kalaruoka

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    ope
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2010
    Kirjoituksia: 56
    Vastauksia: 91

    hei

    Olemme syöneet Andalusiassa vain paria erilaista kalakeittoa alkuruokana ( mustekalaa ja katkarapua) Mitkähän kalaruuat olisivat tyypillisiä tuolle alueelle? Emme ole oikein kalaihmisiä .Lammasruuat ovat aina olleet maittavia
    Kiitos mummu ja pappa

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Yksi helppo tapa ja ei kauhean kalliskaan, tutustua täkäläisiin kalaruokiin, on lähteä kävelylle vaikka Fugen paseolle, siellä on lukemattomia Chiringuitoja (ranta/kalaravintoloita). Niissä on aika kivat valikoimat mitä tyypillisimpiä Andalucialaisia kalaruokia. Ihan asiallisia annoksia ja mikä parasta,annosten hinnat alkavat 5€:sta ylöspäin.
    Näitä Chiringuitoja on kaikilla rannoilla , Mijasissa , Torressa , Malagassa, Benalmadenassa ja koko rannikolla.
    Nyt ne ovat vielä auki, mutta kohta ilmeisesti säistä riippuen ne suljetaan talven ajaksi.

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    kayneena mieleeni muistuu Marbellassa syodyt grillatut/hiillostetut ? sardiinit, seka Cadizissa ”tortillitas de camarones” (pienia katkarapuja taikinankuoressa paistettu),ei siis varsinainen kalaruoka,mutta molemmat todella maukkaita.

    Sardiinit ei sitten normaalisti mene alas kuin sailykepurkista otettuna.

    LINKKI

    diablita
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.04.2008
    Kirjoituksia: 15
    Vastauksia: 380

    Fritura malagueña (tai jotain sinne páin) on monessa paikassa myós tarjolla. Siiná on lautasellinen eri laatuisia kaloja ja mustekalaa friteerattuna. Edullinen tapa sekin tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin.

    LINKKI

    Tuumailija
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 08.05.2011
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 159

    Yhta paikallista kalaruokaa ei ainakaan kannata kokeilla. En valitettavasti muista sen kalan nimea…
    Sita myydaan Mercadonassakin ’la rodaja de XXXX’… Eli siis se on semmoinen kiekkomainen poikkileikattu viipale kalaa.

    Kyseessa on vitivalkoinen liha. Ja se maistuu ihan kalkkunalta. Semmosta suht mautonta ja hajutonta valkoista mossoa. Tai ei nyt ihan taysin mautonta, silla suola siina ainakin maistuu, kun itse sita joutuu lisaamaan kuitenkin…

    Ja keskella ’kiekkoa’ on ihan oikeasti umpiluu! :O Semmonen reippaan pullon korkin kokoinen, jota voi hakata haarukalla, eika se mene rikki. Taysin luonnotonta, etta niin pienessa kalassa on niin iso luu.

    Ei voisi edes kuvitella syovansa kalaa, jos sita joutuu syomaan. En suosittele. }:)

    LINKKI

    vanhatyttö
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748
    Tuumailija kirjoitti:

    Yhta paikallista kalaruokaa ei ainakaan kannata kokeilla. En valitettavasti muista sen kalan nimea…
    Sita myydaan Mercadonassakin ’la rodaja de XXXX’… Eli siis se on semmoinen kiekkomainen poikkileikattu viipale kalaa.

    Kyseessa on vitivalkoinen liha. Ja se maistuu ihan kalkkunalta. Semmosta suht mautonta ja hajutonta valkoista mossoa. Tai ei nyt ihan taysin mautonta, silla suola siina ainakin maistuu, kun itse sita joutuu lisaamaan kuitenkin…

    Ja keskella ’kiekkoa’ on ihan oikeasti umpiluu! :O Semmonen reippaan pullon korkin kokoinen, jota voi hakata haarukalla, eika se mene rikki. Taysin luonnotonta, etta niin pienessa kalassa on niin iso luu.

    Ei voisi edes kuvitella syovansa kalaa, jos sita joutuu syomaan. En suosittele. }:)

    Minulle ei tule tuosta muuta mieleen kuin atún tai bonito…(joka tosin ei ole valkoinen) jotka molemmat ovat kovasti arvostettua kalaa ja herkullista syötáväá. Sinä olet vain valitettavasti saanut huonosti valmistettua, mutta älä siitá lannistu. Ja olisiko ollut pakastettuakin ??? jos on kovin vetistá ollut…

    Atunista voi tehdá vaikka mitä, tässä on reseptejä, voit katsoa vaihtoehtoja ihan huviksesi, vaikka et valmistaisikaan itse. 🙂 🙂 🙂

    http://www.arecetas.com/atun/index.html

    Ja atun on suomeksi TONNIKALA.

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Oliskohan se ollut Cazonia. Ja Cazonhan on haita. Ja siitä saa ihan syötävää paistamalla sen oliiviöljyssä tai voissa ja tietysti kuvioon kuuluu ajo, suola ja vaikka valkopippuri.
    Mercadonassa on toinenkin haipakaste yleensä myynnissä, ei nyt tule näin aamutuimaaan nimi mieleen.
    Paitsi että tulihan se, tintorero. Sitä saa kyllä väliin tuoreenakin.
    Sen verran vielä näistä haipaistoksista, että muutamakin tapaus(naisia) on ehdottomana kantanaan ilmoittanut ettei koskaan pane haita suuhunsa ja sitten on syönyt niitä luullen niitä tavalliseksi kalaksi ja on ollut sitä mieltä , että oikein hyvää kalaa , mitähän kalaa tää on, että voi seuraavalla kerralla itse ostaa.

    LINKKI

    blues
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1928

    Miekkakala on just sellaisina kiekkoina….ja se on kylla hyvaa… makuasia tietty 😉

    LINKKI

    jpmadrid
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.04.2009
    Kirjoituksia: 15
    Vastauksia: 192

    Hola,

    Taitaa olla ”rodajas de merluza”;

    http://www.google.es/search?hl=es&cp=10&gs_id=12&xhr=t&q=rodajas+de+merluza&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=1744&bih=817&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi

    Merluza on tosi herkkua, Espanjan syödyin kala, 6kg per henkilö per vuosi.

    Saludos

    Janne Madrid

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    myy rodajas de cazon tai merluza…ja molemmat maukkaita kaloja,kun vahan maustaa tai sitten laittaa hyvan soosin…esim.salsa verde.

    LINKKI

    devspain
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281
    blues kirjoitti:

    Miekkakala on just sellaisina kiekkoina….ja se on kylla hyvaa… makuasia tietty 😉

    Miekkakala, Emperador, on isompikokoinen ”soikea” viipale ja yleensä vain noin 1cm paksuksi leikattu (pakasteena)

    Edellä mainitut Cazon ja Tintorero ovat ne pienet viipaleet (noin 2-3cm paloina), joista molemmat ovat hyviä kun osaa laittaa.

    Vielä paksumpia paloja (3-6cm) näkee leikattuna ja silloin kyseessä on valkoturska (Bacalao) tai kummeliturska (Merluza).

    Tonnikala (Atún (montaa lajia)) ja Bonito ovat myös erinomaisia ja usein myydään viipaleina tai viipaloidaan pyynöstä. Näitä kumpaakaan ei missään nimessä saa paistaa liikaa, vaan ne nautitaan ehdottomasti puolikypsänä (tai jopa raakana/marinoituna ”japsityyliin”).

    Tässä yksi raakaversio Afrikasta:

    ==============================
    TONNIKALARELISSI MAURITANIASTA
    ==============================

    Ainekset:
    ———
    400 g tuoretta tonnikalaa (tai 4 purkkia erittäin hyvälaatuista tonnikalaa)
    1 pieni sipuli (kelta-, puna- tai pari kevätsipulia)
    1 todella reilu nippu tuoretta persiljaa (saa olla ”aivan liikaa”)
    1 sitruuna
    suolaa ja mustapippuria
    hieman harissaa (tai muuta chilikastiketta)
    haluttaessa aavistus oliiviöljyä

    Valmistus:
    ———

    Raasta tuore tonnikala pieneksi karkeahkoksi höystöksi (tai käytä purkitettua tonnikalaa). Raastaminen onnistuu parhaiten kun tonnikalaa on pakastettu hetken aikaa hieman kohmeaksi.

    Silppua sipuli sekä persilja erittäin pieneksi ja sekoita harissan kanssa tonnikalan joukkoon.

    Lisää sekaan hieman suolaa ja mustapippuria sekä sitruunan mehu (ja oliiviöljy). Sekoita kunnolla ja painele kulhoon suhteellisen tiiviiksi. Anna maustua ainakin 4 tuntia tai yön yli. Tarjoile lisukkesalaattina miten haluat.

    Ovelan lisän saat kun laitat joukkoon hieman täysjyväsinappia, mutta silloin tämä alkupala ei ole enää afrikkalainen 🙂

    LINKKI

    ope
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2010
    Kirjoituksia: 56
    Vastauksia: 91

    hei
    Jospa sitten koettaisi tuota”kalalautasta” fritura malaguena.Täällä kotimaassa olemme pari kertaa syöneet tonnikalaa, isoja olivat pihvit.Eivät ollut juuri minkään makuista, ei kyllä pahaakaan Pitäisikö siellä maistaa tuota rodajas de merlufa Mikä kala, ja mitäs kalalle on tehty?

    ope

    LINKKI

    ope
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2010
    Kirjoituksia: 56
    Vastauksia: 91

    hei

    Löytyi kalan suomalainen nimi , kummeliturska.Toivottavasti se on maukkaampaa kuin tavallinen turska

    pakkasyö
    ope

    LINKKI

    bhajee
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Kaikki mitä haluaa tietää kaloista, ja enemmänkin, löytyy täältä: http://fishbase.org/ (mm. nimet kaikilla mahdollisilla ja mahdottomilla kielillä).

    Esim. merluza/kummeliturska: http://fishbase.org/comnames/CommonNamesList.php?ID=30&GenusName=Merluccius&SpeciesName=merluccius&StockCode=40

    Kuten näkyy niin tälläkin kalalla on viitisentoista espanjankielistä nimeä…

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    mulle herkkua itse tykkaan ”merluza a la vizcaina tai merluza a la vasca ”..tosin ainahan se on raakaaineista ja kokista kiinni miten sapuskat onnistuu.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.