Kaytannon vinkkeja

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Kaytannon vinkkeja

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  pippa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.10.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 1

  Vasta viime lauantaina Fuengirolaan rantautuneena haluaisin muutamia kaytannon vinkkeja.

  1. Mista mahtais parhaiten loytya asunto, mita pitais ottaa huomioon asuntoa vuokratessa, mista sopia ja mista kieltaytya??

  2. Missa suomalaiset yleensa tapaavat, ovatko vain omissa oloissaan ja koloissaan vai onko muitakin tapaamispaikkoja kun seurakunnan tilat??

  3. Kertokaa omista kokemuksista, kun olitte vasta tullet, miten ”loysitte” paikkanne taalla ja kuinka olette viihtyneet?

  4. Toki kaikki mielestasi tarkea ja huomioon otettava tieto otetaan ilolla vastaan.

  Kiitos jo etukateen

  LINKKI

  mela
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 195
  pippa kirjoitti:

  Vasta viime lauantaina Fuengirolaan rantautuneena haluaisin muutamia kaytannon vinkkeja.

  1. Mista mahtais parhaiten loytya asunto, mita pitais ottaa huomioon asuntoa vuokratessa, mista sopia ja mista kieltaytya??

  2. Missa suomalaiset yleensa tapaavat, ovatko vain omissa oloissaan ja koloissaan vai onko muitakin tapaamispaikkoja kun seurakunnan tilat??

  Kiitos jo etukateen

  1.

  Asunnon vuokraamiseen saat helpoiten apua esim. naiden sivujen linkeista…..

  http://espanja.org/node/1175

  Jos taidat espanjan/englannin kielta niin asunnon hankkiminen voi olla helpompaa.

  Vuokra sopimukseen on yleensa laitettu 1kk. vuokra takuu.
  Usein sopimukset tehdaan 11kk. kerralaan jostakin lakiteknisesta seikasta johtuen.
  Tarkista hyvin asunnon kunto ja kirjaa kaikki rikkoutuneet esineet vuokrasopimukseen ja tarkista hyvin kaluste luettelo.

  Jos Espanjan kieli ei viela luista kayta apuna jotain kielta osaavaa henkiloa.

  2.

  Suomalaisia tapaa Los pacosin alueella kadulla paivittain. Samaten on useita eri harraste muotoja mita voit harrastaa. Myos nailla sivuilla on paljon henkiloita joihin voit tutustua myos livena.

  Espanjalaiseen tapakultuuriin kuuluu keskeisena osana ravintolat. Fuengirolassa on useita suomalaisomisteisia ravintoloita/kahviloita Joissa tapaat suomalaisia. Ei kun rohkeasti vaan tutustumaan… Ps. Ravintolassa voi juoda muutakin kuin alkoholia…. 😉

  Toivottavasti pystyin auttamaan sinua jos jalkapallo kiinostaa piipahda meilla kaymaan…

  Mela

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Niinkuin edellä jo todettiin, niin suomalaisomisteisia baareja/ravintoloita on koko joukko (ja löytyyhän niitä suomalaisia usein myös ei-suomalaisista paikoista).

  Vain muutamia mainitakseni (yllämainitun lisäksi, lista ei ole täydellinen):

  Refla (satamassa)
  El Rocío
  Casa Azul
  Cocina Witi
  PAR1
  (nämä neljä parinsadan metrin säteellä Acapulcon liikenneympyrästä Los Bolichesissa)
  Vega Real (feria-alueen vieressä)

  Näissä paikoissa on myös jaossa suomalaisia ilmaislehtiä, joista löytyy lisää ravintoloiden ym. palvelujen mainoksia.

  LINKKI

  sinttu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.11.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 31

  Minä vuokraan n. vuoden vanhaa asuntoa Pacosissa. Tosin koetan myös myydä sitä. 1 mh+oloh.+kk+iso parveke. En vuokraa ihan halvalla. Jos pitempään kuin viikon tai kaksi, niin vuokra halvempi kuin käypäläisellä. 11 kuukuatta on siksi se määrä, että Espanjan lakien mukaan vuokralaista ei enää saa asunnosta sen jälkeen ulos vaa sillä on oikeus jäädä asumaan kuin omistaisi kämpän ja näitä juttuja on ainakin Alicanten seudulla sattunut. Ei uskalla ottaa pitemmäksi ajaksim, ettei käy kenhnosti.
  Tapaamispaikkoja on paljon muitakin kuin nuo luetellut. Jos osaat englantia, etsi omien harrastusten piiristä, pääset heti mukaan muuhunkin kuin sisäänlämpiävään suomalaisseurakuntaan. meinaan, että on ruotsalaisia, espanjalaisia (nyrkkeily, kuntosali, judo, karate, jossa meidän nuori väki käy ja alkoipa kummasti espanja sujua) on mukana paikallisessa kodinturvajoukoissa, minulle – äidille tarjotaan ilmaiset ryypyt, kun menen illalla käymään espanjalaisessa ”mikäliepaikka” jossa soitetaan korkealta ja kovaa ja joka ainoa espanjalainen työntekijä omistajaa myöten käy minut kättelemässä. Mama Finlandesa on tullut kylään.
  Lisäksi hyvänä tukena ovat englantilaiset. Kun aluksi pyörimme suomalaisten pienessä piirissä, tunsin itseni kovin yksinäiseksi, kun en ole ravintola-ihmisiä, mutta en myöskään kirkossakävijä. Lisäksi suomalaiset tarjoavat toiselle suomalaiselle työtä pimeänä ja palkalla, jolla ei lapsi saa edes tikkukarkkia, sosiaaliturva hoidosta puhumattakaan. Suomalaisten tietty piiri on lähes sisäsiittoista eikä siihen pääse helpolla mukaan. Kukaan ei myöskään auta toista, kysy mitä kysyt, niin vastaus maksaa ja siellä se maksaa tosi paljon. Monet suomalaisten myymät palvelut ovat jo ohittaneet meidän hinnat. Ainakin rannikolla. Halvaksi Aurinkorannikkoa ei voi enää sanoa millään saralla.
  Katselkaa mainoksia ja tietoja tapahtumista myös Svenska Magasinetistä, norjalaisten lehdistä, englantilaisten lehdistä sekä tottakai espanjalaisista ja kulkekaa muuallakin kuin reflassa tai Witillä, (josta sain todella huonoa ruokaa, enkä 5 eurosta suotu enää syömään kasvisvaihtoehtona tarjottua makaronilitkua, jota meillä voi tehdä knorrin pussista kaksi annosta/pussin hinta 1,69. Salaattikin oli sopivasti erittäin vähänä ja tilalle tuotiin pelkkää vihreää kaalinlehteä. Tämä oli siis kasvissyöjän ainoa vaihtoehto tai lähteä etsimään toista ruokapaikkaa. Nälkäisenä ei jaksanut ja vihaisena lähti ulos!.) Sittemmin olen syönyt buffetpaikassa, joska ei tosin ole kasvisravintola, mutta salaatteja on paljon, joten vatsansa saa täyteen.
  Että ei niin ruusuista kaikilla.

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Moikka vaan pippa ja tervetuloa tänne Orkkiin kirjoittelemaan!

  Kysele asuntoja parvekekylttien perusteella ja katsele ilmoitustauluja. Juttele paikallisten ja muiden täällä asuvien kautta – tutun tutuilta yleensä löytyy vuokrattavia asuntoja. Minä ainakin pidän plussana sitä, että jonkun mutkan kautta edes on tuttu, voi vähän helpommin olla luottavaisin mielin.

  Suomalaisten, espanjalaisten ja englantilaisten välittäjien kautta voi kanssa löytää ihan kohtuuhintaisia – yleensä kuitenkin hieman kalliimpia kuin omistajalta suoraan.

  Katso, ettei asunnossa ole hometta, ja ota huomioon myös ikkunoiden suunta. Talvella voi tulla tosi kylmä, jos aurinko ei paista asuntoon ja lämmityskulut näin nousta isoksi. Huomioi myös kuuluuko vuokraan sähkö ja vesi.

  Lähde reippaasti etsimään uusia tuttavuuksia esimerkiksi suomalaisista paikoista – tai esimerkiksi harrastuspiireistä, jos löytyy joku mikä itseä kiinnostaa. Nopeasti joukkoon pääsee mukaan. Tsemppiä! 🙂

  LINKKI

  Tuomo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.07.2006
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 627
  sinttu kirjoitti:

  Kun aluksi pyörimme suomalaisten pienessä piirissä, tunsin itseni kovin yksinäiseksi, kun en ole ravintola-ihmisiä, mutta en myöskään kirkossakävijä. Lisäksi suomalaiset tarjoavat toiselle suomalaiselle työtä pimeänä ja palkalla, jolla ei lapsi saa edes tikkukarkkia, sosiaaliturva hoidosta puhumattakaan. Suomalaisten tietty piiri on lähes sisäsiittoista eikä siihen pääse helpolla mukaan. Kukaan ei myöskään auta toista, kysy mitä kysyt, niin vastaus maksaa ja siellä se maksaa tosi paljon. Monet suomalaisten myymät palvelut ovat jo ohittaneet meidän hinnat. Ainakin rannikolla. Halvaksi Aurinkorannikkoa ei voi enää sanoa millään saralla.

  Huh huh, panitpa pahasti, vielä nimeltä mainiten… Mutta kyllä se siltä näyttää, ettei monessakaan suomalaispaikassa juuri kannata syödä, en enää yritä sitä minäkään. Riitti minullekin vähäksi aikaa, kun onneton reissumies-siivu lohisuikaleella ja salaatinlehdellä maksoi 4e, eli enemmän kuin kukaan sellaisesta olisi Helsingissä kehdannut pyytää. Juu, ei ollut sama paikka.

  Tapakset on sitten erikseen, ainakin kaksi täkäläistä (suomalais)paikkaa tarjoaa todella oivallisia tapaspläjäyksiä joilla saa pikkuhintaan nälän pysymään etäämpänä seuraavaan isoon ateriaan saakka.

  Kyllä täällä on vähän semmoiset suomalaishinnat monessakin asiassa. Jos turvaudut suomalaisiin, saat maksaa jonkin verran ekstraa siitä kotimaankielisestä palvelusta. Mutta sehän on valinnan vapautta: henkilö, joka pärjää huonosti muilla kielillä kuin suomella, mutta jolla raha ei tee tiukkaa, maksaa mielellään sen suomi-lisän. Hänen kohdallaan se ei ole ’liikaa maksamista’ vaan viisautta.

  Jos on kiinnostunut uuden kotimaansa gastronomiasta niin paras nyrkkisääntö on edelleen: katso missä paikalliset parveilevat ja mene sinne.

  Itse teen melko paljon ruokaa kotosalla ja syön ulkona perin harvoin (enkä koskaan suomalaisravintoloissa). Suosittelen. Ihan tavallisen kansan Mercadonassa on esim kalatiski sitä luokkaa, että kotimaiseen silakkapihvi-seifilee -kalatiskiin tottunut renkipoika ihan unohtuu peukalo suussa ihmettelemään.

  LINKKI

  Schooner101
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.10.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 229

  Kävimme siinä suunnilleen fugen keskustassa churrosbaarissa josta olimme edellisellä kerralla ostaneet (kartturi hyppäsi vauhdissa) muistaakseni 6 churrosta hintaan alle 2 euroa, nyt menimme fillareilla molemmat ja tilasimme 2 munkkia+suklaajuoman (joka oli jokseenkin tavallinen kaakao) hintaan 5 euroa. Pois lähtiessämme huomasin katonrajassa hinnaston, jossa kerrottiin churroksien kappalehinnat, kuin muutkin , todettiin taas tulleemme kusetetuiksi, mutta huono sitä on mennä umpiespanjalaiselle kertomaan että ei tää nyt oikein futaa. Ensi kuussa kerron jos muistan, mikä se luukku oli nimeltään osoitteineen, käyn lunttaamassa 😉

  LINKKI

  witi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.11.2006
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Olette ilmeisesti käyneet syömässä lounasta, jossa meillä on suomalainen lounas ruoka.
  Meillä ei lounaalla ole kasvisvaihtoehtoa,mutta sen saa pyydettäessä.
  Salaatti on varmaan päässyt tilapäisesti loppumaan, jonka puutteen korjaamme mahdollisimman pian.
  En ymmärrä mitä tarkoitatte kaalinlehdillä jota meillä ei salaatti pöydässä ole tarjolla, samoin makaronivelliä ei ole lounas vaihtoehtona esiintynyt koskaan.
  Toivomme että ottaisitte henkilökohtaisesti meihin yhteyttä että voisimme jotenkin pettymyksenne Teille korvata.

  Ystävällisin terveisin Juha Willman

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Näitä Sintun vuodatuksia lukiessa tulee mieleen kaikenlaista.

  Tosi huono onni sinulla,kun kaikki mättää. Taitaa mättää pahiten asenteissa.

  Oletko koskaan kuullut, että metsä vastaa siten kuin sinne huutaa. On itse kullakin ollut huonoja kokemuksia, mutta tasaisesti sekä siellä että täällä.

  Olen ollut palvelualalla koko elämäni ja mukavien ihmisten kanssa on kivä tehdä töitä ja mielellään heille tarkistaa hintaa mieluummin alas kuin ylöspäin.

  Olenkin miehelleni sanonut joskus leikilläni. että kyllä minulle voi huutaa ja v*******a, mutta se maksaa. Silloin mennään ”pitkän kaavan” mukaan ja hinnaston yläpäässä. Mietipä sitä!

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361
  sinttu kirjoitti:

  Halvaksi Aurinkorannikkoa ei voi enää sanoa millään saralla.
  Katselkaa mainoksia ja tietoja tapahtumista myös Svenska Magasinetistä, norjalaisten lehdistä, englantilaisten lehdistä sekä tottakai espanjalaisista ja kulkekaa muuallakin kuin reflassa tai Witillä, (josta sain todella huonoa ruokaa, enkä 5 eurosta suotu enää syömään kasvisvaihtoehtona tarjottua makaronilitkua, jota meillä voi tehdä knorrin pussista kaksi annosta/pussin hinta 1,69. Salaattikin oli sopivasti erittäin vähänä ja tilalle tuotiin pelkkää vihreää kaalinlehteä. Tämä oli siis kasvissyöjän ainoa vaihtoehto tai lähteä etsimään toista ruokapaikkaa. Nälkäisenä ei jaksanut ja vihaisena lähti ulos!.) Sittemmin olen syönyt buffetpaikassa, joska ei tosin ole kasvisravintola, mutta salaatteja on paljon, joten vatsansa saa täyteen.
  Että ei niin ruusuista kaikilla.

  Oma kokemukseni Witistä on pelkästään pelkkää plussaa. Aivan ihanaa ruokaa ja loistava henkilökunta. Eikä kokemus perustu vain yhteen kertaan.
  Sehän nyt on jo kaikkien tiedossa, että Espanjan halpuus on menneen talven lumia…ja nykyaikana ei enää ole olemassakaan halpaa ja hyvää. Tosin riippuu siitä, mikä kullekin on hyvää 😉

  LINKKI

  aristoteles
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 210

  Tuo Sintun vuodatus on kyllä aika omituista. Et varmaan ole tyytyväinen mihinkään, missään.

  Jokainen hakekoot mieleisensä ja hintatasoisensa nakkikioskin tai muun ruokapaikan tai tehköön sapuskansa itse niin ei voi muita moittia.

  Minulla on Vitistä ainoastaan hyviä kokemuksia. Erityisesti se lammaspaisti ja monet muu, nam nam.

  Alkuvuodesta tulemme taas varmasti käymään. Pistä Jussi kommentteja tänne orkkiin. Minusta täällä voi ihan kivasti mainostaakkii firmaa tuolla asianomaisessa osastossa.

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Hei Masa! Olenkos nyt oikean
  ”puun juurella”? Sinäkö olit se,
  joka hoitelee näitä Orkkilaisten
  lentoja sinne ja tänne? 🙂

  Päässäni pyörii kaikenlaisia
  matkajuttuja. Yksi olis semmonen,
  että pöllähtäisin esim. Madridiin
  jollain halpalennolla.

  Sitten roudaisin itseni Torreen/
  Malagaan. Sieltä sitten pitäis
  lepattaa takaisin himaan, Hesaan.

  Voitko sellaisen lennon järjestää
  ja millainen/kuinka paljon on tuo
  maksupuoli?

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Parhaiten pystyn auttamaan Orkkilaisia suorissa lennoissa Helsingistä Málagaan ja Alicanteen sekä myös toiseen suuntaan.

  LINKKI

  pippa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.10.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 1

  …asunto siis loytyi, kuinkas muuten kun puskaradion kautta ja kaikista kuulemistani kokemuksista paatellen olin todella onnekas.
  Sain siis vuokralle uudehkon upeasti kalustetun asunnon aivan keskeiselta paikalta, mutta rauhallisen sivukadun varrelta ainoastaan nelja asuntoa kasittavasta talosta ja viela jatkuvalla vuokrasopimuksella, joten taisi tytolla olla tuurit kohdallaan.
  Se mita tulee muutaman viikon kokemuksella mieleen suomalaisista ja suomalaisten palveluista.
  Onneksi olen avoin ja ulospain suuntautunut henkilo, joka ei espanjankielen taidottomanakaan jaa sanattomaksi.
  Tarkoitan talla sita, etta en tullut espanjaan asumaan siksi, etta saan puhua suomea ja saan palvelut suomeksi vaan haluan tietenkin kaiken halvemmalla paikallisista paikoista ja luohan se jonkinlaisen jannitys momentin, tuleeko ymmarretyksi vai eiko.
  Tarkoitushan on tietysti oppia espanjankieli niin nopeasti kuin mahdollista, jotta asioiden hoito ym helpottuu ja ehka viela se tyopaikkakin loytyy.
  Voisinhan tahan vinkiksi laittaa, etta olen kymmenisen vuotta tehnyt maa-, meri- ja lentohuolintaa seka ollut liikenteenhoitajana ja vientisihteerina tyoni olen paasaantoisesti hoitanut englanninkielella, muina kielina mainittakoon huolinta saksa ja puhelikielen alkeet, ruotsi tyydyttava ja espanjan opinnot vasta alussa. Huolinta ”uran” jalkeen siirryin telkkarin puolelle ja olin viitisen vuotta MTV3:lla ja Urheilukanavalla kuvausihteerina.
  Lisaksi olen muutamaankin otteeseen pyorittanyt omaa bisnesta; erilaisia edustustoita seka pitopalvelu ja kahvilatoimintaa. Ikaa mulla on 39, joten ei viela keharaakki vaan virtaa taynna oleva tytonhupakko.
  Eli jos jotain vinkkeja tyopaikasta olisi niin kaikki tieto otetaan ilolla vastaan (olen tullut Espanjaan asumaan ja taalla pysyn niin kauan kun silta tuntuu, eipa ole suurempaa hinkua takasin Suomeen).

  LINKKI

  sinttu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.11.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 31

  Kuuleppa Aristoteles, tuo ruokapa, jota sain ei ollut hintansa väärti. Olen kasvissyöjä ja kysyin heti, saanko jotain jota voin syödä. He suorittelivat tätä annosta.

  Tulin pahalle päälle, koska annos oli ihan samaa kuin kotona teen Knorrin pussista. Jos olisi ollut sitä salaattia edes, mistä ottaa. Ehkä sitä nyt on, silloin ei ollut kuin muutama lusikallinen astian pohjalla ja vähän jotain outoa porkkanaraasteelta näyttävää. Eräs kiinteistövälittäjä oli mukana ja ulos mennessämme oli ihan samaa mieltä kuin minäkin.

  Kenties tilanne on parantunut, mutta en halua enää kokeilla. Eikä siellä kumminkaan kasvisruokaa ole, sitähän ei oikein löydy mistään. En lähde enää nykyisin syömään ulos toisten kanssa, koska on ikävää heidän kannaltaan, että joudun tyytymään tomaatin ja kurkunpalasiin, kun ei ravintoloilla ole muuta tarjottavaa. Niitä voin järsiä kotonakin ja olla syyllistämättä muita että jälleen kerran valittiin ravintola, jossa on tarjontaa vain lihansyöjille.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.