kisu boxeineen matkustajatilaan

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit kisu boxeineen matkustajatilaan

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Netta
  Netta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.01.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 79

  Hei, kysymys teille, joilla on kissa matkustellut lentsikassa!

  Jos kissa on noin 5-6 kg painoinen ja siis isokokoinen (uros), niin mahtuuko tuon kokoinen kissa lentokoneeseen matkustamoon jalkatilaan? Toisin sanoen, siis arviolta, ilmeisesti tuon kokoinen kissa vaatii suurehkon matkustus-boxin ja siis osaatteko arvioida, että mahtuuko kisu boxeineen jalkatilaan..ruumaan ei laiteta missään olosuhteissa. (On ilmaantunut mahdollisuutena adoptoida ed. kuvaamani kissa ja on suunniteltava retket espanjaan tässä vaiheessa)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä riosol
  riosol Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 5

  Meillä on kissa 3,5 kg eikä mahdu koneeseen kun kuljetuslaatikon pitää olla tietyn kokoinen.
  Finnair ei ota lainkaan eläimiä matkustajatilaan ,aina ruumaan.Kissa pitää ilmoittaa lennolle hyvissä ajoin, minulle ilmoitettiin että Finnair ottaa vain 2 eläintä/lento .
  Kissan lento maksetaan Malagan kentällä Iberian toimistoon josta saa lipun kisulle ja hinta 100 euroa (tarkistin vielä Suomessa Finnairilta pitääkö tämä hinta paikkansa ja vastauksena KYLLÄ, hinta korotettu tänä vuonna)
  Kentällä tehdään ensin oma lähtöselvitys jossa näytetään myös kissan lentolippu.Sen jälkeen kissa jätetään viimeiselle tiskille (numeroa en muista mutta sen saa omasta lähtöselvitys tiskiltä)
  Kissa on poistettava kuljetuslaatikosta joka läpivalaistaan ,tämän jälkeen kissa siirtyy koneeseen mielestäni melko kovakouraisesti joten kannatta pyytää rauhoittavia kisulle eläinlääkäriltä.
  Helppoa kun sen tietää ,hyvää matkaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Netta
  Netta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.01.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 79

  Kiitti, riosol, vastauksesta. Niin, kyllä sitten tämä kisu on liian iso ehdottomasti.

  Miten olet katsonut sen ruumassa matkustamisen? Olen vain lueskellut kauhujuttuja, mutta millä lailla ja miten hyvässä kunnossa sinun kissa on tullut ulos ruumasta? Onko ollut surkea näky tms.??

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä annaleena
  annaleena Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.10.2006
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 97

  Minä toin viime kesänä kisuni Espanjasta Suomeen (tarkemmin Barcelona-Helsinki) Finnairin lennolla matkustamossa. En tiedä, onko säännöt muuttuneet sen jälkeen. Missään vaiheessa ei ollut mitään ongelmia, ja paikkakin löytyi vaikka varasin lennon vain pari päivää ennen lähtöä. Ehkä oli sitten onnea mukana…

  Kisuni on myös iso kollikissa, jolla lennon aikoihin oli painoa sellaiset 5 kiloa. Kova muovinen kuljetusboksi ei aivan mahtunut kokonaan edessä olevan istuimen alle, mutta koneessa sisällä lentoemännät olivat sitä mieltä, että siitä ei ole mitään haittaa. Lähtöselvityksessä taas minulta ainoastaan kysyttiin, haluanko kissan mukaan matkustamoon vai laitetaanko boksi ruumaan.

  Kissan lippu minullakin maksoi jo tuohon aikaan sen 100 euroa, ja se piti käydä erikseen ostamassa Iberian tiskiltä. Tiskillä vinoilivat, että eikö Suomestakin olisi löytynyt joku katukissa ja rahaa olisi säästynyt. Noiden kommenttien jälkeen olin ”aika grrrrrrrrrrrrr”.

  Mutta muuten kaikki meni hyvin, kisu sai rauhoittavia ennen lentoa ja nukkui rauhallisesti sekä kentällä että koneessa. Mitä pari kertaa maukaisi nousun ja laskun aikana.

  Kuljetusbokseista vielä vähäsen: ostin pari viikkoa sitten uuden, aika ison boksin, mutta ainakin lemmikkieläinkaupan myyjä vakuutti, että se on vielä hyväksytty koko ottaa mukaan matkustamoon.

  Oikein paljon onnea kissan kujetukseen!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Netta
  Netta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.01.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 79

  Hyvä, annaleena, että sait kisun sisään lentsikkaan. Varmaan paljon parempi vaihtoehto. Niin, varmaan sinulla oli tuuriakin mukana..ainahan nuo riippuu sen hetkisestä tilanteesta. On se kuitnekin varmaan niin, että ison kissan kanssa saattaa joutua joskus varautumaan ruuma-vaihtoehtoon.

  Mitä mieltä itse olet siitä ruumasta? Missä kunnossa kisut tulee sieltä ulos?

  No, todella törkeästi sanottu tuo mitä sinulle lentokentän virkailijat sanoivat!

  Huomasin, että karvaturri-osiossa on ohjestusta matkustus boxien koosta! Pitää joskus ottaa ja lukea kaikki läpi.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Ma olen kuljettanut jos jonkinlaisia elaimia ruumassa. Kaikki ovat olleet hyvakuntoisia matkansa jalkeen. Paras taisi olla vuohilauma peraruumassa irrallaan Bobo Dioulasso’sta Monroviaan. Taitaavat edelleen siivota sita konetta!

  Ruumassa on lammitys ja sama paineistus kuin matkustamossa ja yleensa viela valot paalla matkan ajan. Hyvin tuntuvan viihtyvan, varsinkin jos kuljetuslaatikko on riittavan suuri ja mukava matkustavalle. Silti ymmarran oman lemmikin oton mielellaan matkustamoon…taitaa tosin olla vain tunne kysymys.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä minävain
  minävain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 67

  Meillä ei tullut kissaa mukana tänne Espanjaan, mutta koira tuli…

  Meille sanottiin että matkustamoon saa viedä koirankin jos se painaa alle 8kg. Tuollaiset muoviset kuljetusboxit ei mene millään sinne jalkatilaan, mutta onhan niitä esim kissoille kankaisiakin kasseja.

  Koiramme kennelin omistaja kertoi kuljettaneensa omaa koiraansa sellaisella kankaisella kuljetuskassilla ja hyvin oli mennyt. Eli jos mäyräkoira mahtuu matkustamoon niin luulisi kissankin mahtuvan, vaikka isokokoinen olisikin.

  Mutta nämä lemmikin kuljetukseen liittyvät säädökset täytyy tarkistaa aina kyseiseltä lentoyhtiöltä. Nekin vaihtelevat nimittäin lentoyhtiöittäin. Käsittääkseni ainakaan koiria ei saa charter-lennoille ollenkaan mukaan matkustamoon, sekin tietenkin voi vaihdella. Kannattaa siis ottaa yhteyttä lentoyhtiöihin…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Netta
  Netta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.01.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 79
  blues kirjoitti:

  Paras taisi olla vuohilauma peraruumassa irrallaan Bobo Dioulasso’sta Monroviaan. Taitaavat edelleen siivota sita konetta!

  *Naureskelee koneen äärellä..*

  blues kirjoitti:

  Ruumassa on lammitys ja sama paineistus kuin matkustamossa ja yleensa viela valot paalla matkan ajan.

  Onhan varmasti eläinsuojelijat + eläinlääkärit tietoisia eläinten matkaamisesta ruumassa kutsuttakoon sitä sitten lemmikkien ruumaksi. Tilat varmaankin tarkastettu, että lemmikit voi niissä kuljettaa. Varmasti siitä olisi suuri meteli, jos epäinhimillisissä oloissa lemmikit kulkisivat Espanjan väliä. Varmasti lentoyhtiöt myös noudattaa tiettyjä normeja. Tässä nyt vain omia mietteitä tälle päivälle..

  blues kirjoitti:

  .. varsinkin jos kuljetuslaatikko on riittavan suuri ja mukava matkustavalle.

  En ole tuota tullut ajatelleeksikaan, että eläin saattaa matkata paremmin ja tilavammin ruumassa kuin ahtaassa jalkatilassa!!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Netta
  Netta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.01.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 79
  minävain kirjoitti:

  Meillä ei tullut kissaa mukana tänne Espanjaan, mutta koira tuli…

  Te löysitte sitten kissalle kodin, muistaakseni teillä oli Suomessa kissakin..voi olla että muistan väärin..muistelen, että jossakin liittämässäsi kuvassa oli kissa ja koira yhdessä, mutta se kisu saattoi olla tietty naapurin..

  minävain kirjoitti:

  Koiramme kennelin omistaja kertoi kuljettaneensa omaa koiraansa sellaisella kankaisella kuljetuskassilla ja hyvin oli mennyt. Eli jos mäyräkoira mahtuu matkustamoon niin luulisi kissankin mahtuvan, vaikka isokokoinen olisikin.

  Hei, tämä on hyvä tietää!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä minävain
  minävain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 67
  Netta kirjoitti:

  Te löysitte sitten kissalle kodin, muistaakseni teillä oli Suomessa kissakin..voi olla että muistan väärin…

  Et muista väärin, meillä oli myös kissa. Tai oikeastaan viisi kissaa 😀 , jotka kaikki saivat uudet kodit!
  Eipä sitä viitsinyt koko farmia lähteä tänne raahaamaan…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Marjukka
  Marjukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  Kiva, että on muitakin eläinten kanssa matkustavia. Itse tilasin toissapäivänä lennot meille ja koirapaikka matkustamossa maksoi 40e, kuten viime syksynäkin.

  Edellisellä reissulla tuli sanomista kuljetuskassista lentoemäntien taholta. Päästiin onneksi mukaan.
  Nyt sain AirFinlandilta tarkat mitat, joten aion hankkia niiden mukaan uuden kuljetuskassin.
  Koirani painaa n.5kg ja on syntyperäinen espanjalainen 😉

  Asuntokin on jo tiedossa, mutta kyselen vielä muita mahdollisuuksia. ”Vakituisen” asuntoni vieressä on rakennusprojekti, mikä kuulemma häiritsee melkoisesti ja pölyhaittaakin on.

  Torreblancasta yritän kysellä pientä asuntoa, missä olisi nettiyhteys. Jos jollakulla on tietoa, niin otan mielelläni vastaan vinkkejä. Toki muukin paikka käy, mutta tuo nettiyhteys olisi tärkeä.
  Vuokra-aika olisi lokakuu (mahdollisesti myös marraskuu).

  Koira on superkiltti. Ei minkäänlaista tuhotyötä ole tehnyt kotona…eikä vieraissakaan. Käväisin keväällä yksin Fugessa parin viikon reissulla, jolloin koira oli naapurin hoivissa ja oli käyttäytynyt ihan mallikkaasti…ikävää ja eroahdistusta oli ollut…siksi päätinkin ottaa hänet mukaan, kun nyt on aikomus viipyä pitempään.

  Mies hoitelee kissan työnsä lomassa. Oikeasti kissa onkin hänen ja koira minun…jos tässä johonkin jakoon päädytään 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä fupu
  fupu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 40

  Kannan minäkin korteni tähän kekoon, jos siitä sitten olisi apua ehkä.

  Eli meillä on suomalainen kissa nyt täällä Madridissa mukana. Toukokuussa se matkusti Barcelonaan mieheni kanssa matkustamossa (kumpaakaan ei pakotettu ruumaan 🙂 ) Barcelonasta sitten junalla Madridiin. Lentoyhtiönä HKI-BRC oli Blue1. Lemmikkilipun hinta oli kiinteä 40e, mutta käytännössä hintaa tuli enemmän, sillä tunnetusti Blue1:n lennot ovat halvimpia netistä ostettuna, mutta kissan kanssa tulee soittaa puhelinpalveluun ja sieltä ostettuna lippu tuli maksamaan n. 100e enemmän kuin netistä. Mutta ei se hinta silti ollut päätähuimaava.

  Nyt elokuun alussa lennämme Suomeen kissa mukanamme. Tällä kertaa lentoyhtiönä on Lufthansa. Hankin oman lippuni puhelinpalvelusta ja varasin lemmikkipaikan matkustamosta. Lippuni oli vajaa 20e kalliimpi kuin netistä hankittu mieheni lippu samalle lennolle ja kissasta Lufthansa veloittaa 10e/kilo. (kissa laihiksella 😉 no ei…) Eläinlääkärillä madotuksen yhteydessä punnittiin kissa pehmeän kantokassinsa kanssa ja painoi 5,7 kiloa.

  Lennoillahan on tuo matkustamon painorajoitus lentoyhtiöstä riippumatta (?) se jo mainittu 8kg eli kyllä uskoisin 6 kiloisen kollin sinne menevän. Kantokopan koko on rajoitettu, joten me ostimme lentoa varten tuon kankaisen (näyttää pieneltä urheilukassilta). Kassin mittoja ei tosin tarkastettu kentällä. Kassi on ehkä aavistuksen ahdas kissalle, mutta hyvin meidän kissa siellä viihtyy, kun nukkuu koko lennon.

  Eli ainakaan meidän kissa (joka on muuten tosi hermoherkkä) ei kaivannut lennolla rauhoittavia. Aluksi ihmetteli meteliä, mutta sitten kävi nukkumaan huomattuaan että omistaja käyttäytyy normaalisti. Helsinki-Vantaan lentokentällä ketään ei juurikaan kiinnostanut kissan olemassaolo, kukaan ei kysynyt sen passia, eikä kukaan tutkinut kantokassia. Liekö tajusivat koko kissaa… Tästä syystä aiemmin kuvatut läpivalaisut yms. kuulostavat minulle kummallisilta.

  Kaiken kaikkiaan kissan kanssa lentäminen on osoittautunut helpoksi ja mukavaksi kaikille osapuolille. Hintaa tulee toki lisää, mutta onhan silloin yksi matkustaja enemmänkin! Ja mitäpä sitä ei omistaja eläimensä takia tekisi… 😀

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
  Suoratukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Kuinka hoidetaan kissan tarpeet lennon aikana – nälkä –
  jano — pissa- ja kakkihätä ?

  Millaista rauhoittavaa kissalle annatte ja kuinka paljon ?
  Jos kissa nukkuu, silloinhan varmaan ei noita edellä
  mainittuja ”ongelmia” ole.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä illuusia
  illuusia Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.07.2006
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 124

  Kannattaa vaan ennen lentoa varmistaa, että kissa saa hyvissä ajoin ruuan ja juotavaa. Laatikolla voi yrittää pakottaa käydä vielä ennen lentoa, mutta minä siinä en ainakaan ole koskaan onnistunut. 😀
  Kissa on pärjännyt hyvin koko lento matkan. Pikku pissa oli päässyt kantokassiin kun jouduin odottelemaan kyytiäni lentokentällä aamuun asti eikä se suostunut käymään laatikolla vaikka yritin. Muuten pärjättiin hienosti.

  Rauhoittavia ei kuullemma kannata antaa kissalle ollenkaan. Panikoi vaan enemmän kun on sekavassa tilassa ja muutenkin pelottaa. Itse en ole koskaan antanut.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
  Suoratukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Kiitos Illuusia. Oli hyvä tieto tuo noista rauhoittavista.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.