Korjausrakentamisen (työn) hinta? (+mistä materiaalit?)

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Korjausrakentamisen (työn) hinta? (+mistä materiaalit?)

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  Pitääpä avata tälläinenkin keskustelu kun Costalle on varmasti rantautunut runsaasti untuvikkoja suomalaisia, jotka ovat tohinoissaan ostaneet ensimmäisen asuntonsa. Nyt sitten alkaa kutkuttamaan pienet ehostukset ja vaikka pihan laittaminen.

  Eli: mitä työtunti maksaa Espanjassa kun maalari, muurari tai pihalaatoituksen tekijä tulee hommiin? Vaihtelua on varmasti paljon, mutta millaisella hintahaitarilla liikutaan? Yleensähän raksaajat tekevät könttätarjouksen, jossa on ns. kaikki mukana, mutta verotuksen kannalta työt ja materiaalit tulisi eritellä. Toki täysillä veroilla hommat teetetään eiks juu?

  Korjauspalveluiden IVAhan on 10% vuoden 2013 loppuun, jos työn osuus laskusta on minimissään 60% ja kohde on vähintään pari vuotta vanha. Ja vuoden päästä IVA on 21%.

  Sen verran avaukseen, että ihan kuitilla tehty rakennustyö maksoi minulle tässä lokakuussa 8.40€/h. Materiaalit jamppa hommasi itse ja todennäköisesti niistä sai sitten hieman lisää voita leivän päälle ellei jopa chorizoa. Sovin nimittäin, että sillä hinnalla ostan kamat häneltä mitä itse maksaisin kaupasta itseostettuna. Duunimatka ja kamojen roudausmatka oli lyhyt. Ripeä kaveri ja hyvä jälki.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  8,40/h ei ole paha hinta. Etenkin, jos ”Ripeä kaveri ja hyvä jälki”.

  Itse olen maksanut hieman enemmän, 10,- – 12,-/h. Tosin hommatkaan eivät ole olleet kuin korkeintaan viikon mittaisia. En niitä tässä ala eritellä, enkä tekijöitä.

  LINKKI

  finnfuerte
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.10.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 97

  No EI kukaan autonomollakaan voi tehdä 8,50e virallisesti, ei Espanjalaiset ole mitään idiootteja jotka tulee tekeen jollain 5eurolla niinkuin jotkut marokkolaiset. työnantaja maksut on suurin piirtein samat joka puolella eu alueella eli jos joku saa 12e tuntipalkkaa on palkkakerroin noin 1,7
  eli palkkka kustannukset on esim.12ex1,7= 20,40euroa per tunti jne.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Esimerkkinä työn hinnasta moottorien maailmasta. Piaggion merkkikorjaamo (prätkät) veloittaa 30€ / h.
  Mitä lienee Suomessa?
  Autokorjaamoilla tuntiveloitus Suomessa + – 100€ / h. Lienee prätkäkorjaamoilla samaa luokkaa.
  Ja mä puhun nyt merkki-ja maahantuojien pajoista.
  Pikkupajat on sitten erikseen niin täällä kuin Suomessakin.

  LINKKI

  joined
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.12.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 111
  Arnold kirjoitti:

  8,40/h ei ole paha hinta. Etenkin, jos ”Ripeä kaveri ja hyvä jälki”.

  Itse olen maksanut hieman enemmän, 10,- – 12,-/h. Tosin hommatkaan eivät ole olleet kuin korkeintaan viikon mittaisia. En niitä tässä ala eritellä, enkä tekijöitä.

  Suomessa remonttifirman laskutus työstä (sis. Alv 24%) on n. 25-30 €/tunti.

  Delta-Autossa 68 €/tunti.

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  Tuossa toisessa ketjussa olitte niin kovasti ”huolissanne” kuinka pakkomyynnistä ostettu asunto on ” moraalintonta”, ”hädänalaisen aseman hyväksikäyttöä” ym adjektiiveja.

  Tässä ketjussa sitten samat nickit kilvan pätevät ”kuka on halvimmalla riistänyt sergiolta sen työpanoksen”. Pikku ristiriita.

  Espanjassa on yli 25% virallinen työttömyys (ja epävirallinen vielä korkeampi!). Tämmöinen ”kuka maksoi paskiten” ketju on sitä hädänalaisen ihmisen riistoa jos mikä!

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.