Kerjääminen espanjassa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Kerjääminen espanjassa

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Wilmariina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.03.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 221

  Minua on alkanut mietityttämään: Miksi ihmiset jaksaa kerjätä kauppojen edustalla ja erilaisilla markkinoilla?

  Oletko tullut miettineeksi jos annat näille ressukoille rahaa, että mitä pahaa se saa aikaan? He ovat todella saatettu heidän omasta toimestaan tosi surkean oloisiksi. Äiti saattaa liata lapsen ja pukea rääsyihin vain saattaakseen huonon omantunnon ohikulkioissa. Kiitokseksi väläyttää kultahampaat vilkkuen hymyn hyväuskoisille ihmisille.

  Kaupunki lopetti joku aika sitten slummin tuosta melko läheltä. Antoi asunnot ja toivoi, että lapset saataisiin kouluun, mutta he ovat tuottoisempia kerjäämässä.

  Aamulla mieshenkilö jakaa jokaisen omalle paikalleen ja illansuussa hakee heidät pois.

  Luulen, että parhaan avun annamme heille pakottamalla heidät laskemaan lapsensa kouluun. Siksi ei kannata tiputtaa juuri sitä omaa ropoa heidän kuppiinsa.

  LINKKI

  Laura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209

  Eräs tuttu antaa jokaiselle kerjäläiselle lantin. Hänen mielestään kukaan ei lähde kadulle kerjäämään, ellei todella ole rahan tarpeessa. Lasten laittaminen asialle on jo toinen juttu ja törkeä sellainen.

  Itse en ole antanut koskaan kerjääjälle rahaa. Kerran annoin Helsingissä riutuneelle, käsi ojossa luokseni tulleelle puliukolle evässämpylän.

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Sinä sen sanoit, lapset ovat tuottoisampia likaisina ja säälittävinä kuin koulunpenkillä. Lapset eivät näissä tapauksissa ole paljon muuta kuin kerjäysvälineitä, ”työkaluja” joilla tehtävä saadaan toivottuun pisteeseen, eli kuppi täyteen kolikoita.

  LINKKI

  kisumirri
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 14

  Nämä ammatti-kerjäläiset vetoavat ohikulkijoihin joko lasten tai koirien avulla….molemmat näyttävät toimivan. Itse olen Lauran kanssa samoilla linjoilla, helsingissä alepassa maksoin laitapuolen-kulkijan maksalaatikko-rasian kun hänen rahat eivät ihan riittäneet.

  LINKKI

  Matkamies
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.06.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 220

  Tänään tuli uutisissa juuri noista kerjäläisistä – eri maissa on eri käytäntö. Joissakin kerjääminen on lailla kielletty. Suomessa pohdittiin juuri tuota, mutta eihän täällä mitään radikaalia saada aikaiseksi, nyhjätään vaan. Vastaava ministeri kertoi, ettei kerjäämistä voida lailla kieltää, koska sitten tulee isompia ongelmia, alkavat rikoksen tielle. Jos kerjääminen kiellettäisiin lailla, kerjäläiset menisivät sellaiseen maahan, jossa voi kerjätä. Ei heistä ole rikollisiksi. Hyvä etteivät ala sosiaaliluukulta avustuksia maksamaan.

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  konäk

  Laura kirjoitti:

  Eräs tuttu antaa jokaiselle kerjäläiselle lantin.

  Itse en ole antanut koskaan kerjääjälle rahaa. Kerran annoin Helsingissä riutuneelle, käsi ojossa luokseni tulleelle puliukolle evässtotämpylän.

  Monet espanjalaiset tuttuni suhtautuvat kerjäläisiin noin, eivätkä voi ymmärtää minun fanaattisen negatiivistä suhtautumistani: ”Menisivät töihin.” Espanjassahan kuitenkin VARMASTI jokainen saa kolmen egen duuneja, koska täysin kielitaidottomat suomalaisetkin työllistyvät siellä.

  Valencian keskustassa Mäkkärissä kerjänneelle äidille lapsineen yritin tarjota ranskiksia -ei kelvannut rahaa olisi pitänyt olla, en antanut.

  Perhepalaverin jälkeen päädyimme Barcelonassa antamaan kerjäläiselle lantin, juuri ulkonäkö vetosi ja tiedostimme realiteetit. 😛

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Fuengirolassa on kierrellyt vuosien ajan pienikokoinen nainen, jolla on ajoittain (työaikana) pahantuntuinen lonkkavika, toinen kyynärpää nöyrästi kainalossa ja todella sääliin vetoava katse. Hänen kämmenelleen pudottavat heltyneet turistit herkästi euron.

  Jos satut näkemään saman naisen vapaa-aikanaan, tunnet hänet ulkoasulta, mutta et olemukseltaan. Askel käy kepeästi.

  Tottakai hänelle ovat jääneet tutut naamat vuosien mittaan muistiin ja silleen hän ei minultakaan enää kerjännyt, kun en kuitenkaan anna. Kunnes kerran kutsumalla kutsuin hänet poikkeamaan terassilla minunkin pöytääni ja annoin kaksi euroa sanoen sen olevan ”kiitos hyvästä ammattitaidosta”.

  Siitä syntyi tunnistettu tuttuus. Tervehdimme nyttemmin katseella ja hymyilemme niin, etteivät muut huomaa.

  Joo, en anna kerjäläisille, mutta soittajille joskus, jos taitoa riittää. Ja muutoinkin olen aina iloinen nähdessäni jonkun tekevän taitavasti mitä tahansa – vaikka se kerjäisi ja tienaisi sillä minun arvioni mukaan ja varsinkin sesonkiaikana paremmin kuin tavallisessa työssä.

  Kunnolla tehtyä työtä kunnioittaen – OC

  P.S. En ole edes ajatellut neuvoa sitä naista lähtemään Suomeen määräaikaiseksi pakolaiseksi tai työttömäksi työnhakijaksi. Silleenhän saattaisi tienata vieläkin paremmin ja vähemmällä vaivalla. Niin kuin moni tietää ja tekee.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Laura kirjoitti:

  Eräs tuttu antaa jokaiselle kerjäläiselle lantin. Hänen mielestään kukaan ei lähde kadulle kerjäämään, ellei todella ole rahan tarpeessa. Lasten laittaminen asialle on jo toinen juttu ja törkeä sellainen.

  Itse en ole antanut koskaan kerjääjälle rahaa. Kerran annoin Helsingissä riutuneelle, käsi ojossa luokseni tulleelle puliukolle evässämpylän.

  Melko monet noista Mercadonan edessä kerjäävistä ovat ELÄMÄNTAPAKERJÄLÄISIÄ! Näissä tapauksissa on kyse selkeästi työkykyisestä henkilöstä, joka on pohjimmiltaan LAISKA ja hiljallen yhteiskunnasta syrjäytynyt henkilö!

  Sitten on tietty noita mummoja, jotka istuvat keskellä Alameda Principalia pyhimyskuviensa keskellä ja autot vilistävät molemmin puolin ohi. Nämä ovat todellisia väliinputoajia, tyypillisesti leskiä Francon ajoilta eläessään nyt täysin riittämättömällä eläkkeellä.

  Niin ja on tietysti näitä ”kerjäläisiä”, jotka ovat kuuromykkiä! On se erikoista kuinka yhteen pieneen kaupunkiin sopii saman verran kuuromykkiä kuin miljoonakaupunkiin 😉 Näihin tehoaa se, että huudat perään, että ”hei täällä on vielä pari euroa”. Kääntyvät varmasti ja voitkin sitten laskuttaa kuulon palauttamisesta sopivan lääkärinpalkkion!

  LINKKI

  Perrito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.01.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 113

  Oon jutellu noista kerjäläisistä paikallisten kans aika paljoki sillä minulla suoraansanottuna ottaa päähän nähä työkykyisiä ihmisiä suht hyvissä vaatteissa kerjäämässä, tai sitte valeasuisena rievuissa! No paikalliset on yleensä sanoneet että mustalaiset on pahimpia kerjäläisiä, koska eivät halua tehä töitä vaikka niille sitä tarjottas. Juttelin myös romanialaisen tuttavani kanssa kerjäläisistä ja sekin sanoi että ne mustalaiset on pahimpia (Romaniassahan niitä riittää) ja kertoi että hänen isovanhempansa jotka omistavat maatilan tarjosivat kerran eräälle kerjäläis mustalaiselle töitä kesäksi ja asuinsijan maatilalta töitten ajaksi, palkkakaan ei kuulema olisi ollut huono. Mitä sanoi kerjäläinen? En tule! Eli mieluummin kerjäävät mitä tekevät töitä vaikka hyvin pystyväisiä työntekoon olisivatkin.
  Toivottavasti en loukannut ketään esimerkilläni, kerroin vain kuulemani..

  Madridin keskustassa on aika säälittävän näkönen tapaus joka päivä kerjäämässä. Kädetön mies joka kantaa suussaan kuppia johon ohikulkevat ihmiset laittaa rahaa. Kerjäläisen paikka on aika hyvä sillä ohitse kulkee koko ajan niin paljon ihmisiä että aina joku nakkaa sinne lantin. No viimeksi ku nähtiin samainen mies poikakaverin kans niin hoksattiin että sehän oli blondannu hiukset!!! Siinä sitte ihmeteltiin että mitenhän kädetön mies sen oli tehny? Ja eikö väriaineetki oo aika kalliita joten millä rahalla? Joo-o.

  Suomalaisena ei tuommonen käy järkeen, sillä itse en alentuisi koskaan kerjäämään vaikka vaihtoehtona olisi sitten nälkiintyminen. Ei vaan sovi luonnolle kerjätä. Enkä anna myöskään rahaa kerjäläisille.

  Olen samaa mieltä noista muusikoista. Mielestäni taitavat muusikot ansaitsee sen muutaman kolikon jos taskun pohjalta sattuu löytymään. Monesti on saattanut jäädä harmittamaan että ei ole ollut yhtään kolikkoa mukana. On paljon kunniallisempaa tehdä jotain sen rahan eteen mitä vaan kerjätä. Tietty huonoille muusikoille (niinkuin eilenkin metrossa) tekis mieli antaa se lantti hiljenemisestä..

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tää on sitten itse nähty,eli ei matkalla värittynyt.Malagan kekustassa Larios kadun kulmilla pyörii ja on pyörinyt pitemmän aikaa n.60v espanjalainen mies kerjäämässä.Sillä on työkalut kunnossa,polvessa sillä on tekonivel ja housuissa reikä mistä toinen pää kys.nivelestä n.10-15 cm ruostumatonta terästä ulkoilee.Kundi klenkkaa kipon kanssa,mihin voi maksaa näytöksestä.Aika härski näky ,vaikka en mä pienistä välitä.
  Kun on tullut kierrettyä muutakin kuin tahkoa,niin ei nää romanialaiset niin kovia juttuja esitä,verrattuna siihen kun takavuosina Algecirasissa,kerjäs ihan oikeet spitaaliset joilta ihan oikeesti puuttu esim.lihat naamasta ja luu paisto.Tätä sarjaa siellä oli muutakin,oikeita rampoja,kädettömiä ,jalattomia jne.Eli kyllä nykyään on asiat hyvin.Romaniasta tullaan Opelilla ja Mersulla espanjaan kerjäämään.

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Espanjan viimeinen spitaalisten hoitolaitos on toiminnassa muistaakseni pohjois Extremadurassa, pääosin vanhempaa väkeä hoidettavana. Hoitolaitoksesta tuli reportaasi aivan vähän aikaa sitten espanjan televisiossa.

  LINKKI

  Karpalo85
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.07.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 26

  Itse näin yllättävän vähän kerjäläisiä Valenciassa ollessa. Lähinnä olivat näitä nenäliinoja-autoteillä ruuhka-aikana kaupittelevia rääsyläisiä. Ja yhden todella, minusta ainakin järkyttävän näköisen tapaukseen törmäsin, kyseessä oli el corte inglesin edessä seisova mies, jonka jalat olivat nivelestä (polvesta) väärinpäin. Eli ne oli koukussa taaksepäin ja PAHASTI, tältä myös puuttui osa kädestä.

  Mutta muuten kyllä pääsin vähällä. Yksi koditon asusteli siinä meidän korttelissa. Se kerran tuli tanssimaan mulle ja laulo mouling rogue- tunnaria- ja heitti vaatteita pois.. 😀 Siinä hetkessä sain sydärin ja sen jälkeen nauratti 😀

  LINKKI

  fupu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 40
  Perrito kirjoitti:

  Madridin keskustassa on aika säälittävän näkönen tapaus joka päivä kerjäämässä. Kädetön mies joka kantaa suussaan kuppia johon ohikulkevat ihmiset laittaa rahaa.

  Tuo mies tuli katukuvassa tosiaan tutuksi Madridissa asustellessani. Itse olen sellaisten tapausten kohdalla aika säälimätön, sillä kuvittelen, että Espanjassakin kuten Suomessa vammaisen ihmisen ei tarvitse kerjätä elantoaan, koska sen turvaamiseksi on olemassa (edes jonkin tasoinen) sosiaaliturvajärjestelmä.

  Kolikoita en ole jaellut kuin niille taitaville muusikoille metrotunneleissa. Katumusiikkia en pidä kerjäämisenä vaan taiteenmuotona, josta voi tekijälleen antaa hyvillä mielin vaivanpalkan.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.