Kinkun kanssa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Kinkun kanssa

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    mampu
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.05.2007
    Kirjoituksia: 81
    Vastauksia: 263

    Monet joulut on Espanjassa vietetty, mutta nyt komeilee ensi kertaa pöydässä ikioma komea kinkku telineessään. Kinkkujen laatueroista ymmärtämättöminä annoimme hinnan ohjata valintaa. Hintalappuja tuijotellessa tosin jäi huomiotta, että valitsemassamme paketissa ei ollut mukana telinettä, joten 8 euron lisälasku ja ylimääräinen kauppareissu koitui liiallisesta säästäväisyydestä. Seuraava pulma oli, kummin päin kinkku telineeseen asetetaan ja ratkaisun löytämiseksi piti turvautua google kuvahakuun, varsinkin kun perheessä on sekä oikea- että vasenkätisiä, joilla oli asiasta omat itsestäänselvyytensä 🙂

    Kun sitten päästiin kinkunleikkaamiseen saakka, mahtoi terassilla herkutteluamme mahdollisesti seurailevilla naapureilla olla hauskaa, kun yksi toisensa jälkeen nousi sanoen, annas kun minä… Liekö vika pakkauksessa olleessa veitsessä vaiko leikkaajien tekniikoissa.

    Niin tai näin, tuntuu hienolta, kun pöytää koristaa ihkaoma kinkku. Jos jollain on hyviä vinkkejä kinkun kanssa elämiseen – leikkaustekniikoita, välineitä ja säilytysohjeita jne – otamme niitä vastaan iloisella joulumielellä!

    LINKKI

    Suoratukka
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2006
    Kirjoituksia: 112
    Vastauksia: 1765

    Mikä on kinkun teline :O
    Meillä kinkku on kääritty folioon (osittain)
    ja alla on leikkuulauta.

    Mies leikkaa kinkusta viipaleet valmiiksi. 😉

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    ostanut jamonin meille,mutta nykysin se teline seisoo kaapissa kayttamattomana.
    Meita on vain 2 joten kinkut ovat turhan isoja..irtomyynnista ostetaa se mita tarvitaan.

    Muistan etta itse leikkasin silloin kinkusta ”ylimaaraiset” rasvat reunoilta ,joilla sitten ”suojelin” leikattua ”lihapintaa”.Samoin peitin koko komeuden pyyheliinalla,aina seuraavaan leikkuuseen.Veitsena kaytin erityisesti kinkkun leikkaukseen tarkoitettua veista seka ”teroittajaa”.

    Tanavuonna ostin poytaan ”Güijuelo” kinkkua…hinnaltaan 79€/kg…kalliimpi oli 150€/kg mutta se ei ollut tarpeeksi ”kypsa” mun makuuni.

    ”Normaali ”kinkkuna arkikayttoon suosikkejani on Navidul merkkinen..ja jos sen saa viela tooooooooooodella ohkasina siivuina…..

    Pstpst Suorikselle > Kinkun teline
    http://www.eljamoncito.com/spanish/complementos.html

    LINKKI

    bhajee
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Ohjeitahan löytyy netistä (tai jopa ihan vanhanaikaisesti kirjanakin).

    Vaikkapa tuolta

    Ajattelin itse ehkä hankkia tuommoisen kinkun joulun jälkeen, kun niitä on varmaan hurjissa tarjouksissa (oli jo ennen joulua).

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846

    Ajattelinkin, että joku joskus vielä tarvitsisi tällaista juutuubi-sivua, joten laitoin sen los favoritos -osastoon.

    Eli siis… Como cortar un Jamon Serrano, sekä leikkuuvälineet ja silleen.

    Hauskoja hetkiä vuoristolaiskinkun parissa. 🙂

    Mukavan fiilistelyn lisäksi se kokonaisena on todella huomattavasti edullisempaa kuin siipaleina tai edes trozoina. Eikä tarvitse heti kaikkea samalla viikolla popsia; säilyy kyllä pitkään.

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    bhajee kirjoitti:

    Ohjeitahan löytyy netistä…

    Pannahinen. En hiffannut, että olitkin jo laittanut yhden seikkaperäisen linki, kun se oli tekstin seassa pelkän yhden sanan taakse ”piilotettuna” hyperlinkkinä.
    🙂
    Tuo ’piiloutuminen’ johtuu lähinnä ihan omasta koneestani, joka antaa hyperlinkin niin tummansinisellä (alkuperäisasetus), että niitä ei heti huomaa, jos ne ovat vain yhden lyhyen sanan takana ja kirjoitettu samalla fontilla kuin leipätekstikin.
    😕
    Täytynee vaihtaa väriä tuolta koneen asetuksista… kunhan joskus ehdin.
    😉

    LINKKI

    jerrypuu
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 19.12.2010
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 271

    Mihin hintaan noita saa sitten kun aika on ohi?

    LINKKI

    Suoratukka
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2006
    Kirjoituksia: 112
    Vastauksia: 1765

    Ai tommonen vekotin. Noh, ei kylläkään meillä tarvii. 😉
    Kiitos Tuisku!

    LINKKI

    mampu
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.05.2007
    Kirjoituksia: 81
    Vastauksia: 263

    Kovin hitaasti ehtyy meidän kinkku, sen verran hankalaa sen ohuiksi siivuiksi leikkaaminen on ettei ihan hetken mieliteosta viitsi ryhtyä. Eniten kinkusta taitavat nauttia perheen koirat, jotka viettävät pitkiä hartaushetkiä kinkkupöydän vieressä; silmät puoliummessa tuijottelevat haaveksien kinkkuun päin sieraimiaan värisytellen 🙂

    LINKKI

    vanhatyttö
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748
    mampu kirjoitti:

    Kovin hitaasti ehtyy meidän kinkku, sen verran hankalaa sen ohuiksi siivuiksi leikkaaminen on ettei ihan hetken mieliteosta viitsi ryhtyä. Eniten kinkusta taitavat nauttia perheen koirat, jotka viettävät pitkiä hartaushetkiä kinkkupöydän vieressä; silmät puoliummessa tuijottelevat haaveksien kinkkuun päin sieraimiaan värisytellen 🙂

    Älä huoli. Kinkun leikkaaminen on taitolaji, siitä járjestetáán kilpailujakin. Ja se on tárkeá osa ravintola-alan opetusta ravintolakoulussa. Leikkaamaan oppii leikkaamalla ja leikkaamalla. Ihan kokemuksesta sanon, olen aika hyvá kinkunleikkaaja jo. Ja tärkeáä on, että válineet ovat hyvát, veitset, terotin ja soporte, teline.

    Ja jamoniahan syödáán ihan sellaisenaan, sitá ei tarvitse suomalaisittain laittaa leiván päälle, vaan voi napsia siivuja ihan lautaselta suoraan. Joten eiköhán se teillákin mene. Muista suojata leikkauspinta jamonin omalla rasvaviipaleella, muuten se kuivuu ja menee huonoksi. Nautinnollisia hetkiá.

    Ja muuten, jamonsiivuja ja kuutioita voi káyttáä erilaisiin ruokalajeihin. Vaikka makkarakeiton tai lihakeiton sekaan makua antamaan, kaspatson kyytipohjaksi, munakkaaseen, salaattiin, piirakan táytteeseen jne. Ja luu kannattaa sitten keittää liemeksi, jonka sitten voi käyttáä ruuanvalmistuksessa. Jamonista ei mene oikeastaan mitáán hukkaan, rasvat ja nahkakin maistuvat koirille. (jos uskallat antaa, minun koira tykkáá kovasti)

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    mampu kirjoitti:

    Kovin hitaasti ehtyy meidän kinkku, sen verran hankalaa sen ohuiksi siivuiksi leikkaaminen on ettei ihan hetken mieliteosta viitsi ryhtyä. Eniten kinkusta taitavat nauttia perheen koirat, jotka viettävät pitkiä hartaushetkiä kinkkupöydän vieressä; silmät puoliummessa tuijottelevat haaveksien kinkkuun päin sieraimiaan värisytellen 🙂

    No, eipä tuota kinkkua ole tarkoitettukaan viikossa syötäväksi. Se kyllä säilyy, kunhan et aivan suorassa auringonpaisteessa säilyttele.

    Kinkun leikkaamisessa on veitsen terävyys erittäin tärkeä tekijä. Jos veitsi on vähänkään liian tylsä, täytyy sitä painaa lujemmin, jotenka se vääjäämättä painuu liian syvälle kinkkuun ja siivuista tulee melkoisen tuhteja.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.