Joskus hommat toimii Espanjassakin… Ainakin omalla tavallaan…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Joskus hommat toimii Espanjassakin… Ainakin omalla tavallaan…

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Kuminilkka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.04.2008
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 78

  Eli Espanjassa ollaan. Ollaan oltu kohta viikko ja nyt rupeaa hommat asettumaan aloilleen. Lieviä ongelmia on vielä asunnon kanssa, tai lähinnä edellisten asukkaiden jätösten kanssa, mutta kaikki selvinnee ajallaan…

  Nyt kuitenkin NIE/residenssia asioita. Ajattelin ottaa asiat helposti ja maksaa siitä että asessoria hakee minulle NIEn, itse en jaksa vääntää virastojen kanssa ollenkaan. Ammattilainen kuitenkin hoitaa homman aina ammattilaisen tavalla.
  Kävelin toivoa täynnä Fugessa bussikadulla, ja sain ystävältä kuulla että MOP-consulting hoitaa asian sujuvasti. No ei kun soitto sinne. Kello oli n 11:00 ja ajattelin että enne lounasaikaa saan sujuvasti NIEn alulle. Josko vaikka sen numeron sitten saan joskus lähiviikkoina. Minulla on siis tarkoituksena tulla tänne töihin, työpaikkakin on jo valmiina… MOPsi mulle sitten jutteli (selvällä suomen kielellä, Markku Pyykkö oli kaverin nimi) että pelkkä NIE ei enää nykyään riitä. Jos haluaa paikalliseen sosiaaliturvaan, niin pitää olla residenssi, koska paikallinen KELA (Securitat de sosiaali tms) Ei hyväksy muuten listoille. No sitten kauhun sekaisin tuntein kysymään että mitäs sellainen lysti sitten mahtaa maksaa… NIEn haku maksaa veroineen reilu 110€ ja Residenssian haku 120€. Ensin luulin että nämä pitää siis maksaa molemmat, mutta ei, siis jos haen pelkän NIEn ja myhemmin residenssian, niin maksan molemmat, jos suoraan residenssian, niin sit pelkkä 120€ jolloin on siis paikallisessa sosiaaliturvassa mukana. No tottakai sellaisen sitten!
  Kauanko sitä sitten saa odottaa vai? Markku soitti poliisiasemalle, ja sai ajan puolen tunnin päähän. Mulla oli residenssia lappu kädessäni klo 12:45!!!! NIE numeroineen kaikkineen. Eli koko hommaan meni maksuineen poliisilaitoksella käymisineen ym ym 1h 45min.

  Eli kyllä ne hommat on mahdollista et ne toimii täälläkin… Suosittelen Markkua ja MOP-consultingia….

  LINKKI

  Laura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209

  Kyllä Espanjassa hommat toimii. Ja kun pyytää oikeasta osoitteesta apua ja on valmis maksamaan avusta, niin vielä helpottuu. Mullakin on kyseisestä toimistosta hyvät kokemukset. Nuo NIE- ja residencia-asiat ovat muuttuneet pariin otteeseen (hakuprosessi, milloin minkäkin paperin tarve missäkin tilanteessa) niiden reilun kahden vuoden aikana, jotka olen Espanjassa asunut. Kyllä minäkin maksan mieluummin pienen kipurahan siitä, että asiat hoituvat, kuin kipuilisin yksikseni, väärin täytettyjen ja väärien hakemusten kanssa jossain katuojassa nyyhkimässä.

  Silloin kaksi vuotta sitten hain NIE:n itse, ei ollut kummoinen homma. Residencian hakuun maksoin avun, koska ei itsellä ollut aikaa eikä hermoja siihen hakurumbaan (on nykyään kuulemma helpottunut paljon), vaikka ei se loppujen lopuksi ollut sen kummoisempaa kuin NIE:nkään haku. Joskus vain on tilanteita, jolloin yksinkertaisetkin asiat on helpompi siirtää toisen hoidettaviksi, koska itsellä on ihan muuta työn alla.

  LINKKI

  borracha
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 134
  Kuminilkka kirjoitti:

  Jos haluaa paikalliseen sosiaaliturvaan, niin pitää olla residenssi, koska paikallinen KELA (Securitat de sosiaali tms) Ei hyväksy muuten listoille.

  Hmm.. Outoa. Olin maaliskuussa PortAventuran rekrytointitilaisuudessa Turussa ja siellä eivät sanoneet mitään tuollaisesta. Ne jotka ovat siellä töissä alle 3kk täyttivät vain NIE-hakemuksen ja seguridad social -paperin. Niillä heidän pitäisi päästä Espanjan sosiaaliturvaan. Olen onneksi yli 3kk niin hain suoraan residenciaa eli minua tuollainen uusi sääntö ei onneksi haittaa 🙂

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.