Kärsiviä eläimiä

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  sinttu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.11.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 31

  Espanjassa pidetään koiria ja kissojaki huonosti, joita toiset yrittävät kaikin keinoin sitten pelastaa. Huomasin myös hevosia koskevan jutun. Käykääpä sivulla http://www.blue-horses.com. Näin voi eläintä kohdella vain espanjalainen , jonka usko, ettei eläimillä ole sielua eivätkä ne siis voi kärsiä.

  Miksi meitä kasvissyöjiä ei ole enempää? Minä en kavereita syö!

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Asia ei ole ihan näin, valitettavasti. Meitä suomalaisiakin on päästään kajahtaneita, jotka jättävät jopa kymmeniä hevosia talliinsa ilman ruokintaa ja hoitoa. Juuri viime vuonna oli yksi tälläinen surullinen tapaus pääkaupunkiseudulla. Ei siis kannata tätäkään asiaa yleistää koskemaan vain espanjalaisia.

  Yst. terv, nimimerkki ”vastuullinen hevosen omistaja”

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386
  sinttu kirjoitti:

  Miksi meitä kasvissyöjiä ei ole enempää? Minä en kavereita syö!

  Lehmä ei ole kaverini, joten se syö kasvikset ja minä syön lehmän.

  Mutta tuosta eläinten kärsimyksestä lisää. Miksi kukaan ei suojele kaloja ja äyriäisiä? Niistä ei paljoa ääntä lähde, mutta kait semmoisillakin on kipukynnyksensä ja ahdistuksensa, kun ravut marketissa joutuvat sakset sidottuina odottelemaan ostajaansa ollen edelleen elävien kirjoissa. Ja jostakin luin tutkitun, että myös kasvien olisi havaittu reagoivan kivuntunteen tapaan. Että ollaanpa tarkkana siitä mitä syödään.

  Erittäin tiukat vegaanithan eivät edes käytä nahkakenkiä, sillä niiden tuottamiseksi on pitänyt tappaa elukka. Joten jos semmoisissa patiineissa kuljette, niin minähän sitten syön vain sen, minkä te olette nahoiltanne jäljelle jättäneet.

  LINKKI

  Rontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.01.2007
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 320

  Vegaanit eivät nuole edes huuliaan pussamisesta puhumattakaan.
  Ja mites sitä voi käydä ees Thai hieroojalla jos on ruokomatto päällinen.
  Aatteles ny ruokoparka on kasvanu kituuttanu ruovikossa kunnes ahnas pieni käsi on sen sieltä sirpillä TAPPANUT ja viel narulla kuristanut kaikenmaailman mustilaisten maattavaksi 🙁

  LINKKI

  hierbabuena
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.04.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11
  sinttu kirjoitti:

  Näin voi eläintä kohdella vain espanjalainen , jonka usko, ettei eläimillä ole sielua eivätkä ne siis voi kärsiä.

  Nyt kuulostaa aika kovalta yleistykseltä. Mitä tohon edes voi vastata. Ehkä paremman käsityksen saa vaikka Espanjassa elämällä ja ihmisiin tutustumalla. Eläinten huono kohtelu kuten ihmistenkin on kauheaa, joista ihmisten on hyvä saada informaatiota jotta asioita voitaisiin parantaa. Vaarana taas on tälläinen yleistäminen joka ruokkii ennakkoluuloja.
  Kasvissyönnistä minullakin on kokemusta, olin kilpaurheiluaikoinani pari vuotta kasvissyöjä, myöhemmin oli pakko lisätä ruokavalioon kanaa ja kalaa (näin taisi mennä 6v.). Nyt kilpaurani loputtua olen opetellut uudestaan punaisenkin lihan syöntiin ja maistuu hyvin.

  ”future is uncertain and the en

  LINKKI

  sinttu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.11.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 31

  Onpa tuota elämää nähty kahdeksan vuoden ajalta. Ja on nähty juuri noita hevosia, jotka ovat esp. omistamia. Toki teidän, että englantilaiset ja saksalaiset jättävät kissoja ja koiria ja muitakin lemmikkejä jälkeensä ja mikseivät siis muun maalaisetkin – me suomalaisetkin(?). Olen ensimmäisinä Pacosin vuosinani, jolloin siellä oli vielä niittyjä ja peltoja, kantanut tähteeksi jääneitä leipäkannikoita sekä vettä hevoselle, joka seisoi lyhyessä köydessä päivät pitkät laitumella, jossa ei montaa heinätupsua ollut. Omistaja joskus siirsi sitä eikä ruohoa ollut yhtään enempää syödä. Vain hiekkaa ja pölyksi kuivunutta ruohoa. Hevosella paistoivat kylkiluut ja lavat törröttivät terävinä.

  En voi sille mitään, että otan hyvinkin kärkkäästi kantaa eläinten asiaan. Kuka niitä puolustaa tai niiden puolesta puhuu, jos ei joku meistä ihmisistä?
  Aurinkorannikolla toimii aktiivisesti ihmisiä koettaen pelastaa huonoissa oloissa olevia eläimiä ja tuoda niitä tänne Suomeen. Mutta näyttää siltä, että sielläkin valitaan ”pärstäkertoimen” mukaan lentokummit. Ilmoitin jo ajat sitten, että yksi meistä tulee Suomeen parin viikon kuluessa, mutta enpä ole edes vastausta viestiini saanut. Joten antaa sen asian olla.

  Naapurini täällä Suomessa on eläinsuojeluvalvoja ja hän sanoo, että pelastettavia koiria ja kissoja löytyy lähempääkin. Ei tarvitse mennä kuin Viroon, niin voi nähdä, mitä eläinten helvetti on. Ja eläinten heittellejättö ja kidutus osataan toki Suomessakin.

  LINKKI

  Eccele
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.02.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  Terve Sinttu! Täällä toinen samoinajatteleva ja toimiva!

  Suurin osa ihmisistä ei piittaa tuon taivaallista puolustuskyvyttömien kärsimyksistä! Kohotetaan vaan olkapäitä ja sanotaan ”So what…”,kun on niitä muitakin ”tärkeimpiä” asioita, joilla vaivata päätänsä !Poissa näkyvistä, poissa mielestä!!!!!!

  Eläinten kiusaajat ja kiduttajat ovatkin sitten ihan oma lukunsa….

  Itse olen ollut kasvissyöjä puolet elämästäni, ja vegaaniksi opiskelen! EN HALUA SYÖDÄ MITÄÄN,JOLLA ON OLLUT KASVOT!

  PS PS:Ja nahkoja en käytä missään muodossa! Maitotuotteet olen korvannut jo muulla! Ainoastaan juustoa popsin enää… Ja hyvin menee 13.vuosi! Hengissä ollaan! Kasvisruoka on taivaallista herkkua! NAM!

  Thoreaun sanoin: ”Syvällä eläinten silmissä ihmissielu katseli minua. Näin kuinka se oli syntynyt syvälle sulkien ja turkin alle, tai tuomittu hetken aikaa vaeltamaan nelijalkaisena pensaikossa. Tavoitin vangitun tuijotuksen ja vannoin, että olisin uskollinen.”

  LINKKI

  N35u
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.10.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 388

  Saahan ihmisillä tiätysti olla miälipiteitä ja kukiv voi elää ihan niin kup parhaaks kattoo, kuhan pysytään eres suunnilleen terveej ja laillise yhteiskuntajärjestyksen asettamissa rajoissa. Vastaavasti saa kyä sitten olla toistakim mieltä ja ihmetellä näitä toisellaisten elämänkattomuksen ja -tapojen erustajia.

  Mä oon jo pidemmän aikaa ihmetelly näitä veketaristeja ennem muuta näitä vekaaneja. Kyllä mulle ainakin opetettiin jo mukulana, että ruuan kanssa ei saa leikkiä! Ja tää vekaanien konstaileminen monella muullakin asialla menee jo sen verta pitkälle, että sitä on vaikeeenää ymmärtää.

  Kais sitä ihminen pelkillä kasviksellakiv vähän aikaa jotenkin elää, jos om pakko, mutta minkä takia joittenkip pitää vapaaehtosesti koittaap pärjätä luannonvastasella ruakavaliolla? Eihän ihmisen ruuansulatuselimistö o alkuunkaan suunniteltu käsitteleen pelkkiä rehuja, toisin ku jonku lehmän taka lampaa. Ihmiseltä puuttuu nää kaikki pötsit, satakerrat, verkko- ja juaksutusmahat, mikkä kasvissyöjäelukoilla käsittelee tän ravinnon syätäväks kelpaavaks.

  Toisaalta ihmisev vatta ja sualisto ei kyä pelkällä lihallakaan kovim pitkään tu toimeen, kerta leijonilla ja muilla lihansyöjillä on taas pikkasen erilaiset, siiheh hommaan sopeentuneet sisäkalut. Onhan se ny aikoja sitte tunnustanu kapitalistinen ku sosialistinen tiäre, että ihminen on tarkotettu syömään rekaravintoo niinku sika.

  Oma juttunsa on sitte tää eres alkeellisten käytöstapojen nourattaminen, mikä näiltä veketaristeilta ja vekaaneilta ei oikeen tunnu onnistuvan. Saatana, sitä syärääm mitä tarjotahan, eikä ronklata!

  Nää vekaanithan ei kuulemma hyväksy ruuaks mitään eläinkunnan tuotteita, eikä mitään minkä tuottamiseen elukat on millään lailla osallistunu. Hunaja ei niille kelpaa, kerta se on mehiläisten tekemää, mutta onkohan ne tullu ollenkaan ajatelleeks kuinka monet niille makosastim maistuvat marjat sum muut herelmäkki jäis vallan tulematta, jossei jokkut hyöteisek kävis pölyttämäs niit siin kukintavaiheessa, hä?

  Kunnon vekaanihan ei vaatteista hyväksy myäskään villapaitoja, nahkatakkeja taik -kenkiä, silkkisolmioista ny puhumattakaan. Niitten miälestä nää erellä mainitut elämperäset raaka-aineet voidaan korvata puuvillalla taik jollaki keinotekosella esimerkiks ny muavilla, kyä kai nii. Ja sitä paitti, paljonko niitte muavien su muitten teryleenien valmistukseen tarvitaan välillisesti taik välittömästi öljyä? Sehän on fossiileista peräsin koko mönjä, siä ne on kasvijäännösten jatkona osittain hiiltyneenä kaikki entis aikojen dinosaurukset, sapelihammastiikerit ja mammutit. Jumankauta, elukan raatoja on öljyyn tarvittu vaik kuinka paljo – ja isoja!

  Oikeen kovan linjan vekaanillahan kärsii ton syämä ja pukeutumispuolen lisäks myös harrastuksekki, meimaan et kunnon jalka- ja lentopallot o nahkasia, piljardi pallot, ainakin ne vanhemmat, on norsunluuta, tennismailoissa on ainaki joskus aikasemmin käytetty tiäs minkä eluka jänteitä, nykyään varmaan muovia, ja nii erelleen. Samaten tua musiikkipuolella liänee soitto- ja kuuntelukiellossa lukusia soittimia: Parempien pianojen valkose koskettimet on päällytetty taas siä norsunluulla, viulun kielen sisus on lampaan jännettä, rumpukalvot on nahkaa… ja vaik mitä.

  Jyrkkä vekaanihan ei voi eres kattella vanhoja maalaustaiteen merkkiteoksiakaan, kerta monien värien tekemiseen o käytetty kananmunaa, ja viä hirveempää on tiätysti se että, että kunnon öljyväripensselit o viä tänäkip päivänä näädän karvaa. Toisaalta näittev vekaanien kiältääntymyksellistä ittekuria jo voi jo pikkase ihaillakki.

  Meinasin tohon alkuun laitta että luettava pilke silmäkulmassa, mut en laittanu.. kostautuukohan?? 🙂

  LINKKI

  Rontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.01.2007
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 320

  Ennen pantti katit multta ny ne panna suvikultta.
  Sihe kevyt levittesse

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  N35u:n juttu oli melko hervoton. En tiedä liittyykö tämä miten espanjalaiseen kulttuuriin, mutta nämä vegetaarit ja kaikki muutkin uskovaiset saavat puolestani elää kuten haluavat, kunhan eivät käytä yhteiskunnan eli meidän veronmaksajien varoja hullutukseensa. Espanjassa se tosin on melko mahdotontakin.

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  … suurin osa tuntemistani vegaaneista ja kasvissyöjistä.

  Yleensä ne on jonkun ”fiinimmän” perheen murrosikäisiä kullanmuruja ja 99 % tyttöjä, jotka pitää tätä jonninjoutavaa ronklaamista. Isoon ääneen tietenkin ja toisille tätä hurmoshenkeä tuputtaen. On paljon ihmisiä, joiden on pakko ronklata terveydellisistä syistä eikä jonkin vouhotuksen perään.

  Tässä joku aika sitten järjestimme hautajaisia ja voi taivas sitä ruokalistan tekoa. Yksi ei syö sitä ja toinen ei tätä kolmas ei jotain muuta.

  Eihän siitä meinannu tulla mitään, kunnes aivan omassa päässäni päätin, että ainoastaan terveydelliset syyt otamme huomioon. Sanomistahan siitä tuli, kun ylipainoinen 14 vuotias paksukainen ei voinut syödä kuin salaattia.

  LINKKI

  Eccele
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.02.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  HIH ja HUH! Mut jos nyt jätetään meidät ”raasut” kasvis-syöjät ja vegaanit nyt rauhaan hetkeksi ja puhutaan alkuperäisestä aiheesta,eli ELÄINTEN KÄRSIMYKSISTÄ!

  Onko eläimellä kärsimyksiä ja tunteita?

  Entäs eläinten TEHOTUOTANTO tänä päivänä?

  Eläinperäisen ravinnon tuotannon epäkohdat ovat tiedossa:

  – Eläin teurastetaan väkivaltaisesti elinkaarensa alkupuolella.

  -Eläimiä pidetään keskitysleirimäisissä olosuhteissa.

  -Tuotantoyksiköt yhä vain suurenevat, jolloin eläinten koneellinen ja tunteeton käsittely lisääntyy.

  -Teuraseläinten julma kohtelu vain pahenee koko ajan pitenevillä kuljetusmatkoilla.

  Maatalous on Suomessakin menossa huonoon suuntaan. Nimenomaan kaksi piirrettä tässä kehityksessä on huomionarvoista. Toinen on eläintilojen koon kasvu ja toinen tukien painottuminen entistä enemmän eläintiloille.
  Eläintilojen suurentumistendenssi on yleiseurooppalainen ilmiö. Suomi, joka ennen oli pientilojen luvattu maa, on eurooppalaiseen malliin muuttumassa suurtilavaltaiseksi maaksi. Suomessa on jo kymmenittäin yli tuhannen lihasian sikaloita ja yli sadan lehmän maitotiloja. Huippuina ovat yksi yli tuhannen naudan navetta ja yksi 100 000 munivan kanan kolossi. Tilojen määrä vähenee jyrkästi samalla kun jäljellä olevien koko kasvaa.
  Entisaikojen suurtilallisia on moitittu siitä, että he riistivät alustalaisiaan. Nykyään pitäisi kantaa huolta siitä, että teolliset eläinkolossit riistävät eläimiä. On todettu että esimerkiksi lehmät kaipaavat sosiaalisia suhteita ihmisiin. Teollisissa suurnavetoissa nuo suhteet on lähes tyystin riistetty. Automatisoiduissa tuotantolaitoksissa eläimet ovat vain osa kylmää tuotantoketjua. Toinen arveluttava piirre on se, että hyötyeläinten tuotanto on kiihdytetty luonnottomuuksiin asti. Siitä koituu ikäviä seurauksia, kuten hullun lehmän tauti osoitti.

  LINKKI

  N35u
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.10.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 388

  Tuo mitä Eccele kirjottaa on aivan totta, mutta eikös EU juuri tuohon pyrkinyt että pienet tilat lopetetaan ja tilalle isoja tuotantolaitoksia, tälläisessä käsityksessä minä ainakin olen. Siksi ehkä juuri riista olisi se eettisesti oikein liharuoka, siellä se hirvi, peura tai villisika, metsäkanalintu tai sorsa on saanut elää rauhassa eikä ole joutunut kärsimään ihmisen alistamisesta, saanut syödä luontaista ravintoaan, kulkea vapaana, taatusti luomua, kunnes päätyy ruokapöytään. Tässä on tietysti se, että seuraavaksi niitä ruvataan tarhaamaan…

  LINKKI

  Eccele
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.02.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  JEP! Samaa mieltä oon ,N35u!

  LINKKI

  Pintor
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  Oot kyllä aika tiukkapipo. Aikaisemmin luin, että sait
  ”VIIKKO”- asunnon. Ole nyt tarkka et istuudu mihinkään nahkasohvalle. Varmaan ”sisäpiirin”-juttu, koska sait sen nyt niin nopeasti. Viime yönä olisin ottanut matkan erittäin halvalla, että pääsisin nauttimaan rannalle Grilliherkkuja, mutta EI !!

  Veljieni pojilla on yhteensä n. 200 mullia, luuletko Sinä, että ne jätetään kitumaan jos sattuvat telomaan toisiaan karsinassa ??? Niin kuin arvaat, ne laitetaan lihoiksi jos jonkin muotoiseen muotoon. Se vain silloin, että pelastetaan tarpeeksi ajoissa.

  Parasta oli n. 4 senttiä paksu pihvi grillillä paistettuna con erittäin hyvien peruna, porkkana, pataatti, sipuli nyyteissä. Sitten vielä erittäin hyvä salaatti. Ettäs siinä Sinulle.

  Haluasin kyllä omistaa kunnon aseen enkä vain tuota tarkkuusilmapistoolia, jonka kanssa vain harjoitan sitä mihin se onkin tarkoitettu. Siis kunnon aseen jolla voin kaataa karhun, joka viheltelee tuolla metsässä jossa kauriit ja ne vielä niin ihanaiset valkotupsuiset jänöt juoksee. Niin ja linnut. Meinasi unohtua !`

  Niin ja vielä, että olet varmaan miesten vihaaja, koska siihen kuulu jotain jonkun lihan maistelu. Onneksi sain nauttia siitä monet ja monet tunnit viimeisen 10 tuntia. Siis myös Prinsessani. OC:n tapaan tämä vuodatus ja yllä oleva juttu ylitti minun ärsytyskynnykseni just nyt !

  Fuengirossa on muuten kuulemma erittäin hyvä kasvisravintola.

  Silti hyvää maistuvaa ja runsasta vihreää satoa tälle kesälle, ilman niitä en minäkään jaksaisi. ( esim. luomuvalkosipulit nousee maasta JO! )

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.