Kokin työpaikat

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  timo.turkka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.12.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 0

  Eli siis olen opiskelemassa tällähetkellä kokiksi kuopiossa, ja tarkoitus olisi muuttaa perheeni kanssa Espanjaan kun valmistun. Onko kellään tietoa kokkien työmarkkinoista, esim. fuengirolassa ym. Asunto asiat toki kanssa kiinnostaa. Kiitos jo etukäteen!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Moi,en halua tyrmätä ideaasi,mutta espanjaa pitäisi osata,jos suunnittelet hommia ns.turistialueilla varmaan englantia myös,sehän ei toisaalta ole ongelma suomalaisille nuorille.Kokin homma ei liippaa edes läheltä omia ammattejani ,mutta sen verran satun aiheesta tietämään ,että espanjassa kokit tekevät kovempaa duunia kuin suomessa,ja ammatti ei ole arvostukseltaan kovin korkealla,tämä näkyy palkassa jota ei voi verrata suomen palkkoihin normaalissa esp.ravintolassa.
  Jos homma vielä kiinnostaa ja saat hommia tule ihmeessä kokeilemaan ,mutta älä tee mitään isoja päätöksiä ennen kuin olet varmistunut että viihdyt espanjassa.
  Orkin keskusteluissa on paljon juttua asuntoasioista ja tarvittavista virallisista kiemuroista,kannattaa lueskella sieltä.Sieltä ehkä selviää moni asia ja mikä jää epäselväksi,sitä on hyvä kysyä yksilöidymmin.Mun käsitys on, että täältä löytyy monen alan tietäjää,ja he mielellään myös auttavat.

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Kyllä kokkia arvostetaan Espanjassa, etenkin Baskimaan keittiötaito on maailmankuulua. Ehkä arvostus ei näy, ainakaan kaikkien kohdalla, palkoissa.

  Suosittelen katsomaan ammattilaisen työta Tele5:lta joka arkipäivä n. klo 14.30. Harvoin jätän Karloksen shown katsomatta. Lisää täällä.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ensiksi hyvää joulua kaikille,ja sitten asiaan,joka maassa,myös suomessa on omat julkkiskokkinsa ja michelin-miehensä,mutta että pysyisi jalat maassa,eihän niillä ole paljonkaan tekemistä tavallisen puurtajan kanssa.Carlos omistaa muistaakseni useampia ravintoloita ja aika eliittihotellin baskimaassa.
  Carloksella on omat nettisivut joilta löytyy tietoa herran aktiviteeteista ja mm.paljon ruokaohjeita.
  Baskimaa on kulinaristin taivas ja baskien keittiö ja andalucian keittiö eroavat toisistaan kuin yö ja päivä.
  Jos joku ei tiedä asiaa ja kiinnostaa nähdä espanjalaista keittotaitoa eri puolilta maata,niin espana directossa tve1 joka arki-ilta tehdään ruokaa paikalliseen tyyliin.

  LINKKI

  juliusalexius
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 41

  Joo! Espana Directon ruokaosuus on loistava. Siinä tosiaan esitellään hyvin eri paikkojen kulttuuria. Muutenkin ohjelma on loistavaa katsottavaa kaikille, jotka haluavat päästä edes hieman sisään paikalliseen menoon ja eri alueiden murteisiin.

  Joo, ja kokin hommat lienevät HIEMAN erilaisia kuin keittiöohjelmien leppoisa tahti ja lässytys. Varsinkin Aurinkorannikolla.

  LINKKI

  Elämästä utelias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2007
  Kirjoituksia: 44
  Vastauksia: 1076

  Minun poika oli aikoinaan kokinalan koulutuksessa. Osan harjoittelujaksosta suoritti Teneriffalla. Paikan nimi on ”Vintersol”. Se on sellainen Kuntoutuskeskus mihin tulee porukkaa kuntoutukseen vähän joka puolelta maailmaa.
  Harjoittelupaikkaakin kannattaa sieltä kysyä. Saahan myös ulkomaille korotettua op-tukea ja jopa asunnon pystyvät järjestämään Vintersolin kautta.

  Poikani ei osanut silloin espanjankieltä,muita kieliä kyllä oli hallussa. Kun hänen harjoittelujakso loppui pyysivät tulemaan takaisin töihin kun koulutus loppuu ja armeijan on käynyt.

  Poika meni sinne vuodeksi,sai vakipaikan ja oppi Espanjaa jopa niinkin hyvin että teki tavaratilaukset puhelimitse. Kun vuosi oli mennyt hän meni heidän tytäryhtiöön Ruotsissa (Tukholmassa).

  Elikkä jos Espanjaan haluaa töihin niin käy kurkistamassa heidän sivuilla.

  Kokemus monesta paikasta ja kielistä aina vaan eduksi ja iloksi. Tsemppiä ja lykkyä teille. 🙂

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Opiskeletko siis Savoniassa, tai mikä se nimi nykyään sitten onkaan???, mutta siellä Puijonlaaksossa päin, ko. oppilaitos oli minunkin kouluni joskus vuosia sitten! Siellä sain oppia , että hotellihuoneen siivous ei saa kestää kuin jonkun minuutin, ja loput on sitten sitä ”yleiseurooppalaista tasoa” kuten Kaisu ope sanoi.!!!!

  Monta mukavaa ja vähemmän mukavaa muistoa on sieltäkin, ja niillä eväillä on tullut sitten lisäoppia elämänkoulussa.

  Minä koin vuorotyön perheellisenä hankalaksi ja aika pian hakeuduin henkilöstöravintola puolelle, bensaakin on tullut myytyä ja pyyhkijänsulkia, siitäkin kyllä on jo aikaa.
  Huoltamo ajoilta jäi sellainen vaiva , että vahtaan autojen rekkareita vieläkin, niitä kun piti vahtia bensavarkaiden takia.

  Mielenkiinnolla kuulisin minäkin mikä on Espanjalaisen kokin palkka, onko käytössä ilta-ja yötyö lisät, entä 100% pyhälisä , entä z-vapaa järjestelmä, saako v-ja x päivinä tehdyistä töistä % korvaukset???? Onko voimassa 7,5h työpäivät vähintään 8h välein, onko työvuorolistat laadittu 3viikkois jaksoiksi ja lähdetäänkö vapaille aamusta ja tullaan iltaan?

  Lähtöpalkkahan Suomessa on kokilla kk 1535€ / 9,65€ tunti , iltalisä 18-24 klo/ 0,94€ ja 24 -06 Yölisä1,82€, sunnuntailisä 100% ja sitten vielä erikseen vapaapäivinä tehdystä työstä tulevat korvaukset.

  Onko työnantajilla velvollisuus järjestää työterveyshuolto ja kertyykö eläkkeesi ,minkä % mukaan??

  Jos joku viisaisi vielä huoltamotyöntekijöiden palkan, ihan vaan mielenkiinnosta???

  En aio työllistyä kumpaankaan ammattialaan ainakaan Espanjassa, mulla kun ei kieli käänny kuin Suomeen ja savvoon!!!

  Iidenissä sattaa lunta, ja tuuloo!!! 🙂

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Mutta kuten edellisessä viestissäni kirjoitin , kieltä en hallitse, kuin täällä kotomaassa ja viimeaikaisten kokemusten!! perusteella täälläkin huonosti.

  Tutkiskelin kuitenkin viestissäsi olevia taulukoita ja olin ymmärtävänäni, että ”kokkeleilla” ei palkka ylitä edes tuhatta euroa kuukaudessa, peruspalkkaan tulevista lisistä en saanut selvää.

  Enin uteliaisuuteni on tyydytetty, toivoisin ketjun aloittajan huomaavan ja osaavan lukea lähettämäsi taulukot, perheellisellä noilla palkoilla ei varmaankaan tulisi olemaan helppoa!!

  Iidenissä tuuuuuleee ja maa on lumeton , mutta tiet ja polut jäässä!! 🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Esim. tavallisessa malagalaisessa kulmakuppilassa kokin palkka voisi olla n.800€/kk,+,-,jotain.Siitä ei sitten juurikaan veroja mene,ja jos työsopimus on jatkuva tulee ns.13 kk:n palkka siihen päälle.Todellisuus on kumminkin sellainen että pätkätyöt epämääräisillä ehdoilla ovat enemmän sääntö kuin poikkeus.Lisistä en tiedä,mutta luultavasti tipit jaetaan työntekijöiden kesken.
  Justiinsa tänään luin surista että minimipalkka NOUSEE 600€/kk.Siitäkin voi tehdä johtopäätöksiä palkoista espanja/suomi.Lisätään nyt tähän vielä sekin että ravintola-alan duunit on sesonkitöitä ja huomattava osa alan työvoimasta on palkattu vain turistikaudeksi tai lomautettu sesongin ulkopuolella.

  LINKKI

  N35u
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.10.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 388

  Jotain kokemusta kokin työstä ja palkasta on Espanjasta, ei kovin kattavaa ja jokapaikkaan pätevää mutta kokemus kumminkin.

  Pauttiarallaa tonni + tipit oli rahallinen korvaus kuukaudessa, tippien määrä vaihteli paljonkin, mistälie johtunut? Työt alkoi muistaakseni aamulla 9-11 aikaan riippuen (viikon)päivästä, klo 16-18 ”siesta” ja 18— töissä yleensä 23-24. Ilta-, yö-, pyhä-, ylityö-, yms. lisistä ei mitään tietoa. Parempaakin palkkaa saattaa saada jos vaan kehtaa pyytää ja työnantaja haluaa sen maksaa, mutta ei paljoa tuosta enempää kuitenkaan, mikäli puhe on jostain muusta kun Michelinin-tähdillä kuorrutetuista paikoista,(kokemattomana ei sellaisesta paikasta välttämättä saa mitään rahallista, kun tulijoita on niin paljon että ilmaiseksi tekevät) Joten rikastumaan ei pääse.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.