Kodittoman elämää Espanjassa?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Kodittoman elämää Espanjassa?

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  mougli123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.05.2017
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Hola! Olen suomessa asuva yksinäinen ja työtön kolmekymppinen, sähköalan perustutkinnon suorittanut nuori mies. Olen kyllästynyt tämän maan ilmapiiriin ja haluaisin tehdä täydellisen maisemanvaihdoksen.

  Suurinpana tekijänä tässä minun suunnitelmassani on, että aion muuttaa suomesta espanjaan ja elää elämääni TÄYSIN ILMAN RAHAA!

  Elikkä tähän asiaan, että kuinka helposti eläminen ilman fyffeä onnistuu aurinkorannoilla, Fuengirolan seutu olisi tarkoituksena ottaa kodikseni. Onnistuuko dyykkaaminen, ottavatko ihmiset miten helposti töihin ruokapalkalla, onko Espanjassa mitään ruokajakeluita tms, millaisilla asioilla sitä pystyisi tekemään elämiseen vaadittavat euro/senttimäärät?

  Yöni olisi tarkoitus viettää taivasalla/teltassa. Olen ollut Suomessakin kodittomana jonkun aikaa elikkä siitä elämäntyylistä on kokemusta ennestäänkin.

  Aion ryhtyä tähän elämäntyyliin luettuani ihmisistä jotka ovat eläneet vuosia maailmalla ilman rahaa. Haluan todistaa itselleni että pystyn irroittautumaan oravanpyörästä ja siitä että selviän ilman sitä. Ja tahdon elää tätä elämää Espanjassa koska rakastuin paikkaan käytyäni Fuengirolassa reilu 10vuotta sitten.

  Englannin kielitaitoni on kohtuullinen. Joten rakkaat Espanjan Suomitoverit, toivoisin teiltä kovasti vinkkejä että miten/missäpäin Espanjaa tällainen elämäntyyli olisi mahdollista toteuttaa?

  ps. En ole päihdeongelmainen 🙂 Toivoisin pikaisia ja tyhjentäviä vastauksia!

  Yst. terveisin: mougli

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Ihan ystävällismielinen kysymys:

  sinulla on sähköalan koulutus, jolla Suomessa varmaan saa halutessaan jonkinlaista työtä. Eli olet ainakin jossakin määrin vapaaehtoisesti työttömänä, joutilas ja irti työelämän rasituksista.

  Siis mistä oravanpyörästä nyt haluat irroittautua?

  LINKKI

  mougli123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.05.2017
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Pitää paikkansa. Saisin kyllä töitä Suomesta jos haluaisin, mutta palkkatyö ei enää kiinnosta koska ulosottomies vie osansa eli käteen jää melkeen sama summa joutilaana ollessa. Tämän olen huomannut, ja koska velkaa on sen verran paljon, niin haluaisin irrottautua kokonaan rahan hallitsemasta oravanpyörästä. Minulla ei ole Suomessa esim. mahdollista säästää palkkatuloista minkään näköistä pesämunaa, koska kaikki tulot menevät kädestä suuhun. Enkä voi ottaa lainaa tai muutakaan velkaa.

  Mutta suurin syy on se, että haluan jättää Suomen ja sen ilmaston ja kulttuurin ja aloittaa uusi elämä aivan uudessa ympäristössä, uudessa maassa uusien, erilaisen kulttuurin kasvattamien ihmisten kanssa. Kansainvälistyä mahdollisimman paljon ja olla osana oppimassa jotain ihan uutta ja haluan aloittaa sen opiskelun niinsanotusti tyhjän päältä.

  Haluan alkaa elämään tavalla, joka ei ole sidoksissa rahaan. Tottakai raha ja työ kelpaa siinä määrin, että olisin tyytyväinen ettei työpäivän päätteeksi tarvi mennä nälissään telttaan nukkumaan. Espanjan ilmastossa taivasalla asuminen onnistuu käsittääkseni ympäri vuoden, joten minun visioni olisi tehdä jotain ihan sama mitä työtä ruokapalkalla, ja jos se ei onnistu niin sitten dyykkaamalla, myymällä piirrustuksia tai jotain muita käsitöitä.

  Tämä jos onnistuu, niin olisin onnellinen, tyytyväinen ja vapaa ihminen. Tuntisin kuuluvani yhteisöön, jossa elättäisin itse itseni ja suurin palkka olisi asua maassa, jossa unelmoinu asuvani jo pitkään ja nauttia joka päivästä ylpeänä siitä, että tuntee olevansa onnistunut siinä mihin on ryhtynyt eli unelmansa toteuttamisesta. Joten te, rakkaat suomitoverit, jotka asutte ja tiedätte paikallisesta elämänmenosta, niin kaipaisin vinkkejä siihen miten minun kannattaisi lähtä toteuttamaan tätä vaatimatonta unelmaa.

  -mougli

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  No justiinsa. Ootko ajatellut sellaista kurjuuden maksimointia niinkuin oli Speden yhdessa filmissa?

  Eikun tsemppia mutta onhan niita muitakin lampoisia maita. Saatat loytaa jopa semmoisen jossa voisit silloin talloin tehda tyotakin niinkuin harrastuspohjalta 🙂

   

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Miten olet onnistunutkin jo tuohon ikaan tekemaan ”suuret” ulosotto velat. Onneksi olkoon.

  Toisaalta, jos olet jo yhteiskunnan maksamana kouluttautunut ja nyt haluat vaan olla sosiaalihuollon elattina niin melkein mika maa tahansa olisi sulle parempi kuin kylma ja kolea Suomi pienin etuuksin.

  Sinuna kokeilisin Somaliaa. Ilmasto on lammin ja ihmiset herttaisia. Muutkin vastaavat toimivat ja samalla Suomi saastaa kun ei tarvitse olla rahoittamassa sun kokeiluja ….. Muuta nopeasti!

   

  LINKKI

  mougli123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.05.2017
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Minulle on kertynyt ulosottovelkaa menneisyyteni takia ja jos se on jotenkin tuomittavaa niin totean että melko pikkusieluista porukkaa. On tullut aikoinaan tehtyä vääriä valintoja ja siksi ei ole yhteiskunnalla luottoa minuun enää rahallisesti. Ja tuon luulisi olevan minun henkilökohtainen murhe eikä sitä kenekään tarvitse mielestäni tuomita.

  Onko luetun ymmärtämisessä jotain vikaa? Nimenomaan tarkoitus on että nimenomaan EI OLE KENENKÄÄN ELÄTTI, vaan hommaa itsenäisesti ja omilla resursseilla leivän pöytään loisimatta yhteiskunnalta senttiäkään! Eli dyykkaamalla, taideteosten myynnillä, pullojen keräämisellä ynnä muulla vastaavalla toiminnalla rahoittaisin ruokani ja sitä kautta maksaisin verot yhteiskunnalle ostamistani tuotteista eli olisin ”tuottava asukas” Mikä siinä on niin vaikea ymmärtää?

  Toivoin, että edes joku olisi ymmärtänyt minun tarkoitusperäni mutta ilmeisesti tämä edellinen vastaaja kuvittelee että olen tulossa vaan loisimaan ja kerjäämään teidän Aurinkorannoille. Somalia ei oikeen nappaa sen turvallisuustilanteen takia, mutta Espanja olisi mukava paikka toteuttaa tätä mun vaatimatonta boheemia unelmaa missä ei loisita keneltäkään. Ja kuten sanoit, niin Suomikin säästää kun en ole enää nostamassa kelan etuuksia.

  Edelleen, ottaisin kirjottamiini asioihin asumisasiantuntioiden vinkkejä vastaan, semmoisilta ihmisiltä mieluusti jotka ei heti tuomitse kun ei ole talous kohdallaan ja jotka uskoo asiaani ja haluaa vilpittömästi auttaa.

  Kylläpä jotkut ihmiset osaavat olla maailmankuvaltaan melko vittumaisia ja mustavalkoisia.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Pieniä tarkennuksia sinänsä hyviin suunnitelmiisi:

  – Espanjassa ei ole maksullista palautuspullojärjestelmää
  – taideteostesi myymiseen tarvitset kaupusteluluvan kaupungilta.
  – kolmen kuukauden turistikauden jälkeen sinun pitäisi hankkia myös Espanjassa asumiseen vaadittava oleskelulupa (residencia). Sitä varten tarvitsee todistaa tulevansa rahallisesti toimeen sekä paikallista kela-korttia varten todiste sairausvakuutuksesta. Ellei työnantajaa ole, pitää ottaa kallis yksityinen vakuutus.
  – elleivät asiat ole kunnossa, Espanjan poliisi on varsin hanakka nappaamaan sinut irtolaisuudesta.

  Ehkä ehdotus syrjäisemmästä maasta on sittenkin varteenotettava. Jossakin Afrikan puolella ns. elämäntapaintiaani voi tarpeen tullen kadota kuin pieru Saharaan.

  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Tietysti tuo onnistuu täällä. Vaatii hieman kekseliäisyyttä jos ei käytä jo suunniteltuja tapoja eli yrittää uida vastavirtaan.

  Täällä on melkoisesti nuoria ns. yrittäjiä jotka tekevät vastaavaa höynäyttämällä pääsääntöisesti maanmiehiään.

  Ehdottaisin kuitenkin varasuunnitelman luomista jos ei sujukkaan

  LINKKI

  mougli123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.05.2017
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Ajattelin kuitenkin yrittää. Voisitteko kertoa minulle suoria ohjeita miten minun kannattaisi yrittää elää rahattomana Espanjassa?

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Suora ohje:
  lopeta syöminen. Sitä voi harjoitella jo Suomessa.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Kojolta toimiva ohje. Saatat silti aiheuttaa paheksuntaa jos telttailet puistoissa tai rannalla. Ennenkuin vastaat ettet ole ajatellut puistoissa asustaa niin ihan ystavan neuvo, ala pystyta telttaasi myoskaan kaduille tai varsinkaan moottoriteille.  Ei Espanja ole mikaan kehitysmaa jossa voi kokeilla turistialueella rahatonta/vaihdanta taloutta.

  Niinkuin jo aiemmin kirjoitin. Mene hiukka villimmille seuduille niin et erotu niin selvasti porukasta. Paremminkin, sulaudut 🙂

  Toisekseen, olen sen verran vanhanaikainen etten hyvaksy purematta asennettasi jattaa velat hoitamatta ja kokeilla jossain muualla…. Ei se niin pyori tama maailma. Sulla olisi tuhannen taalan paikka alkaa paiskimaan toita Suomessa ja laittaa kaikki tulot maksuihin. Samalla voisit silloin elaa taysin rahattomasti. Muutaman vuoden treenilla olisi velat maksettu ja sinulla vankka tietotaito kuinka elella rahatta!

   

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 12 kuukautta sitten blues.
  LINKKI

  mougli123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.05.2017
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Niin.. Kai se ehkä sitte liian villiltä kuulostaa tämä suunnitelma. Kyllä mä alkoin tulla siihen tulokseen että parempi hoitaa asiat Suomessa eka kuntoon ja sitte miettiä reissaamista.

  Hyvää keväänjatkoa kaikille foorumilaisille!

  -mougli

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Nyt mougli puhut asiaa. Hoida asiat kuin mies kuntoon ja sitten vaikka maailmalle. Kivempi vanhanakin menneita muistella kun ei tartte mitaan haveta. Tsemppia etta saat asiat kuntoon ja tervetuloa Espanjaan vaikka ensin lomalle ennen lopullista elamanmuutosta! Espanjasta loytyy moniaita pikku kylia jotka ovat enemman kuin halukkaita saamaan uusia asukkaita. Sun ammattitaito sahkomiehena saattaa olla juuri se mika tekee sinusta suositun. Tsemppia!

   

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 119

  Hyvää päivää Kaikki,
  Me olemme kristittyjä järjestöjä, jotka on muodostettu auttamaan ihmisiä avun tarpeisiin, kuten taloudelliseen apuun. Joten jos olet menossa läpi taloudellisia vaikeuksia tai olet minkäänlaisessa taloussanomassa ja tarvitset varoja oman yrityksen perustamiseen tai tarvitset lainaa aseta velkasi tai maksa laskuja, aloittaa mukava liike tai olet hankala saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen alfredpeterson6977@gmail.com
  sillä Raamattu sanoo: ”Luukkaan 11:10 Jokainen, joka pyytää, saa; joka etsii löytöjä; ja hänelle, joka kolisee, avataan oven. ”Älä siis anna tämän mahdollisuuden ohittaa sinut, koska Jeesus on sama eilen, tänään ja ikuisesti vakavassa mielessä ja Jumala pelkää ihmisiä ottamaan meihin yhteyttä, sähköpostitse.alfredpeterson6977@gmail.com
  Palvelumme sisältävät seuraavat:
  Velkojen konsolidointi
  Toinen kiinnitys
  Yritysluotot
  Henkilökohtaiset lainat
  Kansainväliset lainat
  Laina kaikenlaisille
  Perhelaina
  JNE
  Lainahakemuslomake:
  * Hakijan nimi:
  * Osoite:
  * Kaupunki:
  * Valtio:
  * Maa:
  * Sukupuoli:
  * Siviilisääty:
  * Ikä:
  * Ammatti:
  * Tulonopeus:
  * Puh:
  * Matkapuhelin:
  * Pyydetty määrä:
  * Lainan kesto:
  * Lainan tarkoitus:
  * Oletko hakenut lainaa ennen?
  * Jos kyllä; Yrityksen nimi & sijainti:
  TYÖLLISYYS:
  * Työpaikka:
  * Osoite:
  * Puhelinnumero:

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.