Korkeakouluihin hakeminen ammattikoulun todistuksella

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yleistä opiskelusta, työnteosta ja harjoittelusta Korkeakouluihin hakeminen ammattikoulun todistuksella

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 54)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Anssi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.04.2010
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 1

  Moikka!

  Tällanen tuli tässä mieleen, kun täällä olis taas yksi joka haluaisi lähteä koettamaan siipiään Espanjan auringon alle.

  Miten onnistuu korkeakouluihin hakeminen ammattikoulutodistuksella? ja mihin kaikkiin kouluihin tällaisella todistuksella on mahdollista hakea? Mulla on ylioppilastodistuskin, mutta se on keskiarvoltaan C:n luokkaa (jos joku tietää niin millaiset on vaatimukset yleensä yliopistoihin?) ja ammattikoulusta tuli paremmat arvosanat niin sillä nyt kannattaisi lähteä kokeilemaan kykyjään. Itselläni on ammattikoulusta sosiaalialan koulutus niin onko sillä mahdollisuuksia hakea minkälaisiin kouluihin tahansa?
  Kartoitan tässä vaan mahdollisuuksia tulevaisutta silmällä pitäen. Suunnitelmana olisi hakea ensin esim. Malagan yliopiston puolen vuoden kielikurssille, sitten jos yliopistoon ois mitään mahdollisuuksia niin selectividad-kurssi ja sen jälkeen korkeakouluun.
  Tuun varmaan kysymään vielä monia asioita, kunnes pää on selvä ja suunnitelmat toteuttamiskelpoisia! Lämpimät kiitokset vastauksista näin niikus jo etukäteen! 🙂

  LINKKI

  _sirkku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.01.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Ongelmaasi en osaa vastata, mutta yksinkertaisempi tapa päästä Espanjaan opiskelemaan on hakea Suomessa kouluun ja lähteä vaihtoon. Esim. Haaga-Helialla oli ennen Malagan yliopisto yhteistyölistoilla, mutta koulun ei-niin-hyvän-tason vuoksi se on hyllytetty. Tutki eri koulujen vaihtomahdollisuuksia (ja yllätyt pitkistä listoista ympäri maailmaa) ja hae itsellesi sopivimpaan kouluun. Järkevintä on vuosi opiskella Suomessa ja lukea Espanjaa, mitä luultavammin jokainen ammattikorkeakoulu tarjoaa. Sen jälkeen lähdet vuodeksi vaihtoon ja kielitaidon kehityttyä jäät työharjoitteluun ja kappas puolet opiskelusta on suoritettu ulkomailla. Helposti ja ilman mitään kikkailua! Asiasi hoidettua oikein, työharjoittelu poikii oikeita töitä ja ties mistä vielä itsesi löydät.

  Joku toinen voi kerta miten vaihtokuvio eroaa yliopistopuolella muuten kuin harjoittelun osalta, tämä ammattikorkekoulu-näkökulmasta.

  Yleensä ottaen nuorten kannattaisi muutenkin käyttää vaihto-opiskelua väylänä ulkomaille, sillä silloin unelmat ulkomaille muutosta ovat paljon realistisemmat ja vakaammalla pohjalla kuin ”haihattelut” alipalkatusta baarityöstä. Tosin onhan se vähän rouheempaa ;). Suomessa on helppo päästä opiskelemaan ja vaihtoa suorastaan tuputetaan! Käteen jää myös tutkinto kokemusten lisäksi.

  Kommenttini oli mielipide helposta tavasta lähteä ulkomaille, toivotaan, että joku osaa selventää varsinaista kysymystäsi.

  LINKKI

  Mrs S
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  Sirkku, siis kumpi on huonotasoinen, Haaga-Helia vai Malagan yliopisto? Kumpi on hyllyttänyt kumman? Mä olen ymmärtänyt ettei kummassakaan olisi mitään vikaa – mistä sun tietosi ovat peräisin?

  LINKKI

  _sirkku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.01.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Haaga-Helia on hyllyttänyt Malagan yliopiston mm. siksi, että sieltä tulevien opiskelijoiden englannin kielen taso ei ole riittävä pärjäämään kursseilla.

  Tietoni ovat peräisin Haaga-Helian kansainväliseltä kordinaattorilta viime vuodelta.

  LINKKI

  Mrs S
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  Ok, kiitos kun kerroit 🙂

  LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Korkeakouluihin/yliopistoihin pyrkiessä Espanjassa täytyy sinulla olla aikaisemmista todistuksista hyväksilukeminen Espanjassa. Tarkoittaen sitä että päästötodistukset pitää hyväksilukea Madridissa opetusministeriössä. Hyväksiluetuttaminen kestää min 6 kuukautta niin lukio kuin ammattikorkeakoulun papereissa. Hinnat lhyväksiluetuttamisessa on 45-91€ riippuen tutkinnon tasosta.

  LINKKI

  Alicia2308
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.09.2010
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 18

  Onnistuuko Suomesta hoitaa tuo todistusten hyväksilukeminen? Postitse, s-postitse? Miten suoritan maksut?

  LINKKI

  chirimoya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.01.2010
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 31

  Minun hakuprosessi Madridin yliopistoon kesti muutaman viikon ô_Ô Sulla pitää olla viralliset käännökset lukion päättötodistuksesta, ylioppilastodistuksesta ja muistaakseni jopa yläasteen päättöodistuksesesta. Sitten lähetetään UNED nimiseen paikkaan Madridissa nää paperit plus kopiot alkuperäisistä jotka on todistettu aidoiksi kopioiksi Espanjan suurlähetystössä Helsingissä ja samalla kopio passista. Saat sieltä kotiin paperin joka oikeuttaa hakemaan Espanjalaiseen yliopistoon. Tää paperi maksaa neljäkymppiä. SItten normaalit yliopiston hakupaperi käsiin, ja siihen liitettynä se Unedin paperi ne lähetetään yliopistolle ja sit vaan odotellaan hyväksymistä (ei mitään kielikokeita eikä pääsykokeita). C:n papereilla pääsee varmasti sisään. Mutta tää on siis näin Madridissa (siis että ei ole pääsykokeita jne. vaa EU:n kansalainen voi hakea ihan normaalina oppilaana, ei vaihto-oppilaana) että en sit tiedä miten muissa kaupungeissa. Opiskelu maksaa, eka vuosi noin 600 ja joka vuosi hinta nousee hieman kun edetään eteenpäin että kannattaa varautua.

  Tässä se sivu millä pitää aloittaa, ihan sama hakeeko Madridiin vai mine: http://portal.uned.es/portal/page?_pageid=93,944219,93_20544598&_dad=portal&_schema=PORTAL

  Ja ei, ei kestä kuutta kuukautta EIKÄ maksa noi paljoa, tota UNEDin paperia haettaessa niitä ei edes kiinnosta MIHIN yliopistoon ja mitä opiskelemaan haet, se on vaan yleinen paperi joka oikeuttaa hakemaan espanjalaisiin yliopistoihin..

  LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  ”Ja ei, ei kestä kuutta kuukautta EIKÄ maksa noi paljoa, tota UNEDin paperia haettaessa niitä ei edes kiinnosta MIHIN yliopistoon ja mitä opiskelemaan haet, se on vaan yleinen paperi joka oikeuttaa hakemaan espanjalaisiin yliopistoihin..”

  Tuo kuusi kuukautta on Madridin opetusministeriöstä saatu tieto viime huhtikuusta ja tarkistettu nyt elokuussa. Hinnat ovat nuo, kun hyväksiluetaan päästötodistukset toisesta EU-maasta, riippuen koulutusasteesta. Itelläni lukion päästötodistuken hyväksilukeminen Madridissa maksoi tuon reilut 40€ tuossa 4 vuotta sitten. Ammattikorkeakoulun päästötodistuksen hyväksilukeminen maksoi 91€ ja kyllä, siellä sanoittiin että prosessi kestää 6 kuukautta minimissään.

  Granadassa ainakin korkeampiasteiseen konservatorioon pyrkiessä piti olla noi lukion ja aikaisempien musiikkiopintojen todistukset ministeriöstä, jotta pystyisit hakemaan opiskelemaan. Jos ei ollut niin edelleen pystyi tekemään pääsykokeet, mutta mitään hyväksilukuja ei tullut ja jotutui tekemää koko pääsykokeet jotka olivat 2 viikkoa pitkät.

  Riippuu siis alasta ja provinsiasta nuo käytännöt.

  LINKKI

  chirimoya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.01.2010
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 31

  Jos puhut yleisesti PÄÄTTOTODISTUKSISTA mistäpä minä voin tietää että oikeasti tarkoitatkin AMMATTIKORKEAN päättötodistusta. Hei daa. Sen hinnoista en tiedä mitään tai sen puoleen aloistakaan. Mutta jokatapauksessa kun haetaan yo-todistuksella UNEDista saama paperi oikeuttaa hakemaan mille vain alalle YLIOPISTOSSA, ja edelleenkään ei mene kauaa sen saamisessa(kaveri hankki juuri ja tuli 3 viikossa).

  LINKKI

  la luz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  Turha hakea hyväksyntää suomalaiselle ammattikoulututkinnolle, ei onnistu. Minä hain, vastaamiseen ministeriöstä meni 1 vuosi 9 päivää ja kirjeessä vaan pyydettiin lisää dokumentteja, jotka mahdoton/hyvin kallis projekti saada kasaan. Sosiaalialalla ei taida vastaavaa tutkintoa espanjassa edes olla…

  Maksoin reilu 30 euroja leimaveroja…Tämä haku siis Malagassa.

  LINKKI

  Alicia2308
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.09.2010
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 18

  Hei chirimoya, hankkiko kaverisi yo-todistusten rinnastamista Suomesta?

  LINKKI

  chirimoya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.01.2010
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 31

  Siiis mitä rinnastamista? 😀 Itse oon sen saman prosessin käynyt läpi myös etttäääää… Siis tarkoitatko rinnastamisella sitä että se kelpaa Espanjassa? Siihen tarttee nimittäin muitakin dokumentteja. Vai ymmärsitköö että se mun kaveri haluaisi yo-todituksensa kelpaavan Suomessa? Oon vähän pihalla näissä suomalaisissa termeissä 😀 Jos selvennät vähän kysymystä ni voisin jopa yrittää vastata ;D

  LINKKI

  Alicia2308
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.09.2010
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 18

  Tarkoitin juuri sitä että se Suomen yo- ja lukiotodistus kelpaa Espanjassa, joilla pystyy sitten hakemaan espanjalaisiin yliopistoihin…

  LINKKI

  la luz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  Convalidación/homologación -termistä kyse???

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 54)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.