Kerronko jotain

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Kerronko jotain

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä soittaja
  soittaja Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 6

  Hei
  Koska olen uusi jäsen, niin kerronpa jotain itsestäni.

  Olen osa-aikaisella eläkkeellä ja viivyn vielä tietokonealalla 1½ vuotta ennen koko eläkettä. Olen ollut jo melkein 40 vuotta naimisissa ja minulla on 3 aikuista lasta.

  Nimimerkki tulee harrastuksestani, jota on jatkunut polvenkorkuisesta asti. Soittimiani ovat olleet: nokkahuilu, mandoliini, urkuharmooni, piano, sähköurut, kirkkourut ja 5-rivinen hanuri. Laulajaa minusta ei tullut. Sain kuulovian ja käytän kuulolaitteita.

  Matkailun alalla olen kiertänyt eri puolilla eikä ehdotonta suosikkimaata ole. Luettelen nyt tässä kohdemaat lyhyesti: Ruotsi, Norja, Neuvostoliitto, Kreikka, Turkki, Ranska, Saksa, Itävalta, Espanja ja Kiina.

  Ensimmäinen matkani Espanjaan tapahtui bussilla kotikaupunkini seurueen mukana 1960-luvun alussa. Kohteina olivat mm. Barcelona, Mallorca ja Madrid. Olin silloin lukiolainen ja ensi kertaa yksin ulkomailla. Koko matka kesti lähes kuukauden josta 10 päivää olimme Espanjan puolella. Ajettiin Euroopan läpi mennen ja tullen.

  Mieltymyksistäni kerron olevani heikkona Folkroleen eli kaikkeen alkuperäiseen musiikkiin ja tanssiin eri maissa. Esimerkiksi Mallorcalta löysin molemmilla käynneilläni (viimeksi 2000-luvulla) toisen espanjalaisen kansantanssin joka on alkuperältään mallorcalainen. Se ei ole siis sitä tulista kantojen kopsetta vaan aivan muuta. Myös Teneriffalla esitettiin ihan omaa folklore-ohjelmistoa matkailijoille.

  Tämä riittäköön tällä kertaa. Lämmintä syksyä sinne aurinkorannoille täältä räntäsateisesta Pohjois-Suomesta. Lumi tuli täällä maahan ja on ollut yöpakkasia.

  terveisin Eino

  Jälkikirjoitus myöhemmin samana päivänä:

  Tarkennan vielä matkailukokemuksiani, että luettelosta unohtuivat Unkari (Budapest, Eger), USA (Boston) ja Viro (Tallinna). Harrastuksistani kerron vielä, että olen ahkera kirjojen lukija ja ollut muutaman vuoden kirjoittajakurssilla iltaopiskeluna.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Heippa vaan Eino ja lämpimästi tervetuloa tänne Orkkiin ”soittelemaan” 😉 Kiva kun löysit tämän sivuston ja esittelyäsi lukiessa tuli heti mieleeni kiinnostavia asioita; olisi esimerkiksi kutkuttavaa kuulla hieman tarkemmin muistojasi tuosta 60 -luvun linja-automatkastasi Espanjaan ja takaisin – varmaan melkoinen kokemus lukioikäiselle untuvikkomatkaajalle!

  Toinen mieleen noussut asia oli tietysti harrastuksesi, eli tanssit ja soittaminen – niistäkin uskoisin monella Orkin lukijalla olevan kiinnostusta saada lisää tietoa nimenomaan Espanja -näkövinkkelistä.

  Otin nuo ”pikku vinkkini” esille senkin johdosta, että sinulta tuo kirjoittaminen näyttää taipuvan luonnollisen sujuvasti, eli kivaa tekstiä tulee kuin soittoa konsanaan 😉

  Joka tapauksessa, lämpimästi tervetuloa Orkkiin viihtymään ja viihdyttämään – luvassa ”Elämyksiä Espanjasta” 😀

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Moikka vaan Eino ja tervetuloa munkin puolestani kirjoittelemaan tänne Orkkiin! Kiva saada uusia ihmisiä mukaan 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mariAK
  mariAK Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 22

  Moikka Eino ja tervetuloa mukaan minunkin puolestani!

  Hauskaa, että tänne saadaan lisää oululaisia nauttimaan espanjalaisista elämyksistä tietokoneen välityksellä…

  Kun minua nämä Oulun seudun piiskaavat tuulet ja paukkuvat pakkaset ahdistavat, napsautan koneen päälle ja tulen lukemaan Orkkia..:)

  -Mari-

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä soittaja
  soittaja Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 6

  Hei

  Haluan puhua musiikista. Ehkä sopivin paikka sille on tämä. Kerron siitä henkilökohtaisesta näkökulmasta.

  Urkuharmooni
  Se on ollut kehitykseni kannalta tärkeä soitin. Aloitin nimittäin pianonsoiton alkeet harjoittelemalla läksyt tätini harmoonilla. Omaa kosketinsoitinta ei kotoani vielä kansakoulun alaluokilla ollessani löytynyt. Muutaman vuoden tauon jälkeen oppituntini jatkuivat lyseolaisena kotiini pariksi vuodeksi saadun lainapianon avulla. Soittotaitoni kehittyi yksityisopettajan johdolla. Lainapiano vietiin sitten takaisin ja tuntini loppuivat. Äitini osti kuitenkin meille oman polkuharmoonin, jota soitin mielelläni. Aikuisiässä menin työväenopiston kansanmusiikkiryhmään ja ”tämmäsin” eli säestin mukana opiston harmoonilla. Se oli hauskaa.

  Kirkkourut
  Näihin tutustuin suorittaessani asepalvelusta. Siellä komennettiin soittotaitoiset esiin rivistä ja minä oli yksi esiin astuneista. Sain ensin soittaa pianoa sotilaskodin iltamissa, mutta myöhemmin sotilaspastori kertoi tarvitsevansa urkuria kirkkoon. No, ajattelin sen soivan kuten polkuharmooni tai siihen tapaan ja lähdin suorittamaan annettua tehtävää. Sain Suomenlinnan kirkon avaimet ja luvan käydä harjoittelemassa siellä yksin urkujen soittamista. Ihme kyllä se onnistui. Säestin koko joukko-osastolle virren veisuuta että soitin soolona erään surumarssin. Myöhemmin vanhempana otin yksityistunteja paikkakuntani kantoriurkurilta ja opin soittamaan myös kirkkourkujen jalkiolla.

  Sähköurut
  Tämäkin pohjautuu asepalveluuni. Aliupseerikoulussa säesti hartauksia ja soitti iltamissa oppilas Aarno Raninen. (Papin tarvitessa kirkkourkuria Raninen ei ollut saatavilla.) Hänen soittimensa oli sähköurut, jotka herättivät mielenkiintoni. Muutaman vuoden kuluttua ansaittuani tarpeeksi rahaa hankin itselleni ns. jalkiourut, joissa siis soitettiin myös jalkiolla ja kahdella erillisellä sormiolla. Kyllästyin sen rytmiautomaattiin ja vaihdoin sen yksisormioiseen syntetisaattori-sähköurkuun, jossa oli irroitettavat jalat ja 2 erillistä kaiutinvahvistinta. Siinä ei ollut rytmikonetta. Tämä soitin on edelleen käytössäni ja se on iältään jo noin 30 vuotta. Sen tärkein ääniefekti on sähköpiano.

  Elämässäni on ollut muitakin soittimia. Nämä riittäköön tällä kertaa.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.