Koiran asema Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Koiran asema Espanjassa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 74)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Mimmamuro
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.03.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 44

  Millaista on olla koiranomistaja Espanjassa Suomeen verrattuna?

  Suomi tuntuu olevan aika koirakielteinen maa.
  Minulla on sellainen käsitys, että Espanjassa koiran olot on vieläkäkin kovemmat, pitääkö paikkansa?

  Missä koiran kansa saa liikkua ja missä ei?

  Olisi kiva tietää millainen on kotikoiran elämä Espanjassa?
  Kulkukoiran kohtalo on tietysti kurja.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Suomi on kielteinen maa joka suhteessa, joskus minusta tuntuu, että kaikki mitä ei erikseen ole ilmoitettu sallituksi on kiellettyä!

  Fuengirola ei ole koiranomistajan eikä koiran paratiisi. Olen saanut käsityksen, että siellä ei koiran kanssa voi oikeestaan ollenkaan liikkua, kaikki paikat on kiellettyjä. Muissa kaupungeissa koiran kanssa voi mennä puistoon ja kävellä rauhassa kadulla, espanjalaisilla alueilla koira voi tulla baariinkin ja ainakin minun koira pääsee esimerkiksi vaatekauppaan, kirjakauppaan ym. minne minäkin.

  Koirat eivät voi matkustaa bussilla eikä yleensä taxilla, mutta lähijunassa ne saavat matkustaa tunnin verran keskellä páiväá ja illalla klo 20 jälkeen. Tarkista renfeltä:www.renfe.es

  Suurin osa espanjalaisista kohtelee koiraansa hyvin, monelle vanhalle se on paras ystävä. Melkein kaikki koirat táällä ovat kilttejä, isot ja vihaiset ovat harvinaisia ja ns. vaarallisen koiran omistajalla on oltava erityinen lisenssi koiraa varten ja koiralla on oltava eláinlääkárin todistus siitä, että se on normaali, ei luonnevikainen. Isoilla koirilla pitäá olla kuonokoppa kadulla.

  Eláinláákäreitä on joka nurkalla, samoin eláintarvikekauppoja, joista saa koiralle ihan kaikkea uimapuvusta aurinkolaseihin ja kaikkia ruokamerkkejá. Samoin koirakampaamoita on tosi paljon ja ne ovat ihan ok.

  Kulkukoiria ei niin kovin paljon ole, monet koirat espanjalaisella asuntoalueella ovat ”automaattikoiria” eli ulkoiluttavat itse itsensá ja menevát sitten kotiin. Tosin nyt kun Espanja on laman kourissa ja moni perhe huonoissa rahavaroissa työttömyyden takia niin koirien hylkääminen on lisäántynyt ja valitettavasti on vielákin ihmisiä, jotka vievát koiransa moottoeritielle kuolemaan. Se on pahinta, mitá tiedán.

  Mutta suurin osa porukasta pitää koirastaan tosi hyváä huolta ja koirat elávät vanhaksi, minun naapurissa oli toisella puolella 16-vuotias tessu ja toisella puolella 18-vuotias ja molemmat olivat jo aika vanhuksia, mutta kyllá niistá silti huoli pidettiin ihan kuin muistakin vanhoista perheenjásenistä táállä huolta pidetään. Nyt molemmat koirat ovat pois, mutta perheillä ei ainakaan vielä ole uutta, pitävát suruaikaa.

  Ihan kaikkea ei kannata uskoa, mitä lehdet kirjoittavat, ei espanjalaiset sen julmempia ole kuin suomalaisetkaan. Minusta on aika huono paikka koiralle jokin koiratarha pihán perállá, jossa se asuu yksináän koko ikänsä tai kettingissä talon nurkalla. Ja eikös tämá ole ihan supi-suomalaista koiran arkea. Ja niin paklkasella kuin helteellákin, erityisesti metsástyskoirat näin elávát.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Pari päivää sitten oli 20 minuuttia lehden yleisönosastolla kirjoitus siitä kuinka taas tänäkin vuonna arviolta 50 000 metsästyskoiraa (galgoa) tapetaan lipeällä , myrkyillä , heitetään kaivoon kuolemaan, hylätään moottoritielle , hirtetään tai hoidellaan muulla tavoin.Ilmiö on jokavuotinen , kun metsästyskausi loppuu , koirat käyvät tarpeettomiksi ja tapetaan /hylätään.
  Tästä on kirjoitettu täällä aikaisemminkin .Muistaakseni Devspain tiesi asiasta enemmänkin.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Näistä voi alkaa tutustumaan:

  http://www.sosgalgos.com/
  http://www.galgos112.com/

  ”Kansakunnan sivistyksen taso näkyy siinä, miten se kohtelee eläimiään. ”
  -Mohandas Gandhi

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748
  santiago kirjoitti:

  Pari päivää sitten oli 20 minuuttia lehden yleisönosastolla kirjoitus siitä kuinka taas tänäkin vuonna arviolta 50 000 metsästyskoiraa (galgoa) tapetaan lipeällä , myrkyillä , heitetään kaivoon kuolemaan, hylätään moottoritielle , hirtetään tai hoidellaan muulla tavoin.Ilmiö on jokavuotinen , kun metsästyskausi loppuu , koirat käyvät tarpeettomiksi ja tapetaan /hylätään.
  Tästä on kirjoitettu täällä aikaisemminkin .Muistaakseni Devspain tiesi asiasta enemmänkin.

  Tämä on kauhea asia, jolle pitäisi tehdä jotain ja pian ! Kai siinä takana on ajatus, että koira on vain eloton esine, josta ei tarvitse välittää, että se on vain koira. Ja toinen eläinryhmä, joka on kokenut kovia ja kokee edelleen kauheuksia, on hevoset. Itse ajattelen, että paras keino vaikuttaa olisi nostaa asia oikein tosi suurin otsikoin esille, yksittäisiä eläimiä ei voi pelastaa kaikkia, mutta jos asiasta nousisi oikein iso häly ja yleinen mielipide sen kunnolla tuomitsisi, se voisi olla tehokkain tapa auttaa asiaa ja saada älytön raakuus loppumaan.

  LINKKI

  Bolichera
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2007
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 77

  Omien kansallisten rotujen kohtelu tässä maassa espanjalaisten taholta on vähintäinkin järkyttävää. Nimenomaan metsästyskoirina kunnostautuvat Podencot ja Galgot ovat kaikkein suurimpien julmuuksien kohteina, erityisesti nyt tammikuun lopussa, kun metsästyskausi päättyy. Turistithan eivät yleensä näistä asioista ole tietoisia, vaan sinnikkäästi väittävät vasten parempaa tietoa, etteivät espanjalaiset ole sen julmempia kuin suomalaisetkaan. Valitettavasti totuus on toisenlainen. Jälleen kerran törmätään kulttuurieroavaisuuksiin ja puutteelliseen lainsäädäntöön, joka mahdollistaa brutaalin käytöksen jatkumisen.

  Kuten santiago kirjoittikin, ihmisen julmuudelle ei näytä olevan rajoja mitä näihin koiraparkoihin tulee. Näen ja kuulen sydäntäriipaisevia esimerkkejä viikottain. Mitäpä mieltä voidaan olla esim. sellaisesta omistajasta, joka heittää koiransa kakkoskerroksesta alas katuun siksi, koska se on vanha ja sen on hankala kävellä? Tai sellaisesta, joka tuo koiratarhalle 12-vuotiaan koiransa etsimään uutta kotia, koska se haisee pahalle eikä syö oikein hyvin eikä sitä siksi haluta enää pitää? Tai sellaisesta, joka jättää hevosensa ilman vettä ja ruokaa pellolle nääntymään elävältä, se kun se ei jaksa enää vetää eikä sillä voi ratsastaa? Siinäkö on kiitos kaikista yhteisistä vuosista?

  Teen vapaaehtoistyönä mm. espanja-englanti käännöksiä sosgalgos-järjestölle, joka pitää päämajaansa Madridissa. Tarinat hylätyistä ja pahoinpidellyistä koirista ovat ajoittain todella raskasta luettavaa. Tietääkö turisti mistä sanonta ”pianisti-galgo” juontaa juurensa? Voin kertoa, että siinä koira hirtetään siten, että sen takajalat juuri ja juuri hipaisevat maata, jolloin koira huitoo paniikissa ilmaa etujaloillaan antaen vaikutelman soittavasta pianistista. Tällaisia pianonsoittajia tulee nytkin ensi viikosta alkaen löytymään tuhansia ja taas tuhansia. Jotkut näistä onnettomista sinnittelevät hengissä jopa pari vuorokautta, mutta se jälki, minkä hirttonaru kaulaan jättää on karmivaa katseltavaa. Olen nähnyt liian monia vastaavia tapauksia.

  Onneksi aina joskus on olemassa onnellisiakin loppuja. Joulukuun lopussa julkaistu englanninkielinen käännös herätti huomiota hollantilaisessa perheessä, joka samantien päätti adoptoida 3 kuukauden ikäisen galgon-pennun, jolta oli leikattu molemmat korvat sekä häntä pois, huvin vuoksi. Nyt osuvasti Van Gogh’iksi nimetty pentu voi jatkaa elämäänsä niin kuin koiran tuleekin; omassa kodissa, missä se saa ruokaa, ulkoilua, huolenpitoa ja unta sopivassa suhteessa.

  Sanoisin siis, että Suomen ja Espanjan välillä vallitsee valtava ero siinä, miten maa eläimiään kohtelee. Suomalaisessa metsästyskulttuurissa olisi kaiketi vallan tuntematon ilmiö hankkiutua loistavan päivätyön tehneestä koirastaan eroon vain siksi, että se ei enää suoriudu hommastaan. Siellä kaiketi paatuneinkin henkilö olisi sitä mieltä, että koira ansaitsee päästä hengestään arvokkaalla tavalla, ei kidutettuna eikä tuskasta ulvoen.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  ”Kansakunnan sivistyksen taso näkyy siinä, miten se kohtelee eläimiään. ”
  -Mohandas Gandhi[/quote]
  PUHUT ASIAA:

  Eläinsuojelurikos Kiuruvedellä – kymmeniä lehmiä kuollut
  Lauantai 4.7.2009 klo 17.35

  2.1.2010
  Kymmeniä lehmiä on kuollut tai jouduttu lopettamaan eläinsuojelurikoksen seurauksena Kiuruvedellä.

  Kohteessa havaittiin, että sonni oli jaloillaan, yksi lehmä kyljellään, toisesta takajalastaan kiinni isossa ritilässä ja yksi lehmä oli tultaessa kadoksissa. Kaksi eläimistä onnistuttiin pelastamaan kunhan toinen oli ensin saatu järeillä työkaluilla irti ritilästä ja toinen nostettua pinteestä tehtävään soveltuvalla Nivalalaisen maatalousyrittäjän maatalouskoneella.

  Kolmas eläin löydettiin navetan lattian alta lietetilasta, rakennuksen vastakkaisesta kulmasta putoamispaikkaan nähden. Eläin pakeni ja oli erittäin ahtaassa ja vaikeassa paikassa.

  Naudat nääntyivät pihattoonsa
  Maanantai 15.6.2009 klo 15.38

  Viikonloppuna löydettiin myös Sastamalasta kuusi luurangonlaihaa hevosta.

  Kyläläiset ottivat kiinni heitteille jätetyt naudat
  Keskiviikko 27.1.2010 klo 13.33

  79-vuotias mies piti lehmiään pakkasessa ja eläinten vesiastiat olivat jäässä.

  Aktivistit tukehduttivat ainakin 2 000 kanaa Närpiössä
  28.11.2008 15:16 (Päivitetty 28.11.2008 16:16)

  Eläinaktivistit tappoivat tukehduttamalla ainakin 2 000 kanaa närpiöläisessä suurkanalassa perjantain vastaisena yönä.

  Taas järkyttäviä kuvia sikatiloilta
  Keskiviikko 9.12.2009 klo 21.41

  Ylen A-studio paljasti, että suomalaisilla sikatiloilla kohdellaan eläimiä edelleen huonosti.
  Sikaloissa on ongelmana yleensä virikkeiden puute. Silloin siat alkavat syödä toistensa saparoita, mikä aiheuttaa tulehduksia.

  Koira hylättiin kaupan eteen
  Maanantai 18.1.2010 klo 14.08

  Poliisi joutui toimittamaan kaupan eteen tunneiksi jätetyn koiran löytöeläintalolle.

  Pesukoneeseen laitettu kissa kuoli
  12.2.2009 3:13

  Kahta miestä epäillään eläinsuojelurikoksesta.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  ”Sanoisin siis, että Suomen ja Espanjan välillä vallitsee valtava ero siinä, miten maa eläimiään kohtelee. Suomalaisessa metsästyskulttuurissa olisi kaiketi vallan tuntematon ilmiö hankkiutua loistavan päivätyön tehneestä koirastaan eroon vain siksi, että se ei enää suoriudu hommastaan. Siellä kaiketi paatuneinkin henkilö olisi sitä mieltä, että koira ansaitsee päästä hengestään arvokkaalla tavalla, ei kidutettuna eikä tuskasta ulvoen.[/quote]

  Juu, olen kanssasi ihan samaa mieltä. Kyllä me suomalaiset kohdellaan todella paljon paremmin eläimiä, eikä meillä semmosia paatuneita henkilöitä toki olekaan.

  Nainen kyllästyi räksytykseen, heitti koiran 12. kerroksesta
  30.1.2009 14:36

  Putoamiseen kuolleen koiran omistajaa epäillään eläinsuojelurikoksesta.

  Nainen heitti koiransa 12. kerroksen parvekkeelta myöhään keskiviikkoiltana Vantaan Havukoskella. Koira kuoli vammoihinsa välittömästi. Välikohtaus sattui naiselle tutun miehen asunnossa, joka soitti poliisit paikalle tapahtuneen jälkeen kello 23.50.

  Vuonna 1973 syntynyt nainen oli tapahtumahetkellä humalassa. Hän kertoi poliisille saaneensa tarpeekseen koiran haukkumisesta.

  Eläinrääkkääjä selitti: ”Koira telmi itsensä tajuttomaksi”
  Keskiviikko 12.8.2009 klo 15.39

  20-vuotias mies tuomittiin käräjillä tyttöystävänsä koiran hakkaamisesta, Aamulehti kertoo.

  Järkyttävä tapahtumaketju sai alkunsa viime syyskuussa, kun nuorimies lupautui oma-aloitteisesti hoitamaan silloisen tyttöystävänsä ja tämän siskon alle vuoden ikäistä maltankoiraa koulupäivän ajan.

  Hoitopäivän iltana koiralta oli kuitenkin katkennut kylkiluu ja se oli sokissa.

  Todistaja väittää: Mies löi koiraansa nyrkillä päähän
  Keskiviikko 15.4.2009 klo 05.24 (päivitetty 17.4.2009 klo 12.36)

  Vantaalaismies hermostui kun hänen koiransa pureskeli auton pyyhkijän vipua.

  Lehti: Mies hakkasi vieraan koiran nyrkein
  28.8.2008 23:14

  57-vuotias äänekoskelaismies mies väitti oikeudessa vain silitelleensä koiraa, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen.

  Koiranomistaja määrättiin viideksi vuodeksi eläintenpitokieltoon
  7.1.2009 14:39

  Mikkeliläinen 56-vuotias koiranomistaja on määrätty viideksi vuodeksi eläintenpitokieltoon.

  Mikkelin käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona naisen eläinsuojelurikoksesta myös sakkorangaistukseen.

  Käräjäoikeuden mukaan nainen laiminlöi tahallaan kahden koiransa hoidon ja aiheutti niille tarpeetonta kärsimystä ja kipua syksyllä 2007 Mikkelissä. Eläinlääkäri ja poliisit vierailivat naisen kotona lokakuussa. Koirat olivat tuolloin kytkettyinä puihin erilaisilla ketjukyhäelmillä. Sekarotuisella koiralla oli kaulassaan piikkipanta. Toista koiraa taas ei ollut toimitettu lääkäriin, vaikka sillä oli hoitamattomia katkenneita hampaita.

  SITTEN SUOMALAISTEN METSÄSTÄJIEN NÄKEMYKSIÄ METSÄSTYSKOIRISTA:

  jk. eräs koirankasvattaja (12 hirvikoiraa, norjalaisia kaikki) sanoi, että jos koira ei vuoden ikään näytä merkkejä toimimisesta, niin rukkaset tuloo. Itkemättä. Kuka tahtoo syöttää sertiä vuositolkulla nahkalle, jolla ei metsässä tee mitään. Seurakoirat ovat erikseen ja muita rotuja. Näinhän ukkimmekin tekivät. Ei köyhällä ole varaa ruokkia joutavaa suuta.

  ja Kotikeinoista keskustelupalstalta:

  Ennenvanhaan koirille laitettiin vaan tiiliskivi kaulaan ja heitettiin lampeen. Joskus 15 vuotta sitten isä tappoi perheen kissan löymällä katin pään tiiliseinään…sai

  Juuri kuulin erään henkilön lapsuusmuiston, missä vanha koira oli lopetettu ampumalla ”koska ei ollut varaa eläinlääkäriin”. 8 laukausta oli köppäkoura naapurin setä tarvinnut ennenkuin koira kuoli-

  Ei sen nopiampaa lopetusta ku haulikolla tupla-laaki 15 metristä kylkeen 4mm haulilla, se on niin nopia ettei tajua yhtään mitään.

  Esmes sairaan kissan päästää pihalle kuten normaalisti ja laittaa vaikka syömistä pihalle, siinä se on paikallaan eikä varmasti aisti mitään poikkeavaa ku kaivelee pyssyn käsiin.

  Koira on kans että antaa vaikka luun jota se saa kaluta ja samalla kaivelee pyssyä, ei tajua eläin mitään poikkeavaa.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Omien kansallisten rotujen kohtelu tässä maassa espanjalaisten taholta on vähintäinkin järkyttävää. Nimenomaan metsästyskoirina kunnostautuvat Podencot ja Galgot ovat kaikkein suurimpien julmuuksien kohteina, erityisesti nyt tammikuun lopussa, kun metsästyskausi päättyy. Turistithan eivät yleensä näistä asioista ole tietoisia, vaan sinnikkäästi väittävät vasten parempaa tietoa, etteivät espanjalaiset ole sen julmempia kuin suomalaisetkaan. Valitettavasti totuus on toisenlainen. Jälleen kerran törmätään kulttuurieroavaisuuksiin ja puutteelliseen lainsäädäntöön, joka mahdollistaa brutaalin käytöksen jatkumisen.

  LEY 11/2003, de 24 de noviembre, de protección de los animales.:

  Artículo 3

  1. El poseedor de un animal objeto de protección por la presente Ley tiene las siguientes obligaciones:

  a) Mantenerlo en buenas condiciones higiénico-sanitarias, realizando cualquier tratamiento que se declare obligatorio y suministrándole la asistencia veterinaria que necesite.

  b) Proporcionarle un alojamiento adecuado según la raza o especie a la que pertenezca.

  c) Facilitarle la alimentación necesaria para su normal desarrollo.

  d) Cuidar y proteger al animal de las agresiones, situaciones de peligro, incomodidades y molestias que otras personas o anima|es les puedan ocasionar.

  e) Evitar las agresiones del animal a las personas o a otros animales, así como la producción de otro tipo de daños.

  f) Denunciar la pérdida del animal.

  2. El propietario de un animal objeto de protección por la presente Ley tiene las siguientes obligaciones:

  a) Obtener las autorizaciones, permisos o licencias necesarias, en cada caso, para estar en posesión del animal de que se trate.

  b) Efectuar la inscripción del animal en los registros o censos que en cada caso correspondan, según lo dispuesto en esta Ley y en la normativa vigente.

  3. Los facultativos veterinarios, en el ejercicio libre de la profesión o por cuenta ajena, tienen las siguientes obligaciones:

  a) Confeccionar un archivo con las fichas de los animales objeto de cualquier tratamiento, especificando los de carácter obligatorio, y que estarán, en todo momento, a disposición de la autoridad competente.

  b) Poner en conocimiento de la autoridad competente en la materia aquellos hechos que pudieran constituir cualquier incumplimiento de la presente Ley.

  4. Los profesionales dedicados a la cría, adiestramiento, cuidado temporal o acicalamiento de los animales de compañía dispensarán a estos un trato adecuado a sus características etológicas, además de cumplir con los requisitos que reglamentariamente se establezcan para el ejercicio de su profesión.

  Artículo 4. Prohibiciones.

  1. Sin perjuicio de las excepciones establecidas en la presente Ley, queda prohibido:

  a) Maltratar o agredir físicamente a los animales o someterlos a cualquier otra práctica que les irrogue sufrimientos o daños injustificados.

  b) El abandono de animales.

  c) Mantenerlos en lugares o instalaciones indebidas desde el punto de vista higiénico-sanitario o inadecuadas para la práctica de los cuidados y la atención necesarios que exijan sus necesidades fisiológicas y etológicas, según raza o especie.

  d) Practicarles mutilaciones confines exclusivamente estéticos o sin utilidad alguna salvo las practicadas por veterinarios en caso de necesidad.

  e) El sacrificio de los animales sin reunir las garantías previstas en esta Ley o en cualquier normativa de aplicación.

  f) Mantener permanentemente atados o encadenados a los animales, con las especificaciones y excepciones que se establezcan.

  g) Hacer donación de los animales con fines publicitarios o como premio, recompensa o regalo por otras adquisiciones de naturaleza distinta a la propia adquisición onerosa de animales.

  h) Utilizarlos en procedimientos de experimentación o destinarlos a los mismos sin el cumplimiento de las garantías establecidas en la normativa aplicable.

  i) Venderlos a menores de dieciséis años y a incapacitados sin la autorización de quien tenga la patria potestad, custodia o tutela de los mismos, de conformidad, en su caso, con la sentencia de incapacitación.

  j) Ejercer su venta ambulante fuera de los mercados o ferias autorizados para ello.

  k) Suministrarles sustancias que puedan causarles sufrimientos o daños innecesarios, así como cualquier tipo de sustancia no autorizada, aun cuando sea para aumentar el rendimiento en una competición.

  I) Manipular artificialmente a los animales con objeto de hacerlos atractivos como diversión o juguete para su venta.

  m) Utilizar animales vivos como blancos en atracciones feriales, concursos o competiciones.

  n) Obligar a trabajar a animales de menos de seis meses de edad, enfermos, desnutridos, fatigados, o a desempeñar trabajos en los que el esfuerzo exigido supere su capacidad. Lo anterior es aplicable a las hembras que estén preñadas.

  ñ) Emplear animales para adiestrar a otros animales en la pelea o el ataque.

  o) Emplear animales en exhibiciones, circos, publicidad, fiestas populares y otras actividades, si ello supone para el animal sufrimiento, dolor u objeto de tratamientos antinaturales.

  p) Mantener a los animales en recintos y lugares donde no puedan ser debidamente controlados y vigilados.

  q) Mantener animales en lugares donde ocasionen molestias evidentes a los vecinos.

  r) Venderlos a laboratorios o clínicas sin el cumplimiento de las garantías previstas en la normativa vigente.

  s) Ejercer la mendicidad valiéndose de ellos o imponerles la realización de comportamientos y actitudes ajenas e impropias de su condición que impliquen trato vejatorio.

  t) Administrar, inocular o aplicar sustancias farmacológicas sin la prescripción o supervisión directa de un veterinario. Suministrar medicación errónea, aplicarla de modo incorrecto, o no valorar los efectos colaterales o indeseados que puedan suponer un sufrimiento injustificable para los animales.

  2. En especial, quedan prohibidas:

  a) La lucha o peleas de perros o de cualquier otro animal y demás prácticas similares.

  b) Las competiciones de tiro de pichón, salvo las debidamente autorizadas por la Consejería competente en materia de deporte y bajo el control de la respectiva federación.

  c) Las peleas de gallos, salvo aquellas de selección de cría para la mejora de la raza y su exportación realizadas en criaderos y locales debidamente autorizados con la sola y única asistencia de sus socios.

  Lisää lakeja http://www.todalaley.com/modeloley4p1.htm

  LINKKI

  Mimmamuro
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.03.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 44

  Oon mä galgojen kohtelusta lukenu jo muutama vuosi sitten ja siitä on hirveesti ollu juttua ja kuvittelin että sen kohun vuoksi olisi jo jotain tapahtunutkin.

  Joka paikassa näyttää olevan eläinrääkkäjiä. Ihminen ei kovin nopeasti omaksu uusia tapoja, siin mieles ihminen on tyhmä ja hidasoppinen.
  Ajatella jos ihmisiäkin heitettäis parvekkeelta jos se on vanha ja hidas jne. tai ripustettais puun oksalle soittamaan pianoa. Tukehdutettais ihmisiä aktivismin nimessä, sairasta!

  Ihmisen pitäis oppia arvostamaan eläintä inhimillisenä tuskaa ja kipua tuntevana olentona, ei esineenä, mikä heitetään roskiin ku ei enää kiinnosta. ASENTEET PITÄISI SAADA MUUTTUMAAN, MUT SE EI TUU TAPAHTUMAAN KOVINKAAN NOPEASTI.

  En tiiä onko Espanja sit oikea paikka muuttaa koiran kaa, jos se on viel hankalampaa kuin Suomes.
  Rakastan omaa koiraani ja en halua et sitä kohdellaan kenenkään toimesta huonosti ja että voin liikkua sen kanssa rauhassa. Suomes saa liikkua koiran kaa bussissa, taxissa ja junassa, ilman aikarajoitusta. Minulla ei ole autoa, eikä tule olemaankaan, joten liikkuminen ei pitäis olla noin rajoittunutta, että joku tietty tunti olis vaan liikkumisoikeutta.

  Jos Espanjassa on eri alueille eroja, ihmisten asenteissa tai jopa eläinsuojelullisesti, niin kuulisin siitäkin viel mielelläni. Jospa löytyis kuitenkin paikka, mis ollaan edistyksellisempiä suhtautumisessa eläimiin.

  Haluisin asua kuitenkin jossain missä ei oo tätä kaamosta, en jaksa pimeää talvea ja pakkasta.

  Täytyy miettiä tarkemmin, onneksi on viel aikaa miettiä..

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  En kyllä yhtään ymmärrä, miksi et voisi tulla koirasi kanssa tänne. On täällä muillakin suomalaisilla koira ja hyvin pärjäävät, jopa paremmin kuin Suomessa. Ei kukaan tule sinun koiraasi hirttämään tai tappamaan sen enempää kuin sinuakaan. Kuten aikaisemmin kirjoitin, koirien palvelut ovat hyvää tasoa ja melkein kaikilla espanjalaisilla on koira, jota he hyvin hoitavat. Mutta paskiaisia on joukossa, niin espanjalaisten kuin suomalaisten ja myös brittien keskuudessa, mutta sillä perusteella ei pidä tuomita kaikkia. Paskiaiset ovat poikkeus joka maassa.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Eipa ole Ranskan voittanutta koiramaana. Koiran voit ottaa mukaan melkeinpa minne vaan ilman rajoituksia. Eika se Rivieran ilmasto ole ollenkaan hassumpi elella.

  LINKKI

  Mimmamuro
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.03.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 44

  Toi oli yllätys mulle, koska mulla on ollu ihan väärä käsitys Ranskasta koiramaana.
  Kiva, että yllätys on positiivinen.

  Itsellä kun ei ole autoa, enkä välitä ees hankkia, niin on hyvä, että voi liikkua koiran kans, muutakin kuin kävellen.

  Systeril on yks vaihtoehto Ranska ja hyvä tietää et sinnekin voisin mennä…
  Mä nimittäin mielelläni en lähtis ihan yksin asustamaan ulkomaille, koska ei ole aiempaa kokemusta ja on ainakin sit yks ystävä valmiina, joka on samas tilanteessa ja yhes voi sit asiat hoitaa..

  Itävalta on yks vaihtoehto mitä olen ajatellut. Täytyy miettiä rauhas näit vaihtoehtoja, kun olen ajatellu olla pidempään, ettei menis vain piipahtamiseksi.

  Tähän asti on ollu Espanja ykköseni, mut ei ehdottomasti kuitenkaan.
  Asiaan vaikuttaa siis, miten asiat hoituu muuttomaassa, et onko tehty byrokraattiseks ja vaikeiks tulokkaalle, vai onko asiat selkeet ja tuntee olevansa tervetullut, eikä vaan toisenluokan kansalainen, kuten ulkomaalaiset usein ovat.

  Olen samaa mieltä tässä asiassa 🙂 On pakko lainata tätä myös itse 😉
  ”Kansakunnan sivistyksen taso näkyy siinä, miten se kohtelee eläimiään”
  Mohandas Gandhi

  LINKKI

  Uruan
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2010
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 6
  vanhatyttö kirjoitti:

  Melkein kaikki koirat táällä ovat kilttejä, isot ja vihaiset ovat harvinaisia ja ns. vaarallisen koiran omistajalla on oltava erityinen lisenssi koiraa varten ja koiralla on oltava eláinlääkárin todistus siitä, että se on normaali, ei luonnevikainen. Isoilla koirilla pitäá olla kuonokoppa kadulla.

  Itse olen tässä vuoden päästä muuttamassa kaverin kanssa Inglésiin ja mukaan ottaisin tietenkin koirani. Minulla on 2 amstaffia, nämä todennäköisesti luetaan ns. vaarallisiin rotuihin.. Pitääkö tosiaan hommata joku tuommonen lisenssi ja käyttää koira lääkärillä tutkittavana?? Miten tää lisenssi homma siis toimii, muutan koirieni kanssa tuonne ja heti pitää mennä..minne? Maksaako lisenssi jotain ja onko se kauhean tärkeäkin vai vaan joku muodollisuus -> näytän että koirani ovat kilttejä ja pysyvät hanskassa ja saan siitä todistukseksi jonkun paperilappusen?

  Miten muuten tämmöisen ns. vaarallisen koiran kanssa eläminen Canarialla, esim. Saksassa joissain kaupungeissa on sääntö ettei näitä koiria saa ulkoiluttaa yli 1m pitkässä hihnassa.. Onko toi kuonokoppapakko totta? Todellakin koirieni kanssa olen sinne muuttamassa, mutta ois ihan kiva tietää jo etukäteen että mitä kaikkea on tulossa 😀 Viime reissullani tutustuinkin yhteen tyyppiin jolla oli pittbull mutta enpä hoksannut häneltä kysellä että miten näiden rotujen kanssa tulee siellä toimia.. :/

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  El objetivo de este artículo es el de informarte sobre la nueva normativa de tenencia de animales potencialmente peligrosos. Este Real Decreto entra en vigor el 27 de Marzo de 2002 y desarrolla cómo se ha de cumplir la ley 50/1999 sobre tenencia de animales potencialmente peligrosos.

  1º Los que pertenecen a las siguientes razas y sus cruces: PIT BULL TERRIER, STAFFORDSHIRE BULL TERRIER, AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER, ROTTWEILER, DOGO ARGENTINO, FILA BRASILEIRO, TOSA INU Y AKITA INU.
  2º Todos los perros que NO pertenezcan a las razas anteriores pero sí cumplan todas o la mayoría de las siguientes características:

  * Fuerte musculatura, aspecto poderoso, robusto, configuración atlética, agilidad, vigor y resistencia.
  * Marcado carácter y gran valor.
  * Pelo corto.
  * Perímetro torácico comprendido entre 60 y 80 cm, altura a la cruz entre 50 y 70 cm y peso superior a 20 Kg.
  * Cabeza voluminosa, cuboide, robusta, con cráneo ancho y grande y mejillas musculosas y abombadas. Mandíbulas grandes y fuertes, boca robusta , ancha y profunda.
  * Cuello ancho, musculoso y corto.
  * Pecho macizo, ancho grande, profundo, costillas arqueadas y lomo musculado y corto.
  * Extremidades anteriores paralelas, rectas y robustas y extremidades posteriores muy musculosas, con patas relativamente largas formando un ángulo moderado.

  Se necesita obtener una LICENCIA ADMINISTRATIVA, otorgada por la autoridad municipal o estatal, en nuestro caso puede solicitarse en la correspondiente JUNTA DE DISTRITO a la que pertenezcamos. Y debemos cumplir los siguientes requisitos:

  * Ser mayor de edad. (presentando fotocopia del D.N.I.)
  * No presentar antecedentes penales con respecto a algunos supuestos como delitos contra la propiedad, la moral, la libertad sexual, homicidio…Para demostrarlo se debe ajuntar un certificado de penales que se obtiene en el Registro de Antecedentes Penales (calle Noviciado), y una declaración jurada de no haber sido sancionado por la presente Ley.
  * Disponer de capacidad física y psicológica para poseer uno de estos animales. La certificación la obtendremos en cualquier centro de reconocimientos médicos como por ejemplo los centros para la renovación del carné de conducir o permiso de armas.
  * Acreditación de haber suscrito un seguro de RESPONSABILIDAD CIVIL por daños a terceros por valor de 120.000 € (aprox. 20 millones de pesetas).

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 74)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.