Kokemusta Fuengirolan päiväkodeista?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Kokemusta Fuengirolan päiväkodeista?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 43)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Elina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.12.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 10

  Hei taas!

  Olisikohan jollakulla kokemusta tai tietämystä Fuengirolan päiväkodeista? Olemme kiinnostuneita lähinnä espanjan tai englannin kielisistä ja jostakin sieltä Los Pacosin ympäristöstä. Onkohan tarjontaa riittävästi, mitä maksaa, mikä päiväkoti on erityisen hyvämaineinen.. jne? Suomalaiselle perhepäivähoitajallekin taitaisi olla siellä tilausta kaikkien muiden suom. palveluiden oheen 🙂

  t. Elina

  LINKKI

  zip
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 20
  Vastauksia: 45

  Hei!

  Minuakin kiinnostaisi. Ja minkä ikäisenä viimeistään olisi hyvä laittaa lapsi kerhoon/päiväkotiin, jos aikoo muuttaa Espanjaan ja pistää hänet espanjankieliseen kouluun? Riittääkö jos tulee maahan esim. 6-vuotiaana ja käy esikoulun espanjaksi, vai onko myöhäistä? Aloitetaanko koulu Espanjassa ylipäätään 7-vuotiaana kuten Suomessa?

  Onko muuten niin että espanjalaisessa koulussa ei ole missään vaiheessa mahdollista ottaa englantia valinnaisena?

  -Riikka

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Korjatkaa asiasta paremmin tietävät, mikäli olen väärässä… mutta itselleni on muodostunut käsitys, että Espanjassa ei ole niin vahvaa päiväkotiperinnettä, mihin olemme Suomessa tuttuneet. Asiaan vaikuttanee ainakin se, että espanjalaislapset aloittavat koulutaipaleensa aiemmin, eli siinä sitä esikoulua.

  Muistelen jonkin suomalaisporukan olleen vuosi-pari sitten puuhaamassa päiväkotia Fuengirolaan – ehkä se kertoo jotain tarpeesta.

  LINKKI

  zip
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 20
  Vastauksia: 45

  Kiva Kari kun vastailit! Satutko sinä tietämään pystyykö espanjalaisissa kouluissa opiskelemaan englantia lainkaan? Meillähän se alkaa jo 3. luokalta.

  Voisitko ihan vaikka pintapuolisestikin kertoa miten omat lapsesi ovat espanjalaistuneet? Ovatko erot suomalaisiin lapsiin lopulta sittenkään niin suuria? Eli miten ympäröivä kulttuuri on mielestäsi muokannut lapsia kun ovat kasvaneet (ymmärtääkseni ihan pääsääntöisesti?) Espanjassa?

  t. Riikka

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Oikein hyviä ja ymmärrettäviä kysymyksiä… ja kun tarkemmin muistelen, niin olen joskus aiemmin ottanut täällä Orkissa omasta puolestani kantaa lasten sopeutumiseen ja heidän Espanjassa asumisensa vaikutukseen nimenomaan tulevaisuutta ja yleistä elämänkatsomusta ajatellen… ehkä olen nyt hieman ”ilkeä” kun en kirjoita samoja asoita uudestaan, mutta ehkä Orkin haku-toiminnan avulla löytyy tästä aiheesta moniakin mietteitä 😉

  Tässä ainakin yksi aiempi keskustelu asiasta:
  http://espanja.org/node/1534

  Enkkukielen opetuksen alkamisen ajankohdasta minulla ei ole käytännön tietoa, mutta takuuvarmasti monella muulla Orkkilaisella on… siitä siis kommentteja muiltakin, please… 🙂

  LINKKI

  zip
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 20
  Vastauksia: 45

  Moi!

  Koetin kyllä etsiä noita vauva/lapsi -keskusteluja, mutta ihan sellasta puheenvuoroa en löytänyt mitä tässä ajoin takaa.. Jos Kari (ja muut) vaan jaksatte, niin please, hehkuttakaas vähän niitä espanjalaisen lastenkasvatuksen hyviä puolia! 😉 Muuttointo ei ole laantunut sitten loman, vaan päinvastoin. Vaikka periaatteessa on useampikin vuosi aikaa järjestellä asioita, niin sitä parempihan se on mitä pikemmin aloittaa! Jotenkin vaan olen vakuuttunut siitä, että Espanjassa saattaisi lapsuus olla iloisempi, mutta ei kai se toisaalta mitenkään automaattisesti sitä ole. Täällä kylmässä Suomessa on vaan niin surku iloisen vauvan kanssa liikkua, kun aikuiset eivät ota mitään kontaktia vaikka vauva kuinka hymyilisi ja juttelisi. Eihän sellaissa kulttuurissa voi kasvaa järin sosiaaliseksi. :-/ Kyllästyttää tämä elämisen sietämätön vakavuus täällä.

  Mitäs mietteitä muilla..?

  Riikka

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553
  zip kirjoitti:

  Voisitko ihan vaikka pintapuolisestikin kertoa miten omat lapsesi ovat espanjalaistuneet? Ovatko erot suomalaisiin lapsiin lopulta sittenkään niin suuria? Eli miten ympäröivä kulttuuri on mielestäsi muokannut lapsia kun ovat kasvaneet (ymmärtääkseni ihan pääsääntöisesti?) Espanjassa?

  Kai mä ainakin ihan normaali oon – tai sit en..? Tähän voi olla Karilla aina joskus jotain sanottavaa.. 😉 Jäin miettimään sitä, että millanen musta sitten ois tullut, jos oisin kasvanut Suomessa. Erilainen? Ehkä, eipä sitä voi tietää. Minä kuitenkin pääsääntöisesti aina olin suomalaisissa piireissä, vaikka Espanjassa kasvoinkin. (Suomalainen koulu ja sen mukana suomalaiset kaverit.)

  Tällaisia juttuja tulee mieleen:
  * Itse elää täysin normaalisti vieraiden kulttuurien ja erilaisten tapojen parissa ja ymmärtää erilaisia elämäntilanteita, kun taas jotkut Suomessa ei välttämättä osaa oikein ymmärtää toista kulttuuria, koska ei välttämättä ole koskaan törmännyt mihinkään muuhun kuin perushyvään suomalaisuuteen.
  * Kielenopiskelun tärkeyden on hoksannut – Suomessa jotkut miettii, että miksi ihmeessä sitä pitäs jotain muuta opetella, pärjää sitä suomellakin.
  * On paljon avoimempi. Juttelee vieraiden kanssa – suomalaiselle joskus ahdistava small talk ei tuota ongelmia. Poskisuukot ja halailut ei tunnu epäilyttävältä kuten jotkut väittää. 😀 Myös toisten auttaminen kuuluu tähän.
  * Yhteen hiileen puhaltaminen. Täällä sen oppii, että suomalaisina pidetään yhtä. Ketään ei jätetä eikä yksin kuljeta. ”Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta..?” 😉
  * Kiitos ja anteeksi ei ole vaikeita sanoja.

  t. se keskimmäinen

  LINKKI

  zip
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 20
  Vastauksia: 45

  Kiitos Mira! Mielenkiintoista luettavaa.

  Tuli heti mieleen sellainen jatkokysymys, että millaista on kasvaa vaaleana naisena tummien espanjalaisten keskellä? Millainen on yleensä tyttöjen ja poikien, naisten ja miesten keskinäinen tasa-arvo Espanjassa toteutunut? Onko tytön elämä Espanjassa vielä sukupuolittuneempaa kuin Suomessa? Siis onko nainen ensisijaisesti nainen ja sitten vasta ihminen?

  Luin jonkun toisen otsikon alta, kun kerroit raksamiesten huutelusta. Se on tosi valitettavaa ja yleismaailmallista. On myös kummallista, miksi se mukamas on ”yleisesti sallittua”. En sitten tiedä kuka sen muka sallii. Jos esim. mustille ihmisille jatkuvasti huudeltaisiin törkeyksiä, niin enpä usko, että sitä noin vaan ”yleisesti hyväksyttäisiin”. Siinä suhteessa en valitettavasti usko, että naiset koskaan saavuttavat täyttä ihmisarvoa.

  Mutta ainahan meille opetetaan sitä, kuinka kiusaaminen kertoo kiusaajan huonosta minäkuvasta jne., joten ehkä se on vain koetettava hakea lohtua siitä, että naisille törkeyksiä huutavalla miehellä on oman miehuutensa kanssa jotain ylitsepääsemättömiä ongelmia ja hän kostaa sen niille kenelle uskaltaa, eli fyysisesti heikomille naisille. Ei ole pelkoa, että nenään sattuis. :-/ Onneksi maailmassa on yllin kyllin myös mukavia miehiä, joilla itsetunto kohdallaan! 🙂

  Riikka

  LINKKI

  Elina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.12.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 10

  Hei!

  Taannoin asuin yhden talven Kanarialla ja siellä en ainakaan kokenut vaaleanakaan, että paikalliset miehet olisivat olleet jotenkin tungettelevia. Fuerteventura tosin oli niin harvaan asuttu saari, että ei siellä paljon olisi ollut huutelijoitakaan 🙂

  Uskoisin kuitenkin maailman kutistuneen matkailun myötä niin paljon, että vaaleus tai tummuus eivät ainakaan länsimaissa herätä suurta huomiota. Ehkä me Suomessa peräämme tasa-arvoisuuttamme melkein liikaakin. Onhan kuitenkin ihan mukavaa, jos herrashenkilö avaa oven tai tarjoutuu kantamaan raskaan kassin johonkin. Tuputtautumisesta tai ahdistelusta tietysti ei kukaan pidä, meillä Suomessa laitapuolen kulkijat hoitavat sitä osastoa ihan kiitettävästi. Viisainta kuitenkin asennoitua niin, että jos muuttaa maasta toiseen, niin kyllä ihmiset vähän eri tavalla käyttäytyvät – jotkut machoilevat, toiset lepertelevät ja suukottavat lasta tai vaikkapa kyselevät suomalaisen mielestä liian henkilökohtaisia asioita. Ulkomaalaisten kanssa yleensäkin olen jotenkin tullut siihen tulokseen, että meidän suomalaisten yksityisyydentarve on paljon suurempi kuin etelän ihmisillä. Mehän verhoilemme parvekkeiden lasitetut ikkunatkin, jotta saisimme olla rauhassa naapureiden katseilta, kun etelässä harmitellaan, jos ei muilta parvekkeilta löydy juttuseuraa.

  Mutta minulla on edelleen se lasten päiväkoti selvittämättä. Netistä löysin jonkin listan, mutta en sähköposti-osoitetietojen kera. Täytynee kartoittaa asiaa sinne lomalle tullessa. Ja jos joku on jaksanut lukea tähän asti, niin kysyisin, että onkohan suomalaisella koululla kerhoja tai muuta iltapäivätoimintaa?

  t. Elina

  LINKKI

  Elina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.12.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 10

  Hei!
  Vastaan itse itselleni 🙂 siltä varalta, että joku muukin kaipaa tietoa Fuengirolan päiväkodeista (tämä viestiketjuhan alkoi päiväkoti-kyselystäni).

  Alunperin ei tullut mieleeni mennä etsimään Fuengirolaa koskevia tietoja kaupungin omilta sivuilta.. Siellä on kuitenkin tietoa sekä kouluista että päiväkodeista, http://www.fuengirola.org/ linkki education y cultura -> education -> guarderias on lista ja yhteystiedot kaupungin espanjankielisiin päiväkoteihin.

  Englanninkielisiäkin päiväkoteja löytyi netistä useita, tosin ei itse Fuengirolasta. Alunperin etsin virheellisesti hakusanalla kindergarten, mutta logiikka onkin näköjään englantilaisilla eri: primary school, preschool ja college + Malaga etc. hakusanoina toivat useita yhteystietoja. Löysin mm. nämä pieniäkin lapsia hoitavat laitokset Benalmádena International College, The British College of Benalmádena, Calahonda International College, Peter Pan Bilingual Nursery School (viimeisimmän nettisivu ei toiminut). Nettisivuja kahlatessani jäi tosin mielikuva, että nuo englanninkieliset ovat kalliinpuoleisia.

  t. Elina

  LINKKI

  Minenitar
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.03.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 15

  Eiköhän Elina ja zip oteta ja perusteta suomalainen päiväkoti sinne Fuengirolaan, kun tuntuu olevan niin paljon kyselijöitä…. minä myös yksi niistä. Jos saitte jostain jotain selville, niin infoilkaahan miullekkii…

  LINKKI

  Tinttura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.02.2007
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 142

  Luin juuri viestisi, itse olen muuttamassa perheeni kanssa Fugeen syksyllä. Lapset ovat jo kouluikäisiä, mutta mun koulutukseni kyllä kestää tarkastelun, vaikka päiväkotia perustettaessa. Harmi, että esiopetus oikeus on umpeutunut kun en ole sitä tarvinnut, enkä käynyt uusimassa. Sehän ei kuitenkaan ole ongelma, tenttiä voi aina tarvittaessa 🙂

  LINKKI

  tuulae
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Tinttura! Sinuna ottaisin haasteen vastaan, sillä päiväkoti/esikoulu olisi varmasti tarpeellinen täällä!
  Ilolla olen seurannut jo kohta kolmannen sukupolven tuloa tänne, sapattivuoden pitoa ja jopa juurtumista.

  Tässäkin forumissa on useita, jotka toivoisivat kyseistä palvelua, puhumattakaan niistä jotka jo täällä asuvat eivätkä Orkista edes ole kuulleet.

  LINKKI

  Tinttura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.02.2007
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 142

  Laitetaapa korvan taakse:-) Vedetään se mietintä myssy OIKEEN syvälle päähän. Ollaan peheen kanssa tulossa käymään taas 15.3-07 siellä Fugessa. Täytynee varmaa selvittää opetusministeriöstä nuo esiopetusoikeudet uudelleen. Kiito vinkistä Tuulae!

  LINKKI

  Elina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.12.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 10

  Hei!
  Minäkin pähkäilin välillä oman päiväkodin perustamista, mutta omalta osaltani asia hyytyi alkuunsa, kun ei ole koulutusta, joka olisi edes lähellä hoitoalaa. Mutta todella vaikuttaa, että asiakaskuntaa riittäisi!

  Jos päiväkodin perustaminen ei Tinttura (+ mahd. kumppanit) heti onnistu, niin olisihan toisena vaihtoehtona perhepäivähoitajaksi ryhtyminen tai ryhmäperhepäiväkodin perustaminen, joka olisi päiväkotia vähän pienempimuotoisempi? Kannustan nopeaan toimintaan, on nimittäin oma lehmä ojassa, kun on oman lapsen päivähoitopaikka edelleen hakusessa 🙂

  Ilmoittelehan, jos todella ryhdyt tuumasta toimeen tai aikeesi edistyvät. Apua ja ideoita saattaisit hyvinkin saada täältä keskustelusta innokkailta vanhemmilta.

  Minenitar, kiitos yhteistyöehdotuksesta 🙂 Jos päiväkotia tai -hoitajaa ei ilmaannu ja tarve on todellinen, niin voidaanhan sitten miettiä yhteisratkaisuakin, yhdessä hoitajan palkkaamista ilman päiväkotiorganisaatioita välissä? Tämä on kylläkin sunnuntaiaamun ajatus ilman tarkempia selvityksiä, että montako lasta voi olla hoitajalla ja mitä palkkaaminen maksaisi ja vaatisi. Mutta ei kai sekään ihan mahdottomuus porukalla olisi!

  t. Elina

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 43)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.