Joko on joulukinkut tilattuna?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Joko on joulukinkut tilattuna?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846

    Niin, joko on Fuengirolan porukoilla joulukinkut tilattuna?

     

    LINKKI

    Tarmo
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 25.06.2014
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 298

    Onneks on päästy tuostakin ”herkusta”, jota nykykumppani ei voi sietää.

    Tilalle runsaasti mereneläviä, huurteista Cavaa ja jälkkäriksi tuhtia glögiä.

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Fugen porukoista en tieda ,mutta Palmassa alkaa pian etsinta jotta loytais jonkun pienen palan jonka itse  suolaan ja sit myohemmin paistan….Ma unohtaisin jo koko kinkun mutta espanjalainen mieheni haluaa sen. Pieni kinkun pala on  meilla joulupaivan aterialla…aattona kun sen iltaruoka syodaan useimmiten vasta klo. 22 aikaa ,niin silloin nautitaan kalaa ja ayriaisia….Cavakaan ei kuulu meille vaan  jos ”kilistellaan” on  juomana sit  sidra…Lanttulaatikosta en enaa edes ”haaveile” kun niita lanttuja on vaikea loytaa…bataattilaatikko tulee sen tilalle.

    LINKKI

    makarios
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 23.04.2011
    Kirjoituksia: 37
    Vastauksia: 688

    Laita siihen bataattilaatikkoon ananasmurskaa sekaan.

    Perinteiset suomalaiset joulusapuskat ovat mielestäni aika tylsiä ja meilläkin suositaan espanjalaiseen tapaan meriruokaa, lohta ja monen sortin rapuja. Cavaa menee tasan yksi pullo ihan periaatteen vuoksi – muuten sitten valkoviiniä.

    LINKKI

    blues
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1928

    Kylla mulle maistuu kaikki jouluherkut. Jopa pikkusen porkkanalaatikkoakin. Thelman Pullapuodista olen tilannut ja lipeakalalla aloitellaan 🙂

    Viime joulu oltiin Rautavaaralla mutta tana jouluna kotosalla Mijas Costalla jos vain suinkin paasen ajoissa pois Karibialta jonne viedaan viimeinen ”kuorma” ennen joulua.

     

     

    • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 8 kuukautta sitten blues.
    LINKKI

    jokainenxw
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 18.09.2009
    Kirjoituksia: 16
    Vastauksia: 168
    LINKKI

    makarios
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 23.04.2011
    Kirjoituksia: 37
    Vastauksia: 688

    Oikeeta mättöä!

    Vaan se kai on maan tapa.

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Mä haen taas hipermercadosta pari 3-4 kg:n palaa luutonta ( espanjalaista) kinkkua , n. 2€ /kg. Koska mä suolaan ne suolavedessä liottamalla itse jääkaapissa , isommat biitit ei tule kysymykseen. Mutta niillä mennään. Eikä häpeä yhtään suomiversiota kinkusta. Ja lisäbonuksena köyhälle eäkeläiselle , halpaa on.

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Hejjjjjjjjjjj Santiago..oisko sulla joku hyva suolaamisohje jaettavax taalla …..olen havittanyt omaní ,eika siita oikein tullut ”tarpeex suolaista”.

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    http://www.maku.fi/kysymykset/kuinka-suolataan-joulukinkku-itse

    Taisin suolata tämän ohjeen mukaan. Eli peittosuolaus. Ihan tarkkaan en muista mutta suolamäärät otin ohjeesta ja jos mä itseäni tunnen panin vähän ylimääräistäkin. Koska mun 3-4 kg:n  lihapalat ovat aika pieniä ne suolautuvat hyvin . Eli ohjeen 5-6 päivää jääkaapissa riittää .

    https://www.google.es/search?sourceid=navclient&hl=fi&ie=UTF-8&rlz=1T4GGNI_fiES549ES549&q=kinkun+suolaus+vedess%c3%a4

    Tässä vielä lisää tutkittavaa. ^

    Mielenkiintoista miten kaikissa nykyohjeissa suola on verrattavissa myrkkyyn. Esim. kun mä teen hapanleipää, mä heitän sekaan 2x ohjeen verran suolaa. Eikä tulos ole mitenkään erikoisen suolainen. Ihan vanhanajan kunnon leipää. Tässä kinkun suolauksessa se ohjeen mukainen suolamäärä kyllä taitaa olla riittävä.

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846

    Jaakko Kolmosen kinkkuvinkkejä

    http://www.suomalainenjoulu.fi/jaakko-kolmosen-joulukinkku

    Martat näkee asian näin

    http://www.martat.fi/ruoka/reseptit/joulukinkku-1/

    Ja mitä tulee suolan määrään, niin yli kilon kinkunpalasta on melkein mahdotonta saada tehtyä liian suolaista, ellei sitä sitten ”säilö” suolaan viikoiksi.

    • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 8 kuukautta sitten arnold malaga.
    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Kiitos molemmille pojille suolausohjeista! 🙂

     

    LINKKI

    Masa P
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 29.12.2006
    Kirjoituksia: 85
    Vastauksia: 746

    Jotenkin alkoi tökkiä tuo sianliha!

    Miksi niin! No, luin uutisen tutkimuksesta Ruotsista. Siellä oli testattu sianlihaa ja kuinkas kävikään. Tanskalainen sianliha sisälsi yli 50 % tapauksista MRSA-bakteeria. Saksalainen lähes saman verran!

    Mutta ei hätää. On ”erittäin epätodennäköistä” , että MRSA tarttuisi lihasta ihmiseen!

    Niinpä. Ei ole pitkää aikaa, kun WHO ilmoitti, että ebola ei ole ongelma. Mutta kuinkas kävikään. Kuukaudessa mieli muuttui päinvastaiseksi. Miten lie käy tämän MRSA bakteerin kanssa.

    Sen päätin, että syön vain suomalaista sianlihaa, sillä täällä ei lotrata antibioottia ihan joka paikkaan ja ennaltaehkäisevästi.

    Entä sitten viini kinkun kanssa? Kokeilkaapa viininmaistajan kykyjänne sokkotestinä. Silmät peittoon ja maistamaan valko- ja punaviinejä sokkona. Väite.: 90% ei tiedä, kumpaa viiniä nauttii. Väite pitää paikkansa sitä paremmin, kun laseja on maisteltavaksi yli 5 kpl!

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846

    En rinnastasi tuota MRSA-bakteeria nyt sentään aivan Ebola-virukseen, mutta mieleeni kyllä muistuu, kuinka esimerkiksi ”Hullun lehmän” taudin ei pitänyt tarttua ihmisiin, mutta mitenkäs sitten kävikään.

    Toki MRSA-Stafylokokki (jota on löydetty jo 900 eri kantaa, osa myös eläimistä) ei sekään mikään aivan vaaraton ole, mutta hoidettavissa sentään nykyisillä menetelmillä normaalikuntoisella aikuisella hyvin. No, en sitä tokikaan itselleni halua.

    Ja kuten muistamme, on sianliha aina kypsennettävä hyvin ja leikkuulaudat ja veitset pestävä huolellisesti, aivan kuten myös raakaa kanaa/broileria käsiteltäessä.

    Ja asiasta kolmanteen… tosi on, että löytyy kyllä monia sellaisia puna- ja valkoviinejä, joita on sokkotestissä melkolailla vaikeaa erottaa toisistaan. Maailmankuulu viiniguru Hugh Johnson onkin sanonut, että hän voi suositella sataa ruokaa sadan viinin kanssa, ja toisin päin, mutta lopullinen makuaistinautinto syntyy jokaisen omassa suussa. Itse hän juo kalan kanssa punaviiniä.

    Jaa, että mitä viiniä kinkun kanssa? No, minä juon kinkun kanssa mieluiten olutta. Sellaista hieman vahvempaa, jossa on mukana myös makuja. En silti viinilasiinkaan sylkäise, jos joku sitä minulle kaataa.

     

    LINKKI

    costa
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.11.2014
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 3

    Tein juuri jouluruokatilauksen Catering Pimenton Dulcesta.

    http://www.pimentondulce.net

     

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.