä kannattaa tai jättää kannattamatta erottamista. Muutoinhan se olisi aivan hullua, kenelläkään ei olisi takuita jatkuuko homma vielä jonkin kokouksen jälkeen. Ehkäpä siellä aurinkorannikolla on omat sääntönsä? Kannatusyhdistyksen sivut on nurin/päivitettävänä joten en pääse sääntöihin juurin nyt, kumman sopivasti.

  AURINKORANNIKON SUOMALAISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:n HALLITUS
  7 § Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry valitsee kevätkokouksessa yhdistyksen sääntöjen mukaisen hallituksen.

  8 § Hallituksen tehtävänä on yhdistyksen säännöissä määriteltyjen tehtävien lisäksi

  Tuo kirjeessä mainittu ”emme tule toimimaan tällaisessa hallituksessa” tai miten se sanatarkasti meneekään ei ole irtisanoutuminen luottamustehtävästä.

  Sen vain kerron että opetusministeriö varmaankin seuraa tilannetta ja jos ei noudateta yhdistyslakia niin ei tarvi maksaa avustuksiakaan. Siksi tällaiset ” enhän minä ole OM kannellut, annoin vain nimeni käyttöön” (keväältä) ovat aika pahoja potkuja omaan nilkkaan. Ja aika kornilta kuulostaa erottaminen eriävän mielipiteen takia?

  Mutta ei siinä mitään, tapelkaa, saatte tupakkia. Näin se suosio vaan kasvaa ja osoittaa Suomalaisten kyvystä yhteistyöhön.

  LINKKI

  Tarmokas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2013
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 3

  Hyvä Lemoni!

  Kaikkihan me voimme epäillä, uskoa ja otaksua erilaisia asioita. Meillä on myös omat tulkintamme mustaa valkoisella olevista asioista. Kun itse viittasit yhdistyslakiin, niin ehkä kannattaisi myös tutustua siihen, ettei mene aikaa turhan jauhamiseen. Lue saman tien läpi koulun johtosääntö (löytyy koulun www-sivuilta)niin ehkä selviää, minkälaisista asioista hallitus on vastuussa. Siinä todella tarvitaan kaikkien jäsenten panosta ja toivoa sopii, että kannatusyhdistys on hallituksen valinnassaan painottanut osaamiset oikein.

  Uuden hallituksen toimien arvostelu nimimerkin suojassa, tietämättä edes mitä oikeasti on tapahtunut on aika tyylitöntä puskasta ampumista. Samoin kevyet yleisheitot suomalaisten yhteistyökyvystä. Käytetään aikaa rakentavampaan keskusteluun.

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Eipä tässä tarvita tämän kummempaa selkokieltä, koulun järjestyssääntö ja kannatusyhdistyksen säännöt on kaksi ihan eri asiaa, vai oletko erimieltä? Ja kun olen muutaman kymmenen vuotta ulkomailla asustanut niin omat havaintoni ovat että missä on kolme suomalaista, tarvitaan kaksi yhdistystä. Toivotaan ny että Opetusministeriö ei iske hampaitaan tähän kouluun, aika amatöörimaista on ensin ilmoittaa maksukyvyttömyydestä, kohta perua se jne. Mutta onhan se hienoa kun saa vaikuttaa ja itsensä esille, vaikkakin vain paikallislehdessä. Muutoinkin nämä yhden, kahden viestin nickit juttuna lemuaa kauas.

  Muutenkin kun seurasin keväällä suomalaisyhteisön hommia niin näissä kolmessa neljässä julkaisussa (mitähän varten niitäkin pitää olla noin montaa?)ei yksikään numero mennyt ilman että joku oli tekemässä rikosilmoitusta ja kunnianloukkaus syytettä nostamassa.

  LINKKI

  Tarmokas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2013
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 3

  Koulun johtosääntö, koulun järjestyssäännöt, kannatusyhdistyksen säännöt ja yhdistyslaki, siinä on peräti neljä eri asiaa. Kaikki tutustumisen arvoisia, mikäli pidetään keskustelu asialinjoilla. Suomi tuntuu olevan yhdistysten luvattu maa ja mikäpä siinä. Yhteisten asioiden hoidossa liikutellaan myös rahoja, vaikka yhdistystoiminnan tarkoituksena ei ole taloudellisen voiton tavoittelu. On hyvä olla lakiin perustuvat pelisäännöt, ettei mene omat ja yhteiset varat sekaisin. Näin voidaan myös valvoa yhdistysten saamien avustusten käyttöä. Jopa rekisteröimättömiltä yhdistyksiltä edellytetään jäsenrekiseriä ja kahdenkertaista kirjanpitoa. Mielestäni yhdistys on ihan kelpo toimintamuoto monenlaisten asioiden edistämiseen, eikä sitä ole syytä moittia. Toiminnan tarkoituksista en arvaa lähteä edes keskustelemaan.

  LINKKI

  holahola
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.09.2012
  Kirjoituksia: 47
  Vastauksia: 57

  Voisiko joku kertoa pähkinänkuoressa, mistä nämä suomalaisen koulun kiistat johtuvat? Mistä ne ovat alkaneet? Ei tuollaista toimintaa ainakaan tuossa mittakaavassa ole missään Suomessa sijaitsevan koulun taustalla, niin mikä sen aiheuttaa täällä?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Vallanhimo, ahneus ja raha.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.