kani espanjaan, rabies?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit kani espanjaan, rabies?

 • Tämä aihe sisältää 7 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Raya Raya 13 vuotta sitten.
Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä caramelo
  caramelo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.01.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 27

  Hola!

  Kaikkeen sitä ihminen nenänsä pistää… Mutta kun kerran on lemmikki otettu, niin mennään periaatteella ”kaveria ei jätetä”. Eli olen lennättämässä kaniherraa eläkepäivien viettoon Espanjaan, mutta varmaa tietoa rabies-rokotuksen tarpeesta en löydä mistään. Ei tiedä lähetystöt kummassakaan päässä, eläinlääkäri on soitellut Suomen läpi mutta varmaa tietoa ei edelleenkään ole. Edes rokotusaineen maahantuoja ei osannut sanoa mahdollisia ikäviä haittavaikutuksia kaneihin, joten ”turhaan” en sitä kaveriin viitsisi tökätä. (vai pitääkö tästä päätellä, että kaneja ei ole koskaan rokotettu??) Alkaa epätoivo hiipiä, ja haluaisinkin kuulla josko joku on moisen töpöhännän Espanjaan menestyksekkäästi kuskannut. Mikrosirutettu on, ja passikin hankittu, tosin siis ilman sitä rabies-merkintää. Apua tarvitaan, arvon kokeneet ihmiset!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Willi
  Willi Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Vilkaiseppa tuo keskustelu

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Minun mielestäni kanit ei tarvitse samanlaisia kiemuroita matkustaakseen kuin esim. koirat ja kissat. Olin jopa yllättynyt tuosta mikrosirusta. 😀

  Mutta asiastahan tekee mielenkiintoisen se, ettei kukaan/mikään virallinen tahokaan osaa sanoa miten tuo menee! Yritä siinä sitten noudattaa säädöksiä kun et tiedä mitä ne on, hehe.. :p

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Tässä kuitenkin Eviran ohjeet kanin kuljettamiseen.

  http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/tuonti_ja_vienti/kanit_ja_jyrsijat/

  Siihen melkein luottaisin, ettei ehdot ole kovemmat Espanjaan vietäessä, kuin ko. ohje kertoo Suomeen tultaessa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä caramelo
  caramelo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.01.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 27

  Kiitos neuvoista ja vinkeistä. Ompa ihanaa että on kiinnostunutta ja auttavaista porukkaa!

  Löysin itsekin noille Eviran sivuille, ja nyt on pari päivää selvitelty kielitaitoisemman ihmisen avulla asiaa. Eviralta sain Espanjan vastaavan laitoksen (Ministerio de agricultura, pesca y alimentación) pari puhelinnumeroa joista kysellä. noh, nämä numerot eivät yllättäen auttaneet muuten kuin ohjaamalla eteenpäin..

  Mutta sitten alkoikin homma kulkea, löytyi niin tietäväinen naisihminen, että oksat pois!
  Lopputulos on se, että kani ei tarvitse rabies-rokotusta, mutta terveystodistus on oltava (max 5 pvää vanha), jonka pohjan sainkin sitten emailina. Todistus oli peräti kaksikielinen (esp-eng), joten täkäläiset eläinlääkäritkin sen helposti täyttelevät.

  Eli nyt voi jänis lähteä matkantekoon, kun vielä toipuu silmätulehduksesta jonka ilmeisesti sai eläinlääkärissä hyppäämisestä seuranneesta stressistä 🙂

  Mielenkiintoista on muuten myös se, että esim Finskillä ei tiedetä mitä eläimiä kuljettavat matkustamossa. Tänään kun uusia lippuja hoitelin, herra myyntimies väitti että kania ei matkustamoon oteta.. Uskoi kyllä nopeasti kun hieman lentoyhtiön säännöstöä kertasin 🙂 Eli näin se vaan tässäkin asiassa menee, että jos et itse ole selvittänyt etu- ja takaperin kaikkia mahdollisia asioita, niin metsään voipi kolahtaa.

  Mielenkiinnolla lentoelämystä odottelen!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Neña
  Neña Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2007
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 285

  Apua et ilmeisesti enää kaipaa, mutta kerronpa meidän pupu tytön matkasta kuitenkin. Me lennettiin Malagaan airfinlandilla 27.12. ja pupu lensi mukana matkustamossa. Minäkin kovasti kyselin noita kanin matkustusasiakirjoja, monesta eri paikasta. Ja vastaus oli aina että ei kai se mitään tarvi. Eläinlääkäriin soitin ja siellä eläinlääkäri vähän naureskellen sanoi, ettei hän ainakaan passia kanille kirjoita ja terveystodistukseenkin tuhlaisin rahojani ihan turhaan. Joten meidän kanilla ei ollut minkäänlaista paperia mukanaan matkustaessaan Suomesta Espanjaan.

  Lähtöselvityksessä ihmeteltiin, että mihinkäs tuo kani. Selostin sitten että olin varannut lemmikkipaikan ja että kani tulisi käsimatkatavarana mukaan koneeseen. Soittelivat siinä sitten ties minne ja kyselivät. Lopulta uskoivat, että kani pääsee koneeseen ja maksoimme lähtöselvitykseen ylimääräisen käsimatkatavaran 40€. Sitten vielä ihmettelivät että onko tuo kuljetuskoppa nyt sellainen kuin pitää ja sanoin sen olevan täsmälleen saamieni ohjeiden mukainen (vesitiivis pohja ja maksimi mitat 35x45x30cm).

  Turvatarkastuksessa pupu piti ottaa syliin ja kulkea metallinpaljastimen läpi. Häkki laitettiin läpivalaisuun. Tätä vaihetta varten suosittelen valjaita, jos sellaiset on olemassa. Vaikka meidänkin pupu on kaikenlaiseen tottunut, niin oli se sen verran jännää, että karkuun yritti lähteä. Siinä sitä olisi ollut puuhaa, pyydystää kania pitkin Helsinki-Vantaan lentokenttää!!! 😀

  Turvatarkastuksen jälkeen kaikki sujui ongelmitta. Kani oli koko matkan ajan kuljetushäkissään, edessä olevan istuimen alla ja Espanjan päässä siihen ei kiinnitetty mitään huomiota missään vaiheessa. Mitään papereita ei siis tarvittu ja pupu tuli turvallisesti uuteen kotimaahansa. 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä caramelo
  caramelo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.01.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 27

  Juu, lennot on tosiaan meillä jo lennelty, ja kaikki meni varsin hyvin. Tuon kuljetuskopin kanssa lienee myös tuurista kiinni, josko se ketään kiinnostaa. Minä meinaan hain ”oikean” kokoista eli max 25cm korkeaa oikein urakalla, ja sellaisen sitten löysinkin. Kukaan ei kyllä tsekannut sen mittoja, ja yllätys yllätys, eihän se koneessa edes mahtunut penkin alle 🙂 Mutta oli niin vähän ihmisiä lennolla, että hyvin mahtui naapuripenkin eteenkin. Ja checkauksessa ystävällinen lady ihan oma-aloitteisesti buukkasi naapuripaikan tyhjäksi jotta meillä on tilaa matkustella, jopas jotakin.

  Hehe, minä vänkäsin tahtoni läpi ettei kania tarvitse turvatarkastuksessa ottaa kopista pois, vaan sen voi laittaa läpivalaisuun. Selvitin senkin jo etukäteen, kun nyt kerran asioita lähdin perinpohjin kaivamaan. Lentokentän valvomosta sanottiin, ettei läpivalaisusta koidu eläimille mitään haittaa, säikkyjä kissoja mm. välillä läpivalaistaan, eli sinne vaan! Kas kun tuo meidän eläkeläiskaniherra on tuollainen vapaa sielu joka makoilee sohvalla ja tulee kun kutsutaan – jos sattuu huvittamaan 🙂 Aattelin etten viitsi ”turhaan” kaveria jo kentällä saattaa sydänkohtauksen partaalle, vielä kun kopista poisto yleensä meinaa eläinlääkärin suorittamaa kaikenmaailman ronkkimista.

  Espanjassa kukaan ei korvaansa lotkauttanut koko otukselle, joten reissu meni (kuten jo etukäteen arvelinkin) pitkäkorvan osalta varsin rennosti. Kaveri on kotiutunut vikkelästi, vielä kun ilmat vähän lämpenee heppu pääsee terassille loikoilemaan.

  Jotta näin meillä! Monet naurut ja silmien pyöritykset on tullut suoriteltua sekä omasta että muiden puolesta tämän operaation puitteissa, mutta tulipahan tämäkin koettua. Eli yksi eläkeläinen lisää nauttimassa Espanjan auringosta.. 😉 Ihanaa on olla täällä, aurinko jaksaa paistaa ja lämpöäkin +15 nurkilla. Hauskoja päiviä myös teille!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Raya
  Raya Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Lämpimät kiitokset Jussin ja Helmin kotiväeltä pupulaisten matkustelu kokemuksista!
  Meillä kun koittaa Espanjaan siirtymisen vaihe 3 kanit siirtyvät ilmeisesti maateitse, jos vain mahdollista. Lentomatkailu vaikuttaa ainakin ennalta pohdittuna sangen pelottavalta vaihtoehdolta, etenkin ”lentokone” Helmin osalta. Poikaa kun ei ole valjaisiin totutettu, eikä hänestä oikein sylieläimeksikään ole toisin kuin täti-Jussista, joka viettäisi kaiken aikansa ihmisen sylissä.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.