Käteinen raha -suomessa?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Käteinen raha -suomessa?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 39)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Siis hä!!!??? :

  http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2012/01/kuluttajavirasto_suosittelee_yrityksia_huolimaan_kateista_3159811.html

  Vuosia suomesta poissa olleena ihan vilpittömästi kysyn, että onko siellä todellakin paikkoja, joissa käteinen raha ei kelpaa? Meikäläisen asiakkuus ainakin päättyisi hyvin nopsaan tuollaisissa putiikeissa vaikka visa onkin taskussa.
  Onhan järkevää businessajattelua! Minä ainakin otan rahaa vastaan jos sitä tarjotaan. Pitänee lähteä yrittäjäksi suomeen maillilla; ”myyn mitä myyn, mutta käteinen kelpaa mielummin kuin kortti, josta maksan komissioita kolmansille tahoille”.

  Tämä vinkiksi niille suomalaistulokkaille, joille espanja on uutuus. Kortti ei todellakaan käy läheskään kaikkialla ja aina on hyvä olla käteistä mukana. Älkää siis asuko/pysykö suomalaisessa teknologiahömppäpömppäkuplassa (tänne) muuhun maailmaan tullessa!

  Hyvä suomi – tietoyhteiskunta!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ettei ihmettelyn aiheet lopu kesken kerrottakoon, että Suomessa on pankkeja joista ei voi nostaa omalta tililtään rahaa. Käteistä ei käsitellä.
  Paikkakuntia joista puuttuu pankki ja jopa pankkiautomaatti. Ja joista on lähimpään pankkipisteeseen kymmenien kilometrien matka.
  Ja koska Suomi on maailman paras maa, niin mitäs pienistä.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  On noita pankkeja Sveitsissakin mista ei muutaman satasen nosto tahdo onnistua…. Ei myoskaan tilisiirtona muutkaan pikku maksut. Vaan muuten tuntuu toimivan oikein mukavasti. Suurempien summien siirtely toimii sitten sitakin paremmin 🙂

  Mikas se on Santiagoa alkanut Suomessa jurppimaan. Etkos ole kuullut etta sen lauluja laulat kenen leipaa syot….eli jos sielta lahetteleevat kuukausittain riihikuivaa niin onhan todella hieno maa!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Eihän mua mikään jurpi. Kerronpahan vain miten Suomi on kehittynyt aina vain paremmaksi maaksi asua. Voihan olla , että ulkomailla pitempään asuneet eivät ole ihan kärryillä kaikista asumistasoa nostavista uutuuksista.
  Ja rahoista joita vielä toistaiseksi lähettelen ihan omalta tililtäni Suomesta tänne olen osuuteni maksanut kohtuullisen pitkän Suomessa tehdyn ja verotetun työurani aikana. Ja yhä ja ikuisesti maksan vielä eläkkeestäni veroa Suomeen.
  Ja saattaa olla , että tässä mun siivellä on elellyt ja elelee joku muukin.
  Ja voi olla , että siinä tapauksessa , että olisin pystynyt ohjaamaan rahat ja eläkkeet vaikkapa Sveitsiin, saisin ihan itse päättää minne päin maailmaa ohjaisin kulutukseni.
  Nythän voi olla , että Suomen poliitikot kaikessa avokätisyydessään muiden rahoja jakaessaan elättävät kohteita joihin itse , pienenä ihmisenä ja pikkusieluna en lähettäisi centtiäkään.
  Mutta , no problem , niinkuin saksalaiset sanovat, jos omat hillot loppuvat ,ehkä vaimo sitten elättää?

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  Lieneekö Espanjassakaan jokaisessa kylässä automaattia tai pankkia. Rohkenen epäillä 😉

  Käteistä tarvitsen parkkimittariin 😛

  Antaa Santiagon purkaa pahaatuultaan, mutta Suomi on oikeasti ihan hyvä maa. Ei tarvitse olla (toistaiseksi) ikkunoissa rejaksia.

  En ymmärrä tätä ainaista Suomen mollaamista Suomipapoilta, jotka kuvittelevat olevansa A-luokan kansalaisia, kun asuminen on siirretty ”lämpöiseen Espanjaan”. Taitaa olla tekemisen puute, kun päivät pitkät netissä roikutaan ja pää punaisena mietitään, mikä epäkohta Suomesta otetaan käsittelyyn.

  Voi voi sentään… 😕

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  Marjukka kirjoitti:

  Lieneekö Espanjassakaan jokaisessa kylässä automaattia tai pankkia. Rohkenen epäillä 😉

  En ole käynyt joka kylässä, mutta Espanjassa on n. 50000 pankkiautomaattia (asukasluku n. 47 miljoonaa). Suomessa on reilu 1600, asukkaita reilu 5 miljoonaa.

  Jakolaskun jätän lukijan tehtäväksi.

  LINKKI

  jpmadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.04.2009
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 192

  Hola,

  Espanjan uusi hallitus tullee laittamaan limiitin käteisen käytölle, arvioivat että jatkossa käteisen käyttö kaikissa yli 1000€ operaatioissa olisi kiellettyä. Tämä olisi osa hallituksen aseista harmaan talouden kitkemiseen.

  http://politica.elpais.com/politica/2012/01/04/actualidad/1325698011_072529.html

  Yleisesti kortin käytöstä, Madridissa ei ole ongelmia, itse olen huomannut että kortin käyttö on siellä etelässä paljon vaikeampaa, monet ulkomaalaisten pitämät ravintolat, mukaanlukien Suomalaisia, eivät hyväksy korttia. Mistähän mahtaa johtua. Pankkien komissiot ovat jo tulleet alas, laskun varaa on vielä, ja itse jos en voi kortilla maksaa, niin tipit ovat sen mukaiset..eli en usko että kyseessä komissiot, vaan varmasti joku muu..fyysisen kassan kanssa pitää muutenkin olla tarkkana, voi käydä kuten olemme uutisista lukeneet..

  Saludos

  Janne Madrid

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  jpmadrid kirjoitti:

  monet ulkomaalaisten pitämät ravintolat, mukaanlukien Suomalaisia, eivät hyväksy korttia.

  En tiedä paljonko komissiot Espanjassa on korteista… tosin en näe isoa eroa ulkomaalaisten (mukaanlukien suomalaisten) ja muiden välillä. Kortti yleensä kelpaa hieman kalliimmiissa paikoissa (joihin mennään illastamaan pidemmän kaavan mukaan) – baareissa ja pikku tapasbaareissa ei yleensä. (Madridista en niin tiedä, harvemmin tulee käytyä). Olen varmaan ollut liian pitkään poissa Suomesta – kyllä musta tuntuisi hassulta maksaa yksi 1,50 € olut kortilla…

  Esim. Saksassa päivittäistavarakaupat ei yleensä hyväksy kuin paikalliset pankkikortit – ne pyörii (ainakin Suomeen verrattuna) niin tiukoilla katteilla, että luottokorttien ottaminen syö melkein kaiken. Toki niissä kelpaa kaikissa käteinen…

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  No joo, no, ehkä tuollaisessa oheisvideolla nähdyssä ”Kaakon Pultti ja Mutteri Oy”ssä onkin parempi, ettei käteinen käy.

  Mahtaneeko edes löytyä riittävän päässälaskutaitoista sakkia tiskin taakse?
  }:)

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  jpmadrid kirjoitti:

  ..fyysisen kassan kanssa pitää muutenkin olla tarkkana, voi käydä kuten olemme uutisista lukeneet..

  Tiettyjä riskejä varten on olemassa vakuutukset. Monessa puulaakissa jopa aivan pakolliset.
  😉

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Sattui kesalomallani Suomessa.Olin ”vieraassa” kaupungissa bestikseni kanssa,aikamme kierreltya paatimme tehda hieman pikku ostoksia.Mina en loytanyt mitaan joten odotin ulkona kun bestis maksoi ostoksensa kortilla..summa n.4€ !!

  Saavuimme Espoosen jossa paatimme kavaista viela Ikeassa.Bestis oli keraillyt ostoksia ja meni niita maksamaan mutta huomasikin ettei loyda korttiaan.
  Siina sitten pengottiin kassit ja koko auto lapi,eika korttia vaan loytynyt.

  Onneksi ostoksista oli kuitti jaljella jossa puh,numero minne soitimme.Liikkeen omista vastasi ja sanoi ettei han ole liikkeessaan eika siten tietoinen josko kortti on sinne unohtunut.Sanoi kuitenkin menevansa paikanpaalle ja imoittavansa meille ,ja n.puolentunnin kuluttu soittikin ja sanoi etta kortti on liikkeessa.

  Siina lahdimme sitten klo.21.oo ajamaa 100km matkan ,koska bestis sanoi tarvitsevansa korttia,koska on tottunut etta se on hanen ”rahansa”..Kateista han ei ole kayttanyt enaa aikoihin…niin ja kasittaakseni han maksoi ”luottopuolella”.
  Teimme siis 4€ takia 200km matkan…noh,onneksi kaupunki oli erittain viehattava myos iltavalaistuksessa.

  Metroasemalla silmaani osui myos ”mainos” > Maksa tuplapatukkasi kannykalla..mita maksaa..ehka 1 € !!??

  Itse olen sita mielta etta on aika paljon ihmisia jotka ”eivat hallitse” korttien kayttoa,ja velkaantuvat sitten enempi.

  Tanne Mallorcalle tulevia tuttuja kehoitan myos aina pitamaan kateista mukana,koska sekin on koettu etta kortti ei kay kaikissa paikoissa taallakaan. 🙂

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  Marjukka kirjoitti:

  Käteistä tarvitsen parkkimittariin 😛

  Minä en. Fillarin kun voi ripustaa vaikka puuhun. 😛

  Käteistä sen sijaan tarvitsen vaikkapa lehtikioskilla, tapas-kahvilassa (sis.tips), taksisuharille (sis.tips), kengänkiilloittajalle, torilla ja hallissa (käteinen kourassa auttaa kummasti tinkimisessä), sekä myös monessa muussa pikkuostoksessa joiden maksaminen rahalla on paljon nopeampaa kuin korttien kanssa pulaaminen.

  Marjukka kirjoitti:

  Suomi on oikeasti ihan hyvä maa. Ei tarvitse olla (toistaiseksi) ikkunoissa rejaksia.

  Juu, ei tarvitse, kun Suomeen ei vielä ole ehditty rehaamaan sellaista määrää romanialaisia ja rullahuulia ja muita nokineniä, että niitä tarvitsisi. Vakuutusyhtiötkään eivät vielä ole heränneet sellaisia vaatimaan, toisin kuin joissain välimerenmaissa.

  Mutta se, mitä Suomessa tarvitaan, on miljoonia pipoja ja pirusti pilkkihaalareita.
  🙂

  Marjukka kirjoitti:

  En ymmärrä tätä ainaista Suomen mollaamista Suomipapoilta, jotka kuvittelevat olevansa A-luokan kansalaisia, kun asuminen on siirretty ”lämpöiseen Espanjaan”.

  Tiedä sitten noista luokituksista (A,B,C, etc.), mutta pakko myöntää, että kyllähän sitä tuntee olevansa, ja varmasti onkin etuoikeutettu, kun saa asua Espanjassa hyisen Suomen sijaan.

  Eihän Espanjaan muuttaminen välttämättä tee ketään voittamattoman onnelliseksi, mutta sanottakoon se jälleen kerran, että kyllä ainakin minä mieluummin itken palmun alla kuin lumihangessa ja/tai räntäsateessa.
  8)

  Marjukka kirjoitti:

  Taitaa olla tekemisen puute, kun päivät pitkät netissä roikutaan ja pää punaisena mietitään, mikä epäkohta Suomesta otetaan käsittelyyn.

  Kyllä Espanjallakin on epäkohtansa. Yksi niistä on se, että kaljuuntuvan herrasmiehen kannattaa opetella käyttämään hattua, etenkin tiettyinä vuodenaikoina, tai muuten on aivan kirjaimellisesti pää punaisena.
  😉

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748
  jpmadrid kirjoitti:

  Hola,

  Espanjan uusi hallitus tullee laittamaan limiitin käteisen käytölle, arvioivat että jatkossa käteisen käyttö kaikissa yli 1000€ operaatioissa olisi kiellettyä. Tämä olisi osa hallituksen aseista harmaan talouden kitkemiseen.

  http://politica.elpais.com/politica/2012/01/04/actualidad/1325698011_072529.html

  Yleisesti kortin käytöstä, Madridissa ei ole ongelmia, itse olen huomannut että kortin käyttö on siellä etelässä paljon vaikeampaa, monet ulkomaalaisten pitämät ravintolat, mukaanlukien Suomalaisia, eivät hyväksy korttia. Mistähän mahtaa johtua. Pankkien komissiot ovat jo tulleet alas, laskun varaa on vielä, ja itse jos en voi kortilla maksaa, niin tipit ovat sen mukaiset..eli en usko että kyseessä komissiot, vaan varmasti joku muu..fyysisen kassan kanssa pitää muutenkin olla tarkkana, voi käydä kuten olemme uutisista lukeneet..

  Saludos

  Janne Madrid

  Harmaatahan on jo aikaisemminkin yritetty kitkeä vaatimalla selvitys asiakkaalta, mistä rahat ovat peráisin, jos yrittáá tallettaa tililleen jotain hieman suurempaa. Minne siis huumerahat jne. uudistuksen jálkeen, asiakkaathan eivát maksa kortilla, luultavasti. Täytyy varmaankin olla pankkikonttoreita, jotka liittyvát rinkiin ja sallivat epámááráisten rahapanojen tekemisen ja muuttavat káteisen lailliseksi muovirahaksi. Joten uudistus ei tule muuttamaan mitään.

  Tuota muovirahaan siirtymistä näköjäán vastustetaan hirveásti ihan niin kuin aina uusia asioita. Mutta mitä se oikeastaan meidänkáän raha-asioissa muuttaa? Ainakin minä olen jo vuosikausia maksanut käytánnössä kaiken kortilla ja minusta on ollut epämukavaa ostaa sellaisista paikoista, joissa kortti ei käy. Káteiseen liittyy aina pankkiautomaatilla káyminen, huoli siitä, onko sitä pastaa riittävästi, entá jos setelit ovatkin váárennettyjä, saako rahasta oikein takaisin…Ja nyt en tietenkään tarkoita kahvipaikkoja tai lehtikioskia, vaan oikeita ostopaikkoja, niitä joissa loppusumma on enemmán kuin 10 euroa.

  Täällä Espanjassa on vielá joitakin maksuja (ainakin minulla) jotka pitáä maksaa káteisellá johonkin tiettyyn pankkiin. Ja se tarkoittaa jonottamista ja vielápä oikeaan aikaan oikeana päiväná pankkiin menemistá. Ja oikeaan pankkiin, sitápaitsi, pankkejahan Espanjassa on…toistaiseksi. Ja se on hankalaa näin suomalaisena, kun on tottunut hoitamaan kaikki maksut kátevásti oman tietokoneen ääreltä.

  En usko, että Espanjassa voidaan ihan pian siirtyá suomalaisen kaltaiseen maksu- ja rahasysteemiin. Ihmiset eivát ole siinä asemassa, että se onnistuisi. Läheskáän kaikilla ei ole tietokonetta, internettiá tai edes pankkitiliä. Ja kaikki eivát edes osaa lukea kunnolla. Espanjassa káteinen tulee sáilymään ihan varmasti ja kauan. Suomessa sen sijaan kaikki mökin mummotkin Takahikiältä joutuvat opettelemaan nettimaksamisen ja muovirahan káyttämisen. Ja tulevat olemaan tyytyváisiá, ruikutus on vain osa meidán suomalaista ruikutuskulttuuria. 🙂

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  jpmadrid kirjoitti:

  monet ulkomaalaisten pitämät ravintolat, mukaanlukien Suomalaisia, eivät hyväksy korttia. Mistähän mahtaa johtua.

  Siitä, että ulkomaalainen paikka on usein huomattavasti edullisempi kuin ”paikallinen” joten katteet ovat niin pieniä, ettei ne kestä 4 (tai ylikin) prosentin luottokorttikomissioita.

  Suomessahan luottokunnan komissio on niin pieni, että sitä hyödynnettiin aikoinaan myös ulkomailta maksaessa (erään suuren suomalaisen …tuota… ruotsalaisen firman maksugatewayn toiminnassa. Hieman eri asia maksaa 6% tai 2%!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Miehet, tai ainakin minä, olen sen verran yksinkertaisempi aivoiltani , että en käsitä mitä mollaamista siinä on jos kerron , niinkuin asian itse olen suomalaisista lehdistä lukenut, että eräät pankit , tosin synkällä maaseudulla, lopettavat koko käteisen käytön , eli ei rahaliikennettä enää.
  Täytyy paikallisten operoida maitotiliensä kanssa jotenkin muuten.
  Ja se mikä helpottaa on paluu Espanjaan parin viikon Suomen visiitin jälkeen.
  Tässä taas voin todeta , että meitä on moneen junaan . Ja onneksi se mun juna tulee ja pysähtyy tänne Espanjaan.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 39)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.