kaivataan apua Espanjan matkan suunnitteluun

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki kaivataan apua Espanjan matkan suunnitteluun

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  nuuskamuikkunen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.01.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Hei!
  Olen hieman malttamaton. Huomasin kyllä että on tulossa tietoa autolla Espanjaan matkustaville…mutta kuume on kova, enkä jaksa odottaa;).
  Olemme suunnitelleet ajavamme henkilöautolla Espanjaan ja vuokraavamme asunnon 2 viikoksi (2 aikuista + 9 ja 11v lapset). Lapset lentäisivät sen jälkeen Suomeen ja aikuiset jatkaisivat autolla kiertelyä vielä 2 viikkoa. Ajankohta: kesäkuun loppu ja heinäkuu.
  Olen yrittänyt onkia tietoja/kuvia/keskusteluja mistä päin kannattaa asunto vuokrata. Siispä täältä varmasti löytyy asiantuntevaa väkeä. Emme ole olleet ennen Espanjassa, autolla Euroopassa kyllä pariin otteeseen. Etsimme ennen kaikkea huikeita maisemia ja ihania hiekkarantoja (lapset). Ihan eteläkärkeen on turhan pitkä matka, mutta millainen on esim. länsirannikko? Tarkoitus olisi että tukikohdasta voisi tehdä autolla päivän reissuja lähistölle. Emme välitä turisti rysistä ja shoppailut voidaan jättää loppulomalle kun lapset ei enää mukana. Jokin vesipuisto olisi varmasti lapsista mukava. Kaikki vinkit otetaan suurella kiitollisuudella vastaan.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tuollaisessa tilanteessa löytyy mahdollisuuksia yllin kyllin, mutta yhden käytännön vinkin antaisin heti alkuun; tuo ajankohta keskikesällä on Espanjassa pahuksen kuuma aikaa, erityisesti sisämaassa! Ainakin siis henkilökohtaisesti hakeutuisin tuona ajankohtana rannikon tuntumaan, jossa meri edes hieman helpottaa sisämaan kihisevään kuumuuteen verrattuna. Ajankohtaa kuitenkin helpottaa se, että lomanne on hieman ennen stressaavinta ruuhka-aikaa, eli elokuuta.

  Muistan jonkun Orkkilaisen vihjanneen Torroxin alueesta, josta kuulemma löytyy kivoja paikkoja kohtuuhinnoin. kivoja paikkoja löytyy toki paljon muitakin.

  Tsemppiä reisuun ja onnistunutta lomaa! 😀

  PS. Yksi lapsia kiinnostava juttu voisi olla moikata Espanjassa asuvia suomalaisnuoria ja kuula heidän ajatuksiaan täällä asumisesta… silloin Fuengirolan seutu olisi ehkä varteenotettavin vaihtoehto, koska pääosa lapsiperheistä majailee täällä.

  LINKKI

  nuuskamuikkunen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.01.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Epäilinkin heinäkuuta liian kuumaksi, mutta näyttää siltä että emme saa lomaa töistä aikaisemmin…pitää vielä yrittää. Ainakin pitää sitten saada asunto jossa ilmastointi.
  Huomasin että en ole ollenkaan turhan aikaisin liikkeellä, iso osa edullisen tuntuisista asunnoista on jo varattu (esim.elsamar).
  Aiempina vuosina kun olemme olleet reissussa ilman lapsia, olemme nukkuneet yömme farmari auton takaluukussa (penkit vaan nurin). Nytkin on suunnitelma jatkaa loppu loma vanhalla hyväksi havaitulla tyylillä. Olemme ajaneet auton aina vähän syrjäisemmälle paikalle, pois kaupungeista. Espanja on ilmeisesti saman tyyppinen maa Ranskan kanssa, turvallisuuden suhteen? Italiassa tuntui vähän epävarmalta ja ajoimmekin auton leirintäalueelle aina yöksi. Paha sitä on mennä tietenkään sanomaan mitään turvallisuudesta, voihan sitä sattua jotain täällä koto-suomessakin.
  Kiitos Torrox vinkistä ja idea tulla moikkaamaan suomalaislapsia oli kiva 🙂 Pitää vielä miettiä onko ajomatka liian pitkä lapsille. Ehkä sinne eteläkärkeen voisi tulla lentäen jollain toisella ajankohtana.
  Milloin siellä alkaa alennusmyynti kesällä?
  Entä onko siellä jossain outlett keskittymää/kylää, sellaiseen pitäisi poiketa loppulomalla 😉 ?

  LINKKI

  tuulae
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Heippa!

  Otitpas mainion tutkimisen arvoisen aiheen esille. Avaan keskustelupalstalle oman aiheen asiasta.
  Outlet-myymälöitä on varmasti Andalusian alueella montakin, joten yritetään kerätä kaikki saman otsikon alle.

  LINKKI

  Sari68
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.01.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Olemme matkustaneet kolmesti autolla Espanjaan. Teidän lapset ovat mainiossa matkailuiässä! Meidän tytär on nyt 12 v. ja kun menimme 1. kerran Saksan kautta Espanjan Costa Blancalle, hän oli 4 ja seuraavilla kerroilla 6 ja sitten 9 v. Via Balticaa pitkin. Reissumme ovat olleet kokonaisuudessaan 5-6 viikkoa pitkiä (touko-kesäk.). Menomatka on kestänyt lomaillessa 10-12 vrk ja paluu 5-6 vrk. Menomatkalla on luonnollisesti enemmän virtaa tutustua eri kohteisiin, mutta tulomatkalla ajatus suuntautuu jo koti-Suomeen. Espanjassa on tosiaan hyvä olla tietty kiintopiste, josta voi tehdä retkiä: pohjoisen Barcelona katutaiteilijoineen ja vahakabinetteineen, pääkaupunki Madrid kulttuurinähtävyyksineen ja liikennepoliseineen, etelän Granada ja Sevilla kuumina ja ruuhkaisina kaupunkeina, mutta nähtävyyksiä on (talvisaikaan helpompi liikkua). Gibraltar on oma tarinansa ja matkalla suomal. suosimat Malaga ja Fuengirola. Kesällä rauhaa ja viilennystä löytää ihanasta Sierra Nevadasta. Kokemuksemme on, että kun menee autolla Espanjaan asti, ei ehkä kauheasti enää jaksa siellä autoilla – Espanja on iso maa! Lapsille on vesipuistoja kesäkuukausina monessakin kaupungissa. Välimatkayöpymiset olemme ottaneet ihan non stoppina budjetillemme sopivista hotelleista. Autossa meillä on ollut jääkaappilaukku, joka pärjää myös hotellihuoneessa ja trangialla on monet puurot ja perunat keitetty. Hyvä kartat haukkuvat hintansa hetkessä. Onnistumisen matkan salaisuus: loma alkaa kotiovelta eikä vasta 2 tuhannen km:n ajon jälkeen; matkalla on ihania kaupunkeja, kyliä, nähtävyykisä, kokemuksia.

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  En ole omalla autolla Espanjaan vielä porhaltanut, mutta ehkä vuonna 2008 on sitten viimein sen vuoro, kun tutustumme Asturiasiin ja kenties pyöräilemme 300 km Camino del Nortea Santiago de Compostelaan.

  Mutta tuhansia kilometrejä on tullut Espanjan itärannikkoa autoiltua ja kaikille olen suositellut matkakohteeksi Valencian seutua.
  Olemme olleet liikenteessä aina kesäsesongin ulkopuolella syys-lokakuussa, joulukuussa sekä tammikuussa. Tänä keväänä lähdemme viimeinkin liikkeelle toukukuussa ja palaamme kotiin kesäkuun lopulla -sitten kun jalkapallokausi on päättynyt.

  Välimeren rannikko on minun mielestäni ihanaa lomailuseutua, tukikohtamme on sijainnut Gandiassa ja Cullerassa, erittäin edullisesti ja mukavasti.
  Lapsille ohjelmaa riittää näännytykseen asti meillä on yleensä kulunut kolme päivää Benidormin Terra Miticassa, kaksi päivää Aqualandiassa, rannat ja uima-altaat ovat olleet kovassa käytössä.
  Valenciassa on ihania leikkipaikkoja, Parc d´Gullliver ja Jardines de Realin vieressä oleva leikkipuisto ovat paikkoja tutustua paikallisiin lapsiin.

  No olen ehkä vähän jäävi kehumaan Valencian seutua, mutta laajemmaltikin itärannikko on erittäin suositeltavaa lomailuseutua ja ainakin syyskuu on ollut mitä parahin lomailukuukausi.

  LINKKI

  muurari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.01.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 3

  asuntoautolla lähettäs rouvan kanssa espanjaan. kaivattas vähän apuja ja kokemuksia ja kaverita reissulle. sori kirjotustapa!!!

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073
  muurari kirjoitti:

  asuntoautolla lähettäs rouvan kanssa espanjaan. kaivattas vähän apuja ja kokemuksia ja kaverita reissulle. sori kirjotustapa!!!

  Harmi kun ei pääse … 🙁

  Tässä eräs linkki joka kannattaa huomioida jos menette Saksan kautta :

  http://www.matkailuauto.info/ajankohtaista.html

  Tietysti vanhempi auto kannattaa huoltaa perusteellisesti öljyt nesteet ja ennen kaikkea uudet renkaat alle ( myös varapyörän kunto )

  Muut : http://matkailuautoilijat.fi/Linkit.html

  Tarkista autopalveluvakuutus ulkomailla, mahdollisen autorikon varalta .

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Moi,kyselit espanjan länsirannikosta,ajamalla esim.pohjoisespanjan kautta länsirannikolle,tulet näkemään aivan eri espanjan kuin välimeren rannalla.Todella hyvää ruokaa,vihreätä,upeita maisemia,todella hieno osa espanjaa.Siellä on myös portugali,joka on hyvinkin mielenkiintoinen maa.Espanjan costa blanca (atlantin rannikko)on nousevaa matkailuseutua,ja vielä ehkä vähän edullisempi kuin vanhat perinteiset alueet.Tilaa hienoilla hiekkarannoilla riittää.Tietoa löydät tietysti googlesta ,mutta itse olen saanut hyvää palvelua espanjan matkailutoimistosta suomessa.Hyviä karttoja ja alueellisia oppaita.

  LINKKI

  muurari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.01.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 3

  Kiitos jahu.rakennetaan pikku hiljaa,niin lähdetään reissuun ja muutkin oisin kiitollinen vinkeistä)))))

  LINKKI

  partidaeva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2008
  Kirjoituksia: 56
  Vastauksia: 223

  olen mahdollisesti ajatellut vuokrata taloamme kevat-kesa-syksy 2008, jos on kiinnostuneita, kerron lisaa
  terveisin
  Eva

  LINKKI

  Mimilia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 47

  Moi,

  Puolestani suosittelisin Tarragonan seutua. Tarragona on noin Turun kokoinen kaupunki, eli noin 180 000 asukasta. Tarragonasta löytyy historiaa, shoppailua sekä loistavaa ruokaa. Siellä on myös vanha roomalaisten ajoilta oleva amfi teatro, jota ainakin nyt syksyllä restauroitiin kovasti. Tarragona sijaitsee noin 1,5 ajomatkan päässä Barcelonasta etelään rannikkoa pitkin.

  Noin 15 minuutin ajomatkan päästä Tarragonasta löytyy Salou, Cambrils, Vila Fortunyi jne. Vähän ”nauhakaupunki” tyylistä seutua. Saloussa on mahtavat rannat, lapsille iso huvipuisto Port Aventura sekä Aqua Park vesipuisto.

  Kun autolla liikutte niin gastronomian puolesta suosittelen lämpimästi että joku päivä suunnatte pikkukyliin vuoristoon. Sieltä saa aivan loistavaa paikallista ruokaa. Monessa paikassa löytyy menuut englannin kielellä. Ja jos jossain paikassa ei englannin kielistä menuuta löydy niin jatkakaa seuraavaan kylään. 🙂 Eli siellä ei tarjolla ole mitään tavallisia ranskalaisia perunoita ja pihvejä, jotka tuntuvat olevan nykyään se globaalinen gourmet ruokaa. 😉 Suunnataksenne näihin pikkukyliin niin turistien info-toimistoista saa todella hyvän Tarragona seudun kattavan kartan. Kartta on selkeä, ja kartan takaa löytyy alueen päänähtävydet ja sijainnit on myös merkitty karttaan.

  Ei muuta kuin lycka till ja suunnitteluiloa ja toivottavasti teille tulee mielettömän loistava ja hauska reissu! 🙂

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  Mimilia kirjoitti:

  Kun autolla liikutte niin gastronomian puolesta suosittelen lämpimästi että joku päivä suunnatte pikkukyliin vuoristoon. Sieltä saa aivan loistavaa paikallista ruokaa. 🙂

  Eivätkä maisematkaan ole huonoimmasta päästä.
  Suosittelen kaikille Prioratin kiertelyä autolla, fantastinen kohde.
  Itse suosin paikkoja joissa ei lontoota puhuta, joten jouduimme Prioratissakin kokemaan sen aidon maaseudun viehätyksen.
  Kävimme kaffeella jossain hevonhuiterissa ja vaaleat hiuspehkomme herättivät runsasta ihastelua.

  Kunhan ehdin kirjoitan kuvallisen blogin myös vuoristoreissustamme, tässä pari näytettä.

  LINKKI

  Mimilia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 47

  Oi vitsi, siellä ollaan mekin kierrelty. 🙂 Hyvää ruokaa, ja hyvää viiniä sille ”vänkärin” puolella istuvalle, eli minulle. 😉

  LINKKI

  Kirzi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 148
  tuulae kirjoitti:

  Heippa!

  Otitpas mainion tutkimisen arvoisen aiheen esille. Avaan keskustelupalstalle oman aiheen asiasta.
  Outlet-myymälöitä on varmasti Andalusian alueella montakin, joten yritetään kerätä kaikki saman otsikon alle.

  Mitenköhän kävi tämän ”projektin” kanssa, kun haku-toiminnolla en löytänyt muuta keskustelua Outlet-myymälöistä kuin tämän? Kesäkuun reissua silmällä pitäen olisin kiinnostunut Málagan seudun ”Outleteistä”…

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.