José/Pepe

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat José/Pepe

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Pepe Navares
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.05.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 71

  Kaikkihan varmaan tietävät, että Espanjassa Josén kutsumanimi on Pepe. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, mistä nimi juontaa juurensa. Heidän ilokseen se tässä näin joulun tunnelmissa kerrottakoon. Kaikille tutun raamatun kertomuksen mukaan José (Joosef), Marian mies oli siis Jeesuksen isäpuoli, espanjaksi Padre Padrastro, lyhyesti PP ja siis lausuttuna Pepe.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  useita selityksia talla José-Pepe nimelle,

  Yksi tulee PP Pater putativo (Sanctus Josefus Pater Putativo Christi )Espanjaksi Padre Putativo,

  San Josésta kaytetaan katolisessa kirkossa myos nimea Salvatoris Nostri Putativi Patris.

  Mutta useimmiten nimitys on ”Nutritii.” –JOka hoitaa, huolehtii pienesta lapsesta. (esim.nutritii domini nostri Jesu Christi, nutritii Salvatoris, nutritii Christi)

  Mutta tama selitys ei kay yhteen sen kanssa etta ennen aikaan ihmiset eivat osanneet lukea ja heille latinaksi messut eivat ole olleet ymmarrattavia.(tavattavissa)

  Toinen selitys joka on yksinkertaisempi ja helpompi ymmartaa tulee nimesta Josepe jota kaytettiin Espanjassa (Real Academia Española) 1400-1600 luvuilla ja periytyisi myos Italiassa kaytettavista nimista;Peppe, Beppe o Geppe. (Giuseppe)

  Ottaen huomioon Espanjan ja Italian valiset suhteet tuohon aikaan. Suurin osa espanjalaisista kirjailijoista, miekkailijoista ym. viettivat pitkia aikoja elamastaan Napolissa.

  Taas nykykielessa Padrastro, Madrastra sanoissa on edelleenkin ”alentava, huono” vaikutus josta syysta sita ei voi kayttaa Jeesukseen.

  Sananpaate maaraa taman nain;(Derivación y La Sufijación)

  -Despectivos: se forman con los sufijos -aco, -acho, -ucho, -ajo, -ejo, -alla, -sco, -astro y -rro, como libraco, poblacho, casucha, paliducho, andrajo, migaja, animalejo, canalla, padrastro, guijarro, etc.

  LINKKI

  S.K.
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.09.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 18

  Mukava kuulla tarinoita nimien merkityksistä.

  Poikani Frans oli alkuun todella innoissaan saamastaan uudesta espanjalaisesta lempinimestään Pacosta. Hän ilmoitti meille, ettei ole enää suomalainen vaan hänestä on tullut nyt täällä Espanjassa pacolainen (Frans 4v). 🙂

  LINKKI

  Hasselhoff
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.03.2012
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 5

  Mun nimi tulee Baywatchista.
  David Hasselhoff!

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.