Kotkan poikii

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Kotkan poikii

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 34)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Timo -70
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 111

  Nytpäs voin itseni esitelläkin kun sain tuon vanhan ”vankikarkuri” kuvan vaihdettua hieman pehmeempään, lapsi läheiseen kuvaan.

  Kotkasta tosiaan ollaan ja kova hinku on päästä espanjaan ensi syksynä. Pomollekin on jo ilmoitettu mutta ei se usko, että lähdössä ollaan. Sitä ei vielä tiedä tullaanko/mennäänkö Manner-Espanjaan vai Kanarialle. Tarkoitus olisi jossain määrin tehdä töitä sieltä Suomeen.

  Perheessämme on 5 henkeä, 9v. poika ja tyttäret 6v. ja 2 kk. Viimeinen on päässyt kanssani kuvaan. Vaimon kanssa on syksystä lähtien oltu espanjan intensiivikurssilla. Jo alkaa kieli hahmottua. Kun vielä talouspuolen saa kuntoon niin sitten. Tarkoitus olisi viihtyä 2kk – 6 kk.

  Joskus on vaimon kanssa oltu 2 kk Teneriffalla kun vielä lapsia ei ollut.
  Mitä asuinpaikkaa lukijakunta suosittelee? Ehdotuksia otetaan vastaan.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Tänään heijailin seilaillen etupäässä kotkalaisten ihmisten kanssa Siaminlahdella koko päivän kalastellen ja sen perusteella suositan ko. kansanryhmää ihmisille lähes mihin tarkoitukseen tahansa. Osa tosin saattaa ajautua oikopäätä Casa Azuliin, jos harjoitusmerkit paikkansa pitävät. Mutta muutoin leppoisaa sakkia.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Moi.

  Kiva, että tulit foorumille 🙂

  Meinaatteko tehdä samoja töitä Espanjassa kuin täällä Kotkassa?

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Moikka vaan minunkin puolestani Timo -70! Tervetuloa kirjoittelemaan tänne Orkkiin, toivottavasti viihdyt! 🙂

  LINKKI

  gimo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 267

  Hola!

  Olisi kiva kuulla minkälainen on espanjan intensiivikurssi? Itse aloitin espanjan opiskelun viime vuoden huhtikuussa, lukemalla ensin, että minkälainen on espanjan kielioppi. Näin sain hahmoteltua kielen aika mukavasti ja tiesin, että mitä on tulossa. Loppukesästä pääsin vasta vauhtiin ”varsinaisen” opiskelun kanssa. Loppusyksystä olin Kanarialla ja ruokia yritin jo kovasti tilata paikallisella kielellä ja menikin suht’ mukavasti, kun pystyin jopa vastaamaan jotain tarjoilijoiden kommentteihin. On tietysti etua, jos on englanti lisäksi apuna. Hyvät jatkot.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Kielioppi. Sain siihen kammon jo koulussa, missä epäpätevä-pätevä opettajani pystyi syöttämään sieluuni inhon koko asiaan. Maria Jodé opetti myöhemmin espanjalaisia juttelumuotoja, mutta ja vannotti, etten ikinä puhusi andalusian vääntämystäni Madridissa, missä mua pidettäisiin sivistymänttöä sillä kielitaidolla ja ääntämyksillä.

  Ei tämä elämä suinkaan nii-in helppoa ole.

  Uppiniskainen OC

  LINKKI

  gimo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 267

  Joo, ymmärrän asenteesi kielioppiin. Suomen kouluissa sitä jauhetaan ehkä hieman liikaakin ja pienestäkin virheestä tulee miinuspisteitä, vakka sellaista virhettä ei puhuttaessa edes huomaisi. Tärkeämpää olisi osata mahdollisimman paljon sanoja. Unohtaisin mielelläni kieliopin, jos vain löytäisin espanjankielisen keskustelukumppanin täältä Suomesta. Yritän itse oppia kieltä monin eri tavoin ja koulukirjat ovat aika pienessä osassa. Mahdollisimman paljon yritän kuunnella kieltä ja ei oikein muuta kyllä ole kielestä saatavilla kuin oppikirjojen CDt. Onneksi niiden tarinoista on tullut nykyään hieman mielenkiintoisempia. Katselen myös TVE-kanavaa.

  LINKKI

  ronkeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  Espanjaa opettaa meille (vain enää) kolmelle oppilaalle erittäin machomainen Carlos, joka ei suvaitse meidän käyttävän turisti-espanjaa, vaan meidän pitäisi kirjoittaa ja puhua kuten Miguel.
  Miguel Cervantes…

  Minä en ole koskaan varma, onko kyseessä indefinido vai imperfekti, ja subjuntivon kanssa ole aina sotajalalla. Myös lukemattoman muun kieliopillisen hienouden kanssa. Sanatkin menevät toisesta korvasta sisään ja useimmiten toisesta ulos. Mutta kaikesta huolimatta pinnistelen. Ehkä jossain vaiheessa huomaan osaavani sitä.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Kielioppikokeeni ennätyslukema -23 ennusti surkeaa tulevaisuutta enkä vieläkään hallitse kielioppia. Sen kuin vain suvereenisti käytän kieltä työkseni ja kirjoitan sen oikein (?). Maria josé oivalsi saman espanjaksi (tai sitten minut) ja antoi vapauden väännellä väärin.

  Kielen käyttö on vähän kuin pöytätavat. Jotkut ymmärtävät miten ja siksi en sitä enemmälti selvittele.

  Hek-hek. Itsetyytyväinen OC

  LINKKI

  ronkeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  Voit olla ihan syystä itsetyytyväinen.
  Laitoitko muuten objektivirheen tahallasi? (Ei sillä, että ite osaisin täydellisesti suomeakaan.)

  LINKKI

  Timo -70
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 111

  OC:
  hyvä kun suositat. Tosin mukavat ihmiset ovat aina mukavia ovat sitten kotkalaisia, hämäläisiä tai lappalaisia. Vai onko muitakin kokemuksia kotkalaisista?

  pintorA:
  Näin olen ajatellut, tosin asiahan on siitä pomosta täysin kiinni. Nykyaikana tekniikka mahdollistaa kaikenlaista. (muille tiedoksi, toimin vuokravälittäjänä Kotkassa)

  m1r4:
  Kiitos kutsusta, saapa nähdä miten paljon kirjoittelen. Hauskaa on ainakin lueskella.

  gimo:
  espanjan intensiivikurssi (Kotkan Opisto, http://www4.kotka.fi/kopisto/kurssi/kurssit/570103.html) on käytännössä normaali espanjan kurssi mutta opiskelutahti on kaksikertaa nopeampi kuin muilla espanjaa opiskelevilla. Kaikki kurssillamme olevat ovat varsin motivoituneita opiskeluun. Oppitunnit on maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 19.30 – 21.00, ja molemmat kun vaimon kanssa olemme innostuneita opiskeluun niin se on varsin mukavaa. Huomaan muuten, että luettuanu hablamos espanol-ryhmää että olet hieman edellä opiskelussasi. Meille on vasta mennyt aikamuoto tulossa, ilmeisesti ensi tunnilla maanantaina. Mikä muuten on se kirja josta mainitsit 600 verbos… Onko se hyvä hankinta, kuulosti, että voisi olla.

  kaikki:
  Ehdotuksia, kommentteja asuinpaikan suhteen (Kehukaa omaanne)

  LINKKI

  gimo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 267

  Kirja on Matti Mäkisen ”Contigo 600 espanjan verbiä”. Katso, jos löytyy kirjastosta, niin voit tutustua siihen ennen kuin teet ostopäätöstä.

  LINKKI

  LakuPekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa Timo -70,

  Syntyperäisenä Kotkan poikana olen valmis auttamaan perhettänne etebloitumisessa tänne Costan Aurinkorannikolle. Etenkin kun teillä on nuo pienet lapset, niin suomalainen kouluhan toimisi ihan ”kypällä” tässä tilanteessa.

  Olen muuttanut kotikaupungistasi pois jo ennen syntymääsi ja siksi tuskin tunnemme toisiamme, mutta tervetuloa tänne muiden Kotkan poikien joukkoon, mie, sie ja Hentun Liisan lisäksi…

  LINKKI

  Pintor
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  Olenpa seurannut Sinun Hyviä suomen- ja espanjankielenkirjoituksiasi !

  Bravo ! Parin viikon ”intensiiviopiskelun” jälkeen minäkin sain jo ilmaiset juomat Spantaxin Ihanilta emoilta siellä takaosassa. Että sillai ja sitten se vasta alkoi nuo muut ihanuudet. Heh ! Kannustusta opiskeluuni por espanjol tuli roppakaupalla lisää.

  Algun dia vamonos a ver ? ! Quizas ?

  LINKKI

  Timo -70
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 111

  Kiitos LakuPekka avuntarjouksesta.

  Saatanpa jotain sinulta kysyäkin jos aurinkorannikolle tulomme suuntautuu. Alunperin ajatuksena oli juuri Costa del Sol mutta nyt erinäisistä syistä johtuen on vaihtoehdoiksi tullut myös Costa Blanca ja kanariansaaret.

  Olen samaa mieltä kanssasi, että suomalainen koulu on OK mutta kun tarkemmin tätä sinne tuloa aloin netin kautta tutkimaan, niin voi surku sitä hintaa mikä pitäisi maksaa jos lapset esim vaan 2 kk olisi suomalaisessa koulussa. Jo yksi kuukausi kahdesta kouluikäisestä on n 800 eur/kk.
  Emme kuitenkaan vielä tiedä sitä tarkkaa kestoa joka siellä ollaan.

  Tällä hetkellä ajatus on että tuon ajan kun siellä olemme niin opetamme lapsia itse. Sitten joskus myöhemmin kun sinne ?pysyvämmin? asettaudutaan niin sitten täytyy laittaa lapset normaali kouluun.

  Mie ja sie on jostain syystä jäänyt pois. Asuimme nimittäin vaimon opiskelun aikana ”Turkkuses” n.4-5 vuotta ja siellä se karsiutui pois. ”Ketä” tietää miksi näin kävi.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 34)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.