juhannusmanifesti

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto juhannusmanifesti

Merkitty: , , ,

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräs tuttavaperhe laittoi hätääntynyttä viestiä: Fuengirolassa ei ole kunnon juhannusjuhlia! Pitääköhän tämä paikkaansa vai onko ne kätketty jonnekin mihin pääsevät mukaan vain fugen sisäpiiriläiset? Toinen huomio tuttavaperheeltä oli että espanjalaisessa kulttuurissa on liikaa espanjalaista kulttuuria. Turistit on unohdettu oikeastaan kokonaan. Olemme täysin samaa mieltä sillä olemme huomanneet tämän monta monituista kertaa. Turisteille tulisi järjestää enemmän turistijuttuja ilman espanjalaisia vivahteita. Esimerkiksi turisteille tulisi selvästi merkitä ravintoloita ja kuppiloita joissa puhutaan turistien osaamaa englantia. Ei espanjalla ole mitään merkitystä silloin kun on nälkä ja jano tai jompikumpi. Ikeassa kun käy niin miksi sielläkin on kyltit espanjaksi muttei englanniksi? Ikea on ruotsalainen keksintö eikä se kuulu espanjalaisille. Ikeassa olisi hyvä olla kyltit ainakin englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi. Espanjalaisille voitaisiin järjestää ihan omat ostosajat jolloin he pääsevät käymään Ikeassa ja syömään omaan kulttuuriinsa kuuluvia bocadilloja ja tapaxia mitkä meille muunmaalaisille eivät maistu. Tietyt rannat voitaisiin myös rajata vain turisteille, ettei tässäkin tapahdu kulttuuritörmäyksiä turhan takia. Sulassa sovussahan meidän täällä maapallolla kannattaa elää ja kaikenlaisia kulttuureita tulee kunnioittaa. Monesti naureskellaan kun suomalaiset hakeutuu suomalaisten joukkoon ulkomailla mutta niin ne tekevät muutkin. Thaimaasta kun tulee thaivaimo suomalaiselle maanviljelijälle niin kyllä se vaimo vaan hakeutuu kotimaansa ihmisten seuraan ennemmin kuin suomalaisten ja hyvä niin. Antakaa meidän suomalaisten jotka haluavat olla suomalaisten kanssa tekemisissä olla suomalaisten kanssa tekemisissä. Kukin tyylillään. Jos mieli tekee kaveerata paikallisten karvakätisten ja –jalkaisten ihmisten kanssa niin kaveeratkaa pois vaan. Meitä suurinta osaa kansasta tällainen turha kosmopolitismi ei kiinnosta, kun omissakin kulttuuriperinteissä on vielä paljon oppimista varsinkin kun niihin sovelletaan Espanjan ilmastoa joka kuuluu meille kaikille. Ei espanjalaiset aurinkoa omista, se kannattaisi juhannuksena muistaa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Aina en ole ollut samaa mieltä ylläkirjoittavan nimimerkin kanssa. Nyt kuitenkin täytyy antaa pisteet hienosta ja täysin oikeassa olevasta kannanotosta. Nyt ollaan oikealla asialla. Kuten myös Espanjan tärkeimmässä kaupungissa, Fuengirolassa. Siellähän on maailmankuulu kaupunginosa , Los Boliches , joka on jo pitkällä oikealla tiellä. Siellä ei suomalainen eikä britti tunne olevansa vieraassa ympäristössä, kaikki on kuin kotona konsanaan. Paitsi tietysti sää. Sille pitäisi tehdä jotain , eli viilentää sitä n. 20 asteella ja kaikki olisi täydellistä.

  Siihen ei kyllä , minun mielestäni , kiinnitetty kirjoituksessa  tarpeeksi huomiota että Suomi ja suomenkieli ovat kuitenkin Euroopan johtavia brändejä ja se pitäisi ottaa huomioon siinä että suomenkieli voitaisiin julistaa Espanjan toiseksi viralliseksi kieleksi. Pitää muistaa Suomen  johtava asema Euroopassa ja eu:ssa. Meitä on sentään 5 000 000 + moniosaajat . Eikä pidä unohtaa vaikka sitä uhrausta jonka Suomi teki antaessaan maailman johtavan talousasiantuntijan Käteisen lainaksi Eu:lle. Hänhän nosti Suomen talouden ennennäkemättömään kukoistukseen ja nyt varmuudella tekee talouskomissaarina saman koko Euroopalle.

  Tuosta Espanjan auringosta sen verran , että joku kattava eu-laki olisi paikallaan  että aurinkoa on saatava Suomeenkin . Ainakin pariksi viikoksi vuodessa. Sen verran voisi antaa löysää , että se saisi paistaa milloin vain kesä-heinä -tai elokuussa.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Táytyy myóntáá ettá tálla kertaa minákin arvostan matkailevanper*een ketjunaloitusta. Nimittáin todella harvoin yksikáán juntti myóntáá noin avoimesti olevansa viimeisen páálle juntti. 🙂

  * Ensinnákin, Fuengirolassa vietetáán juhannusta (San Juan) vasta ensi tiistain ja keskiviikon válisená yóná. Juhla on Andalusiassa niin yleinen ettei siitá tavallisimmin ole tienvarsilla mitáán suurta banderollia kertomassa sen láhestymisestá. Tássá siitá aivan englanninkielinen maininta, kun espanjankielistá ei náemmá kannata laittaa:

  http://www.malagaweb.com/holidays/fuengirola-holidays.php

  ” Fuengirola holidays Calendar

  …[clipety clippety clipp]…

  June: Night of San Juan. On the night of June 23 to 24, a large part of the coastal population moves to the beach at sunset, accompanied by friends, family, food and drink to celebrate the night of San Juan which culminates with numerous fires on the beach, people dancing and swimming at midnight; many of them enjoy until dawn the warm night and the official start of summer.”

  * Toiseksi, olen tyóskennellyt useammassakin ravintolassa ja baarissa, jonka ovella on suurella plakaatilla kerrottu ettá englantia puhutaan sujuvasti ja montaa muutakin kieltá auttavasti.

  * Kolmanneksi, jos muut kuin espanjalaiset haluavat laittaa pystyyn oman IKEAn, niin se on aivan sallittua. Money talks, bullshit walks.

  * Neljánneksi, en alkuunkaan ihmettele, ettá sen toukohousun thaimaalaisvaimo hakeutuu muiden thaimaalaisten, eli kulttuuriltaan fiksumpien ihmisten seuraan.

  * Viidenneksi, annan kernaasti suomalaisten nysvátá muiden suomalaisten, ja vain suomalaisten seurassa. Sopii mulle mainiosti.

  * Kuudenneksi, kaikki tuntemani espanjattaret ovat olleet karvoitukseltaan erittáin sensuelleja, kun mennáán tukanrajasta alemmaksi. Eiká se musta hiuskaan ole haittaa tehnyt. 😀

   

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Malakan Arska se vaan selittää paikallisten juhannuksista. Me peräänkuulutamme suomalaista juhannusta eikä mitään pepen rantajuhlaa jossa kävellään takaperin mereen ja tehdään muita taikauskoisten temppuja. Malakan Arska on vapaa juhlimaan karvakäsien kanssa ja miksei vaikka soittamaan vähän kitaranin ruusu hampaiden välissä sojottaen, mutta älä sotke suomalaisten espanjafoorumilla oleviin suomalaisperheiden asioihin yhtään sitä omaa puolueellista espanjanäkemystäsi. Ihan samalla tavalla se Malakan Arskalle maistuu JIM-patukka kuin muillekin suomalaisille. Espanjalaisilla ei ole DaCapoa tai JIMiä vastaavia tuotteita niin mikäpä on maistaessa.

   

  Jos paikallisilla on jotkut juhlat tiistaina niin olkoon se ei kuulu meille suomalaisille, se on heidän juttunsa josta me pysytään erossa koska kulttuuri on tuntematon.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Hmmm… Sanoisin ettá sulla on tuo stand-up -komiikka vielá pahemman kerran hakusessa. 😮

  Vaan leikitáánpá, ettá jos olisit tosissasi tuon juttusi kanssa, niin esiintuomassasi suomalaisen juhannuksen puutteessa Fuengirolassa jálleen kerran paistaa lápi se espanjansuomalaisten oma saamattomuus. Mutta munilleen ne menevát suomalaisten járjestámát joulutkin, kuulemma, joten eipá yllátá.

  Suomalaisilla olisi aivan oikeasti – aivan aikuisten oikeasti – mahdollisuus járjestáá Aurinkorannikolle niin supisupi-suomalainen juhannus kuin vain olla ja voi. Kaikkine supisupi-suomalaisine ohjelmineen ja ruokineen, ja se kokkokin on pelkástáán járjestelykysymys. Paikallinen poliisilaitos myy lupia rantakokkoihin juhlia varten.

  Jos paikallisilla on jotkut juhlat tiistaina niin olkoon se ei kuulu meille suomalaisille, se on heidän juttunsa josta me pysytään erossa

  Ihanaa..! Juuri náin toivoinkin olevan. 😀

  P.S. Tulee, noin muuten, painittua enemmán noiden brittien kanssa, kuin ”karvakásien”. Tyón tuomaa oheisviihdettá. Ja duunia tássá kohta joutuukin runttaamaan sellaisella kausifrekvenssillá, ettá tuskinpa paljoakaan jáá aikaa tulla tánne hehkuttamaan sitá ”espanjalaisen kulttuurin paremmuutta”. 🙂

   

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Muista huolehtia ehkäisystä. Erään homoseksuaalin tuttavapariskunnan mukaan brittien gaypiireissä on tapahtunut räjähdysmäinen hiv:n leviäminen aurinkorannikolla.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Jaaha juu..? Sitten kun argumentit ja oma huumorintaju loppuu, alkaa homottelu. Olet náemmá juuri sitá mitá arvelinkin. Joten, eikóhán támá ollut sitten tássá.

  Álá kuitenkaan  tyrkytá noin avoimesti tapojasi. 😮

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Pojat , pojat! Koville se ottaa mutta ajat ja tavat ovat muuttuneet.  Monien mielestä ei ole kauniimpaa näkyä kuin kaksi mustapartaista 120 kiloista partaista ” miestä  ” suutelemassa intohimoiseti. Ole ja gay, gay.

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Mitkä argumentit loppui? Meiltä ei lopu argumentit voit olla siitä ihan pekka. Malaga Arnold on tiettävästi tunnettu gay-baarin nimi ainakin Chilessä. Jos olet heteroseksuaali ja koit ajatuksemme kehosi onkaloihin tunkeutuvasta miehen sukuelimestä loukkaavana me matkailevaperhe pyydämme suoraselkäisesti anteeksi! Homoseksuaalisuudessa ei ole mitään. Me emme ole homofobikkoja vaan suhtaudumme heihin hyväksyvästi vaikkakin etäisesti.

   

   

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Xittu, sá matkaileva-mikálie oot aivan helvetin sekaisin ja sairas. Miksi yritát jatkuvasti tyrkyttáá noita kaappifantasioitasi meille muille?

  Olisihan se pitányt arvatakin, ettá tunnet maailman homopaikat noin hyvin.

   

  LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  Nomutta nythän saitin tunnetuin tylyttäjä Armold on löytänyt vertaisensa. Kaksintaistelu sulkakynillä on toki sivistyneempää kuin pari vuosisataa sitten, jolloin käytettiin miekkaa. Varovasti nyt kuitenkin, hyvät herrat, ettei kukaan loukkaannu. Voi tulla vaikka bänniä.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.