Joulupukki on jo ovella

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Joulupukki on jo ovella

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Tutkijalta lainattua tietoa:

  Joulupukki tieteen näkökulmasta…

  Yhdenkään tunnetun porolajin ei tiedetä osaavan lentää. Mutta kuitenkin on olemassa vielä yli 300 000 luokittelematonta elävää olentoa. Tosin suurin osa näistä on hyönteisiä ja bakteereita, mutta se ei silti sulje pois sitä mahdollisuutta että todellakin on olemassa lentävä porolaji, jonka vain Joulupukki tuntee.

  Alle 18:n vuoden ikäisiä lapsia maailmassa on kaksi miljardia. Mutta koska Joulupukki ei ilmeisestikään käy tervehtimässä muslimeita, hinduja tai buddhalaisia, hänen työtaakkansa vähenee vain 15%:iin kokonaismäärästä, eli noin 378:aan miljoonaa. Ja koska perheissä on keskimäärin 3.5 lasta, saadaan lopulliseksi määräksi 108 miljoonaa kotia, olettaen että kussakin kodissa on yksi kiltti lapsi.

  Joulupukilla on Joulu-aattona aikaa työhönsä 31 tuntia, johtuen maailman eri aikavyöhykkeistä ja maan pyörimisestä, edellyttäen tietenkin, että hän taittaa taivaltaan idästä länteen. Näin laskien täytyy Pukkiparan suorittaa vain 822.6 kotikäyntiä sekunnissa. Eli yhdessä sekunnin tuhannesosassa täytyy Pukin

  a.. pysäköidä rekensä
  b.. hypätä ulos reestä
  c.. laskeutua alas savupiipusta
  d.. täyttää takkojen reunalla riippuvat sukat
  e.. laittaa loput lahjat joulukuusen alle
  f.. syödä hänelle jätetyt herkut
  g.. kiivetä taas ulos savupiipun kautta
  h.. hypätä takaisin rekeensä
  i.. siirtyä seuraavalle talolle

  Jos vielä oletetaan näiden 108:n miljoonan kodin olevan samalla etäisyydellä toisistaan, kutakin käyntiä kohden matkaa tulee n. 1,3 km. Näin koko aatto-illan kokonaismatkaksi tulee 140 miljoonaa kilometriä.

  Tästä voidaan helposti laskea, että Pukin reen keskinopeudeksi tulee 1040 kilometriä sekunnissa. Vertailun vuoksi mainittakoon, että nopein ihmisen tekemä avaruusluotain, Odysseus, saavuttaa parhaimmillaan vaatimattoman noin 44:n kilometrin sekuntinopeuden, kun taas tavallisen poron huippunopeus on noin 25 kilometriä tunnissa.

  Reen ja kuorman paino lisäävät vielä mielenkiintoisen näkökohdan asiaan. Jos oletetaan jokaisen kiltin lapsen saavan keskikokoisen legopaketin kokoisen lahjan, joka painaa noin 900 grammaa, reen kokonaismassaksi tulee 321 300 tonnia, lukuun ottamatta itse Joulupukkia, joka yleisesti kuvataan sangen ylipainoiseksi.

  Maan pinnalla tavallinen poro jaksaa vetää noin 140 kg kilon kuorman. Jos otaksutaan näiden Pukin lentävien porojen olevan 10 kertaa vahvempia kuin maan päällä asuvat serkkunsa, ei reen vetämiseen riitä aivan tavallinen valjakko. Itse asiassa näitä lentäviäkin poroja tarvitaan vaatimattomat 214 200 kappaletta. Ja näin koko kokonaisuuden paino nousee 353 430:een tonniin. Mainittakoon vertailun vuoksi, että matkustaja-alus Queen Elisabeth II painaa vain neljänneksen tästä.

  Kun edellä mainittu 353 000:n tonnin massa liikkuu 1040:n kilometrin sekuntinopeudella, alkaa jo ilmanvastuskin vaikuttaa. Kumpaankin valjakon johtajaporoon absorboituu lämpöenergiaa 14.3:n kvintiljoonan joulen verran sekunnissa. Käytännössä ne leimahtavat liekkeihin ja sama kohtalo on valjakon muillakin poroilla näiden jälkeen. Itse asiassa, koko valjakko kaikkineen höyrystyy noin 4.26:ssa sekunnin tuhannesosassa. Joulupukki kohtaa samalla 17 500-kertaisen painovoiman. 120-kiloinen Joulupukki painautuu reen takaosaan 1 959 016 kilon voimalla.

  Tutkimuksissamme tulimme siihen lopputulokseen, että jos Joulupukki jakoi lahjat viime jouluaattona – hän on nyt kuollut. Toinen vaihtoehto on se, että Joulupukki on huijausta (mikä on tosin todella epätodennäköistä, maailmasta löytyy niin paljon todistajia jotka todistavat nähneensä Joulupukin säännöllisesti vähintään kerran vuodessa).

  Jatkamme tutkimuksia edelleen ja tiedotamme niistä säännöllisen epäsäännöllisesti.

  LINKKI

  Atomek
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.06.2007
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 143

  Moi
  Mitenkäs sen Einsteenin teoria,että aika on suhteellista,jos Joulupukki käyttää
  aika-avaruutta hyödykseen.
  Paino-ongelma vois poistua.Painovoiman hyödyntämistä salaisen
  Korvatunturin kaavan mukaisesti.
  Ilmanvastustuksesta pitäisi kait kysyä Hannu Karpolta.
  Enpä tiedä.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  Kun uskon Joulupukkiin… olisko se salaisuus tuossa laulun osassa …

  Hauska tääll´ ois iltahetki,
  vaan on vielä pitkä retki:
  kuusen luota kuusen luokse
  mulla matkan suunta juoksee.

  ..ettei vaan kuusen juurella olis vaohtijuomoo

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Eikös Joulupukilla ole Korvatunturin uumenissa sellainen iso nitisevä ja natiseva puinen ratas, maapallon pyörimisnopeuden säädin, josta roikkuu 15-metrinen heiluri. Rattaan keskellä kulkee akseli, joka työntyy maan kovan kuoren läpi syvälle laavakerrokseen. Kun Joulupukki vääntää akselia myötäpäivään, maapallon pyörimisnopeus kasvaa, kun vastapäivään, se hidastuu. Pyörimisnopeutta muuttamalla Pukki voi vaikuttaa siihen, että ehtii jouluna maapallon joka kolkkaan. Kyse on siis vain säädöistä…

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  tuolla on pyörimisliikkee testilaete semmone speedometri

  Tätä ei muute monet tiijä Joulupukilla ja Pakkasukolla on aena miitinki joka kesä usseesee oteesee Korvajärvellä Korvatunturi kuppeella. 😉

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Ote erään naistutkijan raportista:

  ”Kurjaa, että juuri minä joudun olemaan se, joka kertoo teille totuuden Joulupukista: olen melkoisen varma siitä, että Joulupukki onkin nainen!

  Miettikääpä itse. Joulu on suuri, kaunis ja hyvin organisoitu yhteistapahtuma, jossa tärkeää on lämmin tunnelma ja toisista välittäminen. En voi millään kuvitella, että joku mies pystyisi järjestämään mitään sellaista.

  Ensinnäkin harva on se mies, joka edes ajattelee lahjojen ostamista ennen kuin vasta Aattona. Ja kun miehet vihdoin pääsevät kauppaan, he ihmettelevät, kun myytävänä ei ole enää muuta kuin autotarvikkeita, jakoavainsarjoja ja krääsäsormuksia. Pelkästään jo tämän takia olen ihan varma siitä, että Joulupukki on nainen. Jos hän olisi mies, kukaan ei koskaan löytäisi kuusen alta muuta kuin jotakin omituista krääsää muovipussiin käärittynä.

  Toinen vakava uskottavuusongelma on siinä, että miespuolinen pukki tuskin pääsisi perille. Ensinnäkään hänellä ei olisi poroja, koska kaikki olisi tapettu, nyljetty ja sidottu kiinni reen takapuskuriin. Miespukki vain kertoisi silmiään hölmistyneenä pyöritellen, että metsästyskautta oli vähän jatkettu. Petteri Punakuono olisi juuri lähetetty täytettäväksi.

  Vaikka pukilla olisikin poro, perille pääsy olisi epätodennäköistä, sillä hän joka tapauksessa väistämättä eksyisi lumimyrskyyn, eikä hän mitenkään voisi pysähtyä kysyäkseen joltakulta tietä.

  Vielä lisää syitä, miksi Joulupukki ei voi olla mies:

  – Miehet eivät osaa pakata
  – Miehet ennemmin kuolisivat kuin pukeutuisivat punaiseen samettiin
  – Miehet eivät vastaa kirjeisiin
  – ”Onkos täällä kilttejä lapsia” ei sovi iskurepliikiksi
  – Ja lopuksi: vastuunotto joulusta vaatisi sitoutumista

  Voin hyvin uskoa, että kaikki muut taruolennot ovat miehiä. Väinämöinen jahtasi puolet itseään nuorempia naisia – selvä mies. Cupido tykkää lennellä ympäriinsä aseistettuna. Peter Pan ei koskaan kasvanut aikuiseksi. Kuka tahansa näistä läpäisisi koska tahansa testosteroni-testin. Mutta joulupukki? Ei mitään toivoa!”

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Tiesittekö, että naaras ja urosporoille kasvaa sarvet kesällä.

  Urokset pudottavat sarvensa talven alussa ja naaraat keväällä synnytettyään pikku porot. Vanhoissa kuvissa joulupukin poroilla jok’ikisellä aina Petteristä Salamaan on sarvet eli niiden pitää olla tyttöjä.

  Olisihan se pitänyt arvata! Vain naiset pystyvät raahaamaan läskiä punapukuista miestä ympäri maailman yhdessä yössä eksymättä.

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Juuri käsiini saaman tiedotteen mukaan onkin tulossa erilainen joulu:

  Kirje joulupukilta

  Hyvä Pikku-Masa 6v.
  As.num. 4573F-T

  Olemme täällä Korvatunturilla erittäin pahoillamme siitä, että internetissä (www.lahjoja.net) täyttämäsi lahjalista ei välittynyt tontuillemme. Lahjalistasi saapui kuitenkin perille sähköpostin (tontut@lahjoja.net) välityksellä. TipTap Asp -tietopalvelumme katkoksesta huolimatta pyrimme toimittamaan kaikki lahjasi tuttuun tapaan aattoiltana.

  Lahjojen toimituksessa voi tänä vuonna ilmetä joitakin katkoksia organisaatiomuutosten vuoksi. Korvatunturin henkilöstöstrategian mukaan sopeutamme postipalveluamme ja ulkoistamme ison määrän tonttuja Röllipeikon vuorelle.

  Tehostamme tuotantoamme

  Vanha hierarkkinen organisaatiomme, jossa tontut oli jaettu osaamisalueittain ryhmiin, muutetaan latteaksi. Kaikki uudet moniosaajamme raportoivat jatkossa suoraan Joulupukille. Prosessimme linjataan uuden härsläppäjärjestelmän mukaisesti.

  Tehostamme tuotantoamme ja keskitymme ainoastaan yhden lahjan valmistamiseen. Saattaakin olla Pikku-Masa, että myös sinä saat lahjaksi tänä vuonna värikkään ja teknisesti edistyksellisen jouluvaloyhdistelmän.

  Näin vuoden kiireisimpänä aikana rekrytoimme paljon apuvoimaa Tonttuvuokra Oy:stä. Perehdytysprosessissamme on ilmaantunut joitakin odottamattomia käänteitä. Tällä hetkellä lahjapaja pystyy valmistamaan 3 000 lahjaa tunnissa. Näin ollen lähetämme toivomasi lahjat viimeistään 30.5.2008.

  Joulupukki opintovapaalle

  Organisaatio- ja strategiamuutoksen yhteydessä myös johdossa tapahtuu joitakin uudistuksia. Joulupukki on ilmoittanut jäävänsä vuoden opintovapaalle. Joulumuori on sairaslomalla 28.3.2008 asti.

  Joulupukin poissa ollessa toimintaa johtaa vuokrajohtajan ominaisuudessa Pakkasukko. Logistisista ratkaisuista vastaa tänä jouluna Petteri Punakuono.

  Yt-neuvottelujen selvittyä rekrytoimme internet-palveluumme uusia tonttuja ja tehostamaan on-line-tontut -palveluamme. Käythän siis tutustumassa uuteen palveluumme, josta voit tilata itsellesi oman lahjanrakennussetin.

  Siirtymä 12-tuntiseen työpäivään

  Julkisuudessa on viime aikoina esitetty väitteitä, että joulupukin esimiestaidot eivät ole ajan tasalla. Väitteet eivät pidä paikkaansa.

  Tonttujen vaihtuvuus oli viime kvartaalilla miltei 40 prosenttia, mutta pääomasijoittaja Tomtegubbar Ltd:n mukaan tilanne ei ole vakava. Tomtegubbarin johtaja Jul Bocken myöntää, että yksittäisen tontun kannalta irtisanomiset ovat toki valitettavia. Kaikille irtisanotuille tontuille on kuitenkin annettu mahdollisuus jäädä varhaiseläkkeelle.

  Työn tehoa on nostettu marraskuussa Puhtia Päivään -ohjelman avulla sekä siirtymällä 12-tuntiseen työpäivään. Työn laatuun tai asiakaspalveluun muutostilanne ei vaikuta mitenkään.

  Oikein iloista antamisen juhlaa toivottaen, Korvatunturin väki.

  Näissä merkeissä ei muuta kun rauhallista joulua ja onnea ja menestystä vuodelle 2008.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  Pakkasukko rekrytoi jo kauan sitten lahjahuminat Joulupukille ja Korvatunturin joukoille jätten itselleen vain sauvan kaksi kopautusta, ensimmäinen tuo ensilumen ja toinen jäätää joet ja järvet. Pakkasukko kumminkin paukuttelee sauvallaan kovilla pakkasilla talojen nurkkia harppoessaan seitsemän peninkulman saappaillaan pitkin metsiä, maita ja mantuja.

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  Näin se on Masa…olisi suorastaan ihme, jos ei Korvatunturia koskisi nämä ajanilmiöt.

  Kaikille hoputonta viikonloppua ja kaikkea kivaa…

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  .…30.11.1997

  Pikkujoulutunnelmissa Kuopiossa ja Mikkelissä

  Tänään on 1.adventtisunnuntai. ….

  Tämän vuoden adventti tulee juhlittua monin menoin. Eilen pikkujouluaattona olin Kuopiossa heti aamusta joulutorin avajaisissa. Oli upean talvinen sää. Suuria, valkoisia lumihiutaleita leijui maahan hiljalleen, kun oikea Joulupukki ja oikea Pakkasukko saapuivat lavalle avaamaan kanssani Kuopion joulua. Maisema oli kuin vanhasta postikortista ja tunnelma harras.

  Joulupukki ja Pakkasukko tuntuivat olevan vanhoja kavereita ja hyviä kollegoja. He kertoivat avajaisyleisölle viihtyvänsä Kuopiossa erinomaisesti ja viettävänsä täällä yhdessä juhla-aikaa joulun ja uuden vuoden seutuvilla pitkiäkin rupeamia. Tämä oli erityisen iloinen viesti avajaisjuhlien pienimmille, jotka silmät suurina tuijottivat kahta komeaa ja maailman odotetuinta miestä.

  Kaupunginjohtaja Kauko Heuru vaimonsa kanssa tarjosi avajaisten kunniaksi Puijon tornissa lounaan. Paikalla oli myös Kuopion Matkailupalvelun ideoita pulppuava toimitusjohtaja Heikki Kähärä. Kuopiosta on tarkoitus kehittää Winter City sekä Joulupukin ja Pakkasukon kaupunki. Venäläiset turistit ovat jo nyt löytäneet seudun ja markkinointia on tarkoitus tehostaa.

  Idea on erittäin hyvä, kehuin. Kuopio ja Puijo ovat loistavia kohteita myös talvella ja lähistöllä on Nilsiän kasvava Tahkon alue. Turistit hakevat elämyksiä ja puhdasta luontoa. Kuopion korkeudella on yleensä oikea talvi. Yhdessä ihailimme Puijon tornista lumipeitteeseen kääriytynyttä Kuopion kaupunkia ja Kallavettä saarineen ja selkineen. Kohta Kallan jäällä luistellaan ja hiihdellään. Ne ovat kaikenikäisten kuopiolaisten talviharrastuksia.

  Joulupukin virkaveljiä… Papá Noel

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.