Kissa teneriffalta suomeen

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Kissa teneriffalta suomeen

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  adream
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Voisiko joku henkilö ajatella olevansa lentokummi yhdelle kissalle teneriffalta (mieluiten eteläkentältä) suomeen? Asiaa suunnitellaan vasta alustavasti ja on ajankohtainen aikaisintaan touko-kesäkuussa. Tjäreborgilla on vielä tänä keväänä lentoja teneriffalta suomeen, mutta niihin ei eläimiä oteta. Eläin pitää siis tuoda reittilennolla. Paras reitti olisi Teneriffa-Madrid-Suomi (mikä tahansa lentokenttä Suomessa käy, sieltä tullaan hakemaan).
  Jos haluat auttaa kissaansa kaipaavaa ja olet tulossa lähikuukausina teneriffalta suomeen, vastaa tähän viestiin ja kerro matka-aikataulusi. Kiitos etukäteen!

  LINKKI

  adream
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  on nyt valmiina lähtöön, on mikrosiru ja rokotukset ja lemmikkieläinpassi kunnossa. Aikaisin mahdollinen lähtöpäivä on 18.5.2009.

  Kalliiksi tulee lähteä sitä varta vasten hakemaan. Se on sitä paitsi mahdollista vasta kesälomalla.
  Mutta sen teen vaikka viimeisillä luottokorttirahoillani jos asia ei muuten ratkea.

  Eläinkuljetusfirmoja on olemassa mutta ne ottavat tähtitieteellisiä palkkioita tai ovat epämääräisen tuntuisia, niin että voivat vain viedä rahat. Osaisiko joku suositella luotettavaa edullista eläinkuljetusfirmaa jos lentokummia ei löydy?

  LINKKI

  adream
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  paljon sympatiasta ja avun tarjouksista, suomalaiset. Jos jotain kiinnostaa, niin ilmoitan että kissani on nyt Suomessa. Hain sen itse. Kissan matka maksoi vain 50 euroa (minun matkani tietenkin paljon enemmän mutta sainpas lomamatkan samalla 🙂 ).
  Kiitos Iberialle ja Finnairille ja Travellinkille hienosta palvelusta ja ystävällisyydestä!

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  no niin sehan kavikin naparasit kun haki it vaikka ehka vahan harmittaa kun piti it tehda jotaa

  LINKKI

  Zirinpito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.05.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 54

  Osaisitko antaa pienen lyhyen tietopaketin kisukan viemisestä suomen mantereelle…? (passit, mikrosirut, pakolliset rokotteet jne.. kuljetuskassi v.s laatikko, ruuma v.s matkustamo jne. hinnat??)

  Itselläni on samanlainen operaatio edessä, meillä vaan niitä on kaksi. Olen itse ensiksi menossa suomen mantereelle asumaan, mutta asunnossa on jo kaksi kissaa jotenka ekaksi minun täytyy saada työpaikka ja sitten asunto. Siinä vaiheessa tulee kissojen kuljetus ajankohtaiseksi täältä. Voi olla melkein mahdotonta saada suomalaisia tämmöisen asian yhteydessä auttamaan (se harveemmin löytyy suomalaisten keskuudesta se auttaminen), jotenka voipi olla että käyn itse myös noutamassa kisukkani täältä. Mieheni ajelee täältä espanjasta suomeen autolla myöhemmin, ja auton kyydissä niitä en voi laittaa tulemaan (poloset pelkäävät autoilua niin paljon että maukuvat het kun joku niitä olisi nirhaamassa) 🙂

  LINKKI

  Zirinpito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.05.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 54
  PUMA kirjoitti:

  no niin sehan kavikin naparasit kun haki it vaikka ehka vahan harmittaa kun piti it tehda jotaa

  Ompas kypsää tekstiä ja kertoo hyvin paljon mitä siellä pään sisällä liikkuu… (vai liikkuuko mitään ???)

  LINKKI

  adream
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  tarvitsemasi tieto eli Eviran portaalista: http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/tuonti_ja_vienti/sisamarkkinakauppa_eli_tuonti_ja_vienti_eu-jasenmaissa/koirien__kissojen_ja_frettien_tuonti_ja_vienti/.
  Evira myös vastaa mielellään ja nopeasti heille lähetettyihin kysymyksiin maahantuonnista.

  Espanja vaatii kissan poisviemiseksi rokotuksen raivotautia vastaan, vastikään (korkeintaan 10 päivää sitten) annetun lääkityksen ekinokokkoosia vastaan ja eläinlääkärin todistuksen siitä että kissa on hyvässä kunnossa ja kestää matkan rasitukset, sekä passin ja mikrosirun. Kaikki nämä saat viralliselta eläinlääkäriltä.

  Jos lennät, niin lentoyhtiöltä saat tarkemmat säännöt kissojen kuljetushäkeistä/kasseista. Lentopaikka eläimelle on aina varattava etukäteen.

  Minulla lentomatkan heikoin kohta oli kissan kantokassi, jonka toisen päädyn verkon kissa kauhuissaan terävillä kynsillään repi palasiksi jo alkumatkasta. Peitin reiän puserollani ja onneksi kissa ei pyrkinyt siitä ulos!

  Vaarallisimpia hetkiä ovat tietenkin tullit joissa kissa pitää poistaa häkistä/kassista läpivalaisun ajaksi. Tätä varten kissalla pitää olla panta, jossa omistajan puhelinnumero, ja tiukasti kiinnitetyt valjaaat ja ehkä myös kuljetushihna, ettei se pääse karkaamaan.

  Kaikkea hyvää sinulle ja kissoillesi! Toivottavasti näistä neuvoista oli jotain apua!

  Toivoo onnellinen emäntä Bella Española-kissansa kanssa

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.