Kissa katosi – ja löytyi!

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Kissa katosi – ja löytyi!

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Laura
  Laura Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209

  Joku ehkä muistaa Perjantai-kissan, joka tuli meille asumaan vuosi sitten. Vuosi on kissan kanssa sujunut hyvin, ja siitä on kasvanut iso itsenäinen poika, joka kuitenkin osaa sekä ottaa että antaa hellyyttä. Aivan ihana, sosiaalinen ja ystävällinen kissa.

  Viikko sitten sunnuntai-iltana Perjantai lähti käymään ulkona, kuten sillä on tapana. Asumme aidatussa urbanisaatiossa, mutta kissan mentäviä aukkoja aidasta (tämä on iso alue) löytyy. Kun Pertsu ei vielä ma-iltana ollut tullut takaisin, aloitimme etsinnät.

  Tiistaina levitin urbanisaatioon katoamis-ilmoituksia ja ilmoitin katoamisesta eläinlääkärille, joka laittoi viestiä eteen päin ”mikrosirulistalle”, jota ell:t EU:n alueella käyttävät. Etsimme ja etsimme, monta tuntia päivässä. Perjantai vastaa aina, kun sitä kutsuu (jos se ei ole kotona, jolloin se ehkä vain haukottelee). Mutta nyt ei mitään – ulotimme etsinnät urb:n ulkopuollellekin, mutta ei mitään. Naapurusto auttoi parhaansa mukaan, mutta kissa oli kadonnut kuin savuna ilmaan.

  Täytyy myöntää, että viime viikolla ei ollut montaa minuuttia, etten olisi ajatellut, missä Perjantai oikein on. Onko sille sattunut jotain (=kituu), onko se ”löytänyt” uuden kodin, vai onko se jo liiskautuneena jollain autotiellä. Näin painajaisia ja itkin menetystä.

  Eilen illalla, klo 22.30 Perjantai ilmestyi pihaovemme taakse naukumaan! Se oli pelkkää luuta ja nahkaa, ja toinen takajalka roikkui oudosti, näytti siltä, että lonkka olisi sijoiltaan. Siitä huolimatta Pertsu raahasi itsensä ruokakupeille, ja naukui välillä käheällä, väsyneellä äänellä. Soitin saman tien PetVet Susanne Kamun 24h päivystykseen (=hänen kotiinsa), ja kissa oli röntgattavana puolen tunnin kuluttua.

  Perjantain vasen takareisi on poikki yläpäästä, ja reisiluu törröttää lonkan ulkopuolella. Onneksi ei ole kuitenkaan avomurtuma. Pertsu sai vahvan kipulääkityksen ja nesteytystä. Kirurgia ei saatu täksi päiväksi, joten on jaksettava odottaa leikkausta vielä huomiseen. Tänään Pertsu saa lisää kipuläkkeitä ja antibiootteja. Leikkauksella kissan kuulemma pitäisi parantua ns. ennalleen. Nyt kissu on kotona, nukkuu ja syö, ja on äärimmäisen hellyyden kipeä. Vähän väliä se vaatii silittämään ja antaa sitten ”pusuja”. Onneksi toinen meistä ihmisistä voi olla tästä viikosta suurimman osan kotona.

  On aivan uskomatonta, että Perjantai on raahautunut ties kuinka monen päivän ajan ilman ruokaa, vettä (tässä helteessä!) ja katkenneella reisiluulla takaisin kotiin! Mikä kissa!

  Kun jalka on saatu kuntoon, Perjantai ei mene ulos ennen kuin sille on hankittu pieni jäljityslaite. Ollaan löydetty jo pari mahdollista netistä.

  En juuri nyt ehdi liittämään tähän Perjantain kuvaa (ennen loukkaantumista), mutta koska olen kissahullu ja hulluna Perjantaihin, niin luultavasti kuvakin tänne ilmestyy lähipäivinä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Selma
  Selma Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Voin vain kuvitella hätäänne ja huoltanne. Perjantaille pikaista paranemista halauksia ja sili-sili.
  Selma ja Picasso

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mariitta
  Mariitta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 102
  Vastauksia: 959

  Uskomaton tarina, hienoa että löytyi.
  Noin ei kovin usein tapahdu..
  Onnea vielä kerran!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
  Suoratukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  kun teki pahaa kisun puolesta. Onneksi jaksoi kotiin tulla.
  Toivottavasti paranee ennalleen.
  Silu, silu, kurrr.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bochorno
  bochorno Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 464

  Tuommoisia ne katit ovat! Perjantai kävi retkellä, mut menee tasan tarkkaan uudestaan. Se on se kultsipupeleitten uteliaisuus. Me ihmiset ollaan varovaisempia.
  Tervehdy pian.

  Sabina 12, Mintulin 14, voivat tosi hyvin, vaikka onkin ikää tullut!

  ( XMinttu,18 Leo16 & Chica 14).

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Laura
  Laura Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209

  Kiitokset lämmittävistä viesteistä! 🙂

  Perjantai ei nyt ainakaan ihan heti lähde minnekään uudestaan. Leikkaus oli eilen, ja toipumisajaksi lekurit veikkailevat 4-8 viikkoa. Tapaturma (luultavasti auto töytäissyt takaa päin) oli tapahtunut jo viikkoa ennen leikkausta, ja vamma oli alkanut itsekseen ”parantua”. Murtunutta lantiota ei saatu kokonaan kuntoon – se jää ikuisesti hieman väärään asentoon.

  Varmistelin kirurgilta jo eilen, että ei kai tämä vaan aiheuta kissalle elämän ikäisiä tuskia. Kuulemma ei – kissat voivat elää tällaisen vamman kanssa kivuttomasti ja tyytyväisinä. Ja Pertsuhan on jo osoittanut, että on taistelija-ainesta.

  Perjantai tulee tänään kotiin. Aloitetaan päivä kerrallaan-toipuminen, ja toivotaan parasta. N. puolentoista kuukauden kuluttua voidaan kuulemma aloittaa kissalle fysioterapia 😀 ! Luultavasti se on siis jotain sellaista, että me täällä kotona yritetään saada sitä käyttämään leikattua jalkaa, josta on siis jo nyt kaikki lihaset surkastuneet pois. En ainakaan ajatellut, että Pertsu kävisi missään hierontakylpylässä polkemassa reisiprässiä ;D

  Huhhuh, mutta on se onnekas kissumissu, jos tästä vielä nousee jaloilleen! Ja minä olen maailman onnellisin, että nyt on tieto, missä se on, ja toivo, että saadaan se kuntoon.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Willi
  Willi Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Hyvä, että Perjantai on jo paremmassa kunnossa. Sillä on ollut todella paljon tuuria matkassa 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Marjukka
  Marjukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  …ja paljon. Sillä on varmasti nyt toipilaana oikeet kissanpäivät. Täällä Suomessa on koiranilma, joten aika eläimellistä menoo kaikenkaikkiaan!!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä esperanza
  esperanza Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.08.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 80

  This comment has been moved here.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.