Käräjäoikeus tms. Malagassa?

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yrittäjänurkka Käräjäoikeus tms. Malagassa?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  yypanu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.08.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 8

  Onko kellään kokemusta käräjöinnistä Espanjassa? 😉

  Tuli eteen tilanne, jossa Gibraltarilla toimiva yritys ei suostu maksamaan laskuaan. Puolitoista kuukautta palvelun toimittamisen jälkeen, kun kaikki oli tehty ja lasku piti maksaa alkoivat valittaa etteivät ole tyytyväisiä palvelun laatuun. Olen asiaa selvitellyt ja mielestäni tässä tapauksessa asiakkaalla ei ole perusteita olla maksamatta. On yritetty jo tehdä ylimääräistä työtä ym saada asia muuten ratkaistua.

  No kun mikään muu ei tunnu auttavan, soittelin Gibraltarin oikeusistuimeen ja neuvoivat tekemään ilmoituksen Espanjassa ns. ”small claims courtiin”, tai tuon laitoksen Espanjalaiseen vastineeseen. Tuolta päätös sitten siirtyy toimeen pantavaksi Gibraltarille.

  Osaako kukaan sanoa, mikä oikeusistuin on kyseessä ja mistä se Malagan suunnalla löytyy?

  Lisäksi ongelmaksi voi muodostua kieli, eli kun asiakkaan kanssa kaikki on sovittu englanniksi, olisi hienoa jos tuo materiaali kävisi sellaisenaan oikeudelle.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Toivottavasti tapauksessasi ei ole kyse tietoisesta huijaamisesta, koska koijarit ovat alansa kyseenalaisia ammattilaisia ja tuntuvat kerta toisensa jälkeen tietävän ja löytävän sopivan kierot konstit muiden siivellä elämiseen.

  Espanjassa on vaikea saada järkevin kustannuksin ja kohtuuajassa oikeutta jopa paikallistasolla, puhumattakaan tilanteesta, että muissa valtioissa rekisteröityjä yrityksiä on osapuolena. Tässä yksi varoittava esimerkki erään rannikon huijarin konsteista. Tapauksesi ratkaisuun se ei ehkä suoralta kädeltä vaikututa, mutta saattaa antaa ajatuksia asian käsittelyyn ja erityisesti jatkossa tapahtuviin liiketoimiin.

  Onnea ja tsemppiä joka tapauksessa asian selviämisen puolesta!

  LINKKI

  yypanu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.08.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 8

  En usko että tässä olisi kyse tietoisesta huijaamisesta. Kyse on todennäköisesti vain siitä, että ostaja ei oikein tiennyt mitä hänen pomonsa halusi. Nyt palvelu on toimitettu ja pomo ei haluakaan maksaa ilman mitään verifioitavaa perustetta.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Jos sopimuksesi ei ole 150% vedenpitävä, voit unohtaa asian jos summa on sanotaan nyt hatusta alle 100 000€.

  Syyt:

  -Gibraltar (non EU) vs Espanja (EU)
  -Englanninkielinen sopimus vs Espanjainen tuomioistuin
  -monien vuosien taistelu, kulut juoksevat omalle asianajajallesi
  -…ja monta muuta syytä

  Onko sopimuksessasi mainittu missä käräjöidään?

  Edit: Pistä palvelu poikki, syynä sopimusrikko ja katso mitä tapahtuu…

  LINKKI

  yypanu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.08.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 8

  Kuulostaa pahalta, mutta olen sen verran itsepäinen että tutkin ainakin vielä mahdollisuuksia 🙂

  Mahdollista on myös viedä asiaa eteenpäin Gibraltarin small claims courtin kautta. Tosin kun sinne soitin, sanoivat että homma hoituu myös tekemällä vastaava kantelu Espanjan oikeusistuimeen. Kuulosti helpolta, vaikka ymmärrän kyllä ettei se sitä ole käytännössä.

  Kysymys ei ole isosta summasta minulle eikä ko. firmalle, joten osin tässä pelataan myös psykologista peliä haluavatko oikeasti käyttää aikaa pienestä summasta riitelyyn. Toimitetussa palvelussa eivät ole pystyneet osoittamaan virhettä.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Ei todellakaan ole tarkoitus kylvää negatiivisuutta, mutta monenlaiset pikku koiruudet ovat Espanjassa ”maan tapa” …sitä harrastaa sekä isot että pienet. Homma pelaa siten, että jos joku ei vaadi ennakkomaksuja, laskut jätetään maksamatta, eikä niitä aina ole ollut tarkoitustakaan maksaa… toisinpäin toteutettuna, laskuihin lisätään mielikuvitustuotteita tai -palveluita – ja peritään niitä oikein olan takaa.

  Tämä uppoaa erityisesti ulkomaalaisiin, jotka eivät viitsi ruveta tappelemaan ja mättämään lisää kustannuksia pienten intressien ajamiseksi. Ja homma jatkuu samanlaisena, ellei jopa härskimpänä. Oman kokemukseni mukaan Telefonica on kaikkein härskein firma.

  Aiheesta voisi jatkaa pitkäänkin, mutta moni yritys on sormille saatuaan siirtynyt käteis- ja ennakkomaksujen linjalle – erityisesti uuden asiakkuuden ollessa kyseessä. Asiaan liittyviä sanontoja: ”no money – no music” …tai ”siperia opettaa” …tai ”tervetuloa espanjaan” jne.

  LINKKI

  yypanu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.08.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 8

  Olen noista maan tavoista kuullut, vaikka en vielä tähän mennessä juurikaan itse kärsimään. Tässä tapauksessa luottoa asiakkaaseen lisäsi yrityksen luotettavan oloinen toimiala ja emoyhtiö Englannissa.

  Nyt seuraava vaihe voisikin olla ottaa yhteyttä emon johonkin sopivaan johtajaan ja kysyä eivätkö tosiaan aio laskua maksaa. Olen ymmärtänyt että siellä sentään maineella on väliä, vähän kuin Suomessa eli maksuhäiriömerkinnät ei ole hyvä asia. Saatan tosin olla väärässäkin.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Parhaiten asia selvinnee kun otat yhteytta lakimieheen. Pilar Yanez on terhakka rouva ja taatusti saa asian selvitettya.

  pyflegal@yahoo.es

  LINKKI

  yypanu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.08.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 8

  Kiitos vinkistä, täytyypä olla Pilariin yhteydessä jos ei asia muuten pikaisesti etene. Tein juuri taktisen kokeilun ja otin pariin emoyhtiön englantilaiseen johtajaan yhteyttä, kyselin haluavatko varmasti että pieni maksamaton lasku menee oikeuskäsittelyyn. Katsotaan kuuluuko vastausta ja sitten muut keinot käyttöön!

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Oma kokemukseni on erittäin huono. Vastapuolena on ollut paikallisia suomalaisia yrittäjiä ja espanjalaisia asiakkaita, kaikissa tapauksissa on ollut kirjalliset sopparit. Paikallinen kulttuuri vaan on sellainen, ettei niiden noudattamisesta välitetä. Kun intressi on pieni, vastapuoli olettaa, ettet viitsi lähteä käräjöimään, koska sun juristi kulut on suuret. Jos kuitenkin lähdet, voit helposti odottaa parin kolmen vuoden prosessia ja siinä vaiheessa vastapuoli on moneen kertaan varaton. Tästä syystä esim. asuntojen välityspalkkiot on mielestäni suuremmat kuin Suomessa, koska kumpiki osapuoli palkkaa oman juristin/välittäjän hoitamaan asiaa. Tietysti myyjä maksaa näennäisesti yhden palkkion, mutta takana on monia jakajia ja lisäksi oma juristi.

  Uusille tulokkaille varoitan, älkää olko sinisilmäisiä, oli vastapuolena suomalainen tai ei-suomalainen. Remontissa on hyvä olla paikan päällä ja maksaa aikaisintaan illan päätteksi palkka. Jos tarvii tarvikkeita, mene mukaan ja maksa itse myyjälle.

  Tosi ikävää todeta tämä , mutta luulen että tämä ei ole yksittäistapaus. Meidän on vain hyväksyttävä tällainen kulttuuri ja jos ei miellytä niin maasta pois. Turha kuvitella sitä tehokkuutta ja suullisten puheiden pitävyyttä, mitä suomalaisessa yhteiskunnassa on historiassa kunnioitettu-

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Täyttä asiaa Pauliinalta, olkaa tarkkana! …hyväuskoisuudella ja sinisilmäisyydellä on hintansa – mutta älkää maksako niistä liian korkeaa hintaa.

  EDIT: Lisätty käytännön esimerkkejä:

  Noilta paatuneilta koijareilta ei konstit hetkessä lopu, tässä lisää käytännön esimerkkejä. Yksi yhteinen piirre noilla huhhendaaleilla tuntuu olevan se, että puhuvat ja esiintyvät suurinpiirtein Euroopan omistajina ja levittelevät muista valheellista potaskaan sen minkä kerkeävät. Jos törmäätte tuollaisiin paatuneisiin mustamaalaajiin, niin kannattaa kysyä faktoja – sen jälkeen on asiallista varmistaa esitettyjen väitteiden paikkaansapitävyys.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  yypanu kirjoitti:

  Tässä tapauksessa luottoa asiakkaaseen lisäsi yrityksen luotettavan oloinen toimiala ja emoyhtiö Englannissa.

  Jos oma yrityksesi on espanjassa, niin silloinhan luotettavuutta mitataan sillä, että emoyhtiö olisi espanjassa!

  Ei se englanti mikään paratiisi ole. Näistä kivellä olevista yrityksistä suurin osa sanoo pitävänsä pääkonttoria englannissa. Se on helppoa. Osta pöytälaatikkoyritys (homma on englannissa melkeinpä helpointa koko Euroopassa) ja sillä siisti. Kuluja ei ole ellet nosta firmalle tullutta rahaa sieltä pois. Todellisuudessa raha kiertää jerseyn kautta gibraltarille ja soppa sekä rahanpesu on valmis.

  Älkää nyt hyvät ihmiset langetko siihen, että englanti olisi maailman napa!

  LINKKI

  fantastico
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2009
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 26

  Mitä tarkoitat ”huhhendaaleilla”?
  Mun sukunimi viittaa tuohon mutta en ole ennen nähnyt
  käytettävän roistoja tarkoittavassa yhteydessä!

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Luulisin olevan hienompi nimitys ”huuhaa” porukalle…sellainen kansainvalisempi…..

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456
  fantastico kirjoitti:

  Mitä tarkoitat ”huhhendaaleilla”?…

  Heh, ole huoletta, ei viittaa kenenkään nimeen tms… Keski-Suomen korvissa lapsuuteni viettäneenä jäi sieltä muistoiksi maailmalle monenlaisia muitakin erikoisia sanontoja – kun aina ei jaksanut pelkillä kävyillä leikkiä, niin välillä oli kiva pelehtiä sanoilla 🙂

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.