Kokemuksia Espajassa asumisesta?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Kokemuksia Espajassa asumisesta?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 48)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Matmo77
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.01.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 13

  Hola kaikille Espanjassa asuville/asuneille! Me ollaan kolmihenkinen perhe (lapsi 11v.) ja haaveissa olis päästä muuttamaan Espanjan lämpöön täältä Suomen kylmyydestä. Suunnitelmat siis ihan alkutekijöissä ja ongelmana se, ettei tiedetä mistä aloittaa ja miten edetä, ettei tarvis maitojunalla tulla takaisin Suomeen. Näitä kokemuksia on varmaan sen tuhannen kertaa kyselty, mutta kyselen silti saitin uutena käyttäjänä 🙂

  Ensimmäisenä haluaisin kysellä, minkälaisilla lähtökohdilla ootte lähteny Espanjaan; töihin sinne, yrittäjänä, työttömänä, lottovoittajana, eläkeläisenä? Lapsi/lapsia mukana ja minkä ikäisiä? Miten lapset suhtautuneet ja tottuneet uuteen maahan? Miten koulunkäynti sujunut uudessa maassa? Mitä koulutus alaikäiselle lapselle maksaa siellä? Oliko paikallinen kieli ennen muuttoa opittu vaiko vasta paikanpäällä? Lapset oppinu kieltä? Missäpäin Espanjaa asutte, minkälaisissa asunnoissa asutte? Kaupungissa vaiko maalla? Kumpaa suosittelette? Miten kauan ootte asunut/asuitte Espanjassa? Suositteletteko?

  Toisena mielessä on se, että mistä aloititte kaiken muutovalmistelun? Myittekö kaiken omaisuuden Suomessa ja ”käsimatkatavaran” kanssa lähditte Espanjaan, vaiko tuliko omaisuus rahtina perässä? Kävittekö useasti paikanpäällä kattelee asuntoja jne ennen muuttoa/muuttopäätöstä? Entä onko lemmikkejä, tuliko ne Suomesta mukaan?

  Miten sitten tuo työskentely siellä, yrittäjänä tai työntekijänä, työnhakijana jopa? Minkälaista byrokratiaa siellä on? Mennäänkö siellä hattu kourassa kyseleen töitä vaiko parhaat päällä työhaastatteluun kaiken maailman koulutustodistukset mukana? Työttömän ei olla tulossa sinne, mutta jos sattuu jäämään työttömäks tai vaihtaa vaikka työpaikkaa. Suomessa asuessa jos haitte töihin sinne, niin esim mitä kautta haitte ja minkä alan hommia? Minkä alan yrittäjinä toimitte siellä? Kumpi mahtaa olla kannattavampaa siellä; töissä vaiko yrittäjänä? Onko eläinalan töitä (lähinnä hevosiin viittaan) siellä (ei eläinlääkäri)?

  Entäs harrastukset, mitä harrastatte? Onko hevosalan harrastajia/ammattilaisia joukossa?

  Viimeisenä muttei vähäisenä; onko siellä turvallista asua ja elää? Onko Suomeen ikävä vaiko onko muutto sinne ollu parempi vaihtoehto Suomeen verrattuna? Mikä siellä on paremmin ku Suomessa (muutakin kun sää)? Mitä kaipaatte Suomesta? Kuinka usein käytte Suomessa? Miten tiuhaan sukulaiset ja tuttavat ”ravaa” kylässä siellä?

  Siinä pari kiperää kysymystä 🙂 Tietopankista löytyy kyllä joka lähtöön tietoa, mutta lähinnä haluaisin teidän kokemuksia tietää ja miten olette kokenut asioita elämänmuutoksessa. Suuri kiitos jo etukäteen kaikille asiallisesti vastanneille! 🙂

  LINKKI

  Soleee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.01.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Saavuimme Espanjaan kolme vuotta sitten, ystäväperheen yllyttäminä. Emme ole katuneet muuttoa yhtään.Päinvastoin, olemme löytäneet Fuengirolasta omat kuviomme ja haluamme jäädä tänne pysyvästi asumaan.

  Lapset 10v. 6v. Poika aloitti suomalaisessa koulussa (ensimmäinen vuosipuolikas). Hyvä koulu, ei mitään pahaa sanottavana. Päätimme kuitenkin jäädä Espanjaan ja tiesimme sen aika pian. On tärkea saada lapset sulautumaan espanjalaiseen kulttuuriin ja erityisesti kielten opsikeluun, joten lapsemme aloittivat oppitiensä espanjalaisessa kouluissa. Nykyään vanhempi poika puhuu sujuvaa espanjaa ja englantikin on vahva. Eikä nuorempi poika ole yhtään vanhempaansa huonompi.

  Itse en ole oppinut espanjaa. Hävettää. Toki haluaisin osata ja oppia. Olen kauneusalalla hommissa ja asiakkaat pääasiassa suomalaisia. Löysin työpaikan aika nopsaa. Olin onnekas ja oli suhteita.

  Hevostiloja löytyy paljon! En ole alan ihmisiä, mutta tunnen sellaisia, suomalaisiakin. Olisi toki hyvä osata jo espanjaa. En tiedä minkälaisia hommia olisi tarjolla ja pystyykö niillä töillä elättämään itsensä. Ensimmäisenä Espanjassa asumisvuotena saimme Suomesta joitain etuisuuksia. Niillä ei tietenkään pärjää. Oli meillä myös säästöjä.

  Muutimme vuokralle kalustettuun kolmioon, jossa asumme edelleen (suomalaisten omistama asunto).

  Toivon, että löydätte töitä ja päädytte tänne. Elämä täällä on mukavaa.

  LINKKI

  Kukkulankuningas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2013
  Kirjoituksia: 27
  Vastauksia: 119

  Nuo ”jotkut etuudet” alkoivat kiinnostaa: Lue keskustelu ja vastaa KELA

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Siis paikan päältä.

  Tuollainen elämänmuutos, jota haikailette on todella iso juttu ja suosittelen, että teette päätöksellenne kunnon pohjatyöt. Täällä Costa del Solilla on helppo käydä, halpoja lentoja löytyy (Norwegian) useitakin viikossa.

  Tule käymään, tee treffit muutaman kauan täällä asuneen (esim. minun) kanssa ja saat nopeasti haluamasi tiedot nenäkkäin keskustellessa. Harva meistä jaksa kirjoittaa sulle novellia aiheesta ja siltikin monet sua erityisesti kiinnostavat jutut jäävät epäselviksi.

  Toimi, niinkuin parhaaksi näet ja tervetuloa!

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Itse suunnittelimme muuttoa, mutta jätimme sen väliin ikävästä joulukokemuksesta johtuen, mutta ei siitä sen enempää, tästä on puhuttu jo tarpeeksi täällä. Jotkut ovat jopa pitäneet meitä pilkkanaan. Koska meillä asuu useita tuttavaperheitä rannikolla, niin tiedämme oikein hyvin vastauksia useimpiin esittämiisi kysymyksiin.

  Ylivoimaisesti suurin syy muuttoon on useimmilla bruna. Ihmiset vain diggailevat brunasta niin paljon, että lähtevät sen vuoksi. Toinen on sitten edullinen asuminen sis. alkoholi. Jos napanderi maistuu, niin onhan se halpaa kiskasta vaikka kolme litraa tintoa päivässä kun niihin ei mene kuin alta 3 egee parhaillaan. Kolmas on ihmissuhteet ja neljäntenä tulee bisnes. Rannikolla kiinteät asumiskustannukset on halvimmillaan yksinelävällä 300 euroa kuussa sis. sähköt ja vesi. Siihen sitten kaupasta napanderit ja vähän suolaista, niin kokonaisasumiskustannukset on 500 paikkeilla. Ei paha kun Helsingissä joutuu yksiöstä maksamaan minimissään 800 euroa. Eli on olemassa suuri osa ihmisiä, jotka muuttavat rannikolle pelkästään taloudellisista syistä. Ja sitten kun napanderi alkaa maistua, niin elämä hymyilee. Ja hymyileehän se, aurinkoa on riittävästi, samanhenkistä porukkaa joiden kanssa voi juoruilla aamua iltaa jne.

  Kielen oppiminen on oikeastaan täysin turhaa, jos ei ole tekemisissä paikallisten kanssa. Englannilla pärjää oikein mainiosti turistialueilla ja mikä tärkeintä ihan suomenkielellä. Siksi Fuengirolan alue onkin niin suosittu, koska kieli ei ole esteenä muutolle. Kaikki palvelut löytyy suomeksi. Voihan sitä espanjaa tietysti opetella, mutta kaupassa riittää kun sanoo Hola! tai Buenas! ja sitten asioi englanniksi. Lopuksi jos vielä huiskauttaa Gracias, niin sepä oli siinä.

  Nykyään rannikon ja Suomen väliä kruisaa niin paljon kaikenlaista kuriiria ja rekkaa, että kaikki roinat kannattaa ottaa mukaan. Myydessä niistä omista säkkituoleista ja pirttikalustoista ei tahdo saada mitään, joten seurauksena on uusien hankintahinnan ja vanhojen myyntihinnan välinen tavallaan tappio. Silloin tällöin rekat liikkuu epämääräisesti puolityhjänä, joten kamat kyytiin vaan. Riippuen tavaramäärästä, jos vuokraa suuren pakettiauton ja tekee diilin, että sen voi jättää vaikka Malagaan, niin paljon sitä tulee romua siinäkin ja bonarina saa vielä eksoottisen autoloman läpi Euroopan. Eksoottisen ainakin lasten mielestä. Asuntoja ei kannata ryhtyä sen kummemmin etukäteen arpomaan. Parasta on pistää kimpsut ja kampsut kasaan, pistää muuttokuorma tulemaan, ja vuokrata vaikka alkuun kuukaudeksi jokin asunto siltä alueelta missä aikoo pyöriä. Jos se ei miellytä, niin siitä käsin voi sitten etsiä sen ekan kuukauden aikana sopivan. Useimmat on tismalleen samanlaisia niin varustukseltaan ja kunnoltaan. Ja välittäjälle kannattaa ilmoittaa tarkat kriteerit, niin asunto on mahdollista haarukoida yhden käden sormiin: 1. parveke/ei parveke, 2. parkkihalli/ei parkkihalli, 3. montako huonetta, 4. etäisyys rantaan, 5. hinta.

  Harrastuksena useimmilla on eläminen. Sitten on urheiluharrastuksia, joista yleisimmät ovat kävely ja golf.

  On turvallista elää. Missään päin maailmaa ei tietysti kannata keskellä yötä mennä pimeille kujille kolmen aikaan yöllä kännissä pullistelemaan, mutta noin tavallisesti on turvallista. Narkomaanit tietysti välillä tekevät kepposiaan, mutta poliisi on hyvin tehokas rikollisuuden selvittämisessä. Jos tapahtuu ryöstö, niin AP ja AP7 on heti suljettuna kaikista rampeista ja siellä gestapo venttaa vaan haavinsa kanssa, että narkit saapuvat satimeen. Koti-ikävää ei ole. Mutta yleensähän on niin, että muuttajat jakaantuvat kahteen ryhmään: 1. ne jotka muuttavat pysyvästi/toistaiseksi ilman aikomusta mennä takaisin ja 2. ne jotka ovat määräaikaisesti/tai joilla on tarkoitus mennä takaisin. Tämä kakkosryhmä on sitten niitä, jotka merkkaavat paluupäivän kalenteriin ja alkavat heti muutettuaan odottaa milloin pääsevät takaisin. Toki tämä on ehkä vähän kärjistettyä, mutta tämä on se pääjako.

  Suomesta kaivataan useimmiten salmiakkia. Ikeasta ei enää saa salmiakkia eikä merkkikarkkeja. Ingvar meni ja brändäsi karkit ja keksit omilla nimillään. Lihapullia saa Ikeasta 2,95 hintaan (ranskalaiset+lihapullat+juoma). Suomikaupasta saa Pehtoorin ruisnappeja ja silliä. Ja sitten kun niitä sukulaisia ramppaa ihmettelemässä sitä tapahtunutta muuttoa, niin heiltä voi pyytää tuliaisina sitä mitä sattuu tarvitsemaan. Suomiradiota voi kuunnella netistä ja tvkaistan kautta näkyy kaikki suomikanavat pienellä noin tunnin viiveellä. Fin Fun juomatkin saa nykyään Mijaksen Carrefourista ja lunta ei kaipaa kun muistaa, että skimbaamassa voi käydä vuorilla.

  Tervemenoa Fugeen! 🙂

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Teitte varmaan ihan oikean ratkaisun, kun ette jääneet tänne.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Asutaan Espanjassa, mutta käytiin viiden päivän pikavisiitillä Suomessa. Nyt kun mä pikkuhiljaa, viikon päästä kotiintulosta, alan toipumaan henkisesti järkytyksestä ja ruumiillisesti flunssasta, voinen kertoa vaikutelmia vierailusta. Liittyyhän tämä tavallaan aiheeseen eli Espanjassa asumiseen.
  Liikuttiin jotakuinkin ihmisten ilmoilla. Muutama eka päivä ihan Stadin ytimessä, hotelli Kasarminkadulla ja mestat tutut, vanhoja kotikulmia. Kaikki tärkeä lähellä , eli isoimmat kirjakaupat , Stocka ja hyviä ravintoloitakin. Mutta hyvä että oli näin. Kylmä tai helvetin kylmä koko ajan. -20 asteen kieppeissä + v-mäinen tuuli siihen päälle. 35-40 astetta lämpötilaeroa himaan.
  Semmoisen 10 minuuttia sitä käveli ulkona ja sitten paleli jo jalat ja kädet. Huomattakoon että Suomen ajoilta oli tallella ja käytössä kunnon talvireleet. Que horror sanoisi Andalucialainen. Tai oikeasti sanoisi kyllä oikeasti paljon pahemmin.
  Sitten mentiin asustamaan broidin luo niiden uuteen kämppään Nurmijärvelle. Tilanne parani siinä mielessä , että vaikka pakkanen paheni, niin sisämaassa se ei tuntunut niin pahalta kuin Stadissa merenrannalla.
  Ja tietysti myös siksi että kaunista suomi-idylliä pakkasen huurruttamine puineen katseltiin ikkunan läpi sisältä. Ja kuten oikein on , liikkuminen suoritettiin autolla ja ulkoilu rajoittui kävelylle autoon.
  Lopputulemana totean että talvi on perseestä, samoin kaikki talvivaatteiden kanssa painiminen, erikoisesti talvikenkien kanssa pulaaminen.
  Kovaa on ihmisen elo Suomessa talvella. Vain kovat selviää, kermaperseet on varmaan muuttaneet Costalle.

  LINKKI

  Matmo77
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.01.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 13

  Joo tosiaan, kyllähän vastauksista jotain suuntaa antavaa vastausta saakin, pääosin hyvää mieltäki 😉 mutta toki ymmärrettävää ettei oikeaa kuvaa saa vasta ku näkemällä ja kokemalla 🙂 Makarios oot varmaan ihan oikeessa tuossa että hyvä olis varmaa ihan nenätysten keskustella kokemuksista jne. Arvelinki että mun romaanin mittanen kysymysten suuri ryöppy ei varmaan saa juurikaan vastaavaa vastausryöppyä; mahtavaa kun edes muutama on kumminki muutaman rivisen viitsiny kirjottaa!

  Kevytmielisin perustein ei olla lähdössä muuttaa Suomesta Espanjaan fantasioiden luksuselämää aurinkorannalla, vaan ihan normaalia työläisen arkea elämää sinne, siinä missä Suomessaki, mutta eri kulttuurissa, mahtavemmissa maisemissa, huomattavasti mukavemmassa ilmastossa elämänkokemusta hakien; kerranhan täällä eletään. Tavallinen ns duunariperhe ollaan ja semmosena varmaan pysytäänki, asutaan sitten täällä kylmässä pohjolassa tai etelän lämmössä. Toki jos vetämään laitettu ”hakemus” menee läpi ja nappaa sen 7 oikein jonain lauantai-iltana 😀 Kieltä kovasti opiskellaan (voi sen prkl SER ja ESTAR yms verbit 😕 ), mietitään työkuvioita (työttöminä ei olla täällä eikä tarkotus olla sielläkää; koskaanhan toki ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan mutta työmotivoituneita ollaan), puhelinmyyjäksi ei haaveilla, mahdollista liikeideaa mietitään vaihtoehtona. Me ollaan rentoja, mukavuudenhaluisia, huumorintajuisia, realistisia ja jalat maassa olevia ihmisiä. Ei kaivata halpaa viinaa lahden toiselta puolen eikä etelän lämmöstäkää, ollaan suhteellisen ns ”erakkomaisia” koti-ihmisiä, joita ei niinkää haittaa vaikka ns ”jatkuva” sukulaisten/tuttavien kahvivierailut jäis huomattavasti vähemmälle siltikää olematta epäsosiaalisia suomalaisjuntteja 😀 Uusiin ihmisiin ei pelätä tutustua ja tutustutaan mielelläänki, lähinnä tarkotan sitä että ei meitä täällä tutut ja sukulaiset pidättele, nykytekniikalla saa melekosen vaivattomasti pidettyä ihmisiin yhteyttä ja lennot kulkee puolin ja toisin 🙂 Eikä pipokaan ole niin tiukalla etteikö sillon tällön se saunaolunen pari maistu, mutta kuppiloissa istuminen ja krapulan hankkiminen on nuoruuden myötä elettyä elämää. Eipä tosin ihan kalkkiksia vieläkää olla vaikka mittarissa 40 alkaa olemaan melekosen tosiasia 😉

  Viime kesällä käytiin toista viikkoa pyörimässä akselilla Barcelona-Alicante ja ens kesänä ollaan tulossa samalla ajalla pyörii Malaga-Gibraltar alueelle; Fugen lähettyvillä viivytään viikon verran. Malagan seutu olis mahdollisesti tulevaisuuden suunnitelmissa se mahdollinen uusi kotipaikka. Katotaa mitä reissu tuo tullessaan. Voisimpa laittaa tuonne toiselle osiolle meidän viime kesän reissusta kuviakin jahka joudan 🙂

  Ei muutaku kirjottelemisiin! 🙂

  LINKKI

  Matmo77
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.01.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 13

  .. vastauksestasi! 🙂 Mahtavaa miten teidän lapset on sopeutunu ja kieliä oppinut! Lapsilla tuo tuntuu olevan huomattavasti helpompaa ku aikuisilla; alettii juuri miehen kans opiskelemaan espanjaa, ja voi tuskien taival ajoittain 😛

  Saako kysyä minkä nimisä hevospaikkoja siellä on? Tai onko sulla laittaa esim. linkkiä?

  LINKKI

  Vuodeksi Espanjaan
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.02.2014
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 4

  Hei Matmo77!

  Miten teillä suunnitelmat etenee? Kiinnostaa koska olemme aikalailla samassa vaiheessa.
  Olen ilmoittanut lapset suomalaiseen kouluun, heidät on hyväksytty sinne. (Ja miksi ei hyväksyttäisi, sen verran arvokas kouluvuosi on.) Tarkoitus on myydä omaisuus täällä Suomessa, asunto, huonekalut ja muu ylimääräinen sälä. Muutamista asunnoista olen laittanut kyselyt, mutta mitään varmaa ei vielä ole. Näillä näkymin muutamme siis vuodeksi, tarkoitus on, että jäämme pysyvästi, mutta sen näkee sitten. Olen pikkuhiljaa opiskellut omissa oloissani espanjaa, aion oppia sitä paikanpäällä lisää. Muutto on täysin auki, ei aavistustkaan vielä miten muutamme, lisähaasteena kaksi koiraa.
  Mutta se on ainakin selvinnyt, että ei ole mikään lottovoitto syntyä Suomeen. Sanoisinpa, että on lottovoitto olla syntymättä Suomeen.

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160
  Vuodeksi kirjoitti:

  Hei Matmo77!
  Miten teillä suunnitelmat etenee? Kiinnostaa koska olemme aikalailla samassa vaiheessa.
  Olen ilmoittanut lapset suomalaiseen kouluun, heidät on hyväksytty sinne. (Ja miksi ei hyväksyttäisi, sen verran arvokas kouluvuosi on.)…..
  Tarkoitus on myydä omaisuus täällä Suomessa, asunto, huonekalut ja muu ylimääräinen sälä. Muutamista asunnoista olen laittanut kyselyt, mutta mitään varmaa ei vielä ole..

  Mulle gestoria opasti:

  • Myy ensin asuntosi. Muuta virallisesti ja siirrä verosi vasta seuraavana vuonna Espanjaan. Jos muutat samana vuotena ja saat voittoa asunnosta, Espanjan verottaja verottaa sinua voitostasi.

  Asuntoa emme ole myyneet, asumme vuokralordin asunnossa Costa Blancalla. Tarkoitus on käydä katsomassa Fuengeriloa ja sen ympäristöä keväämmällä. Varmaan tämän vuoden syksy-kevät asutaan edelleen jossakin vuokralla, sopiviakin vuokrattavia kun löytyy ;). Saksalaisilla on kyllä huomattavasti viihtyisemmät asunnot kuin briteillä…

  LINKKI

  Matmo77
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.01.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 13

  Me ei olla ihan noin pitkällä vielä, mut kyl jo kyselin kouluhommista että miten ne oikein menee, vastausta en ole vielä saanu ku laitoin meiliä vasta eilen illalla. Onko koulumaksut tosiaan niin paljon, mitä koulun sivuilla kerrotaan!?? Eilen jo miehelle sanoin, että tökkääkö meidän Espanjaan muutto lapsen koulumaksuihin. Saaks siihen Suomen valtiolta jotain apuja?

  Omaisuuden myyntiä mekin täällä suunnitellaan. Siinä mielessä hankalaa tällä hetkellä ku ollaan tehty ja tekemässä remonttia meidän taloon, eikä viittis keskeneräisenäkään myydä. Onneks ei ole enää paljoa kesken kumminkaan. Melekonen homma on kumminki alkaa myymää kaikki ”joutava” pois. Ei sen puoleen sen tekee mielellään, kunhan vaan pääsee tavoitteeseen 🙂

  Meillä on kans ajatuksissa muuttaa pysyvästi, koskaahan ei toki tiedä mitä elämä tuo tullessaan. Kieltä mekin ollaan opiskeltu omissa oloissa ja kovasti haluais oppia just-nyt-heti-äkkiä kielen, mutta kansalaisopiston seuraava kurssi alkaa vasta ens syksynä (toive olis sillon olla jo Espanjassa) 😕 Meillä löytyy lisähaaste kissasta, mikä on luonnollisesti tulossa mukaan. Rokotukset, paperit ja mikrosiro kunnossa ja passi ja Espanjaan vaadittavat rokotukset enää puuttuu. Ne kannattaa selvittää eläinlääkäriltä mitä kaikkee mahdollisia rokotuksia elukat tarvii. Leishmania vastaan ainakin ehdottomasti, ku siellä se jyllää kyllä. Ja rabies kans.

  Me ollaan kans jotain asuntoja katteltu. Ollaan menossa käymään lomareissulla Malaga-Gibraltar välisellä alueella kesällä ja ajateltiin sillon käydä ihan paikan päällä kattoo asuntoi. Olis kumminki kiva löytää kohtuu vuokranen, viihtyisä ja mahd rauhallinen asunto ettei tarvis olla vähän väliä muuttamassa paikasta toiseen (no elämästähän ei taas tiedä..). Meillä on tarkotus kumminki ottaa jotain omaaki mukaan, muutaki ku vaan passi ja hammasharja 😉 Mut ei kumminkaa koko kalusterepertuaaria.

  Mä yhdyn ihan täysin kyllä sun sanoihin tuosta lottovoitosta! Ei täällä nyt ihan kamalaakaan ole olla, mut ei kyllä hyväkään.

  Olis kiva jatkaa ihan vaikka meilitse, miten molemmilla homma etenee Espanjaa ajatellen 🙂 Löytääks sua facebookista?

  LINKKI

  Matmo77
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.01.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 13

  Kiitos vinkistä, toi on hyvä pointti!

  Onko kokemusta suomalaisten välittäjien asunnoista?

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Koulu: kallis suomalaiselle, joka on ”ilmaiseen” tottunut ja maksanut sen huomaamatta veroissaan. Valtion apua saavat vain ne, jotka ovat Suomessa kirjoilla ja täällä tilapäisesti. Kaikki yksityiskoulut ovat kalliita ja yleisissä kouluissa ei opi kuin pahoja tapoja, sanotaan.

  Muutto: ehdottaisin muuttoa asenteella ”tänne tullaan ja jäädään”. Silloin tulee ehkä otettua kieliopinnot sun muut jutut ikäänkuin vakavammin. Paljoa tavaraa tänne ei kannata raahata, ts. mitään mööpeleitä tjsp. Kaikki asunnot vuokrataan käytännössä kalustettuina ja niin täyteen tupattuina, ettei sinne mahdu edes mummolta perittyä piironkia.

  Asunto: hommatkaa vuokra-asunto läheltä sitä koulua, läheltä suomenkielisiä palveluja ja suomenkielisiä kavereita (vanhempien ja lapsen). Näin on helpompaa alussa – turha kasata vaikeuksia itselleen enempää kuin välttämätöntä. Vuokratkaa pitkäaikaisesti, vaikka sopimus tehtäisiinkin vain 11 kuukaudeksi kerrallaan. Katsokaa se kämppä talviaikana, kesäkuumalla ei hometta huomaa. Talvella sen haistaa pahimmissa paikoissa jo oven ulkopuolelta. Älkää päättäkö mitään kysymättä neuvoa niiltä, jotka eivät siitä laskuta.

  Kustannukset: kun mietitte kustannuksia, älkää verratko suomalaiseen tasoon. Täällä tulonne ovat erilaiset, veronne alhaiset, ruoka halpaa, lämmityskuluja ei juuri ole jne. Elämisen budjetin teko sieltä 4000 kilometrin päästä on aika hataralla pohjalla.

  Eläimet: itse olen reissannut koirien kanssa edes sun takas toistakymmentä vuotta, eikä kukaan Espanjan rajalla ole kysynyt niistä yhtään mitään. Rokotukset toki kannattaa ottaa, kuten itsekin totesit.

  Ja kuten jo aiemmin totesinkin, käykää ihmeessä tiedonhankintamatkalla. Yhdessä päivässä valkenee asioita enemmän kuin viikon kirjeenvaihdolla.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Makarios kirjoitti asiallisia hajahuomioita.

  Lisäisin tuohon ’Asunto:’ -kappaleeseen vielä sen verran, että samaiseen asuntoon, joka talvella on havaittu homeettomaksi ja muutenkin aivan hienoksi itselle, saattaakin kesäkuumalla karehtia vienoa voimakkaampi roskasäiliöiden löyhkä.

  Samoin myös ilmansuunnalla on merkitystä, vaikka se ei ensimmäisenä mieleen juolahtaisikaan. Kosteaan talviaikaan mukavan lämpimältä tuntuva kämppä saattaakin kesällä olla kuumaan tottumattomalle todellinen inferno.

  Eli siis jonkinlaisen ”välikausikämpän” vuokraaminen ensi alkuun on oikein hyvä suositus.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 48)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.