kalastus ja käytetyt paristot

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä kalastus ja käytetyt paristot

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Timo -70
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 111

  Mitä täällä Espanjassa sanotaan kalastuksesta? Onko sallittua heittää virveliä eri uistimien kera? Ongella näyttävät paikalliset ukot olevan.

  Jos se on kiellettyä niin minkälaiset ovat sakot jos niin tekeekin?

  Entä käytetyt paristot? Minne ne laitetaan, nehän ovat ongelmajätettä?

  Kiitos jo etukäteen vastauksista

  LINKKI

  Lupu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.03.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 21

  Ainakin Madridissa on bussipysäkkien katoksissa käytettyjen paristojen ja akkujen keräyspisteitä. Miten tämä on siellä aurinkorannikolla hoidettu, en valitettavasti osaa sanoa. Ehkä samalla tavalla?

  LINKKI

  turboman1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.01.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 179

  Tuolla oli juttua ainakin makean veden kalastuksesta. Kysyin asiaa joskus itsekin ja muistaakseni merellä ei lupia tarvittu. Kalastus hakusanalla löytyy lisää stooria aiheesta… 🙂

  http://espanja.org/perhokalastusta-riofriolla

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Kalastaminen on hyvin yleistä espanjassa. Rannikolla harrastetaan, lähinnä, ”kivikalojen” eli kivien/karien seassa viihtyvien kalojen kalastusta sekä hiekkarannalta pohjaongintaa virvelillä ja hyvin pitkällä ja jäykällä vavalla. Syötteinä käytetään kaikkea mahdollista madoista kalanpalasiin. Nämä ovat espanjassa yleisimmät kalastusmuodot.

  Ongella istuminen taas on enemmänkin jokiin, kanaviin, järviin ja tekojärviin keskittynyt kalastusmuoto. Saaliina karppeja jne, jne. Merellä taas näkyy silloin tällöin onkijoita rantakallioilla. Saaliit yleensä heikohkoja.

  Sakot luvatta kalastamisesta ovat olemassa, ja asiaa valvotaan vuosi vuodelta tarkemmin varsinkin jokialueilla sekä tekojärvissä. Lainsäädännöstä vielä enemmän kirjoituksen loppupuolella.

  Jokikalastus perhoilla/vieheillä on myös yleistä. Espanjassa on hyvät taimen (trucha) ja lohijoet (salmon) varsinkin mitä pohjoisemmaksi mennään. Nämä keskittyvät lähinnä Cantabrian vuoristoon ja sen lähialueisiin vuoristolta laskeviin jokiin. Pyreneillä taas on hyvinvoipa sateenkaaritaimenkanta (trucha arco iris), joiden koko saattaa nousta aina noin 7kg asti. Nämä löytyvät ”estany” järvistä jotka viimeinen jääkausi loi. Järvet ovat korkealla vuoristossa ja useimmiten näille järville ei pääse muuten kuin monen tunnin kävelymatkan jäkeen. Madridin pohjoispuolen vuoristot olivat aikoinaan kuuluisia taimenistaan, mutta viimevuodet ovat olleet hyvin huonoja/olemattomia saaliiltaan. Kannattaa kuitenkin ehkä tarkistaa mikä tämänhetken tilanne on.

  Valencian alueen vuorilla on myös harrastettu taimenen kalastusta, mutta viimeaikoina saaliit ovat olleet sangen huonot edellisvuosiin verrattuna, ainakin mitä alan lehdistä on saanut lukea.

  Espanjan tekojärvet, embalses, ovat hyvin kuuluisia suurista ja joskus valtavista hauistaan. Haukikanta on kasvanut monelle aina kiroukseksi asti, koska se on levinnyt järvistä, niin teko kuin luonnojärvistä, jokiin tuhoten monesta joesta alueen taimenkannan. Hauenkalastusta katsotaan espanjassa lähinnä harvennukseksi, vaikka siihenkin tarvitaan lupa. Haukia löytyy ympäri maata, lähestulkoon järvestä kuin järvestä. Kalastusmuoto sama kuin suomessa, eli virveli ja Rapala tai lippauistin. Hollantilaiset kuuluisat hauenkalastaja – gurut tekevät vuosittain pyhiinvaellusmatkoja haukien perässä espanjaan. Heidän tarinansa joita sillointällöin saa lukea alan lehdistöstä saa veden kielelle kalastajalle kuin kalastajalle. Hauki on espanjaksi lucio, jos haluat etsiä internetistä lisätietoa kyseisen kalan kalastuksesta espanjassa. Käytä hakusanana vaikka ”pesca de lucio en españa”. Luciota ei tule sekoittaa Lucio Percaan joka taas on kuha espanjaksi.

  Perhokalastus on myös hyvin suosittua espanjassa, mutta siihen tarvitaan yleensä maakuntalupa sekä jokikohtainen lupa. Perhokalastus keskittyy yleensä vuoristojokiin, mutta se on yleistymässä myös tekojärvillä sekä merellä.

  Tässä osoite vielä vallitsevaan lainsäädäntöön: http://www.todopesca.com/legisla/legindex.htm

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Timo kirjoitti:

  Entä käytetyt paristot? Minne ne laitetaan, nehän ovat ongelmajätettä?

  Suurin osa normaaleista alkaliparistoista EI OLE ongelmajätettä ja ne voi heittää roskiin. -Se oli 20 vuotta sitten kun ne tehtiin ”ongelmajätteestä”!

  Yleensä paristoissa on merkintä siitä, ovatko ne jätteenä ongelmajätettä vai eivät.

  Poikkeuksen tekee pienet nappiparistot (lithium) ja erilaiset akut (melkeinpä mallista riippumatta). Nämä tulee laittaa ongelmajätteisiin.

  http://www.satakierto.com/Default.aspx?id=24
  http://www.satakierto.com/Default.aspx?id=61

  LINKKI

  N35u
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.10.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 388

  Ja jos ei just ny heti pääse kalalle, voipi tuolta katella ja nähä päiväunia seuraavasta saaliista 🙂

  http://kalastusvideot.com/

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.