KIRPPULI79

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? KIRPPULI79

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  kirppuli79
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.11.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 112

  eli siirsin tämän vanhoja orkkilaisia pahasti loukkaavan keskustelun oman otsikon alle pois toisen henkilön esittelyviestistä.
  eli HIERBABUENA: anteeksi että ”sotkin” sinun esittelyketjusi.
  minä olen KIRPPULI79, 28-vuotias koneistaja karkkilasta, sukupuoli on nainen. suunnitelmissa on jokusen vuoden päästä, kun mieheni pääsee eläkkeelle, muuttaa espanjaan. ja sen takia kyselin metalliteollisuudesta espanjassa, lähinnä konepaja teollisuudesta. täällä suomessa työskentelen täyden palvelun konepajassa; on laserleikkausta hitsausta, koneistusta ja pintakäsittelyä ym ym. itse olen siis koneistaja. Onko malagan lähettyvillä mitään konepajaa? etsisin kyllä itse mutta espanjankielentaitoni on heikko rajoittuen sanoihin hola si no gracias jne. yritän kyllä itsenäisesti pikkuhiljaa opiskella lisää. kiitos vaan paljon jos joku ”ERKKI” nyt osais vastata

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Moikka kirppuli79 ja tervetuloa kirjoittelemaan meidän kanssa Orkkiin! Noihin sun kysymyksiin en osaa vastata, mutta kiva, että olet mukana! 🙂

  LINKKI

  don Markku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 58

  Terve Kirppuli,
  älä turhaan pahoita mieltäsi näistä jutuista, orkissa on muutamia provokaattoreita, jotka aikaansaavat erinäisiä tunteenpurkauksia ja hammastenkiristelyitä. OC muunmuassa tekee sen tyylillä ja melkein aina pilke silmässä. Jotkut taas ilkeyttään tai katkeruuttaan, luulen. Ja saan tähän varmaan ansaitut kommentit 😉

  Ota espanjan sanakirja esiin ja koeta Googlen kautta etsiä joillakin alasi hakusanoilla +Andalucia, niin todennäköisesti saat jotakin, mistä päästä liikkeelle. Varmaan löytyy myös linkki jollekin luettelosivulle (vrt. Telefacta, Keltaiset sivut tms. Suomessa), josta pääsee taas jatkamaan eteenpäin. Netti jeesaa ainakin minua kädetöntä ja kielitaidotonta paljon. Ei tarvitse ensitöikseen kieltä osata, vaan voi luntata sanakirjasta ja toki siinä samalla kehittyy jonkinlaista sanavarastoa, ettei enää seuraavalla kerralla tarvitse plarata kirjoja saman sanan kanssa.

  Onnea ja menestystä!

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Kirppuli hoi … jota nimittelin aikaisemmin söötiksi.
  Notkun näppäimistöni äärellä nyt punainen niska letkeänä todetessani, että se söötti miehenroikaleeksi luulemani onkin ihan oikeasti TYTTÖ.

  Ikipäivänä ei ihmisen pitäisi liian äkkinäisesti ryhtyä asiantuntemoitsemaan ja nakuttelemaan kommentteja tunteittensa mukaisesti, mutta kun sun ihan liian avoin avauksesi sai mut kokoamaan yhteen kaikki epätietoiset, jotka ovat tänne ja muuallekin heittäneet kummallisia kysymyksiä, niin sitten älähdin. Ja meinaan kyllä vastakin olla vain oma itseni, vaikka joku sitten ottaisikin hermeitä nenäänsä. En mä jaksa privaattina aina näytellä.

  Mutta … Nyt Kirppuli, nyt toimit juuri silleen kuin toivoisin jokaisen tekevän halutessaan tietoja. Ottakaa muutkin opiksenne. Annoit itsestäsi jotakin, kerroit taustatietoja, tavoitteesi ja täsmensit, minkälaista tietoa ja miltä alueelta kaipaat. Hyvä-hyvä!

  Don Markku jo neuvoi sen ainoan jutun, jonka minäkään olisin osannut sanoa, joten …

  Mutta kun meinaat tulla (ja tervetuloa) etelään, niin varsinkin tuommoisella monimutkaisella alalla on lähes mahdotonta sijoittautua työsuhteeseen ilman jonkinmoista espanjan kielitaitoa. Ota se asia siksi vakavasti ja jatka opiskelujasi. Äläkä välitä, vaikka et tuntisi vielä edes oppivasi, sillä täällä perustaidot jalostuvat kyllä vauhdilla sitten, kunhan vain avaat suusi joka paikassa ja puhut – oikein tai väärin, kunhan puhut ja kuuntelet.

  Joten kaiken kaikkiaan. Hyväkkäänä uskon sun kuitenkin oppineen niistä saamistasi palautteista jotakin, koska tämän uuden avauksenkin teit, joten eihän mikään mennyt hukkaan, eihän?

  Ja toivottavasti nyt joku tietää alastasi enemmän osaten neuvoa lisää. Mutta voithan muutoinkin jatkaa kyselyjä sillä elämään liittyy aina muutakin kuin työ.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Moikka kirppuli79, esittelysi on jostain syystä päässyt livahtamaan ohi silmieni, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan 😉 – tervetuloa siis tänne Orkkiin, kiva kun löysit mukaan. Pidetään kovasti peukkuja, että asiat järjestyvät ja sopivaa duunia yms. löytyy.

  LINKKI

  kirppuli79
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.11.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 112

  en nyt ihan heti ole sinne änkeemässä, tää on semmonen pitkän tähtäimen juttu tää mun espanjaan muutto. joka vuosi sinne vaan täytyy päästä, nyt vaihteeksi costa de la luzille

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.