Katsastus yleiseurooppalaiseksi!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Katsastus yleiseurooppalaiseksi!

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  rmkven48
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.07.2009
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 54

  EU:ssa on monenlaista valtiota ja virkamiestä, mutta kyllähän niinkin selkeä asia kuin auton katsastaminen olisi saatava EU:ssa yhtenäiseksi maiden välillä. Siihen olisi montakin syytä joita en nyt käy tässä ruotimaan, riittäköön rikollisuuden torjunta ja liikenneturvallisuus alkusyiksi. Uskon, että kymmenen vuoden päästä esim. katsastus kelpaa, olipa se tehty missä EU:n maassa hyvänsä.

  Hullulta tuntuu Suomenkin katsastustilanne, kun ulkomaiset yhtiöt ovat sen vallannneet yli 80 prosenttisesti, mutta niiden katsastus ei kelpaa ulkomailla tehtynä. Asiassa on tietysti montakin asiaa, mutta yleisesti voi sanoa, että jonkinlaisen markkinatalousmafian hallussa autojen katsastus näyttää olevan olipa se missä tahansa ja tässä asiassa EU voisi näyttää vähän enemmän palveluhenkisyyttä tavallisiin kansalaisiinsa nähden.

  LINKKI

  Espanjankulkija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.09.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 77

  En näe mitään syytä, miksei katsastusdirektiivejä yhdistettäisi. Onhan EU-direktiivit olemassa jo autoihinkin. Missä tahansa EU-maassa pitäisi voida katsastaa toisessa EU-maaassa rekisteröity auto ja samanmallinen lätkä kaikkiin autoihin.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.