Kiperä kysymys asunnon vuokrauksesta…

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Kiperä kysymys asunnon vuokrauksesta…

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  pnertu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.11.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Terve,

  Olen vuoden päästä muuttamassa Espanjaan kaksioon ystäväni kanssa ja tein muutama päivä sitten varauksen suomalaisen välitysfirman kautta erääseen kohteeseen. Emme ole maksaneet firman vaatimaa varausmaksua, sillä he eivät ole laittaneet vielä edes maksutietoja – joten koko homma on siis vielä täysin alkutekijöissään.

  Suunnitelmiimme tuli äkillinen muutos ja nyt kaverini lisäksi mukana olisi muutamassa muuan tuttava pariskunta. Tiedustelimme ystävällisesti välitysfirmalta jahka voisimme vaihtaa varauksen toiseen suurempaan kohteeseen, jotta kaikkien meidän neljän ei tarvitsisi änkeytyä samaan kaksioon. Ajattelin tämän olevan aivan helppo nakki ja että riittäisi kunhan vain kysyy, muuttoonkin kun on kerta niin pitkä aika. Olin väärässä ja ilmeisesti firma ei ajatuksesta tykännyt sillä heidän mukaansa vapaita ”käypiä kohteita” ei niin pitkäksi ajaksi ole edes tarjolla. Lisäksi se ”ei ole muutenkaan soveliasta”. Niin ja olimme toki tarkistaneet, että parista suuremmalle porukalle hyvästä kohteesta ei ole edes tehty varauksia kyseiselle ajalle..
  Jäin ihmettelemään ongelmaa. Miksi ei suurempia kohteita haluta vuokrata vai ovatko pinta-alaltaan suuremmat kohteet tarkoitettu vain varakkaille tai suurperheille?
  Ymmärrän vuokran antajan ”ahneuden”, tottakai he haluaisivat että tuttava pariskuntamme vuokraisi oman kohteen, jolloin ko. firma saisi enemmän rahaa. Eniten ihmettelen syytä jota käytettiin perusteluna evätä pyyntömme. ”Ettei ole soveliasta”? Mikä ei ole soveliasta? Ai muuttaa ystävien kanssa suurempaan taloon? 🙂 Vai onko se vain jokin Espanjalainen hyvä tapa jota en ymmärrä?

  En tahtoisi lähteä väkisin vääntämään tai purnaamaan mutta haluan silti olla varma oikeuksistani, esimerkiksi, että onko minulla ystäväni kanssa oikeus perua koko homma ja katsoa asuntoa vaikka toiselta välittäjältä, jos asioiden kulusta meinaa tulla vaikeaa. Eihän se nimittäin ole kummankaan edun mukaista jos vuokrasuhde ei toimi vai onko espanja sittenkin yhtä täynnä stressiä, joustamattomuutta ja muodollista paperisotaa, jota suomesta lähden karkuun? :))

  Kiitos vastanneille jo etukäteen, mukavaa illan jatkoa 🙂

  LINKKI

  Lissu1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.12.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 59

  Hei, tuntuupa olevan aika joustamatonta vuokraustoimintaa…..todella..
  Ajattelisin, että tuskin varmaan vielä olette allekirjoittaneet minkäänlaista vuokrasopimusta kun aikaa muuttoon on vielä noinkin paljon, itse en jatkaisi tuon firman kanssa.

  Yleensä sopimus on pitävä vasta kun varausmaksu maksettu ja tämänkin jälkeen voivat suunnitelmat muuttua, niinkuin inhimillistä on (varausmaksun tai osan siitä voi tietty menettää).

  Kannattaa muistaa, että välitysfirmoja siellä riittää ja asuntoja paljon tyhjillään ja saatavilla…siis sekä ostajan että vuokraajan markkinat, kannattaa vaatia kunnollista kohtelua, sillä useimmiten asiat kyllä sujuvat mallikkaasti.

  Hih, enpä ole myöskään koskaan kuullut, ettei ystävysten olisi soveliasta espanjassa asua samaa taloa…

  tsemppiä teille muuttohaaveisiin!

  LINKKI

  pnertu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.11.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Kiitos vastauksesta. Muuten ko. yritys kyllä osaa vakuuttaa, mutta tuosta joustamattomuudesta jäi todella huono maku. Päätin, että en noin pitkän ajan päähän halua tehdä lopullisia varauksia vaan mielummin katselen rauhassa ja käyn vaikka paikan päällä katsomassa mikäli mahdollista, ellei kyseessä sitten ole monen suosittelema ja luotettava välitysfirma. Emme ole tosiaan vielä maksaneet saatika kirjoittaneet mitään ja itseasiassa viimeisimmän s-postini jälkeen ko. firma ei ole vastannut mitään. Luulenpa, ettei yhteistyömme jatku.

  Haluaisin asunnon kuitenkin suomalaisen välitysfirman kautta, joten jos teillä on mielessä hyviä ratkasuja niin kertokaa. Haussa on joko tilava kaksio tai mieluiten kolmio! Olen katsonut itse Costa Blancan (torrevieja, alicante, valencia) alueelta / lähettyviltä, mutta jos osaatte suositella jotain muuta niin KAIKKI ehdotukset otetaan ilomielin vastaan 🙂

  Katsoin http://www.torrevieja.fi -sivustolta infoa ja törmäsin toiseen suomalaiseen, myöskin pariskunnan pyörittämään lafkaan nimeltä Remeca Invest. Tuttu kenellekkään? Entä Rantuu OY?

  Linkit uusiin löytämiini välittäjiin:
  http://www.rantuu.fi/
  http://www.remecainvest.com/

  Tässä puolestaan firma, jolta alunperin hain palvelua:
  http://www.elsamar.com/

  Jos ei ole soveliasta laittaa näin julki näitä sivuja niin ylläpito poistakoot / muokatkoon viestini.

  Kiitos niille jotka vastasivat tähän tai s-postiini!

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  LINKKI

  Lissu1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.12.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 59

  Hei taas

  Mainitsemasi firmat tuttuja, sekä rantuu että remeca invest. Eipä ole moittimista, vaikuttavat luotettavilta molemmat sen perusteella, mitä itse olen tarvinnut.

  Samalla alueella toimii myös http://www.vuokraespanja.com, jonka palveluja en ole käyttänyt, mutta joka voisi olla tutustumisen arvoinen ja myös suomalainen firma.

  Olettepa valineet kivan seudun, minne muuttoa suunittelette, itsekin olen hyvin viihtynyt Orihuela Costan puolella ( 5-6 km Torreviejasta etelään) ja aion jatkossakin viettää aikaa siellä usein…

  LINKKI

  seppo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.09.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 39

  Kiitos Perttu mainoksesta.

  t. seppo/elsamar.com

  LINKKI

  pnertu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.11.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Mielestäni on asian mukaista kertoa rehellisesti mikäli ei ole saanut asianmukaista palvelua. Toivon ja uskon, että muut asiakkaat ovat tyytyväisiä. Muutto uuteen maahan ja kulttuuriin kokemattomana on iso asia.

  LINKKI

  hannuwho
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 14

  Asiahan ei minulle kuulu, mutta kun olen lukenut torrevieja.fi sivuja niin eipä ole juuri kukaan koskaan moittinut Elsamarin palvelua kehuja olen saanut lukea monta kertaa.

  LINKKI

  Taiju
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594

  olin viime kesänä Elsamarin eli Sepon asiakas ja minun täytyy sanoa, että syntyi 100 % luottamus ja tyytyväisyys koko pakettiin, jonka saimme osaksemme hänen firmaltaan. Seppo on muutenkin hauska mies mukavine juttuineen! 🙂
  Ihan varmasti käytämme Elsamarin palveluja seuraavallakin kerralla Torreviejaan matkustaessa.

  LINKKI

  pnertu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.11.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Harmillista tietysti näin jälkeen päin huomata mikäli kyseessä olikin täysin luottamuksen arvoinen firma. Sähköpostiini tuli vastauksia joiden mukaan ”tämän kaltaisista firmoista kannattaa pysyä kaukana”. Pääasia kuitenkin että asiakkaat olleet tyytyväisiä.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  kysyin, kuka on yrityksen tärkein henkilö?
  No siihen ei tullut vastausta. Yrityksen tärkein henkilö on tietysti asiakas. Ilman asiakasta ei ole yritystäkään. Senverran opin aikoinaan, että menetetty asiakas on aina menetetty asiakas, ellei yrityksessä pidetä asiakasta kuvainnollisesti kuin kukkaa kämmenellä. Asikaslähtöisesti asiakas on aina maksaja, jonka toiveita ja tahtoja on yrityksessä kuunneltava varsinkin jos asiakas on valmiina maksamaan lisäpalveluksistaan.
  Mielestäni Elsamarilla on nyt näytön paikka, saada asiakas takaisin, varsinkin kun yritys on ollut tällä saitilla esillä aiemmin positiivisessa hengessä.
  Tässä vuosien aikana Espanjassa ollessani yritykset toimivat varsin lyhyellä sykkeellä, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta.
  Liian moni on menettänyt keväällä maksamansa varausmaksut, kun kesän myötä yrittäjä vaihtanut maisemia.

  LINKKI

  jave
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 15

  Olisko ehkä kannattanut kysyä suoraan yrittäjältä missä mättää?
  Ehkäpä joku väärinkäsitys?
  Kannattaako vuoden varoitusajalla ylipäänsä varailla mitään tässä muuttuvassa maailmassa?
  Paras tapa ( Ehkä ) on käydä hieman ennen muuttoa paikan päällä katsastamassa kohteet sillä on paljon asioita mitä ei välttämättä osaa etukäteen ottaa huomioon.
  ( Onko palvelut, kauppa lähellä?
  Kuuluuko liikenteen, junien, lentokoneiden meteli asuntoon?
  Onko alakerrassa baaria, yökerhoa tai muuta yöaikaan auki olevaa menomestaa?
  Mihin päin asunto sijaitsee, jos aurinko ei paista koskaan asuntoon, niin varmasti kylmä talviaikaan.
  Onko ilmastointia tai / ja lämmitystä… kesällä hirvittävän kuuma.
  Kuuluuko taloyhtiöön uima-allasta, autotallia?)
  Ja niin edelleen….
  Ja tuo vuokratakuu ja välityspalkkiokin tuntuu vaihtelevan, jotkut ottavat kummassakin tapauksessa koko kuun vuokran verran, toisilla taas nimelliset veloitukset.

  Mutta totta on se ettei kysyvä tieltä eksy!

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Bavarontti:
  ”Liian moni on menettänyt keväällä maksamansa varausmaksut, kun kesän myötä yrittäjä vaihtanut maisemia”

  Rontti kirjoitti asiaa. Jotkut ovat maksaneet alemman hinnan toivossa koko talven vuokrat kerralla! Sen jälkeen ei välittäjästä olla kuultukaan. Siis tarkkana!

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  …ainakin pysyvästi asumaan aikovalle. Byrokratiaa löytyy Espanjastakin ihan kotitarpeiksi. Kinkkisemmäksi vaan muuttuu, mikäli espanjankieli ei ole hallussa.

  Olen tälläistä tapausta seurannut hyvinkin läheltä, enkä todellakaan ole kateellinen.

  Kokemukseni mukaan Elsamar on oikein hyvä asunnonvälittäjä. Ihan ymmärrettävää, että välittäjä hämmästelee muuttunutta tilannetta, missä useampi ruokakunta änkeytyy samaan asuntoon.

  Vähän noloa tulla suoraan palstalle moittimaan välittäjää, joka on todella suosittu ja luotettava.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Pnertu kirjoitti:
  ”En tahtoisi lähteä väkisin vääntämään tai purnaamaan mutta haluan silti olla varma oikeuksistani, esimerkiksi, että onko minulla ystäväni kanssa oikeus perua koko homma ja katsoa asuntoa vaikka toiselta välittäjältä, jos asioiden kulusta meinaa tulla vaikeaa. Eihän se nimittäin ole kummankaan edun mukaista jos vuokrasuhde ei toimi ”

  Ei tuo minun korviini ainakaan kuullosta yrittäjää leimaavalta valittamiselta, vaan asialliselta vertailulta, mikä maan tapa on. Avoin keskustelu auttaa yleensä joka tilanteessa.

  Sitä paitsi, eivätkö nuoret peräänkuuluta juuri kimppakämppiä. Mitä outoa kaverusten yhteen asuntoon ahtautumista se muka olisi?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.