kausikortti tullitielle

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot kausikortti tullitielle

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  Tunteekohan kukaan Aurinkorannikon tietullisysteemiä? Kuinka paljon maksaa kausikortti eri tulliteille ja mistä niitä saisi ostaa?

  Tarvittaisiin kausikortti, joko kk- tai vuosi tms välillä Marbella-Fuengirola. Offseasonina se kustantaa noin 4.5 euroa per kerta, turistikautena hinta jotain 7-8 euroa. Muistan nähneeni jotain infoa itse tietullilla, vai olikohan se jossain Malagan pohjoispuolella, mutta ei nyt ihan sen vuoksi haluattaisi ajella ympäriinsä. Googlesta ei ainakaan heti löytynyt mitään. Mikäköhän sen administraation nimi edes onkaan? Olisin syvästi kiitollinen jos täältä foorumilta löytyisi kokemuksia ja neuvoa.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416
  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  Kiitos

  LINKKI

  Katia Westerdahl
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.06.2011
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 52

  Hei,

  Pyydä pankiltasi tietoa ViaT-laitteesta. Se on sensori, joka kiinnitetään autoosi ja veloittaa automaattisesti tiliäsi, joten sinun ei tarvitse pysähtyä tulliin, ainoastaan hitaasti ajaa sen läpi niin puomi nousee. ViaT ei kuitenkaan ole mikään kausikortti sanan varsinaisessa merkityksessä.

  http://www.autopistadelsol.com/ausol1-esp/tag.htm

  Jotta saisit alennusta, käyttöasteesi pitää olla aika korkea. Tästä selviävät alennukset: http://www.autopistadelsol.com/ausol1-esp/discounts.htm

   

  Ystävällisin terveisin

  Katia Westerdahl

  LINKKI

  Hero
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.06.2012
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 38

  Oletko koskaan ottanut aikaa AP-7 vs A-7/N340? Minäkin käytin vuosia tullitietä Marbella-Funkka välillä vaan nykyisin en, koska rantatie on usein nopeampi ja lyhyempi! Illuusio 120 km/h rajoituksen paremmuudesta vs 80 km/h sotki pääni vaan ei enää.

  Ero teiden välillä riippuu paljolti siitä mistä päin Funkkaa lähtee ja mihin Marbellassa menee. Jos matkustat esim. Funkan satamasta Marbellan itäpuolelle, AP-7:aa ei kannata edes harkita, koska matka on N340:llä jopa 4 km lyhyempi ja taatusti nopeampi.

  Ruuhkia? Aina joskus molemmilla teillä ja varmaankin useammin N340:llä, mutta keskimäärin vetää hyvin.

  Eli suositan: kellota ja mittaa ja päätä vasta sitten, onko tullitiekortille tarvetta. Elokuussa ruuhkat ovat varmaankin kovimmillaan eli jos silloinkin on etu N340 puolella, asia on pihvi.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 4 kuukautta sitten Hero.
  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  Ruuhkia tullitiellä? En ole koskaan nähnyt kahta autoa useampaa kun kaikki menee ilmaista pitkin. Silloin kun siis sillä ajelen. Ja ilmaisella on harva se kerta joku auto katollaan niitä ihan oikeita ruuhkia teettämässä, tai Guardia Civilin rosvojahtiratsia tms. Euroopan vaarallisin tie, eikös se joskus vuosia sitten tilastojen mukaan näin ollut kun liittymät on niin olemattomia?

  Viime aikoina olen suosinut myös ilmaista kun Marbella-Fuge välillä säästää Malagaan mennessä ehkä vain sen 10 minuuttia, vähän enemmän jos posottaa yli 120 kmh. Ja jos usein ajelee, niin tullitiellä vain tuplaa matkakustannuksen tuon tulli takia, ainakin tällä muuten vähäruokaisella dieselbemarilla joka kovaa ajettaessa hörppii kuitenkin menovettä enemmän kuin haluaisin.

  Kiitos ja kumarrus linkeistä ja vinkeistä. Pitää tutkia alennuksia vielä vähän tarkemmin ja varsinkin tuota ViaTia. Ensijärkytys kuitenkin oli pinnallisen vilkaisun jälkeen että alennukset ovat ihan nimellisiä. Luulisi nyt että antaisivat vähän enemmän alennusta kun oltaisiin poissa siltä rantatieltä. Kaikki voittaisivat. Mutta tutkitaan kunnolla ja vasta sitten hutkitaan. Jaan vaikka tietoni sitten tännekkin…

   

  LINKKI

  Katia Westerdahl
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.06.2011
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 52

  Hei,

  Tullitien käytössä on järkeä nimenomaan turistiaikoina eli heinä-elokuussa, kun rantatie on aivan tukossa. Rantatien ruuhkauttavat paitsi turistit myös pohjois-Afrikasta kotoisin olevat maahanmuuttajat, jotka ajavat tänne keski-Euroopasta mennäkseen Algecirasista tai Tarifasta lautalla yli. Heidän autonsa ovat usein huonokuntoisia ja ison lastin alla. 80 km/h rajoitus hidastuttaa liikennettä myös. Kuten Enrique, myöskään minä en muista koskaan nähneeni ruuhkia tullitiellä. Kallis se on, mutta koen tullitien turvallisemmaksi kesäaikaan ja henkivakuutuksena se sitten onkin aika halpa. Tuo rantatie sai vuosikymmeniä sitten jo liikanimen ”carretera de la muerte”, sen verran vaarallinen on.

   

  Ystävällisin terveisin

  Katia Westerdahl

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.