JUORUAMINEN

Merkitty: 

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 7

  Mitä on juoru/miksi juorutaan? Hyvin yleistä kaikilla työpaikoil-la ja kaikkialla, missä ihmiset kokoontuvat, siksi pohtimisen ja tutki-misen arvoista:
  1. Juoru on hätäratkaisu luovien keinojen puuttuessa = ei tiedon viisautta.
  2. Juorulla on pyrkimys tuhota sellaista, joka aiheuttaa mielipahaa, kateutta, pelkoa ja vihaa.
  3. Juoru ei ole tietoa.
  4. Juoru saa ihmiset edes hetkeksi tuntemaan itsensä merkitykselli-siksi ja tärkeiksi. Kohottaa hetkeksi huonon itsetunnon.
  5.Tarjoaa korviketyydytystä. Suoraviivainen, ja välitön viettityydytys.
  6. Mielenterveyden kannalta suojaava, mutta ei rakentava.
  7. Juoruamista herättävät ambivalentit, kaksiarvoiset asiat, eli koh-teena ovat henkilöt, jotka vetävät puoleensa, aiheuttavat närkästys-tä!
  8. Juorut kohdistuvat henkilöihin, joita kadehditaan ja joihin ei voi tai uskalla samaistua. Eli juorun kohde on henkilö, jolla on henkisiä ja/tai aineellisia rikkauksia enemmän, kuin ns. tavallisella kansalaisel-la! Kateus heikentää itsetuntoa!
  9. Psyyken tasapainon kannalta välttämättömiä, eli vallitsee raastava kateus. Ähä kutti!
  10. Vahingot ovat suhteellisen pieniä, mutta voivat olla myös suuria, eli: rikkovat ihmissuhteita ja vievät luottamuksen.
  11. Juoruaja yrittää palauttaa järkkyneen, sisäisen tasapainonsa!
  12. Juoru voi pelastaa syvemmästä masennuksesta. Lyhyt elinaika.
  13. Muuttuvuus tekee siitä ohimenevän ilmiön.
  Ole lojaali ihmisille, jotka eivät ole paikalla. Sen jälkeen huomaat muiden uskovan ja luottavan sinuun enemmän. He tietävät, ettet puhu heistä selän takana pahaa.
  Kirjoitan tähän loppuun vielä tarinan ei kenenkään ystäväs-tä:
  ”Minun nimeni on Juoru. Minulla ei ole mitään kunnioitusta oikeu-denmukaisuutta kohtaan. Silvon mutten tapa. Särjen sydämiä, olen ovela, pahansuopa ja vahvistun vanhetessani. Mitä enemmän minus-ta puhutaan, sitä enemmän minuun uskotaan. Uhrini ovat avutto-mia. He eivät voi suojautua minua vastaan, sillä minulla ei ole muuta nimeä kuin Juoru, eikä minulla ole kasvoja. Jäljittämiseni on mahdo-tonta. Mitä enemmän yrität, sitä saavuttamattomammaksi muutun.
  En ole kenenkään ystävä. Kun kerran tahraan jonkun maineen, se ei koskaan palaa ennalleen. Osaan kaataa hallituksia ja tuhota avioliit-toja. Tukin uraputkia ja aiheutan unettomia öitä, sydänsuruja ja ruu-ansulatusvaivoja. Saan viattomat ihmiset itkemään tyynynsä märiksi. Jopa nimeni kuulostaa pahanenteiseltä. Minua kutsutaan Juoruksi. Minusta tehdään otsikoita ja onnistun lisäämään jopa lääkkeiden myyntiä”.
  Ennen kuin toistat mitään tarinaa, kysy itseltäsi: Onko se totta? Vahingoittaako se ketään? Onko tämän tarinan kertominen kenelle-kään tarpeellista?
  Ellei ole, älä toista sitä”!
  Juoruaminen on ajan väärinkäyttöä parhaimmillaan!

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.