Koirien, kissojen ja frettien tuonti EU-maista ja Norjasta Suomeen

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Koirien, kissojen ja frettien tuonti EU-maista ja Norjasta Suomeen

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Näiden tuontisäädöksien ehtona on, että eläin matkustaa ihmisen mukana eikä ole tarkoitettu myytäväksi eteenpäin. Jos eläin on tarkoitus luovuttaa eteenpäin noudatetaan sen tuonnissa kaupallisen tuonnin ehtoja.

  Mitä tarvitaan?

  * Lemmikkieläinpassi

  Mukana matkustavalla eläimellä on oltava lemmikkieläinpassi. Passissa tulee olla merkittynä eläimen tiedot sekä merkintä raivotautirokotteesta ja käsittelystä ekinokokkoosia vastaan.

  * Tunnistusmerkintä

  Mukana matkustavan eläimen on oltava merkitty selkeästi luettavalla tatuoinnilla tai mikrosirulla. 3.7.2011 lähtien mikrosirusta tulee ainut hyväksyttävä tunnistusmerkintä. Mikrosirun tulee olla ISO 11784 -standardin tai ISO 11785 -standardin liitteen A mukainen, jos näin ei ole on eläimen omistajan itse tuotava mikrosirun lukuun tarvittava laite.

  * Raivotautirokotus

  Mukana matkustavan eläimen on oltava rokotettu kansainvälisen standardin (WHO) mukaisella inaktivoidulla rokotteella. Raivotautirokote on annettava vähintään 21 vuorokautta ennen eläimen matkustamista ja eläimen on oltava tunnistusmerkitty ennen rokotteen antamista. Tätä 21 vuorokauden varoaikaa ei tarvita, jos rokote on annettu ennen edellisen raivotautirokotteen voimassaolon päättymistä. Tästä edellisestä rokotteesta on kuitenkin oltava merkintä lemmikin passissa tai muussa todistuksessa.

  * Käsittely ekinokokkoosia vastaan

  Enintään 30 vuorokautta ennen Suomeen matkustamista on koirille ja kissoille annettava asianmukainen annos pratsikvantelia tai epsiprantelia sisältävää, asianomaiselle eläinlajille hyväksyttyä lääkettä ekinokokkoosia aiheuttavia heisimatoja vastaan. Tästä on oltava merkintä lemmikin passissa.
  Koirilta ja kissoilta ei vaadita käsittelyä ekinokokkoosia vastaan jos eläin tuodaan takaisin Suomeen 24 tunnin sisällä siitä kun se on viety pois Suomesta, eikä myöskään jos se tuodaan suoraan Ruotsista, Norjasta, Yhdistyneistä kansakunnista tai Irlannista. Alle kolmen kuukauden ikäisiltä eläimiltä ei vaadita käsittelyä ekinokokkoosia vastaan.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä aristoteles
  aristoteles Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 210

  Annan suuren arvon kaikille eläin ja lemmikkihommille mutta itselleni ne ovat noita evvk asioita.
  eli ei vähempää voi kiinnostaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vier
  vier Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.07.2006
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 119
  aristoteles kirjoitti:

  Annan suuren arvon kaikille eläin ja lemmikkihommille mutta itselleni ne ovat noita evvk asioita.
  eli ei vähempää voi kiinnostaa.

  Tämä kommentti oli tosi paikallaan ja asiallinen. Minullakin on tapana kirjoitella tälläisiä kommentteja eri keskustelupalstoille sellaisten keskustelunaiheiden jatkoksi jotka eivät kiinnosta pätkääkään, se on tosi fiksua

  Luulo ei ole tiedon väärtti, eikä puoliksi syöty munkki ole pelkkä reikä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Kiitos Mira kun olet kaivanut noita ”karvaturrimääräyksiä” esille, monelle tärkeitä asioita. Kuulostaa kuitenkin aika lailla byrokraattiselta lemmikin tuonti tai vienti maasta toiseen, nehän on ”vain eläimiä” …heh… olisi toisaalta mielenkiintoista kuulla eläin-ihmisten kokemuksia, kuinka noita papereita yms. vaaditaan käytännössä esim. rajanylityksissä tms.

  Aikoinaan reissasimme enemmän kuin paljon matkailuautolla ympäri itäistä ja läntistä eurooppaa, eikä muistaakseni koskaan minkään maan viranomaiset olleet millään lailla kiinnostuneita koirastamme tai sen papereista.

  Omista kokemuksistani on jo vuosia, onko tilanne muuttunut…?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Eversti
  Eversti Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.07.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 42

  Kuulostaa tosiaan byrokraattiselta, mutta loppupelissä se ei ole kovinkaan vaativaa. Ainakin omien koirieni kohdalla raivotautirokotus ja tunnistusmerkintä on voimassa joka tapauksessa, ja lemmikkipassin saa eläinlääkäriltä helposti. Kuten myös tuon ekinokokkoosilääkityksen.

  Itse matkustin pari vuotta takaperin kahden koiran kanssa sinne ja takaisin eikä tullut mitään hankaluuksia missään vaiheessa. Suurin ongelma oli saada ekinokokkoosilääkitys Espanjan päässä, kun tuo kielitaito on lähes nolla, mutta onneksi minulla oli tulkki saatavilla. Joten sekin asia helpottui. Lentokentillä katselivat melko ohimennen koirien paperit (Suomessa oli tarkempaa kuin Espanjassa), joten ei tullut mitään epäselvyyksiä. Lento sinänsä ei ollut koirille mikään mukava kokemus 🙁 , mutta sehän ei nyt tähän paperisota-asiaan liitykään. 😉

  Ja juu, tuo ekan kommentoijan teksti nyt olisi voinut ehkä jäädä ihan ajatuksenkin tasolle, vaikkakin ehkä annamme kaikkien kukkien kukkia… 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Raija
  Raija Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 152

  Matkustin tammikuussa kolmen koiran kanssa asuntoautolla reittiä Via Baltica-Saksa-Ranska-Benalmadena.

  Koirien passeista ei oltu kiinnostuneita millään raja-asemalla, vaikka Baltiassa ja Puolassa vielä tarkistivat ihmispassit ja jopa auton paperit.

  Huhtikuussa samaa reittiä takaisin eikä edes Suomen tulli ollut kiinnostunut koirista. Yleensä Suomessa on tarkastettu laivoilta tullessa, muttei nyt vaikka tulimme Tallinnasta.

  Olisimme tulleet Ruotsin kautta, mutta yhdeltä koirista puuttuu raivotaudin vasta-ainetesti ja siellä matka olisi voinut katketa rajalle – ovat sen verran tarkkoja nuo svedut.

  Se vaan on mukavampi matkustaa, jos paperit ovat kunnossa.
  Eläinlääkärit yleensä handlaavat säännökset hyvin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Anna Roschier
  Anna Roschier Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 45

  Kun kaikki muut Miran luetteloimat koiran matkustusasiat ovat ovat kunnossa, tarvitaan tosiaan vain tuo eläinlääkärillä annettu tabletti, mistä saa todistuksen.

  Todistus on voimassa 10 päivää, jonka aikana koiran pitää matkustaa.
  Asia kysytty viime viikolla eläinläkäriltä oman koiran rokotuksen yhteydessä.

  Hospital Veterinario Villablanca
  puhelin:952583726
  osoite: Av. Los Boliches, Edificio Don Luis, bajo 7, Fuengirola.
  (samassa rakennuksessa kuin Seurakuntakoti, mutta toisella puolella)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Raija
  Raija Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 152

  Kyllä Eviran mukaan ekinokokki-todistus on voimassa 30 päivää. Aika on vaihdellut viime vuosina, joten eläinlääkäreilläkin on erilaista tietoa asiasta. Ennen aikaraja oli eläimen laivaan tai lentokoneeseen menoon sidottu, nyt Suomeen saapumiseen.

  Täältä voi lukea Eviran ohjeet:

  http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/tuonti_ja_vienti/koirat__kissat_ja_fretit/tuonti_muista_eu-maista_ja_norjasta/

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Kyllä sen perinteisen ekinokokkoosi lääkityksen pitäisi olla voimassa 30 päivää 🙂 Ainakin Kamulla viime tammikuussa oli näin.

  Minä olen matkustanut lentokoneella kissojen kanssa, niitä on mukana ollut aina kaksi, muutaman kerran matkustamossa ja kerran ruumassa.

  Suomessa ovat papereita katsoneet, mutteivät koskaan esimerkiksi sirua lukeneet, tai kääntäneet sivua tarkistaakseen rokotuksien voimassaoloa tai ekinokokkoosi lääkitystä.

  Espanjassa taas ei välttämättä katsota edes sitäkään vähää.. Mutta joka kerta on kissat joutunut ottamaan pois kassista/lentoboksista jotta tarkastavat sen perinpohjin.

  Kyllä ne paperit kuitenkin kannattaa nykyään kunnossa olla, sillä niitä katsotaan kuitenkin aika tarkkaan, vaikka välillä tuntuu että omalle kohdalle on sattunut niitä joita ei jaksa kiinnostaa..

  Ainiin Raija, tuossa Ruotsiin menemisessä kannattaa olla tarkkana, meitä varoiteltiin aikoinaan sen koiran kanssa, että jos ei paperit ole kunnossa jne. niin aika helposti ottavat ja lopettavat koiran siihen paikkaan, ei auta itku enää.. 🙁

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456
  m1r4 kirjoitti:

  …Ainiin Raija, tuossa Ruotsiin menemisessä kannattaa olla tarkkana, meitä varoiteltiin aikoinaan sen koiran kanssa, että jos ei paperit ole kunnossa jne. niin aika helposti ottavat ja lopettavat koiran siihen paikkaan, ei auta itku enää.. 🙁

  Tämä asia on jäänyt minua kovasti kaivelemaan… olen kuullut tuosta ”piikittämisasiasta” aiemminkin, mutta en ole sitä oikein uskonut todeksi – mikä lie totuus?

  Asia on sikälikin itseä koskettava, että jokunen vuosi sitten menimme matkailuautolla Espanjasta Suomeen ja kun siihen aikaan ei ollut mitään mahdollisuutta saada lauttapaikkaa, niin reittimme johti Ruotsin kautta. Koira oli mukana, eikä minkäänlaisia ”Ruotsipapereita” vaikka kaikki rokotukset olivatkin kunnossa. Miten olisi siis oikeasti käynyt, jos koira olisi jäänyt byrokratian hampaisiin?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Raija
  Raija Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 152

  Tiedän yhden tapauksen, jolloin koira on viety ns. sinetöitynä Ruotsin läpi. Matkusti Agilityn MM-kisoihin, eikä tarvittavia byrokratioita oltu ehditty tehdä. Koiralle saatiin erikoislupa ja se matkusti autosta poistumatta läpi Lintukodon (oikeesti en tiedä, sinetöitiinkö boxi vai oliko homma omistajan omallatunnolla).

  En minäkään usko, että rajalla koiria lopetetaan, mutta maahanmenon voivat kieltää.

  Joku aika sitten, kun pikkupentujakaan ei saanut viedä rokottamattomina toisiin EU-maihin (onneksi se sääntö kumottiin), ”koirakaverini” salakuljettivat pikkupentuja Ruotsista ainaskin tuolla Haaparanta-suunnalla. Tämä siksi, että saatiin pentu sosiaalistettua omille tavoille riittävän nuorena.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Olen myös henkilökohtaisesti sitä mieltä, että kenenkään byrokraatin pokka ei oikeasti riitä jossain ”Ruotsin rajalla” tarjoamaan koiralle piikkiä, oli paperit sitten aivan missä kunnossa tahansa. Voi onko jollain muita konkreettisia kokemuksia?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Leen4
  Leen4 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.03.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  m1r4

  mitä rokotuksia olet ottanut kissoillesi Espanjassa?

  Ovatko kissasi sisä- vai ulkokissoja?

  Leena

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553
  Leen4 kirjoitti:

  m1r4

  mitä rokotuksia olet ottanut kissoillesi Espanjassa?

  Ovatko kissasi sisä- vai ulkokissoja?

  Vuosittain normaalit ruttorokotteet (vitosrokote, sisältää myös klamydian) ja kahden vuoden välein rabies.

  Viimeksi eläinlääkäri tarjosi myös kirppurokotetta, mutta sitä en ottanut, laitan pipettejä.

  Kissat sisäkissoja.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.