Kotitalousvähennys Suomen verotuksessa Espanjassa tehdystä työstä

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Kotitalousvähennys Suomen verotuksessa Espanjassa tehdystä työstä

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 20)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Olli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.11.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Onko kenelläkään kokemusta kotitalousvähennyksen hakemisesta Suomen verotuksessa Espanjassa sijaitsevan loma-asunnon korjaustöistä?

   

  Vähennystä varten Suomen verottaja tarvitsee Espanjan verottajan antaman ”vapaamuotoisen todistuksen, josta ilmenevät vastaavat tiedot kuin Suomen verolomakkeesta 14C” työn tehneestä yrityksestä. Kysyin asiaa Suomen veroneuvonnasta, mutta heillä ei ollut kokemusta mitä todistuslomaketta Agencia Tributarialta voisi pyytää.

   

  Tietääkö joku tämän palstan lukijoista?

   

   

   

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Tuossahan sanotaan, että vapaamuotoinen selostus, jossa samat tiedot. Ei sille tarvitse silloin mitään tiettyä lomaketta olla.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  On se perkeleellistä , että täytyy tulla Espanjaan asti inisemään Suomen valtion tukia remontteihinsa. Jos rahat on niin tiukilla , miksi tulla tänne ollenkaan. Etenkin jos Suomeen jää se tuttu sossun täti joka hoitaa juoksevat menot. Kelalta  työnnetään miljoonia kaikenmaailman tukiin , espanjalaisiin remontteihin, virolaisiin lapsilisiin ja kotihoidontukiin, rikollisten maahanmuuttajien hyysäämiseen ja ties mihin. Siihen verrattuna tuntuu uutiset vaikkapa hoito”kodissa” aliravitsemukseen kuolleesta vanhuksesta tai lastensairaalasta mihin ei ole rahaa  entistäkin pöyristyttävimmiltä.   Mutta mikäs siinä. Kannattaa vaan ihan itse mennä selvittämään täkäläiselle byrokraatille mitä todistuksia on vailla. Siinä voi mennä vähän aikaa selittäessä. Täkäläiset eivät ehkä ymmärrä ollenkaan mistä voisi olla kysymys. On se täälläpäin maailmaa niin uraauurtavan uusi asia , että valtio maksaisi  ulkomaille remonttikuluja.

  LINKKI

  ellu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.02.2015
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 3

  Vähennyksen saa, kun työn tekijä anta todistuksen siitä, että on ennakkoperintärekisterissä tai mikä se nyt Espanjassa onkaan. Jos tuo todistus on, vähennykset saa kuten Suomessa tehdyistä töistäkin. Työn tekijä eli urakoitsija antaa paperin, sitä ei itse tarvitse lähteä mistään kyselemään. Useimmat eivät tiedä koko asiasta tai eivät ole todistusta hakeneet. Ainakin isommissa jutuissa se kannattaa pyytää urakkaan kuuluvana. Kokemusta on.

  LINKKI

  Anutarja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.10.2011
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 49

  Santiago tuntuu vetävän niitä herneitä nenäänsä vähän joka asiasta.
  Onhan se selvä, että jos olet verovelvollinen Suomessa ja siellä on verotuksessa käytössä kotitalousvähennnys, niin saat sen vähennyksen riippumatta siitä, missä se loma-asuntosi sijaitsee.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  No näissä tukiasioissa ja hyysärien touhuissa menee hermo. Mitään ei Suomessa tehdä omaan laskuun ja itse . Joka asiaan inistään tukia.

  Tossa mielenkiintoisia uutisia Suomessa osastolla riittää ihmettelemistä tällaisella vanhan liiton miehellä. Stadin sosiaalilautakunta päätti juuri viedä leivän ja juoman kotiavun ja ruuanjakelun piirissä olevilta lliikunta -tai muuten toimintakyvyttömiltä kotiinsa sidotuilta vanhuksilta.  Toivottavasti ei käsi vapise kun kuittailette remonttitukia Espanjan lomakämpästä.

  Ps . En muuten ollut ainoa suomalainen  joka ei pystynyt ymmärtämään yllämainittua säästökohdetta.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Et taatusti ole ainut. On mullekkin ollut melkoinen ”kulttuurishokki” kun ole kuunnellut suomalaisten suunnitelmia. Joka asia alkaa avustuksen hakemisella. Joka saakelin aspiriinista pitaa saada Kela korvaus. Kaikki pyorii Kelan ymparilla tai muuten mukavien avustusten. Taloa ei edes maalata ennenkuin on kaikki mahdolliset avustukset varmasti haettu.

  Vaan mulle kylla lykataan laskut viimosen paalle. Taidan nyt joutua raastupaankin Suomessa kun sorakuski sanoo etta ajoi tontille 2000 kuutioo tienpohjaksi. No onhan se tie 50 metria pitka ja 4 levea muttei siina todellakaan ole 10 metrin kakkua. Hyva jos metri…. Mie en saa tahan mitaan avustusta, en muuta kuin etta jos en heti maksa niin tulee isot kulut oikeudesta. Tilasin siihen viime kesana tavarantarkastuksen. Maksoi 1730 euroa ja lopputulos oli ettei siihen todella ole moista maaraa ajettu. Vaan ei kuulemma pida paikkaansa.

  Olis varmaan kannattanut aloittaa munkin ensin anomalla avustukset…. Vaan voi pyha jysays etta pitais saada avustusta Espanjan asunnon remontistakin. Anna mun kaikki kestaa!!!

  LINKKI

  Oikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

  <h2>”Santiago tuntuu vetävän niitä herneitä nenäänsä vähän joka asiasta.
  Onhan se selvä, että jos olet verovelvollinen Suomessa ja siellä on verotuksessa käytössä kotitalousvähennnys, niin saat sen vähennyksen riippumatta siitä, missä se loma-asuntosi sijaitsee.”</h2>
  On ihan oikein hakea kotitalousvähennystä kun sellaiseen verotuslaissa oikeus. Kyllä verottaja pitää myös huolen omista saatavistaan.

  Herneen nenään vetäjillä lienee kateus elleivät itse ole tajunneet hakea tai joku muu syy puuttua ja arvostella alatyylisesti asiaa johon on jokaisella oikeus jos tarvetta esiintyy.                                                                                                                                                    Kykenemättä yksilönä vaikuttamaan negatiivisiin asioihin mitä Suomessa tapahtuu, on naurettavaa puuttua tällaiseen pääsääntöisesti joka päivä. Jos kerran täällä Espanjassa pyyhkii hyvin kuten ovat esille tuoneet, niin ihmettelen suuresti kuinka entistä ja erittäin huonoa politiikkaa ja taloutta harrastaa  Suomentaloutta täytyy edelleen ”holhota?” Minä ainakin nautin ilmastosta ja ei ole tarvetta huolehtia kuinka Pohjolassa menee niin kauan kuin eläke tulee ajallaan.

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Et kai oikka ole kateellinen siitä että ihmisillä on omia mielipiteitä eri asioista ?  Ja vielä uskaltavat tuoda ne esille.

  Ei sitten sullekaan ihan riittänyt se ilmastosta  ja eläkkeestä nauttiminen . Aktivoiduit oikein ihmettelemään tätä suomalaisille niin outoa tapaa.  Siis olla tyytymätön ilmiselviin epäkohtiin.

  Tähän voi vielä jonakin päivänä liittyä sekin että sulle eläkkeen maksun loppuminen tulee täytenä yllätyksenä. Enemmän asioista kiinnostuneille niitä ylläreitä tulee vähemmän.

  LINKKI

  Oikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

  ”Et kai oikka ole kateellinen siitä että ihmisillä on omia mielipiteitä eri asioista ? Ja vielä uskaltavat tuoda ne esille.”

  Onko mielestäsi tässä avauksessa eräät kannanotot avaukseen  asiallisia?  Ja ei muuten ole ainoat Espanjan Org:ssa. Pitäisikö minun olla kateellinen ala-arvoisesti esitetyistä kannanotoista? Voi voi millaiseksi saivarteluksi menee.

  Ihmettelen vaan suuresti miksi asialliseen aloitukseen täytyy ottaa ottaa kantaa  ”hyökkäävällä”  asenteella. Tämän pitäisi olla keskustelupalsta ja edellytys (?) on ymmärtääkseni asiallinen vastaaminen esitettyihin kysymyksiin, kuten myös asialliset kysymykset.

  Jos eläkkeen maksu jonain päivänä loppuu, takaan että se on useimmille muille kuin minulle suurempi yllätys. Lisään sen että ne aamut mitkä todennäköisyyden mukaan on vielä jäljellä,  saa eläkkeeni maksaminen loppua vaikka heti. Uskon pärjääväni täysin niillä rahoilla jotka sain kun aikanaan myin yhtiöni.

   

   

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Oikka, pitaako silti pyrkia ottamaan se viimeinenkin penni elaketta jos et edes tarvitse sita?
  Luulisin etta Suomessa voisi olla niillekkin euroille muutakin kayttoa. Jos ei muuta niin leipaa vanhuksille.

  LINKKI

  Oikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

  Olen työelämässä ollessa olen ansainnut eläkkeeni itse, eli ”omat” rahat kyseessä.

  Mistä muuten tiedät etten osallistu osalla eläkkeestäni mm, rahoittamaan erästä säätiötä ja erästä järjestöä?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Taas kerran tulee todistetuksi miten hyvä maa Suomi on, ehkä , varmastikin , maailman paras. Omia rahoja riittää. Ja kotitalousvähennystä pukkaa siihen lisäksi. Ja jos osaa ja kehtaa hakea , niin Kelalta kyllä löytyy etuja ja taloudellista apua sadoilta eri momenteilta.

  Se on todella mukavaa luettavaa että on niitäkin suomalaisia  joille eläke on vain turha lisä oman varallisuuden päälle.

  Ikävä ilmiö tämä alaluokka joka kitisee kaikesta . Väittävät että Suomessa olisi köyhyyttä tai jopa leipäjonoja. Paha täältä Espanjasta käsin sanoa siihen mitään , mutta minä en ainakaan usko koko asiaan.

  Mutta mikäs sen mukavampaa kuin saada jotain pientä sen tarpeettoman eläkkeen päälle. Vaikka vähän  apua Espanjan loma-asunnon   kylppäriremonttiin, niin a vot, mikäs sen mukavammalta tuntuisi. Joku toinen maksaa sen veroissaan ja avun saaja voi tukea vaikka kodittomia eläimiä sillä rahalla , sehän on ihan ylimääräistä .

  Muuten olen  kyllä jyrkästi sitä mieltä, että ne pikkusielut  jotka pitävät Suomen verotusta kovana , jopa tappavana , ovat täysin väärässä, eivätkä ymmärrä asioiden syvintä merkitystä ja miksi veroja ylipäänsä maksetaan.

  LINKKI

  Oikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

  Olen aina maksanut veroni hyvillä mielin.  Meidän tulee oppia rakastamaan veroja.

  Nauttikaa ja tuntekaa erittäin hyvää mielihyvää kaikeeen rahaan liittyvien velvoitteiden  suorittamiseen. Loppujen lopuksi raha ei saa olla pakkomielle. Raha on vaan ns, välttämätön ”pahe.”  Rahaa on ”jaettu” jokaiselle juuri sen verran kuin alykkyysosamäärä on mahdollistanut. Haudassa rahalla ei tee mitään, koska kukaan ei ole tietojeni mukaan palannut haudasta ostoksille. Älkää siis suotta laittako vainajan arkkuun rahaa, ellei sellaiseen ole pakkomielle.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Oikka, en suinkaan kyseenalaistanut ettei elakkeesi olisi itse ansaittu ja raha omaasi. Ajattelin vain etta jos et sita tarvitse niin onko se ihan pakko ottaa vastaan. Samoin kuin nuo kotitalousavustukset ulkomaiseen asuntoon?
  Tuntuisi reilummalta tulla toimeen silla mika jo on pussissa kuin odottaa lisaa. Suomessa on taatusti ihmisia joilla ei ole tarpeeksi. Tulee ensimmaiseksi mieleen vanhustenhoito.

  On tainnut tulla ihmisille paahanpinttyma etta kaikki mahdolliset vahennykset ja avustukset on kaytettava ja elake maksimoitava. Kuitenkin kaytettavissa olevat varat ovat rajoitetut. Joku saattaa jaada liian pienille osille. Olkoon sitten syyna asioiden tuntemattomuus tai vanhuksilla rajoitettu mahdollisuus avun saantiin. Minusta laki joka mahdollistaa Espanjan asunnon remonttiin tuen saannin suomesta on vaara. Period.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 20)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.