Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Luonto › Kilpikonnia
- Tämä aihe sisältää 10 vastaukset, 7 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 9 vuotta, 10 kuukautta sitten
arnold malaga toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Voiko Espanjan luonnossa törmätä maakilpikonniin?
Latifah kirjoitti:Voiko Espanjan luonnossa törmätä maakilpikonniin?
En osaa vastata ovatko golf-kenttien lätäköissä viihtyvät konnat maakilpikonnia, vaikka löhöilevätkin maalla auringon otossa!
Joillain kentillä niitä on todella runsaasti, enemmän ehkä, kuin ihmiskonnia seutuvilla?
Hola,
Oheisessa linkissa on Espanjassa elavat kilpikonnat:
http://www.infotortuga.com/tortugas_espana.htm
On Espanjaksi, mutta nimet latinan kielella…
Mukana maa- (tortuga terreste /de tierra) vesi- (tortuga de agua) ja merikilpikonnat (tortuga marina).
Espanjan makeissa vesissa on paljon Floridan (vesi) kilpikonnia (Trachemys scripta), niita joita myydaan elainkaupoissa kolikon kokoisena. Mutta kun kasvavat 25-35 senttiseksi monsteriksi niin monet vapauttavat ne paikalliseen vesistoon johon ne ovat sopeutuneet. Laji on luokiteltu ongelmaksi ja uhkaksi paikalliselle luonnolle (especies invasoras).
Saludos
Janne Madrid
Hola!
Jokunen vuosi sitten FG:n rantaan ajautui jättiläiskilpikonna kuolleena. Sen kohtaloksi oli tullut muovipussi, minkä otus oli syönyt!Eikä tapaus ole ollut kovinkaan harvinainen.
Muovipussi muistuttaa vedessä aivan meduusaa ja meduusathan ovat ko lajin ruokalistassa! Taannooin kovilla tuulilla noita pusseja lenti melkoisen tiheässä meren päällä. Onneksi nyt on uppobasurat, joten ehkäpä jokun jättikonna säästyy!
Jossain näin valmistusohjeen, ihan nuotiolle kuuppa alaspäin ja 45 minuuttia, se ei selvinnyt miten se pohjapanssari ja kone poistetaan.
”Suippopäinen maakilpikonna kurottelee kaulaansa vihaisen näköisenä. Kokki työntää sen nokan eteen pienen puupalan, johon konna tarttuu vahvoilla leuoillaan.
Naps.
Leveän veitsen sivallus ja kopaus puuta vasten katkaisee kilpikonnan kaulan. Kokki nostaa kilven ja kaataa kaula-aukosta pulppuavan veren astiaan, jossa se sekoittuu sakeen.
Muutamassa minuutissa valmistuvat jämäkät kilpikonnanveriaperitiivit. Illan isäntä, herra Kobayashi, on innoissaan.”Tämä on hyvää lääkettä mieskunnolle”, hän kertoo ja nauraa irstaasti päälle.”(Lainaus kirjasta Pölkki & Valkama: Umami : Japanilainen ruokakulttuuri).
Ne ei vetäneet kuin veret, ohjaamo toki pois, mutta miten se pohjapanssari, koneen hahmottaa varmaan sen jälkeen, ja valmistusastiakin on valmiina, suola, pippuri, valkosipuli, oliiviöljy ehkä jotain yrttiä.
”Tyypillistä Karibian-rannikon ruoalle on kookoksen käyttö. Nicaraguan tavallisin perusannos riisi- ja papusekoitus gallo pinto valmistetaan täällä kookosmaitoon, kuten myös keitot ja padat.
Ruokalan suosituin annos on kilpikonnapata. Sitä on tarjolla päivittäin, mutta aina on myös jotain muuta niille, jotka eivät halua syödä kilpikonnaa.
Rannikolla kilpikonnan liha on ollut perinteisesti proteiinin lähde. Tämän päivän näkökulmasta katsottuna kilpikonnan syöminen on vähintäänkin kyseenalaista.”
Lähde:
Maailman kuvalehtiPortugalissa yhdellä tekojärvellä niitä jäi 6 kpl verkkoon, sellaisia 20 senttisiä, nyt ei ole ollut matkaa siihen suuntaan, mutta kun taas matka käy, otan verkon mukaani, voi olla vähän harjoittelua ensin ennen kuin se anatomia selkiää, mutta eksoottista evästä tuo.
http://www.infotortuga.com/tortugas_espana.htm
Centro de recuperación de animales marinos
http://www.cram.org/jerrypuu kirjoitti:Jossain näin valmistusohjeen, ihan nuotiolle kuuppa alaspäin ja 45 minuuttia, se ei selvinnyt miten se pohjapanssari ja kone poistetaan.
No, se nyt on varmaankin sellainen ”selviytyjän” ruokaohje. Panssari kaiketi halkeaa itsestään, kun se on ollut riittävän kauan nuotiossa. Halkeaa viimeistään, kun kaataa kylmää vettä tulikuuman panssarin päälle.
Suolet tuossa reseptissä perataan todennäköisesti vasta kypsennyksen jälkeen, joten voi olla sotkuista hommaa, jos ei kilpikonnaa ensin ole syötetty vehnäjauholla ja/tai kakatettu vähintään viikon verran. Hidas aineenvaihdunta, ottakaa huomioon.
Kaiken kukkuraksi kilpikonnassa ei ole paljonkaan syötävää, kun se on geneettisesti sellainen, että se ei liho kuten kissa, koira, tai vaikkapa etana. Voisikin tuntua helkkarin tukalalta olla läski tai lihaksikas siellä panssarin sisällä.
😀
Kilpikonnaahan tarjoillaan tavallisesti liemiruokana. Tai, no… Kaipa niitä voi jollain erikoisruokavaliolla lihottaakin, kun Kojo tuolla aiemmin lainaili ’Maailman Kuvalehden’ ”kilpikonnapataa” (siinä kai kilpikonnavainaa vain rikotaan auki), mutta enpä tiedä, onko elukka itsessään kovinkaan lihaisa. Kovin on hoikkia ja laihoja ne karibialaiset ihmiset.
🙂
Liekö kukaan kuullut kilpikonnapihveistä tai jostain vastaavasta?- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.