Joulun tunnelmaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Joulun tunnelmaa

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräs tuttavaperhe oli vieraillut viime viikolla Fugen joulumarkkinoilla, jotka järjestettiin suomalaisessa ostoskeskuksessa. Perheeseen kuuluvat kahden äidin lisäksi Sulo 3v, Hilla 2v ja Severi 1v.

  Kaikki olivat innokkaina menossa katselemaan lahjavinkkejä, joulupukkia ja mukavia joulutuotteita, joita olisi myytävänä – ainakin mainoksien mukaan. Tuttavaperhe taittoi matkaa Sotograndesta saakka, joten ihan lyhyestä pikkukauppareissusta ei ollut kysymys. Perille päästyään koko perheen täytti suunnaton pettymys. Ensinnäkään erityisesti Severin rakastamia tähden muotoisia voitaikinasta tehtyjä, luumuhillolla koristeltuja joululeivonnaisia ei ollut lainkaan tarjolla. Vitriinissä oli vain pari kulahtanutta croissanttia, eikä esimerkiksi yhtäkään piparia. Kaikissa ravintolan pöydissä istui pelkästään humalaista suomalaisporukkaa, jotka juorusivat keskenään tyhjänpäiväisiä. Markkinoiden myyntipöydillä oli kaikenlaista humpuukia, eikä mitään jouluaiheista tavaraa. Feikkireibanit ei ole kovin hyvä lahjaidea, rahat feikeistä kun menevät loppujen lopuksi järjestäytyneelle rikollisuudelle. Markkinoiden keskipisteenä oli grilli, jossa kärysi hyvin pahanhajuista makkaraa, joka ei todennäköisesti ollut Suomesta tuotua vaan ihan Lidlistä ostettua halpisjauhomakkaraa. ”Hyvin näytti kuitenkin C-luokan kyrsä maistuvan suomalaisille kännääjille, jauhot, rasvat ja imelännäköinen saksalainen sinappi vaan tursusi suupielistä” – kertoi Sulo.

  Selvää oli että joulumarkkinat oli jotakin ihan muuta kuin mitä mainoksissa annettiin ymmärtää. Perhe ei antanut periksi vaan suunnisti Mummolaan hakemaan joulutorttuja. Sieltäkin joutuivat tyhjin käsin poistumaan. Ei ollut Mummolassa joulutorttuja vaikka ollaan hyvin lähellä joulua. Muutama kovan näköinen pullankännykkä oli ollut rasvaisia sormenjälkiä täynnä olevan muovikuvun alla lautasella.

  Miksi joulutunnelman rakentaminen on niin hemmetin vaikeaa suomalaisille Fugessa? Ei ole ensimmäinen kerta kun joulu menee lähestulkoon pilalle humalaisten suomalaisten johdosta. Miksi ei ole joulutorttuja reilusti tarjolla tai lainkaan? Miksi ei ole joulutunnelmaa esimerkiksi siten että Centro Finlandian johtoporras ainakin olisi pukeutuneena joulupukin asuihin jne? Joulu on kuitenkin erityisesti suomalainen juhla, onhan joulupukkikin kotoisin Korvatunturilta. Ei unohdeta tätä.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.