koirat

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  unikki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.02.2008
  Kirjoituksia: 87
  Vastauksia: 67

  hei

  Olemme papan kanssa ihaillen ihmetelleet täkäläisiä koiria. Hyvin ne on koulutettu, kulkevat kiltisti isäntänsä  lähellä ja osa ilman hihnaakin. Lisäksi ne eivät juurikaan kiinnitä huomiota toisiin ihmisiin tai koiriin, Poikkeuksen tekevät vain ” leikkimään” haluavat koirat.

  Mitenkähän suomalaiset hauvelit ( esim lastemme koirat) saataisiin samoin käyttäytyviksi?  ” kouluun Espanjaan, vai?”

  koiriin ihastunut mummu

   

   

  LINKKI

  ursula
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.11.2013
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 19

  Hola,

  tuota asiaa olin itsein aina matkoilla ihmetellyt, että millä helkatilla niitä koiria opetetaan. Olemme nyt asuneet kolmen karvaturrin kanssa täällä rannikolla pari kuukautta ja täytyy sanoa, että olen yllättynyt kuinka hienosti hämäläisessa korvessa kasvaneet koirat ovat nopeasti omaksuneet maan tavan.

  Jackrusselimme kulkee kuin herrasmies konsanaan, ei välitä vastaantulijoista olivatpa nämä sitten kaksi- tai nelijalkaisia, jolleivat nämä välttämättä halua toivotella ”Buenos Diaksia”. Pena on kylläkin niin valloittava Persoona, että melko moni näyttää haluavan tehdä lähempää tuttavuutta! Myös toinen turri sujahtelee hienosti muista välittämättä. Toinen on Montteri (monta eriä). Kolmas otus on kääpiöpinseri ja luonteeltaan vähän epäileväinen vanha äksy ukko, joten kulkee etupäässä hihnassa.

  Summa summarum jos koira on perustottelevainen ja pitää makupaloista niin homma on helppo, pitää vain luottaa ja uskaltaa päästää koira irti.
  Eikä siis mitään ihme koulutuksia ole tarvittu.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Duodanoin… Perros sin correa

  Vaikka en koiranomistaja olekaan, saavat ne minut usein iloiselle tuulelle.

  Syytä on koiranomistajan kuitenkin muistaa, että eri paikkakunnilla on toisistaan poikkeavia säännöksiä ja lakeja koirien irrallaan pitämisestä.

  http://www.consumer.es/web/es/economia_domestica/servicios-y-hogar/2011/08/13/202142.php

  Tietääkseni siellä Fugessa ei olla aivan pilkunviilaajia noissa koira-asioissa, kun se on valtakunnallisestikin joskus saanut lisänimen Capital de Perros, tjsp.

   

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Mijas Costan puolella on jaettu viime aikoina sakkoja siitäkin, ettei koirankusettajalla ole ollut koiran eläinpassia (vai mikälie doku se onkaan) mukanaan aamukävelyllä.

  Kaupungin rahapula näkyy joka paikassa. Tässä ovat olleet tulilinjalla paitsi expatit myös espanjalaiset alkuasukkaat.

  LINKKI

  ursula
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.11.2013
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 19

  No hyvä tietää. Minä olen perroineni kuluttanut Casareksen/Esteponan rantaraitteja. Muutaman kerran olen poliiseja siellä nähnyt, mutta vielä eivät ole pysäyttäneet. Tuo Makarioksen mainitsema asia kuulostaa ilkeältä, täällä kun muuten tuntuu niin mahdottoman mukavalta asustella!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ei kai se kenellekään yllätyksenä tule ettei koiria saa täälläkään missään pitää vapaana. Vaikka paljon näkee esim. rannoilla ja täällä Faron kukkuloilla koiria irti.    Paskat pitää kerätä ja lisää määräyksiä  määrättyjen rotujen suhteen on olemassa.  Sakot , jos niitä sattuu saamaan , ovat aika kovia.  Ja aina silloin tällöin näkee uutisissa kuinka vakuuttamattoman koiran omistaja on tuomittu suuriin sakkoihin ja korvauksiin koiran aiheuttaman vahingon takia.  Mutta mitäs minä näistä oikeastaan kirjoittelen. Eihän mulla ole koiraakaan. Jokainen koiranomistajahan tietää kaiken tämän jo muutenkin.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Tossa meidan ”kirppuistossa” on aina valilla kontrolli ja jos koira on ollut silla hetkella vapaan on siita rapsahtanyt kuulemma 300E sakot…..Puistossa on aidattu  alue jossa ne koirat saa juosta vapaana,mutta kaikille tama ei mene nakojaan nuppiin…”eihan mun koira mitaan tee..”….kunnes !  Ja mista johtuukaan et ne vapaina olevat koirat on yleensa aina isoja koiria…..omaní on pieni ,muttei tulis mieleenkaan pitaa vapaana..koira kun ei esim.tykkaa yhtaan fillareista …juoksee niita kohti ja haukkuu….mita voisikaan tapahtua jos koira olis vapaana….fillaristille tai koiralleni? Fincalla saa sitten juosta vapaana  niin paljon kun jaksaa….ja siella se paivittain melkein onkin.

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Aika näppärästi näkyy jotkut koirat kulkevan vapaana omistajansa perässä täysin meistä välittämättä. Omani pidän kyllä visusti narussa, ennen kuin löydän jostain koirapuiston. Täälläpä on hienon värisiä kakkapussejakin. Kuulemma tulee melko mojovat sakot, jos ei kerää kakkoja.

  Tuo jonkun mainitsema koirapassin puuttuminen ei varmaankaan tarkoita peruskoiran passia vaan ns vaarallisen rodun paperia.

   

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.