koira matkustamossa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit koira matkustamossa

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Saga
  Saga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.07.2007
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 11

  Mitkä lentoyhtiöt ottavat pieniä koiria matkustamoon?
  Itse olen matkustanut Air Berliinin koneella ja siellä ainakin koiria tuntui olevan.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Anna_Maija
  Anna_Maija Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 37

  Ainakin Air Finland ottaa pienet koirat matkustamoon.
  Hintaa en tiedä.

  Air Berlin veloittaa 20€/matkustamokoira ja 30€/ruumakoira.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Eikohan lahes kaikki yhtiot ota alle 8 kiloisen koiran kasseineen matkustamoon. Hinnat kylla heittelee. Taisi viimeksi olla koira kalliimpi kuin matkustaja Air Europalla Malagasta Pariisiin…
  Max, mun edellinen mayris kulki muutaman vuoden ohjaamossa mukana ympari maailmaa….tykkasi reissata.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
  Ocaso Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Blues;

  Lentoyhtiöistä yhä harvempi hyväksyy koiria matkustamoon. Esimerkiksi Easy Jet (esimerkki koska kyseisestä yhtiöstä on ennenkin juteltu) ei hyväksy koiria matkustamoon, poikkeuksena sokeankoirat. Easy Jet ei myöskään hyväksy eläimiä ruumassa kuljetettavaksi, ei edes paineistetussa, valaistussa ja lämmitetyssä erillisessä ruuman osassa. Transavia, Iberia, Air Berlin, Lufthansa, Air Europa, Air France, Spanair ja Air Finland muistaakseni ainakin hyväksyvät eläimiä matkustamoon, niin lemmikkejä kuin sokean koiriakin.

  Lentoyhtiöillä on omat hyvät syynsä olla hyväksymättä koiria matkustamoon tai ruumaan lennoilla. Yksi näistä syistä on koiran turvallisuus. Moni koira, kissa, hamsteri on saanut kohtauksen (sydän, jne, jne.) kun on joutunut matkustamaan ruumassa. Koiria, kissoja, marsuja, jopa käärmeitä on myös murtautunut vapaaksi häkeistään, ja näitä on sitten jahdattu pitkin konetta, ruumaa tai lentokenttää koneen jo laskeuduttua.

  Vähän aikaa sitten yhdysvalloissa oli tapaus jossa hyvin arvokas rotukoira (vinttikoira?) oli murtautunut ulos häkistään lennon aikana, pääsi ulos koneesta laskeutumisen jälkeen portilla, siitä kiitoradalle, joka jouduttiin sulkemaan koiran takia kolmeksikymmeneksi minuutiksi jonka aikana monet laskeutumassa olevat koneet jouduttiin ohjaamaan varakentille ja nousemassa olevat koneet jonottivat kiitoradalle polttaen kerosiiniaan … Palomiehet ja poliisi kiitoradalla ja sen ympäristössä ajamassa koiraa, vinttikoiraa (!), takaa on ollut varmaan mielenkiintoinen näky. Vinttikoira ei ole myöskään tunnettu hitaudestaan …

  Eli lentoyhtiöillä on eri käytännön syyt takana kun he päättävät eläinpolitiikastaan ja missä niitä kuljettaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Ocaso kirjoitti:

  Easy Jet ei myöskään hyväksy eläimiä ruumassa kuljetettavaksi, ei edes paineistetussa, valaistussa ja lämmitetyssä erillisessä ruuman osassa.

  No toivottavasti kukaan muukaan yhtiö ei hyväksy koiraa muihin kuin edellämainituilla kriteereillä oleviin paikkoihin. Taitaa tulla elukasta tuorepakastettua melko nopeaan tahtiin muussa tapauksessa.. 🙂 …no, ne valot voi mielummin jättää pois, se on täysin turhaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä PapaGrande
  PapaGrande Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 115
  Ocaso kirjoitti:

  Eli lentoyhtiöillä on eri käytännön syyt takana kun he päättävät eläinpolitiikastaan ja missä niitä kuljettaa.

  Missähän määrin lentoyhtiöt kuuntelevat kanssamatkustajien negatiivista palautetta, siis sellaisten matkustajien joiden mielestä eläimen kuuluisi matkustaa ruumassa tai ei ollenkaan.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Toivottavasti kuuntelevat entistä enemmän. Minä ainakin varmistan aina lentokoneeseen mennessäni, että paikkani on koneen etuosassa, mahdollisimman kaukana hilsettä pölyävästä mahdollisesta eläimesta.
  Ovathan hotelleissakin yleistyneet allergiakerrokset samaa tahtia kuin ihmisten yliherkkydetkin lisääntyvät. Ennustankin, että muutaman vuoden kuluttua eläinten kuljettaminen matkustamossa on samaa historiaa kuin muinainen tupakointi viimeisillä riveillä.
  Hyvä niin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä m de maria
  m de maria Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.06.2009
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Onneksi sekä Finnair että Air Finland ottavat lemmikkejä lennoilleen – vaikkakin aika mehevää korvausta vastaan! Itse olen käyttänyt molempien yhtiöiden suoria Málaga-Hki-Málaga -lentoja vuosien ajan ja koiranikin on ollut mukana monet kerrat. Matkustamossa matkaava eläin joutuu olemaan kuljetuskassissaan koko lennon ajan, jotta haitat saadaan minimoitua. Ymmärrän kyllä, että allergisille henkilöille saattaa aiheutua harmia lemmikeistä matkustamossa, mutta esim. lemmikinomistajan iho, hiukset ja vaatteet kuljettavat jo sinällään eläinpölyä. Itselläni on myös ikävä allergia; yleensä sen laukaisee hieltä haiseva ja juopunut kanssamatkustaja, jolla sattuu olevan juuri se keskipaikka sen oman ikkunapaikkani vieressä 😉

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.