Kokemuksia välittäjistä

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Kokemuksia välittäjistä

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  makimar
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.11.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 1

  Alkaa kohta olemaan neljän kuukauden loma Fuengirolassa ohi. Tulin tänne joulukuun alussa ja otin aluksi huoneistohotellin viikoksi tarkoituksena tutustua vuokra-asuntoihin tarkemmin. Suomesta käsin lähestyin suomalaisia vuokra-asuntojen välittäjiä. Viestini lähetin seitsemälle välittäjälle, joista viisi vaivautui vastaamaan viestiini. Halusin tilavan asunnon ja harrastuksen vuoksi tarvitsin välttämättä autotallin. Ei autohallipaikkaa, ei kadunvarresta paikkaa, vaan oman autotallin. Muita vaatimuksia oli vähintään 2 makuuhuonetta, mutta enemmänkin saisi olla.

  Sähköpostiini vastanneet viisi välittää oli yhtä lukuunottamatta mielestäni erittäin ala-arvoisia. Minulle lähetettiin firman sisäisiä sähköposteja, joista kävi ilmi kyseisen firman vuokraan päälle laittamansa ”kate”. Eräs pyysi minua itse soittamaan nykyiselle asukkaalle ja sopimaan näytöstä. Sanoi että kerro vain minulta (välittäjältä) terveisiä. 🙂

  Onneksi satuin lähettämään viestini myös Seppo Lukkarille Par1golf nimiseen firmaan. Seppo hommas meille hyvät ja tasokkaat asunnot. Seppon kautta asiat järjestyi silloin kun oli sovittu ja niin kuin oli sovittu. Tämä tuntuu Espanjassa olevan kaikille, jopa Suomalaisille hyvin vaikea asia.

  Olen Seppoa jo kiittänyt kasvotusten ja sähköpostilla, mutta olkoon tässä vielä julkinen kiitos hyvin hoidetusta hommasta.

  Marko Mäki

  LINKKI

  janette
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.12.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 21

  Kuinkahan nuo välittäjät siellä pärjäävät jos palvelu oikeasti on tuon tasoista? Menenpä heti ParGolfin sivuille.
  Mitäs lomasi muuten meni? Kommentteja Fuengirolasta kaipaisin.

  LINKKI

  makimar
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.11.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 1

  Loma on mennyt hienosti. Mukana on pieni lapsi joka ensi viikolla täyttää 5 kk. Rokotuksien kanssa oli vähän säheltämistä, mutta muuten on lapsen kanssakin mennyt hyvin. Säät oli aluksi hyvät sitten vuodenvaihteessa tuli viikon verran vettä. Nyt on pari päivää taas satanut ja ennusteiden mukaan sataa pari vielä lisääkin. Välissä olikin sitten pelkkää aurinkoa ja mukavan lämmintä.

  Tämä oli ensimmäinen matkani Espanjaan. Ruoka on ollut keskitasoa, hinnat edullisia ja vuokra-autolla on pärjännyt hyvin. Liikenteessä ollaan jopa ihanan ystävällisiä. Ihmiset yleisesti mukavia. Loma on mielestäni onnistunut hyvin.

  LINKKI

  Grivis
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  makimarin viesti vahvisti epäilyjäni suomalaisten Aurinkorannikon yrittäjien suhteen. Vuokrapuolelta kokemusta on vain yhdestä alunperin ranskalaisesta hepusta, joka hoiteli 11 kk vuokrasopimuksen toivomaamme kämppään sujuvasti, ystävällisesti ja sovitusti. Asunnonosto onkin sitten ollut toisenmoinen ja paljon monimutkaisempi juttu. Kiinteistömarkkinat etenkin maaseudulla ovat melkoisen kummalliset suomalaiseen selkeyteen tottuneelle.

  Onneksi löysimme sattumoisin oivallisen brittivälittäjän, GarrattHomes-firmasta. Lisa on sinnikkäästi etsinyt monimutkaisiin vaatimuksiimme sopivaa taloa (pitää olla oca-lisenssit hevosten pitoon, tarpeeksi maata, uima-allas, kohtuullinen matka suomalaiselle koululle ja hintakin vielä säällinen, merinäköala olisi plussaa jne.) ja Jeremy pitänyt huolta pankki- ja lakiasiaintoimiston kanssa asioimisesta sekä antanut ohjeita ja vihjeitä mm. hintaneuvotteluihin. Ilman heidän apuaan olisimme luultavimmin menettäneet kasoittain rahaa ja päätyneet jonkun laittoman lukaalin ”omistajiksi” (mm. erään suomalaisen toimiston ohjeita noudattaen käsiraha/varausmaksu olisi tapana hoitaa käteisellä ilman kuitteja tai papereita, lopulliset kaupat sitten tehdään heidän toimestaan….).

  Kullan arvoinen ohje oli mm. tehdä tarjous asiaan perehtyneen lakitoimiston välityksellä. Käsiraha lakifirman tilille ja he tarkistavat kiinteistön laillisuusasiat ennen kuin käsiraha/varausmaksu maksetaan myyjälle. Ensimmäinen sopivahko asunto olisi ollut ihana 120 vuotta vanha, mutta remontoitu, finca reilut 25 minuuttia koululta. No muuten hyvä, mutta tuopa sijaitsikin suojellulla maalla, eikä ollut kiinteistö- eikä maarekisterissä, eikä sitä olisi sinne saanutkaan, koska oli suojellulla maalla. Talon olisi siis voinut ostaa, mutta laillisesti rekisteröidä ei, toisaalta kaupungintalo saattaisi määrätä pytingin purettavaksi koska vaan.. Seuraavasta kämpästä myyjä oli jo ottanut käsirahan toiselta ostajalta, jonka rahoituskuviot eivät olleet varmat. Myyjä vähän yritteli siis toista käsirahaa, kun lainat kaatuvat päälle. Kolmas tarjokas oli kyllä rekisterissä, mutta erityisesti suojellulla maalla, eikä lainmuutoksen jälkeen ollutkaan enää oikeastaan laillinen, eikä mitään muutoksia tai laajennuksia olisi voinut koskaan tehdä.

  Nyt on sitten löytynyt talo, puoli tuntia koululta, luvat ilmeisesti kunnossa ja talo rekisterissä, mutta vain kiinteistörekisterissä, ei maarekisterissä ja toista kuukautta on nyt odoteltu virallisia papereita laillisuudesta kaupungintalolta. Manaja-meininki jatkuu, nyt ensi viikosta on siirrytty ensi kuussa mahdollisesti saataviin papereihin. No mikäs tässä toisaalta on odottaessa, kun rahat ovat edelleen lakitoimiston tilillä, eikä mitään ole (vielä) hävitty…

  Mainittakoon vielä, että GarrattHomes ei ole laskuttanut senttiäkään ja lakitoimistokin vain virallisten paperien maksuun muutaman kymmenen euroa. Tekevät sitten tilinsä, kun kaupat syntyvät, GarrattHomes myyjän välittäjältä. Töitä ovat tehneet valtavasti ja olemme nähneet lukemattomalta tuntuvan joukon erilaisia kiinteistöjä (golfkentän keskellä olevista huviloista maatiloihin Aloran perukoilla) ja yhtä kirjavan joukon muita välittäjiä, joista monet ovat olleet lipevämpiä kuin auervaarat ja kreivilindgrenit yhteensä. Useimmat välittäjät lupailevat kaikenlaisten asioiden ”järjestyvän”: uima-altaan saa varmasti rakentaa, naapureillakin on; kaikilla täällä on hevosia, no problem (hepojen pitoon tarvitaan se oca-lisenssi, jonka saamiseksi tarvitaan yleensä vähintään 10 000 m2 sopivaa maata, suojat, rehuvarasto jne.); joo – laajentaa voi, kaikki laajentelevat, sitten vaan odotellaan viisi vuotta ja mennään laillistamaan (tämähän ei toimi enää, sakko voi olla 400 % rakennuskustannuksista ja silti saatat joutua purkamaan, ennen sakko oli vain 5-10% ja monet budjetoivat tuon valmiiksi ja rakensivat mieleisensä).

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.