Kotipizza – ota omat ketsupit mukaan ja syö 2 pizzaa, maksat kolmesta…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto Kotipizza – ota omat ketsupit mukaan ja syö 2 pizzaa, maksat kolmesta…

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  turboman1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.01.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 179

  Päivän piristykseksi oli kyllä ihan pakko heittää surkea esimerkki kotimaasta. Tuli käytyä jokin aika sitten pizzalla Kotipizzassa ja ihmettelinkin, että miksi olin karttanut koko putiikkia jonkin aikaa. Sittenhän se muistui kassalla mieleen, kun kysyin ketsuppia pizzan päälle – sitä ei ollut saatavana missään muodossa, ei edes rahalla! Kuulemma firman politiikka nykyään, kertoili paikan vastaava Ahmed Hassan… 🙂

  No, tilanteesta kettuuntuneena lähdin viereiseen S-markettiin, josta ostin 500 gr laatuketsuppia hintaan 2,90e. Tietenkin jonot olivat pitkiä kuin nälkävuosi ja pizza kerkisi kylmenemään sillä aikaa… 🙁

  Lisäksi savua korvista nostatti kotipizzan uusi keksintö: Puolen litran Kotipizza-vesipullo a 1,80e. Vettä ei siis enää ole saatavissa ruokailijoille kannussa ilman veloitusta, vaan siitä pitää maksaa 3600 euron kuutiohinta…muistaakseni hanasta laskettuna kuutiohinta jätevesimaksuineen on luokkaa 3-4 euroa…

  Lisähintaa kahdelle pizzalle tuli siis 2,90e+3,60e eli 6.50e = käytännössä kolmannen pizzan hinta…

  Ja pizzan kokokin on kutistunut ihan HK:n kuraläpän tienoille, ks. kuva noutopaketista vs. tulitikkuaski…ei tiedä itkiskö vai nauraisko asialle… 🙁 🙂

  Savun hälvettyä korvista laitoin viestiä Kotipizzan aluepäällikölle ja toimitusjohtajalle saman asian tiedoksi ja kerroin, että odotan vastausta meiliini runsaan viikon kuluessa. Arvatkaa miten kävi? No minkäänlaista reagointia ei tietenkään tapahtunut ennenkuin muissa yhteyksissä olin tekemisissä Kotipizzan hallituksen jäsenen kanssa ja meilasin hänelle tiedoksi saman asian.

  Asiakkaan palautteen ja Kotipizzan vastauksen väli laitettakoon tuohon
  vielä päivämäärinä:

  Asiakkaan palaute: 23.02.2009
  Toimitusjohtajan vastaus: 13.04.2009

  Ojalan laskuopin mukaan asiakkaan palautteeseen vastaaminen kesti 7 viikkoa, ja sitäkään ei olisi tapahtunut, jollei tuttavapiirissä olisi sattunut olemaan Kotipizzan hallituksessa toimiva henkilö…Yleensä kukaan ei viitsi huvikseen kirjoitella satuja ja tarinoita pizzan syömisestä, vaan reklamaatio-viestissä voi piillä ihan oikeaa asiaakin, johon asiakas odottaa vastausta.

  Arvosana, jonka reklamaatioprosessille voi nyt antaa, on vanhoilla kouluarvosanoilla 5+. Pelin olisi voinut vielä pelastaa nopealla reagoinnilla, mutta ryssitty mikä ryssitty – nyt homma alkaa elää omaa elämäänsä ja kansakin saa tietää nämäkin kiemurat…

  Kertauksena vielä: Hyvin hoidettu reklamaatio voi joskus jopa lujittaa asiakasuhdetta. Päinvastaisessa tapauksessa asiakas äänestää jaloillaan ja lompakollaan ja kertoo sen taatusti muillekin…tuhansille ja taas tuhansille Orkkilaisille!

  Ex-asiakas…

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  LINKKI

  J
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.08.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 196

  ketsuppia pizzaan?? juotsá kraanavettá?

  LINKKI

  Anna-Katariina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.03.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 153

  Ymmärrän kyllä suuren turhautumisesi ja nyt kun pitsa-asiaan päästiin niin minuakin kyllä nyppii. Joskus pikkukohmelossa, kun mieli tekee pitsaa, on turvauduttava paikallisen Telepizzan palveluihin.

  Mikä siinä mättää, ettei ihminen voi ostaa vain yhtä pitsaa??? Tarjous kaksi yhden hnnalla, voimassa joka päivä. Otan pitsan, joka monen mielestä ei edes ole pitsa, koska täytteet ovat paprika herkkusieni, juustosekoitus (koska sinihomejuustoa ei saa ilman kolmea muuta juustoa eikä täytevalikoimissa ole myöskään katkarapuja tai VALKOSIPULIA, vaikka niitä muuten on joka v…n paikassa) Hintaa tälle pitsalle tulee 18,90!!! Jos kerran pitsastaan maksaa melkein pari kymppiä niin onhan se ns. ”ilmainen” pitsa pakko ottaa, vaikka vain kaappiin mätänemään, kun en mä yleensä jaksa syödä edes sitä ensimmäistä pitsaa kokonaan. Että rasittaa!

  LINKKI

  turboman1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.01.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 179

  There is no business like pizzabusiness…Tuon seuraavan bongasin Fiat-foorumilta ja siellä Marcello oli tehnyt syvällisempää analyysiä pizzan hinnan muodostuksesta eli siinä vähän vertailukohtaa hinnoittelulle!

  ”Viva el Nacho!” Näin mainostaa KotiPizza pikaruokauutuuttaan, johon kuuluu tacomix-jauheliha, punasipuli, jalapeno, nacholastut, majoneesi ja 200 grammaa vehnätaikinaa juustoineen ja tomaatteineen. Hintaa tuolla aika tavallisen näköisellä lätyllä on peräti (mutta Rabben mielestä tietenkin ”vain”) 9,50 €.

  1 kg vehnätaikinaa maksaa noin 0,40 € riippuen vähän siitä, mistä KotiPizza saa ostettua halvimmalla vehnäjauhoja, joten yhteen lättyyn menevän pohjan hinta on 0,08 €. Punasipulia, jota menee noin 50 g, saa alle 1 €/kg, ja kustannus on 0,05 €. Majoneesin, jota menee 20 g, kg-hinta on noin 4 € ja kustannus on 0,08 €. Lihaa pizzoissa on aina erittäin vähän. 40 grammaa (joka on ruhtinaallinen määrä KotiPizzassakin) 5 €:n jauhelihaa maksaa 0,20 €. Muutama Jalapeno-suikale ja hyppysellinen nacho-lastuja maksavat noin 0,20 €. Juusto, tomaatti ja öljy, joilla lättyyn saadaan vähän väriä ja kiiltoa, maksavat 0,25 €.

  Kaikki aineet maksavat yhteensä peräti (tai kusetusepäilijöiden mielestä vain) 0,86 €, joka on verollinen hinta. Ilman alv:tä (17 %) aineet maksavat 0,74 €. Sähköä lätyn paistamiseen kuluu noin 0,06 €:n edestä. Pizzan veroton raaka-ainehinta valmiina on siten 0,80 €. Vaikka 9,50 €:n myyntihinnan ja 0,80 €:n raaka-ainehinnan erotuksella, 8,70 €:lla, pitää kattaa alv (1,38 €), pizzakojun kiinteät kulut ja paistajan palkka, pizzayrittäjän kate on valtava. Verottomana pizzan raaka-aineiden hinta hieman yli kymmenkertaistuu: 0,80 € ? 8,12 €!

  Pizzan ostaja maksaa kymmenkertaisen hinnan siihen nähden, mitä raaka-aineet maksaisivat kaupassa vähittäismyynnissä. Pizzayrittäjä saanee ketjun suurostojen ansiosta raaka-aineet vielä edullisemmin, joten suhde kasvaa vielä hieman suuremmaksi ja yrittäjän eduksi. KotiPizzassa 9,50 €:n nachoaan nakertava asiakas saattaa asiaa hieman tarkemmin ajateltuaan tuntea, että silmäänhän tässä taidetaan lorottaa.

  Viva el Nacho!…ei vaan viva KotiPizza-yrittäjyys!

  (Tosiasiassa voitot kerää pääyhtiö ja yrittäjät tekevät hiki hatussa ympäri Suomen rahaa heille…mutta niinhän se tulee ollakin markkinataloudessa… 🙂 )

  J:lle: Kinkku-ananas vaatii ehdottomasti jotain päällensä ja luonnollinen valinta on ketsuppi! Hanavettä voi kyllä Suomessa juoda, Espanjassa en kyllä juo… Normaalisti kuitenkin tuoppi kylmää olutta on se ainoa oikea kyytipoika pizzalle… 🙂

  LINKKI

  Rockford
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.08.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 16
  turboman1 kirjoitti:

  Lisäksi savua korvista nostatti kotipizzan uusi keksintö: Puolen litran Kotipizza-vesipullo a 1,80e. Vettä ei siis enää ole saatavissa ruokailijoille kannussa ilman veloitusta, vaan siitä pitää maksaa 3600 euron kuutiohinta…muistaakseni hanasta laskettuna kuutiohinta jätevesimaksuineen on luokkaa 3-4 euroa…

  Harvoin on tullut Kotipizzassa käytyä niin itsellenikin tämä tuli hiljattain aivan puun takaa.
  Normaalisti kun otan juomaksi aina vettä, aivan sama onko se juuri hanasta lorotettua vai mukavammin kannussa ihan jäiden kanssa, mutta ei se silti puolta euroa enempää saa järkevästi maksaa. Ei se tiskaus niin kallista voi olla..
  Myyjä tuumasi että tällainen on nyt käytäntö ja kun sanoin että limua en juo enkä maksa pullovedestä, joten annetaanpa koko pizzatilauksen olla niin johan tuli vauhtia töppösiin, heti löytyi hana mistä juoman sai heidän pahvimukiinsa ilman veloitusta.
  Toisessa Kotipizzan paikassa kerroin heti ennen lätyn tilaamista juomarajoitteestani, mutta heillä olikin vesikannuja vielä jääkaapissa tarjolla.

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  Voi jospa minunkin huoleni olisivat tuota luokkaa.

  Ketsuppia pizzaan…sitä minäkin ihmettelen.
  Onneksi nykyaikana on vara valita, mistä pizzansa ostaa…vai tekeekö ihan itse.

  LINKKI

  Pintor
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  Nyt maistuu kaikki mitkä ovat liikkuvaisia, testi oli negativo !!!

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Olekkos ruvennut meikkaamaan, kun naamas on Ilona 😕 😉

  Ja oletkos ruvennut syömään vain liikkuvia otuksia;
  eikö olleskaan kelpaa kaupan pakasteesta hankitut. 🙂

  Missä testissä oot ollu — en uskalla edes kysyä.
  Mutta riemukasta tietty on, että se ei ollut positivo;
  jos kerran negativo on parempi vaihtoehto. 😉

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Menkääs vaan Hämeenlinnan syömään pizzaa.
  Siellä joka ukko tarttui ketsuppipulloon, kun pizza läjähti nenän alle. 🙂

  Vähän tuota ihmeteltiin, mut ei sit enää, kun oma pizza saapui.
  Näin se meni ainaskin ”vuonna kahdeksan”. 😉

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Nykyään parhaat pitsat suomesta saa näistä ”vinkuintiaanien” pitämistä pitserioista ja hinta/laatusuhdekin melkein kohillaan!! 🙂 Sietäis kanariankin poikien ottaa mallia!! Joskus aina granin reissulla tulee kokeiltua pitsaa ja useimmiten pettymys on suuri. 🙁 Tosin jotkut ”asiantuntijat” väittävät että pitsassa ei saisi paljoa täytettä olla, mutta mun mielestäni ei se sais olla niinkään ”että yksinäinen herne toista etsii”! 🙂

  LINKKI

  Pintor
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  Hitto, tuli vastaus, ja NYT lähti hirsienvälistä tilkkeet. Oon hiukan kiukkunen. mutta onpahan nyt mahdolliis pyytää ” enkeli taulusta lumihangela 110000 euroa ”, että silleen.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Mulle aina paras pizza on ollut italialainen ”pizza bianca” , eli pelkka ohut pizza paistettu jossa hiukka oliivioljya paalla ja ehka ripaus suolaa…

  LINKKI

  turboman1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.01.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 179

  Guuklasin tuossa vuodatukseni ja kivastihan se oli noussut – jo toiselle sivulle ja ihan siihen uutisen viereen, jossa kerrotaan ko. yhtiön ja yrittäjien hyvästä tuloksesta = rahat pois palikkapäiltä… 🙂 (omat ketsupit asiakkailla ei tuo kuluja, vesi 3600 euroa per kuutio syöjille ja noutopizzakin mahtuu povitaskuun…)

  Ohessa uutinen Ilkasta, joka todistaa sen, että asiakas maksaa aina…ja erityisesti Kotipizzassa asioidessaan.

  Odottakaahan vaan, niin kohta siellä on se vessamaksukin… 😉 …ehdotin sitä muuten ko. putiikin tj:lle…iso hätä 2e ja pikku hätä 1e… 🙂 🙂

  ”Kotipizza palkittiin jälleen parhaana franchising-ketjuna

  Julkaistu: 24.04.2009 21:43

  Kotipizza Oyj on voittanut franchising-yritysten ja -yrittäjien tuloksellisuutta ja menestystä sekä keskinäistä paremmuutta mittaavan kilpailun. Se palkittiin vuoden 2009 franchising-ketjuna Suomen Franchising-Yhdistys ry:n järjestämässä Franny-Gaalassa.

  Kotipizza-ketju ansioitui kilpailussa erityisesti erinomaisten ketjun ja yksittäisten franchising-yrittäjien taloudellisten tunnuslukujen sekä jatkuvan kehitystyön ansiosta.

  Ketju on kasvanut 22 toimintavuotensa aikana Pohjoismaiden suurimmaksi pizzeriaketjuksi, jolla oli vuoden 2008 lopussa Suomessa 243 Kotipizza-myymälää yli 130 paikkakunnalla Suomessa. Näistä 237 oli franchising-yrittäjien johtamia.

  Kotipizza on valittu myös vuonna 1992 vuoden franchising-ketjuksi.”

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Kyllä Kotipizza on onnistunut brändin luomisessa erinomaisesti jos sinne väkisin pitää änkeytyä vaikka jo ennakolta tietää tomaattikastikkeen riittämättömyyden pitsoissa. Tulee mieleen sanonta: ”ei se ole hullu joka pyytää vaan joka maksaa”. Kotipizza lienee hyvin menestyvä yritys, joten kai niitä hulluja Suomessa riittää. Monopoliasemaa ei kai kuitenkaan Kotipizzalla ole ?

  Vertaus veden kuutiohintaan ei ole relevantti. En ole koskaan vieraillut Kotipizzassa, joten en tiedä onko siellä samanlaiset vesiautomaatit olleet ennen pulloveteen siirtymistä kuin Espanjassa rannoilla ja toreilla joissa jalkapolkimella saa vesisuihkusta ryypätä suoraan suuhun. Epäilen. Siten, vaikka se itse vesi annettaisiin ilmaiseksi, niin aina sen anniskelusta syntyy kustannuksia. Jonkun pitää ne lasit kerätä pöydistä ja pestä tai vielä pahempaa on käyttää kerta-astioita jotka nekin maksavat.

  Eläissäni en ole pitsaa tehnyt (vielä), joskus sitä syönyt, mutta arvostan pitsanvääntäjiä kuten kaikkia muitakin ravintola-alan ammattilaisia. Ala ei ole maailman helpoin ja arvostetuin, etenkään palkkauksen suhteen.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.