Kirjoitus Mika Häkkisestä 20Minutos lehdessä ja lukijoiden kommentit

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Kirjoitus Mika Häkkisestä 20Minutos lehdessä ja lukijoiden kommentit

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  varpunen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.12.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  Hola kaikille,

  satuitteko näkemään tän uutisen 20minutos lehdessä Mika Häkkisestä, ja lukijoiden mielipiteet aiheesta?

  Tässä linkki juttuun:
  http://blogs.20minutos.es/quefuede/post/2009/05/20/quao-fue-de-hankkinen?page=1#c678360

  Kiinnostavin on mielestäni tämä:

  Los finlandeses tienen mucha, mucha tela

  A ver, si, Finlandia es un pais con mucho campo y poca gente, en el extremo norte de Europa, con un clima monstruoso en invierno y largos dias en verano que trastornan a cualquiera, de hecho en un estudio reciente se ha visto que demasiada luz de forma continuada perjudica mas psicologicamente que poca luz durante unos meses.

  Es cierto que los finlandeses muchos de ellos parecen asiaticos pero en version rubia, cosa que a ellos les molesta muchisimo porque van de pais europeo y son racistas a mas no poder, por eso el reconocer que tienen genes asiaticos les horroriza.

  Un pais grande con una cultura muy mediocre, un pais que hasta hace cinco decadas era en un 80 por ciento rural, y el problema es que la mentalidad tambien es rural, local, estrecha de miras..

  A mi los finlandeses me parecerian hasta simpaticos si no fuera porque en un tanto por ciento elevadisimo son racistas, malhumorados, sumamente intolerantes con otras culturas, egoistas hasta decir basta, de hecho entre ellos son muy hipocritas porque a nadie le importa nadie en Finlandia, esa es la diferencia con los suecos, que se ayudan, se quieren.., los finlandeses ademas son gente super violenta, lo que pasa es que saben ocultar muy bien, es decir, como son tan callados la gente que no los conoce los toma por inocentes angelitos, y ellos se ponen esa mascara y muchiiisima gente lo cree. Quienes los conocen de veras? los que llevaron ahi una decada como minimo y entienden el idioma, ante esos no pueden fingir.

  Suelen dar la excusa de que el alto porcentaje de suicidios de sus hombres se debe a la escasez de luz. MENTIRA!!! Suecia tiene la misma situacion geografica y son gente TOTALMENTE distinta, correctos en el trato, abiertos, habladores, con gusto para el vestir, dicho de otro modo, con cultura. Otros diran que parecen rusos. MENTIRA!!!, que mas quisieran los finlandeses que Finlandia tuviese la gran cultura de Rusia en cuanto a literatura, musica, grandes museos, gusto para el vestir, belleza de sus mujeres.. y un largo etc. No. Finlandia es un pais que ha progresado economicamente pero sus gentes viven ancladas en el pasado, con unos complejos de inferioridad que reios de los nuestros y sin una cultura que les permita disfrutar de la vida civilizadamente.

  A mi Hakkinen no me gusta en especial, finlandes medio, pero si me gusta mas que Raikkonen, a Raikkonen es que no lo aguanto, un chulo cateto de provincias de mucho cuidado y con una mala hos…

  20 Mayo 2009 | 03:52 PM

  Ja tämä:

  Finlandia, esa gran desconocida

  Keke Rosberg nacio en Suecia pero crecio en el norte de Finlandia por eso me sorprende mucho que no hable pizca de finlandes aunque se que muchos sueco finlandeses no quieren ni aprender finlandes porque les parece un idioma horrible e inferior al sueco, cosa que comparto, ahora bien, que ni lo entienda siendo relativamente joven, me sorprende si.

  Hay una minoria de suecoparlantes finlandeses que nunca han aprendido finlandes, viven en sus comunidades exclusivamente suecas y se relacionen preferentemente entre ellos porque claro, yo haria lo mismo si tuviese la suerte de pertenecer a la minoria sueca, que son los unicos realmente civilizados en Finlandia. Lo que pasa es que para saber todo esto hay que conocer el pais a fondo, la mayoria de nosotros pone a Finlandia en el mismo sacon con los paises escandinavos y resulta que nada de nada, es un punto y aparte y el resto de paises nordicos no se fian un pelo de ellos. Por que? porque es un pais sin humanidad, los sentimientos no significan nada, totalmente vacios emocionalmente.

  A mi una vez en una visita a Dinamarca estaba comprando unos chocolates y va y el hombre me suelta, ah, pero tu viviste en Finlandia? y como pudiste?

  20 Mayo 2009 | 04:02 PM

  Mitä mieltä te olette? Olemmeko me suomalaiset tälläisiä ja onko teille sanottu kommentteja negatiiviseen sävyyn kun kerrotte olevanne suomalaisia? Itse en ikinä ole nähnyt mitään muuta eurooppalaista maata kohtaan yhtä negatiivisia kommenntteja, siis varsinaista suomivihaa on havaittavissa joskus.. en ymmärrä, mistä se voisi johtua? Suomalaisten määrästä Aurinkorannikolla vai mistä?

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Huoli pois Varpunen, ehkei kirjoittaja ole ikinä käynyt suomessa, tai sitten hänellä on ollut huono kokemus suomalaisten takia, ja tässä hän nyt makselee kalavelkojaan.

  Näin nämä asiat etenevät. Ei siinä sen kummempaa.

  Ja onhan hän oikeassakin tietyissä kohdissa, ruraaliyhdyskuntahuomiossaan, kapeakatseisuudessa, jne, jne. Kaikki perussuomalaisen piirteitä, tietenkin. Suomalainen sää myös on karmea monen suomalaisenkin mielestä. Voit vain kuvitella espanjalaisen reaktion sateeseen, kylmään, valon puutteeseen … ja suomalaisten pukeutumisesta vielä sen verran että suomalaiset ovat tuulipukukansaa jotka ylpeilevät sillä että heillä on … niin, säähän sopiva vedin päällä, kesät talvet.

  Kirjoittaja kirjoittaa myös, huomaan, vihasta tai kuitenkin emotionaalisesta tilasta käsin jossa hänen ei ehkä pitäisi kirjoittaa. Ehkäpä hän on juuri saanut rukkaset suomalaiselta tyttö/poikaystävältään, ehkäpä häntä on juuri haukuttu hiusten värinsä ansiosta kebabiksi kylän/kaupungin kadulla, ehkäpä hän on muuten vaan kyllästynyt suomeen ja suomalaisiin ?

  Niin paljon on kirjoja kuin on kirjoittajiakin, mutta ainoata jota tulee pelätä on se ihminen jolla on vain yksi ja ainoa kirja …

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Onhan nää kirjoittajat ihan oikeassa,mutta eihän se ole suinkaan ainoa-ja koko totuus.
  Aurinkorannikolla ,missä sivumennen sanoen espanjalaiset ovat enemmänkin tekemisissä suomalaisten kanssa,suomalaisista yleisesti pidetään.Arvostusta saavat ainakin seuraavat seikat.Suomalaiset ovat luotettavia,mm.haluttuja vuokralaisia ,koska hoitavat vuokransa ja asiansa.Eivät öykkäröi ja metelöi.
  Moni osaa ainakin jonkun verran espanjaa.Tulevat omillaan toimeen,ja moni aika varakaskin.Tämä tietysti noin yleisesti,joukossa on tietenkin monennäköistä viheltäjää ja kuten costa del crime`llä asiaan kuuluu rikollisiakin.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tuli vielä mieleen että varmaankin asia on niin ikävästi,että 99% pilaa loppujen hyvän maineen.

  LINKKI

  J
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.08.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 196

  oli kyllá niin tarkasti ilmaistu ettá tais olla suomalaisen itte kirjoittama.

  LINKKI

  varpunen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.12.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  En kyllä tunnista itseäni noista jutuista ollenkaan, enkä ainakaan omassa yrityksessäni toimivia suomalaisia vrt esim ruotsalaisiin… aina positiivisesti yllätynkin siitä, kuinka avointa porukaa suomalaiset loppujen lopuksi ovatkaan, mielestäni esim pohjoismaalaisista olemme avoimimpia tanskalaisten kanssa mielestäni… ruotsalaiset ja norjalaiset ovat huomattavasti vaikeammin lähestyttävää porukkaa, noin niinkuin yleisesti ottaen. Ja se mikä on kivaa, on sellainen suomalainen ”aitous” jotenkin, jos o pitkään ollut muiden kuin suomalaisten kanssa tekemisissä ja sitten taas vaikka työn merkeissä heitä tapaa, tulee siihen tilanteeseen heti sellanen erilainen tunne.

  Mutta ehkä olen sitten se 1% prosentin poikkeus… tällä palstalla on aika huvittavaa se että esim tossa on ketju venäläisistä, ja heidän katoamisestaan Espanjasta, on monia monia maita joissa isänmaallsuus on vielä ”kunniassa” ja omaa maata arvostetaan, toisin kuin ainakaan siellä Aurinkorannikolla asuvat suomalaiset tuntuvat tekevän. Luulen, että jos esim Hesarissa olisi ollut vastaava kirjoutus espanjalaisista , monet espanjalaiset olisivat kihisseet kiukusta ja laittaneet sinne omia postauksiaan… itse arvostan sitä espanjalaisissa, että ns omaan pesään ei kusta, ja jopa nuorten keskuudessa isänmaallisuus on arvossaan, toisin kuin Suomessa.

  Ehkä muiden negatiiviset asenteet suomalaisia kohtaan johtuvatkin juuri siitä, että suomalaiset eivät itsekään arvosta itseään ja muita pidetään aina parempina kuin itseä? Mikä musta on ihanaa huomata, se on onneksi uuden sukupolven myötä muuttumassa, ja tietynlainen ”ankeus” on toivottavasti poistumassa suomalaisuudesta. Puhu nyt sellasta alle 30 v sukupolvesta, joka on jo matkustellut ja joilla maailmankuva on avarampi.

  Täällä Espanjassakin rannikon baareissa istuvat suomalaiset alkkissuomalaiset ovat itse asiassa juuri niitä, joiden onkin hyvä pysyä poissa Suomesta, sillä he ovat juuri niitä jotka negatiivisesti omasta synnyinmaastaan ajattelemalla luovat negatiivisuuden ja ankeilun kehän, jota he luulevat tulleensa pakoon Espanjan aurinkoon, vaikka he ovat itse juuri ne jotka sen ilmapiirin ja ankeilun luovat.

  Kävin viime syksynä Fuengirolssa pyörähtämässä parin päivän reissulla ja alkoi saman tien ahdistaa, jotenkin sinne pesiytyneet suomalaiset ovat raahanneet sen negatiivisuuden sinne mukanaan.. joten siinä mielessä olen samaa mieltä esim sinun kanssasi, J, ja ehkä tuo mielipidekirjoitus pätee rannikolla asuviin suomalaisiin.

  En voisi ikinä asua missään Aurinkorannikolla, siis lähellä suomalaisia jotka ovat tulleet ”pakoon” Suomea Espanjaan… Valencia ja Barcelona olisivat ok. Ainakin täällä Madridissa on huomattavasti enemmän niitä suomalaisia jotka ovat olleet tulleet kansainvälisiin yrityksiin tänne töihin, vaikka Suomessa ovatkin viihtyneet, on työmahadollisuus tai työkomennus tuoneet heidät tänne jotkut pidemmäksi ja jotkut lyhyemmäksi aikaa. Lomaoseakekeinottelijay ja talvea pakoon tulleet eläkeläiset sekä baareissa notkuvat elämäntapavalittajaalkkikset onneksi puuttuvat täältä.

  LINKKI

  guanche
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  Aivan loistava kirjoitus varpuselta ja olen täysin samaa mieltä. Helppo allekirjoitaa koko teksti.
  Parisen vuotta sitten kirjoittelin samanlaisia hämmästyksen aiheita tänne orkkiin.
  Pitemmittä puheitta, mukavaa luettavaa Varpusen kirjoitus kokonaisuudessaan!

  LINKKI

  caramelo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.01.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 27

  hmmm…mä jotenkin aattelen että riippuu ihan siitä miten katsoo..

  Ollaanhan me suomalaiset joo hiljaisia, pidättyväisiä, ujojakin, mutta myös tunnollisia, luotettavia ja sanamme pitäviä. Ja espanjalaiset on mölyäjiä, turhanjauhajia, liian suurpiirteisiä. Ja myös avoimia, avuliaita ja ulospäinsuuntautuneita. Rasisteja löytyy molemmista ja luulenpa että kaikista kansoista.

  En ole mitään superia Suomi-hehkutusta saanut osakseni, mutta en mitään henkilökohtaisesti negatiivistakaan. Yksi tyttö kertoi opiskeluvaihtonsa Helsingissä olleen niin kamala että piti tulla kesken pois, mutta myönsi että oli toki silloin kovin nuori ja kokematonkin. Ja tekeehän se marraskuu tiukkaa lähes kelle vaan!

  Puolison duunikuvioissa suomalaiset on kovemmassa huudossa kuin mikään muu kansa, myös autourheilussa kuulema. Arkipäivän kommentit on joskus neutraaleja, joskus positiivisia, maamme kauneutta kovin kehutaan tai ainakin ajatellaan sen olevan kaunis – ja kylmä 🙂

  Ekaan tosi Suomi-faniin törmäsin katalonialaisessa pikkukylässä viikko sitten, paikallinen koirankasvattaja on tosi otettu suomalaisista ja Suomesta, arvosti (ja siis ylipäänsä tiesi jotain historiasta!) jopa meidän selviytymistämme naapurimaiden puristuksessa.

  Myöskin uskon että kyllä me ollaan maastamme ylpeitä, mutta luonteeseemme kuuluen ei siitä ylenpalttisesti kehuskellen huudella. Ja toisaalta, minä ainakin kuulun myös niihin jotka eivät peittele maamme ongelmia tai huonoja puolia, puhun niistäkin jos joku haluaa kuulla. Suomalaista rehellisyyttä tämäkin?

  Eiköhän me olla ihan hyviä extranjeroja muiden joukossa. Tietty ulkopuolisuushan toki säilyy maassa kuin maassa, ainakin tällaisilla lyhyehköillä rupeamilla mitä meillä on. Senkin kanssa vaan pitää oppia elämään, helppoa tai hauskaa se toki ei aina ole. Luulen kyllä, että vaikka oltais täällä (tai missä vaan) 20v, niin ulkomaalaisina silti pysyttäis, ja niinhän se onkin.

  Siinä on onneksi myös hyvät puolensa – kuten tänään kun ilmeisesti pissatin piskiä väärässä kohdassa niin naapuritalon señora tuli mekastaen paikalle. Mekastusta ovat saaneet kuulema muutkin koiranomistajat ikkunasta karjumisen muodossa, minä sain vissiin vain lyhyen ulkomaalaisversion 😉

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Varpunen,

  Kaikenlainen yleistys on vaarallista, varsinkin jos ei itse tunne paikkoja. Aurinkorannikko ei ole suomalaisten miehittämä, aurinkorannikolla ei näe suomalaista joka kulmassa, aurinkorannikolla ei puhuta suomea toisena kielenä …

  Aurinkorannikolla on tietynlainen suomalainen maine koska aurinkorannikolla on suomalaisia yrityksiä sekä suomalaisia residenttejä, ei juurikaan muusta syystä.

  Moni suomalainen on rannikolla sen takia varpunen koska aurinkorannikolla on hyvät säät, ja suomalaiset ovat peruskipeää pimeän pohjolan kansaa jotka kuitenkin ovat sen verran älykkäitä että he osaavat etsiä itselleen parempaa elämää valosta, ja sitä aurinkorannikko suomalaiselle tarjoaa.

  Jos vertaamme Valencian seutua Costa del soliin, niin Valenciassa on minun mielestäni huomattavasti massoittuneemmat kaupungit (esim.Benidorm) sekä liikennne kuin aurinkorannikolla. Aurinkorannikko ei kuitenkaan ole kuin pieni pätkä, Málagasta Marbellaan ja siitä eteenpäin Esteponaan. Ja se jää siihen. Sisämaata en laske nyt mukaan. Málagasta itään ei sen sijaan ole Nerjaa pidemmälle kovinkaan vaikuttavaa turismia.

  Costa del Solilla, aurinkorannikko näin ystävien kesken, on tietty maineensa joka juurtaa pitkältä koska Costalle tuli paljon ihmisiä. Nyt Valencian seudulle on käynyt aivan samoin, ja Valencian seudun tulevaisuus ei näytä kovinkaan ruusuiselta Campsin aikakaudella koska hän tietää mitä €uro tarkoittaa ja hän tulee peruskapitalistina tämän myös hyödyntämään. Luohan se ainakin työpaikkoja…

  Valencian seudulla ollaan jo samoissa kuin Costalla, ja ohi ollaan menossa. Luontoaktivistit ovat jo nostaneet huudon taivaisiin Valencian seudun tärkeiden kosteikkojen sekä vuoriston takia, kaikki menossa heidän mielestään hunningolle juuri turismin takia.

  Jos kysyt Valencialaiselta heidän mielipidettään, niin he luonnollisesti ovat maailman napa, ja jossa asiat tehdään niinkuin ne pitää tehdä ja jos ei vielä tehdä, niin tullaan tekemään. Mutta ei Andaluciassa, ei Andaluciassa … ihan normaalia espanjalaista maakuntaylpeyttä. Ja Valencialaiset ovat hyvin ylpeitä, aina Jaume I (Jaime I 1238-1276)) kuninkaastaan asti …

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jokainen nähköön asiat tavallaan,mutta kun vertaa esim.engelsmanneihin,niin eihän suomalaisilla ihan kauheesti ole hävettävää.Ja vähemmän suomalaisia on orjatöissä espanjan pelloilla,pienikin suomalainen eläke pesee espanjan minimipalkan pariin kertaan.
  Ja mitä tästä opimme ,emme mitään ,mutta surkeuskin on suhteellista.
  Onhan tuulipuvut törkeitä,mutta yhtä kauheelta näyttää engelsmanni tammikuussa paseolla hihattomassa t-paidassa ja liian tiukoissa vaaleanpunaisissa frotee shortseissa.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.