Kaatuuko koulu?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Kaatuuko koulu?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 37)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Fugen suomalaisella koululla on rahaa laskujen maksuun vielä kaksi viikkoa. Jos koulurakennusta ei saada myyydyksi, loppuu tämän koulun tarina.

  Ymmärsin, että kerran menetetyn opetusluvan saaminen takaisin kestää ainakin neljä vuotta.

  Oikeastaan aika sääli, joskaan asia ei minua kosketa millään tavalla. Niin kauan, kun ahneus, tyhmyys ja vallanhimo pysyvät poissa mun pihaltani, on kaikki ihan kunnossa.

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Suomalainen Espanjassa

  Artikkeli lehdessä, tarkastajan mukaan takaisin perittävää n 760 000 €

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ehkä tämän alijäämän kehitelleet hyvät veljet keräävät keskuudestaan rahat ja taas aurinko paistaa suomikoululle.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kyllä se vaan on välillä tämä elämä ihmeellistä. Tänään tarttui mukaan yksi näistä täkäläisistä suomimedioista.
  Ja siinäkin oli päätoimittajan, joka on samalla omistaja, näkemys suomikoulun tapahtumista.
  Mikäs siinä , mutta nyt ei köyhä eläkeläinen enää tiedä mihin uskoa. Näkemys on täysin päinvastainen kuin tähän asti muissa lehdissä esitetty tarina. Fuge .fi tietysti vielä vetää omaa linjaansa, tähän lopputulokseen vaikuttanut keskeinen toimija lienee liian läheinen. Eli jännä nähdä mitä sieltä vielä pukkaa tiedonvälityksen alttarille.

  Vai onko tässä suomikoulullekin käynyt niin , että hyvä ja paha taistelevat keskenään , niinkuin ihmispolojenkin elämässä.
  Ainakin entinen rehtori , jonka aikana koulu taisi tehdä kaikki päätökset jotka ovat johtaneet nykyiseen tilanteeseen, antaa lehdessä hyviä ohjeita ja kehuu siinä samalla omia virkaliikkeitään. Siinä määrin , että jos suomalaiset olisivat katolisia olisi Vatikaaniin jo menossa hakemus herran pyhimykseksi julistamisesta.

  Mutta voihan se olla , että en tapani mukaan taaskaan ymmärrä mistään mitään. Eikä se mikään ihme olisikaan ottaen huomioon hyvin hämmentävän tiedotussopan.
  Lehdistöhän kertoo vain ja ainoastaan viimeisen totuuden , mitenkään antamatta omien intressien vaikuttaa uutisointiin? Vai miten se nyt menikään?

  LINKKI

  Espanjankulkija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.09.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 77

  Tuon aviisin päätoimittaja on itse istunut koulun hallituksessa. Taitaa olla hyvä kaveri Helvelahden kanssa. Puhun siis Arto Ryynäsestä ja Espanjan Sanomista. Intressi on mielestäni aika lailla selvä. Ei ole kauan siitä kun Ryynänen kirjoitti omasta kokemuksestaan hallituksessa. Kertoi heidän kaikkien tienneen toimivansa sääntöjen vastaisesti.
  Tarkastusraportti on pitkä ja raskasta luettavaa mutta kyllä sen johtopäätökset ovat ratkaisevan erilaiset kuin Ryynäsen. Hänen vähättelynsä kertoo eniten miehen omasta moraalista.
  Nyt kun intresseistä puhutaan niin mitkä ovat Ylen intressit muuhun kuin tasapuoliseen tiedottamiseen? Aika selväsanaista tekstiä sielläkin… http://yle.fi/uutiset/mot_aurinkorannikon_koululta_karhutaan_750_000_euroa/7119887

  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  Jotenkin tulee mielee suomalainen sp-kriisi jossa hallitusten jäsenet pantiin myös henkilökohtaiseen korvausvastuuseen kun pystyttiin osoittamaan huolimattomuutta tehtävien hoidossa. Jos näin käy niin toivotaan että Pepen sijoitukset ovat poikineet.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tässä Iltalehden kolumnistin kannanotto koulun tarkastusraporttiin.

  http://blogit.iltalehti.fi/eeva-liisa-sjoholm/2014/03/07/veijareita-ja-pyhimyksia/

  Toisaalta turhaa vaivaa lukea muita kuin eräitä paikallisia aviiseja. Tänään ilmestyneen Fuge-lehden mukaan kaikki on ja on ollut SUURINPIIRTEIN ok. Asiat hoidettu niin kuin kuuluukin koska raportista ei löydy mitään erikoisen rikollista eikä moitittavaa.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Olé-kustannus on hyvin pitkälti tämän jupakan takana, niinkuin on ollut muutaman kerran aikaisemminkin; yrittämässä koulun hallinnon kaatamista ja se miehittämistä ”omilla” toimijoillaan. Nyt näyttää yritys menevän hiukan överiksi kun koko koulu näyttää kaatuvan.

  Päätoimittajan omat lapset käyvät kuuulemani mukaan täkäläistä ruotsalaista koulua – suomalaisen valtionavun turvin.

  LINKKI

  Katia Westerdahl
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.06.2011
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 52

  1. Yksikään lapsistani ei koskaan ole ollut ruotsalaisen (tai suomalaisen) koulun oppilas. Soitto minulle olisi riittänyt tämän asian tarkastamiseen ennen valheiden julkaisemista.
  2. Lapsistani ei ole voitu hakea mitään valtionapua, koska he eivät koskaan ole olleet ruotsalaisen (tai suomalaisen) koulun oppilaita.
  3. Pyydän sinua ystävällisesti olemaan vastaisuudessa puhumatta tai kirjoittamatta sanaakaan lapsistani, jos et halua raastupaan. Espanjan alaikäisten suojelua koskeva laki (Ley del Menor) on hyvin yksiselitteinen enkä kaihda lainkaan tarvittaessa käyttää sitä. Minulle on tullut mitä erilaisimpia ”tietoja” sekä muiden päätoimittajien että eri hallitusten jäsenten lasten koulunkäynnistä. En ikinä tule kajoamaan aiheeseen. Jättäkäämme lapset rauhaan.
  4. Syytit minua hallituksen kaatamisyrityksistä ja miehittämisestä ”omillani” ensimmäisen kerran jo pari vuotta sitten. Koko hallitus on sen jälkeen muuttunut. Ketkä ovat nämä ”omani”, joita sinne yritän? Voitko samalla myös kertoa minulle, miten minä tätä yritystä käytännössä teen? Selvyyden vuoksi en edes ole kannatusyhdistyksen jäsen, enkä ole ikinä äänestänyt kokouksissa edes valtakirjalla. En henkilökohtaisesti edes tunne kaikkia hallituksen jäseniä. Ismo Ivakkoa lukuun ottamatta en tuntenut yhtään nykyhallituksen jäsentä ennen heidän valintaansa. Usko nyt hyvä mies, että minulle on aivan sama, kuka hallituksessa istuu.
  5. Voitko kertoa, millä tavalla Olé-kustannus on ”tämän jupakan” (kuten itse asian ilmaiset) takana. Jos kyse on jostain lehtemme kirjoituksesta, pyydän sinua yksilöimään julkaisun nimen, numeron sekä sivun ja kommentin.
  6. En ala käymään sinun kanssasi vuoropuhelua tällä tai millään muullakaan internet-foorumilla, minulle siis on turhaa vastata muuten kuin mitä yllä pyydän.

  Katia Westerdahl
  Päätoimittaja
  Suomalainen Espanjassa
  Olé

  LINKKI

  Frank
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255

  Nämä entiset koulua ”johtaneet” veijarit ovat kyllä röyhkeydessään ja törkeydessään täysin omaa luokkaansa. Onneksi yksi asia pelastaa paljon: he eivät olen kovinkaan älykkäitä. Vastaväitteet päivänselviin asioihin ovat enää lapsen tasolla. Harrastelijamainen tapa varastaa rahat koululta on sekin raportissa esillä monin eri tavoin. Tulevassa rikostutkinnassa tuskin on vastassa monimutkaisia tai varsinkaan älykkäitä peittelytapoja, vaan kaikesta jäädään kiinni ns. housut kintuissa. Ehkä kaikkein eniten tässä kaikessa on jääty kiinni siitä, että Katia olisi ollut tämän kaiken takana. Tai no, olikin, hän olisi ollut se vaarallinen vastavoima estämässä lapsia kilpenään käyttäviä rottia tekemästä sitä, mikä ikäväksemme taitaa kohta olla edessä. En voi kuin toivoa, että näille veijareille tulee sitä mitä pitääkin.

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Onks tää siis sama Timo joka esiintyi tässä ohjelmassa –> http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/03/16/aurinkokoulun-varjot-kasikirjoitus

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162
  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Tuskin mitään rikostutkintaa tulee.

  Kirjoitat totaalista puppua.

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Tuttavaperhe oli vuokraamassa villaa siltä Espanjan alueelta, jossa on paljon juopottelevia maanmiehiä. Onko tietoa siitä onko tämä Timo missä päin? Että tietää varoa jos tulee kujalla vastaan. 😉

  http://alma-alma-alma.blogspot.com.es/2013/08/espanjan-villahuijaus.html

  LINKKI

  Frank
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255

  Nykyisen ja ilmeisesti ensimmäisen ammattimaisen lain mukaan toimivan hallituksen on ilmeisestikin jopa pakko käynnistää asiasta rikostutkinta. Sellainen voi myös tulla Suomen valtion puolesta. Ja ihan viimeisenä sen voi ja ehkä myös joutuukin tekemään yleinen syyttäjä, sillä se on hänenkin velvollisuutensa jos kukaan muu ei sitä tee. Tässä ylittyy petoksen tunnusmerkistöt selvästi ja summatkin ovat niin suuria, ettei tällaista voi haudata enää mitenkään. Tähän saakka jatkunut (ja edelleen jatkuva) valehtelu ei pysty enää hölmöimmältämään piilottamaan tapahtumia. Kyllä se nyt vaan on niin, että Timon tonnin palkalla ostama miljoonahuvila menee pakkohuutokauppaan ja samalla varmaan kesämökit Suomesta. Ne kun on lasten rahoilla ostettuja.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 37)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.