KELA ja 183 päivää

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Unennäkijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.11.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Miten vähintään 183 päivän vuosittainen oleskelu Suomessa kontrolloidaan tai todistetaan? Onko Suomen ja muiden maiden välillä useammin matkustava velvollinen pitämään kirjaa ulkomaanmatkoistaan? (Todistusvelvollisuus on käsittääkseni veronmaksaja-ressukalla.) Täytyykö lentolippuja, bensakuitteja ym. säilyttää siltä varalta että KELA asettaisi Suomessa oleskellun ajan kyseenalaiseksi? Eihän ulkomaanmatkoilla – eikä aina kotimaassakaan – käytetä päivittäin pankki- tai luottokortteja, joten tiliotteistakaan ei aina selviä missä kortinhaltija milloinkin on ollut.

  Juttelin kerran Espanjassa erään suomalaisen pariskunnan kanssa. He maksoivat Suomessa veroa ja heillä oli KELA-kortit ja Eurooppalaiset sairaanhoitokortit. He viettivät Espanjassa yleensä talvet, tulivat keväällä Suomeen, mutta tekivät täältä käsin lyhyempiä ulkomaanmatkoja kesän aikana sekä matkailuautolla että lentäen. Pitäisikö sellaisia matkoja todella laskea päivän tarkkuudella ja vielä pystyä todistamaan? – Vaikuttaa aika ihmeelliseltä.

  Itse joudun ainakin toistaiseksi perhesyistä asumaan Suomessa, joten kysymys on omalta osaltani ainoastaan teoreettinen. Tulee kuitenkin vähän ”isoveli valvoo”-tunne, jos viranomaiset skannaavat rajanylityspaikkoja, lento- ja laivayhtiöiden matkustajarekistereitä jne. kontrolloidakseen että veronmaksajien ilmoittamat tiedot ovat oikeita…

  LINKKI

  Pekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.12.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 61

  Älä murehdi. Kyllä suo yleensä uskotaan ellei ole PERUSTELTUA syytä muuta epäillä.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  vahan sellainen tunne etta sotket tassa nyt Kelan ja veroasian sekaisin. Tuo 183 paivaa taalla Espanjassa on voimassa veroasoissa, elikka jos asut taalla 183 paivaa vuodessa voit hakea Espanjaan veronmaksajaksi. Tietysti jos tyoskentelet Suomessa et voi tulla tanne veronmaksajaksi. Tama koskee paa-asiassa elakelaisia.
  Kela puhuu omalla sivulla vaan alle vuoden ulkomailla oleskelusta. Yli vuosi katsotaan maasta muutoksi.

  http://www.kela.fi ulkomailla oleskelu—haku
  sielta saat lisatietoa.

  Mulla on sellainen tunne etta verotoimisto ja kela kontrolloi naita virallisesti Espanjassa asuvia,

  eli jos esim. kaytat terveyspalveluja Suomessa ympari vuotta niin helppo on niiden laskea asutko Suomessa vai et, vaikka virallisesti asutkin Espanjassa.

  Ainut tapaus minka tiedan etta henkilo asuu Espanjassa vakituisesti vaikkakin epavirallisesti ja Suomessa virallisesti, kayttaa taalla EU-korttia (KELA)ympari vuoden , on saanut kyselyn Suomesta vaatien selvitysta.
  Sitten on viela ne nakyvat siteet Suomeen eli omistus,kaupungin asunto ym.

  LINKKI

  Unennäkijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.11.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Hei ja kiitos vastauksista! – Olenkin varmaan sekoittanut veroviranomaiset ja KELAn, niin kuin yllä olevassa epäiltiin. Googlatessani lisää tämän teeman ympärillä näin, että mm Pallontallaajien forumilla oli samansuuntaisia mietteitä KELAsta ja ihmisten tarkkailusta. En siis ole ainoa, jota mietityttää viranomaisten kontrollimahdollisuudet. Jos itsellä on ”puhdasta jauhoa pussissa”, ei ole kiva tuntea itseänsä epäillyksi systeemien väärinkäytöstä.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.