kiinteistöjen hinnat, onko jokin muuttunut ?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot kiinteistöjen hinnat, onko jokin muuttunut ?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tein mielenkiintoisen havainnon kun sattuneesta syystä kävin katsomassa ennestään tuntemani ja tietämäni kiinteistönvälittäjän nettisivuja.
  Katsoin asuntotarjontaa vain määrätyltä alueelta jonka kohtuullisen hyvin tunnen. Kyseinen välittäjä oli nostanut hintoja sitten viimenäkemän , jopa huomattavasti.
  Toinen huomio oli, että kaikki halvat ja kohtuuhintaiset kiinteistöt loistivat poissaolollaan ja muutenkin tarjontaa oli paljon vähemmän kuin vielä vaikkapa puoli vuotta- vuosi sitten.
  Kyseessä on yksi urbanisaatio jossa asutaan itse ja erityisemmin asiaan paneutumatta on voinut huomata , että koko ajan kauppa käy ja esim. kaikennäköistä remonttia tehdään paljon.
  Myynnissä on silti , ainakin se vende kylttien perusteella paljonkin kohteita, osa ollut myynnissä jo vuosia. Näiden hinnoittelusta en tiedä, mutta ilmoitukset joissa ilmoitettiin halpa hinta ovat hävinneet ja asunnot myyty.
  Miten lienee , onkohan muilla minkälaisia havaintoja asiasta?
  Jos trendi on kaupankäynnin suhteeen kääntymässä, luulisi ilmiön kiinnostavan kovastikin niitä jotka ovat suunnitelleet asunnon ostamista täältä.
  Nyt vielä on todellisia tarjouksia tarjolla, mutta kauanko voi tai kannattaa vielä odottaa?

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Tuollahan oli vähän aiheesta…

  No en tiedä, en ole kämppää ostamassa, enkä ole verkosta katsonut. Joskus tuolla kaupungilla kulkiessa katson aikani kuluksi välittäjien ikkunoita… kyllä siellä halpojakin näkyy, mutta ei vaikuta kummoisilta. Hyvät, uudehkot kämpät halutuilta alueilta näyttää kyllä olevan hinnoissaan… niin tarkkaan en ole seurannut, että osaisin sanoa onko hinnat nousseet.

  Remonttitoiminta kyllä tuntuu kukoistavan.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mun mielestä tässä mitä mä tarkoitan ei ole kyse mistään vuodenvaihteen verokikkailusta.
  Tuli semmoistakin mieleen , että koska täällä on niin jumalaton määrä asuntokantaa , täällä tulee aina olemaan paljon näennäisesti halpoja myyntikohteita. Ainoa vika niissä vaan on , että niitä ei kukaan täysjärkinen osta, niissä on jotain perustavanlaatuista vialla.
  Asiantuntemattomat ja ikitinkijät erehtyvät arvioimaan hintatasoa näiden mukaan.
  Sitten kun pitäisi tehdä tosikauppoja ikävä totuus paljastuu.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  santiago kirjoitti:

  Mun mielestä tässä mitä mä tarkoitan ei ole kyse mistään vuodenvaihteen verokikkailusta.

  Juu en sitä tarkoittanutkaan, tuo linkattu juttu nyt oli hieman asian vierestä.

  Mitä nyt olen viime vuosina sivusilmällä asiaa seurannut, niin ”romukämppien” hinnat on pudonneet rajusti, hyvien ei niinkään. Ilmiö ei ole mitenkään espanjalainen – markkinoiden mennessä alas (olipa syy sitten lama tai joku muu) alunperin hyvät kämpät säilyttää hintansa (prosentuaalisetikin laskien) parhaiten.

  Se vanha sääntö:

  1) sijainti
  2) sijainti
  3) sijainti

  😉

  ja nuo kohdat 1-3 on sellaisia, joita ei millään remontillakaan voi parantaa…

  LINKKI

  jokainenxw
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.09.2009
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 168

  Ehdotan ota mukaan stetiskooppi ja kosteus mittari. Kuulostamalla pääset kuulemaan onko jyrsijöitä puu osioissa, kosteusmittari näyttää kosteuden/home tilanteen. Sisään mennessä nenä on paras mittari, jos ei yletöntä hajusteiden tuoksua vaan puhdas sisäilma. Myös hyvät naapurit varmaan osaa kertoa millaista elämä on alueella. 😕

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Se asunnonkatsastaja joka on varustautunut stetoskoopilla ja kosteusmittarilla taitaisi päästä suoraan espanja directoon illan osioon.
  No, meillä on asunnot ostettu, eli siltä kannalta voi ottaa rennosti.
  Hintojen nosto , josta alunperin kirjoitin, oli niin huomattavaa , että se kiinnitti heti huomion ja ajattelin kommentoida sitä.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Julkisiin hintoihin vaikuttaa varman välittäjänkin aktiivisuus/halu miellyttää asiakasta ja asiakkaan oma näkemys hinnasta.

  Asioin usean välittäjän kanssa ja nyt on alkanut tulla entistä enemmän ”kiire myydä” tapauksia. Julkiset netissä olevat hinnat on mitä on, mutta keskustelussa kerrotaan aika alhaisten tarjousten menevän läpi. Ongelmana tulee nämä ns. kiinteistöjen verotusarvot, joiden alle ei kannata kauppaa tehdä.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Varmaan on helpottavaa tietää, että näitä laittomasti rakennettuja rakennuksia ei enää Andaluciassa pureta? Tästä on lakiesitys meneillään.

  Talon saa virallistettua, kunhan omistajat maksavat asiaankuuluvat luvat ja maksut. Näitä asuntoja on tuhansia ja tuhansia.
  Kysymys kuulluu, että miten tällaiset pytingit on tehty. Helposti tulee mieleen, että juuri nämä epäviralliset talot ovat niitä pikavoittotaloja, misssä mahdollisesti on säästetty betoniraudoituksesta alkaen. Ainahan on järistys mahdollinen, se isompikin, jolloin betoniraudoitusta tulisi olla määräysten mukaan!

  Ei ole ostajan asema helppoa, ei!

  LINKKI

  jpmadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.04.2009
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 192

  Hola,

  Mitään isompaa muutosta ei ole tapahtunut ainakaan maanlaajuisesti. Espanjassa asunto-ongelma jakaantuu kahteen ihan eri ryhmään, ”segunda residencia”, eli loma-asunnot. Sen elpymiseen vaikuttaa enemmän koko Euroopan elpyminen ja Espanjan yleinen hintataso ja sen kautta halu ostaa asunto auringosta. Itse olen seuraillut tarjontaa varsinkin Mijas Costan alueelta ja olen laittanut useampaan paikkaan ”alertan” eli
  kaikki muutokset myytävissä asunnoissa tulevat sähköpostiin. Todella vähän asuntoja poistuu myynnistä, hinnan pudotuksia tulee postiin päivittäin.

  Mitä tulee tilastoihin, ne eivät aina kerro koko totuutta. On totta että asuntojen myynti tammikuussa nousi 20%;

  http://www.abc.es/20110315/economia/abcp-venta-pisos-dispara-coletazos-20110315.html
  http://www.cincodias.com/articulo/economia/venta-casas-dispara-enero-efecto-fiscal/20110315cdscdieco_9/

  Mutta syntyneet kaupat kirjaantuvat viiveellä tilastoihin, siksi kasvu johtuu osittain loppuvuonna tehdyistä kaupoista (asuntojen verovähennys poistui vuodenvaihteessa).

  Toinen harha tilastoissa on että kaikki asunnot jotka siirtyvät maksamattomien lainojen vuoksi pankeille ova myös tilastoissa asuntokauppana.

  Kolmas, mutta melko tarkeä osa, on pankkien tasesiirrot. Pankit siirsivät ennen vuodenvaihdetta ja myös sen jälkeen isoja asuntomassoja eri yrityksiin, roskapankkeihin, oheisena uutinen Caixan roskapankista;

  http://www.cincodias.com/articulo/mercados/Caixa-limpia-balance-Criteria-activos-inmobiliarios/20110225cdscdimer_7/

  Parempi keino todellisten astokauppojen selvittämiseen ovat myönnetyt asuntolainat, mutta loma-asuntoihin se ei päde niin hyvin koska monet ostajat ovat ulkomaalaisia.

  http://www.laopiniondemalaga.es/malaga/2011/02/24/hipotecas-malaga-situan-nivel-2000/404319.html

  Eli todellisten, oikeiden asuntokauppojen selvittäminen on todella vaikeaa.

  Loma-alueiden ulkopuolella elpyminen tulee olemaan todella vaikeaa. Arvioiden mukaan Espanjassa on
  1,4 miljoonaa seuraavan vuosikymmenen aikana myyntikelvotonta asuntoa. Kaikki tiedämme mitä tapahtuu asunnolle joka on 10 vuotta tyhjänä.

  http://www.finanzas.com/noticias/vivienda/2011-02-26/436572_espana-cerca-millones-pisos-invendibles.html

  Isoimmissa kaupungeissa siirtotyölaiset olivat iso ostajaryhmä viimeisina vuosina, tulihan Espanjaan 10 viimeisen vuoden aikana lähes 5 miljoonaa siirtotyölaistä. Nyt muuttoaalto on toiseen suuntaan joten asuntoja jää vielä enemmänkin tyhjäksi.

  http://www.madridactual.es/la-comunidad-de-madrid-cuenta-con-15000-inmigrantes-empadronados-menos-que-hace-un-ano.html

  Saludos

  Janne Madridista

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.