Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Kokemuspankki › Kesä
- Tämä aihe sisältää 12 vastaukset, 10 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 11 vuotta, 6 kuukautta sitten Don Bavarontti toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Hei. Mikko tässä taas triviaaleine kysyksineen.
Eli. Milloin siellä aurinkorannikolla, tai tuulirannikolla, niin kuin tuo Santiago rannikkoa nimitti :), alkaa supisuomalaisen kannalta kesä? Tarkoitan kesällä siis sellaista ajanjaksoa jolloin ulkoilmassa pärjätään paitahihasillaan ja sadepäiviä ei ole kuin yksi viikossa.
Tokihan se on ”miehestä kiinni” että missä säässä pärjää mutta jos joku viitsii vaikka huvikseen vastata niin kaikki tieto kiinnostaa. Kiitos.
http://www.wunderground.com/history/airport/LEMG/2013/2/23/MonthlyHistory.html#calendar
Tästä voi räätälöidä mieleisen ajankohdan, ei tarvita poppaukkoja. 🙂
Se on siinä huhti-toukokuussa. Toisaalta täällä on vanha sanonta, en abril aquas mil. Mikä ei kyllä mitenkään täällä rannikolla pidä paikkaansa. Mutta toukokuussa voi ja kuuluukin sataa jonkun kerran. Sitten se on siinä tonne loka-marraskuulle asti sateiden puolesta.
etta;
Hasta el 40 de mayo no te quites el sayo.
Mayo es el mes de las flores y de la primavera, aunque sigan subiendo las temperaturas y los campos empiecen a dar sus frutos, las lluvias de este mes son muy buenas para la agricultura.
De este modo, hasta finales de mayo o principios de junio (el 40 de mayo es el 10 de junio) puede hacer frío, aunque haya más horas de sol y menos frío nocturno. Es por esto que la gente del campo no se olvidaba de llevar el ”Sayo”, una especie de abrigo largo con botones que les protegía del frío primaveral.Mikko kirjoitti:Hei. Mikko tässä taas triviaaleine kysyksineen.
Eli. Milloin siellä aurinkorannikolla, tai tuulirannikolla, niin kuin tuo Santiago rannikkoa nimitti :), alkaa supisuomalaisen kannalta kesä? Tarkoitan kesällä siis sellaista ajanjaksoa jolloin ulkoilmassa pärjätään paitahihasillaan ja sadepäiviä ei ole kuin yksi viikossa.
Tokihan se on ”miehestä kiinni” että missä säässä pärjää mutta jos joku viitsii vaikka huvikseen vastata niin kaikki tieto kiinnostaa. Kiitos.
just NYT.
Olin Fuengirolassa joulukkusta 3.12.2012-28.2.2013 ja kaksi kertaa satoi parmpaa keliä koko ajan kuin suomen kesä ja hotellissa lämmitetty allas ja privatti hisssi ja valvottu koodilla allas aluelle tila ja taso hyvä hotellissa pesukone astia sekä pyykki erittäin lähellä rantaa vanhoja eläkeläisiä erittäin hyv ja seppo lukkarin välityksellä onnistui erittäin hyvin varaaminen luotettava Seppo Lukkari on par golf jne
kaleva12 kirjoitti:Olin Fuengirolassa joulukkusta 3.12.2012-28.2.2013 ja kaksi kertaa satoi parmpaa keliä koko ajan kuin suomen kesä
Pikkasen taitaa muisti pettää? Kyllä täällä on hieman useammin tänä talvena satanut…
Eikä Espanjan talven ongelmat sinänsä ole ilmoissa vaan kolkoissa asunnoissa.
freesoul65 kirjoitti:Pikkasen taitaa muisti pettää? Kyllä täällä on hieman useammin tänä talvena satanut…
Niin taitaa pettää… vapaasielulla. Viime joulukuussa satoi kahtena päivänä, (7. 12. ja 25. 12.). Sademäärät vastaavasti 7,87 mm ja 2,03 mm.
bhajee kirjoitti:freesoul65 kirjoitti:Pikkasen taitaa muisti pettää? Kyllä täällä on hieman useammin tänä talvena satanut…
Niin taitaa pettää… vapaasielulla. Viime joulukuussa satoi kahtena päivänä, (7. 12. ja 25. 12.). Sademäärät vastaavasti 7,87 mm ja 2,03 mm.[/quote]
Taitaa intialainen bhajee-jeemme vetää taas vesipiipustaan jotain sellaista mitä laki ei salli. Puhuinko muka joulukuusta jotain? En. Jo pelkästään männäviikolla satoi enemmän kuin AP:n väittämät ”kaksi kertaa”.
http://www.aemet.es/es/eltiempo/observacion/ultimosdatos?k=and&l=6084X&w=2&datos=det
freesoul65 kirjoitti:Eikä Espanjan talven ongelmat sinänsä ole ilmoissa vaan kolkoissa asunnoissa.
Siellä sillan alla on kylmä? 😛
Meinaan vaan kun jatkuvasti tulee faktoissa virheitä: talvikausi supistuu pelkäksi joulukuuksi, eläkkeen verotuksen luullaan säätelevän auringonpaisteen määrää jne tyhmiä oletuksia vastapuolesta.
Tämän ketjun aloittaja kysyi, koska alkaa SUPISUOMALAISEN kannalta kesä. Ja lainataanpa pikkuisen Suomen Ilmatieteen laitoksen tietoja, niin päästään ihan tieteelliseen määritelmään:
Termisen kesän aikan vuorokauden keskilämpötila pysyttelee +10 asteen yläpuolella. Kolmen kuukauden tilastoissa kesään kuuluvat kesä- heinä ja elokuu. Kaikkein lämpimintä on tilastollisesti heinäkuun loppupuolella eli noin kuukausi kesäpäivän seisauksen jälkeen. Maan pohjoisosassa termisen kesän alkamisen määrittäminen ei aina ole yksinkertaista. Jo toukokuun alkupuolella vuorokauden keskilämpötila saattaa usean viikon ajan ylittää +10 asteen rajan, mutta kesäkuussa onkin koleaa ja voipa sataa luntakin.
Kesällä on Suomessa tietenkin lämmintá, niin lämmintá, että ihan pahaa tekee ja ahistaa. Lämpöä kutsutaan HELTEEKSI:
Korkeapaineen pysyessä kesällä Suomen yllä pitkään lähes paikoillaan lämpötila voi nousta toistuvasti yli 25 asteen. Viikon hellejakso on yhdellä paikkakunnalla yleinen, muttei kuitenkaan jokakesäinen. Kahden viikon helleputki on jo harvinainen, kun sellainen sattuu keskimäärin kerran 10 vuodessa. Poikkeuksellisesta hellejaksosta voidaan puhua vasta, kun helle kestää vähintään kolme viikkoa. Näin on käynyt vuoden 1961 jäkeen vain vuosina 2003 ja 2010.
Heinäkuu on Suomen lámpimin kuukausi:
Heinäkuun keskilämpötilat vaihtelevat eri puolilla Suomea. Vantaalla heinäkuun keskilämpötila on noin +17,5 astetta, Lahdessa noin +17,2 astetta, Tampereella noin +17 astetta, Kuopiossa noin +16,5 astetta, Oulussa noin +16 astetta ja Sodankylässä noin +14 astetta.[3] Tyypillinen päivälämpötila Etelä-Suomessa heinäkuussa on 20-25 astetta, Pohjois-Suomessa 20 asteen molemmin puolin.
Ja sateestakin puhuttiin ja sataahan Suomessakin aina joskus, sopivasti:
Heinäkuussa satoi etenkin maan keskiosassa runsaasti. Eniten sadetta kertyi Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Itä-Suomessa ja Kainuussa. Näillä alueilla kuukauden sadanta oli 100–170 mm eli paikoin jopa kaksinkertainen keskiarvoon nähden. Uudellamaalla, Hämeessä ja Lapissa sadanta oli hieman tavallista niukempi, pääosin 50–80 mm. Heinäkuun sateet olivat monin paikoin kuuroluonteisia. Rajut ukkoskuurot aiheuttivat heinäkuussa kaupunkitulvia eri puolilla maata.
JA SITTEN COSTA DEL SOLIN SÄÄTIETOJA MITATTUNA MALAGAN LENTOKENTÄN SÄÄASEMALLA JA TIEDOT VUODELTA 2012:
Vuoden keskilämpötila +18,1 astetta. Vuoden minimilämpötila (keskiarvo) +13,5 astetta. Ja vuoden korkeimpien lämpötilojen keskiarvo +23,5 astetta.Vuotuinen sademäärä 532,14 mm.Vuoden 2012 sadepäivät 57.
Ja kysymykseen palatakseni: koska alkaa SUPISUOMALAISEN kannalta kesä?????
VASTAUS: Ei koskaan, koska se ei lopu koskaan. 🙂
alakaa kun espanjan tv säätiedotuksessa lukkoo verano ja se alakaa kesäpäevänseisaaksesta 8)
supisuomalaisen kannalta ilimasto aena kesäkuisen kesäinen kylymimpää aekaa, koskoo Costa del Sol Occidentalia ja Orientaalia- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.